A ​túlélők (Aliens versus Predator 2.) 46 csillagozás

Damien Forrestal: A túlélők

A Chigusa Holding szállítóhajója a sok millió tonnányi sugárzó hulladékot vontató Lecter vészjeleket fog a Delta Hydrae nyolcadik bolygójáról, s a fedélzetre vesz néhányat az ottani kolónia túlélői közül. Ám velük együtt a fedélzetre kerül valami más is. Valami iszonytató, valami idegen.
Carrie Wong, a Társaság helyi képviselője hasonló problémával kerül szembe a rendszer nyolcadik bolygóján. Helyzetét bonyolítja, hogy a lény mellyel együttműködni kénytelen, nem más mint a könyörtelen ragadozó.
S hogy teljes legyen a kép: feltűnik a színen az 1986-os Conta Mana-i vérfürdő egyetlen igazi túlélője is…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Science Fiction

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1993
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637632387 · Fordította: Galántai János Árpád

Kedvencelte 6

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

trombitang>!
Damien Forrestal: A túlélők

Az író nagyon szépen, és abszolút ötletesen fűzi össze, majd szövi tovább az Alien és Predátor filmekből megismert történetek szálait. Rengeteg szereplő tér vissza innen is, onnan is..
Újfent egy izgalmas, szórakoztató regény kerekedett ebből a „katyvaszból”, és nagyon-nagyon sajnálom, hogy nincs folytatás… :-(
Sajnos túl későn, de szeretnék köszönetet mondani Gáspár Andrásnak a feszült izgalmakkal teli órákért, egyúttal szeretném bejelenteni, hogy fanatikus AvP rajongó lettem! :-)

fekiyeti79 P>!
Damien Forrestal: A túlélők

Ami jó, az jó. Nem igazán tudok belekötni. Próbáltam értelmes értékelést írni, de nem ment, úgyhogy nem is erőltetem. Beszéljenek a csillagok. :)

colman>!
Damien Forrestal: A túlélők

Akár az első rész, ez is remek lett. Együtt a 2 könyv majd 600 oldal, így már egész szép „kis” történetet kaptunk. Folytatódhatott volna még jó darabig ez a „gigászok harca” űrkaland. Sajnos GÁ-val már nem fog. Pedig kellemes, „borzongató” kikapcsolódás volt.

Robberator>!
Damien Forrestal: A túlélők

Fantasztikus volt ez a regény. Minden fejezet egy kis ajándékcsomag tele remek ötletekkel. Olyan csavarok, amit még sehol máshol nem olvashattam, és egy érdekes továbbgondolása a világnak, ahol a ragadozók idegenekre vadásznak. Bishop nagy kedvencem lett ebben a könyvben. Shaffer is, habár viszonylag keveset szerepelt, de óriási ötletnek tartom, hogy spoiler Rengeteg ilyen jól megvalósított ötletet kiemelhetnék még. A Háború története itt már csak nyomokban felfedezhető, ennek is nagyon örültem. Szóval, habár A kelepce nem nyerte el annyira a tetszésemet, abszolút megérte, hogy eljussak ideáig.

Carsus>!
Damien Forrestal: A túlélők

Ezzel a regénnyel remek befejezést kapott a magyar vonatkozású AvP trilógia.
Az előző rész befejezésénél azt érzetem, hogy a folytatásnak nehéz lesz megugrania azt az izgalmi szintet, amit a Kelepce lezárása hozott, de valahogy még is sikerült. A történet ott folytatódik ahol az előző könyv véget ért, csupán a harctér helyeződik át a Delta Hydra nyolcadik bolygójáról a szomszédba, a mocsárbolygóra ahol a kis Törött Agyar sok-sok évvel ezelőtt felnőtté érett.
A történet mint egy makacs örvény magába szippantott, és egészen az utolsó oldalakig nem is eresztett el, köszönhető ez annak, hogy szinte minden fejezetben el volt rejtve valami finomság, amitől egyik ámulatból a másikba estem, no meg az epizód általában úgy végződtek, hogy lehetetlenség volt nem tovább olvasni.
Minden összevetve az egész trilógia zseniális volt, talán a legjobb mind közül.
Szerencsések vagyunk, hogy a hivatalos kánon kívül nekünk kijutott ilyen finomságokból is. : )

rex501>!
Damien Forrestal: A túlélők

Egyszerűen annyit tudok mondani, hogy szuper volt a történet. :)
Sokkal eredetibb volt az első réshez képest. Igaz még mindig A prédára épül rá, de ezt annyira kismértékben teszi, hogy egyáltalán nem zavaró. Dutch karaktere nekem egyáltalán nem hiányzott, végig a Ragadozóknak szurkoltam.

Hamlet>!
Damien Forrestal: A túlélők

A 90-es évek elején, kihasználva a szocializmusból megörökölt, zűrzavaros szerzői jogot, tonnaszámra hamisították a Star Wars, Doom, Alien, Predator és Terminátor regényeket, az eredeti scifi brandek jellegzetes betűtípusai, idióta angolszász álnevek, vagy épp a valójában sohasem létező Thor Universal Corporation mögé bújva. A hazai könyvpiacon pont az játszódott le, amit az olaszok műveltek a VHS-filmiparban jó egy évtizeddel ezelőtt, csak míg ők a Terminátort Paco Queruak néven hasznosították újra, mi nem szaroztunk: magát a szögletes állú Arnie-t raktuk rá a könyvborítókra.

http://konyves.blog.hu/2010/08/27/nem_antal_nimrode_az_…

8 hozzászólás
Toto12>!
Damien Forrestal: A túlélők

A préda méltó folytatása magyar író tollából de nagyon jó könyv igazi Alien könyv.
Jó történet izgalom na, és Dutch Scheffer és persze a Vadászok de kikre és mikre?
Fordulatos kemény Predators könyv! Ötös!!

kovi>!
Damien Forrestal: A túlélők

Elektromos formában kaptam „A játék neve Halál” címen, majd belekezdtem az „A túlélők” című könyvbe is.
Mindkettő azonos, csak az utóbbiból hiányzik pár fejezet.

Aki szereti ezt az univerzumot, annak tetszeni fog.

Sajnos nem látom át, melyik rész a folytatás, mert kaotikusnak tűnik a sorozat a sok író miatt :-)

Update:

Most olvastam, hogy a fenti két könyv független, magyar folytatása, összefűzése a történetnek, a két univerzumnak.
Az eltérés, a későbbi átírás miatt van.


Népszerű idézetek

Andrée P>!

Az se baj, ha követ vágnak az emberhez, csak…építsen belőle valamit.

66. oldal

Andrée P>!

Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem dönthetsz helyesen, megtehetsz bármit – kivéve, hogy visszafordulsz.

46. oldal

Andrée P>!

Győzni fog.
Győznie kell, hisz az ő oldalán az igazság.
No meg az elemi matematika…

158. oldal

trombitang>!

Bármi történt is ebben a mindenségtől elrugaszkodott sivatagban, az a továbbiakban nem tartozik rá. Így van az, ha valaki hivatásos, de nem elhivatott…

trombitang>!

Egyetlen ellenféllel kell számolnia – folytatta az android. – A többi nem avatkozik majd közbe, és nem teszem én sem, míg nem ad rá határozott utasítást.
Carrie az ércszoborrá merevedett Harcosokat méregette.
– Asimov szelleme legyen irgalmas magához!
– Nyilván a robotika törvényeire gondol… – Bishop mosolyra húzta vértelen ajkát. – Közelebbről a másodikra, amely kimondja: nem engedhetem, hogy egy emberi lény tétlenségem folytán bármilyen kárt szenvedjen… Egy régi vágású modellel meg is gyűlne a baja: nyomban az ellenfelére rontana, tekintet nélkül a következményekre. – Már nem mosolygott. – Ezek pillanatok alatt darabokra tépnek – alighanem magával együtt. Én szelektívebbre sikerültem, ami annyit tesz, hogy igyekszem a hosszútávú érdekeit szolgálni. Ha nem tévedtem, és helytállnia is sikerül, megússzuk. Ha nem… nos, ígérem: vendéglátóink először engem lesznek kénytelenek elintézni!


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Nathan Archer: Betondzsungel
David Bischoff: A vadászok bolygója
Piers Anthony: Az emlékmás
Robert Sheckley: A halál árnyékában
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Orson Scott Card: Ender árnyéka
Orson Scott Card: Fajirtás
John Scalzi: A lázadás hangjai
Paul Monette: A Ragadozó