A ​Kígyó Testvérisége 14 csillagozás

Dan Abnett: A Kígyó Testvérisége

A 41. évezred komor valóságában az űrgárdisták az emberiség legfőbb védelmezői, a Császár legvégső rohamcsapatai.
A Vaskígyók esküt tettek, hogy megvédik a Zátony-csillagokat a romlástól, bármibe is kerül. A Kígyó Testvérisége Priad őrmestert és a Damoklész osztagot követve harcol, hogy megoltalmazzák az emberiséget a számtalan fenyegető ellenségtől, a romlott sötét eldák, vagy akár a hatalmas ork, Waaagh ellen.

>!
Tuan, Budapest, 2018
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940703 · Fordította: Kalina Bence, Sági Kiss Dániel, Mile Csaba

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Csike_The_Techmarine
Dan Abnett: A Kígyó Testvérisége

Dan Abnett kijavította a hibát, amit a Warmasterrel vétett.
Ez a könyv nagyon jó, de ez gazából nem is könyv, hanem egy rendház krónikájának tudható be, a különálló mégis egységes „novella gyűjtemény(?)”.
Nem sokat tudtam eddig az Iron Snakes rendházról, de Abnett fantáziája fantsztikus, töviről-hegyire megismerhetjük a rendház szabályait, a vezetési stílusokat. Végig nagyon jó olvasmány, ahol végre érezhetjük, hogy az Úrgárdisták végre tényleg felistenek, nem pedig egyszerű halandók.
Dan Abnett minden pozitív és negatív tulajdsonásga benne van ebben a könyben, ezért jár a fél pont levonás, mert megint olyan hirtelen véget ér, mintha pofán vágnának.
Olvasásra méltó, szórakoztató könyv.

3 hozzászólás
>!
Millefo
Dan Abnett: A Kígyó Testvérisége

Az egyik barátomtól kaptam ezt a könyvet, miszerint ez a legjobb Warhammer 40K könyv. Nem, az nálam még mindig Ian Watson Űrgárdistája. Ez a rövidebb történetekből álló könyv, azért megpróbál a fenti műhöz felnőni. A Warhammer 40k világa nem a kedvencem, de vannak jó könyvek, amik egy táblás játékból kinövő hatalmas világon érdekes történeteket mesélnek. Sok Dan Abnett könyvet olvastam változatos témákban, és azt kell, hogy mondjam, a szerző jó iparos munkát végez mindenhol. Itt egy kicsit többet vitt bele, és a látványos csatajelenet ábrázolások nagyon viszik a könyvet. Komolyan, egy táblás játék, aminek a kicsi figuráit meg lehet személyesíteni, és szeretni, és történetük van, ez maga a csoda. Ez viszont egy olyan könyv, amit nem csak a Warhammer 40K rajongói fognak élvezni. Férfias téma, érdekes, izgalmas, van benne egy kis fanatikus filozófia is. Csak azért nem 100% a könyv, mert a vége nagyon gyorsan le lett zárva, pedig lett volna még benne ötlet. Mindezzel együtt élveztem, és érzem a csábítást, hogy valamikor több könyvet egybeolvasva belevessem magam ebbe a hatalmas univerzumba is.


Népszerű idézetek

>!
Tony

Amikor egy könyvtáros álmodik, akkor megéri hallgatni rá. Ha hallgattam volna Nectorra, akkor most nem lennék négy tonna fémhulladék.

374. oldal

>!
Csike_The_Techmarine

– Minden rendben, írnok?
– Igen. Csak azon gondolkoztam…
– Min?
– Maga egy a Kígyók közül?
– Igen.
Antoni elmosolyodott és bólintott.
– Értem. Ezért tűnik olyan kicsinek a hajó. MIkor érkeznek a többiek?
– MIlyen többiek? – kérdezte az óriás.

37-ik oldal

>!
Könyvbubus

Bolondnak tartasz – szólalt meg végül.
Khiron vállat vont.
– Fiatalnak tartalak. Úgy vélem, a bolondság és a bátorság gyakran ugyanannak az érmének az átellenes oldalai.

>!
Könyvbubus

A 41. Évezredet írjuk. A Császár immáron több mint száz évszázada ül mozdulatlanul a Terra Arany Trónusán.
Ő az emberiség ura, az istenek akaratából, és világok milliói felett uralkodik kimeríthetetlen seregeinek ereje okán.
A Technológia Sötét Korának hatalmától láthatatlanul vonagló, rothadó tetem, a Birodalom Dög-Ura, kinek lelkek ezreit áldozzák nap mint nap, hogy soha ne haljon meg igazán.

>!
Könyvbubus

Damoklész osztag, gondolta Priad, dicsértessék. Istenek eltiprói, világok szétzúzói, űrgárdisták, épp oly nagyszerűek és bátrak, mint bármelyik Vaskígyó csapat ezen név alatt.

>!
Könyvbubus

Istenek vagyunk a számukra. A csillagok közül jött legendák. A Birodalom legtöbb lakója úgy éli le az egész életét, hogy nem lát egyet sem a fajtánkból. Emberként kezelnek, de hadistenként félnek minket.
– Egyikben sem javítanám ki őket – mondta Khiron.

>!
Tony

… aztán kétszer a rájuk rontó orkok közé lőtt, mire hús és váladékok gejzírei törtek a magasba. Nevetni kezdett tettük dicsőséges őrültségén.

348. oldal

>!
Csike_The_Techmarine

A Technológia Sötét Korának hatalmától láthatatlanul vonagló, rothadó tetem, a Birodalom Dög-Ura, kinek lelkek ezreit áldozzák nap mint nap, hogy soha ne haljon meg igazán.

0-ik oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nick Kyme – Lindsey Priestley (szerk.): Az eretnekség történetei
Dan Abnett (szerk.): Sabbat Világok
Chris Roberson: A háború hajnala II.
David Guymer: Dorn utolsó fia
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
George Mann: Warhammer 40,000 2. – Jelenések
John Scalzi: Az utolsó emperátor
James Lovegrove: Zeusz kora
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 353.
Sandy Mitchell: A Császárért