Alkalmazottból ​Vállalkozó 22 csillagozás

Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

"A ​vállalkozói létben és különösen induló vállalkozásoknál vannak borúsabb és derűsebb időszakok, hullámhegyek és hullámvölgyek – ahogy az én sztorimból is látszik majd. Adódhat a kérdés: miért éri meg vállalkozni a nehézségek ellenére? A válaszom egyszerű – és talán számodra is ez jelenti az egyik fő vonzerőt –: a szabadság, amit ez az életforma nyújt, felbecsülhetetlen értékű. Nemcsak a főnök és az alkalmazotti lét kereteinek hiánya felszabadító – a valódi szabadság abban rejlik, hogy vállalkozóként nap mint nap olyasmivel foglalkozhatunk, amit szeretünk.

Valahányszor túljutottam egy-egy nehéz időszakon, mindig azzal a meggyőződéssel tekintettem a jövőbe, hogy érdemes tovább csinálnom, mert ez a szabadság mindent megér. Mindeközben fejlődött a kitartásom és egyre nagyobb hittel vágtam bele az új ötleteim megvalósításába. Vállalkozóként megtapasztaltam, hogy a dolgok mindig alakulnak valahogyan – hogy ha nyitott szemmel és az új lehetőségek iránt fogékonyan járunk a… (tovább)

>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150049601

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Van-e olyan ember, aki nem szeretne azzal foglalkozni, amit szeret? Nem szeretne abból megélni, amit szívvel-lélekkel végez, amihez ért? Valószínűleg vannak már jó néhányan, akik így is élnek, de nagyon sok ember csak álmodozik arról, hogy milyen jó lenne, ha….

Nekik szól ez a könyv. Akik sok-sok vagy csak néhány év alkalmazotti lét után szeretnének váltani, szeretnék a saját álmaikat, terveiket megvalósítani, azt csinálni, amihez a legjobban értenek, vagy amit a legjobban szeretnek, talán a hobbiból lehet vállalkozási forma, később akár megélhetési forrás is.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/10/dallos-zoltan-alk…

fannipfeiffer>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Ez a könyv Neked szól, ha:

– aktívan bloggerkedsz, vloggekerdsz vagy instagrammer vagy
– csomó ötleted van, de még nem tudod, hogyan valósítsd meg őket
– szeretnél kitűnni a tömegből és nagyobb népszerűségre szert tenni a social mediaban
– akár még bizniszt is kovácsolnál belőle, de nem tudod hogyan indulj el ezen az úton

https://mymoonlightlibrary.blogspot.com/2019/08/alkalma…

Bajnoczianna>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Teljes értékelés:
https://ujkv.cafeblog.hu/2019/11/03/nem-ciki-ha-elbuksz…
Már a legelején nagyon fontos dologról ír Dallos Zoltán, megmutatva azt hogy ö számtalan helyen dolgozott miközben kereste a maga helyét a világban. A mai világban gyakran találkozni más emberekkel is akik folyamatosan munkahelyet váltanak, mert nem találják a helyüket. Az új különböző tapasztalatok által pedig képesek fejlődni, megtanulni hogy miben hibáztak és javítani rajtuk. Ez a könyv képes megmutatni az átlagos embereknek hogy a bukás nem ciki! Szinte mindenki hibázott már élete során, mégis az emberek félnek attól mi lesz ha mások megtudják hogy elbuktak. Mégis ha képesek vagyunk felül kerekedni mások véleményén az már fél sikert jelent. A legfontosabb feladat hogy meghatározzuk a saját céljainkat, megtervezzük és megvalósítsuk. Dallos Zoltán saját életében történt tapasztalatait osztja meg az olvasóval, a bukás és a győzelem különböző formáit, a kudarccal való kapcsolatát mutatja be.
Az egyik legjobb motivációs történetbe nyerhetem betekintést. A tanulás az ember életében állandó folyamat amely nem ér véget élete végéig, legyen szó a magánéletről vagy a munkahelyi teendőkről. Az itt lévő tapasztalatok által képes igazán fejlődni mindenki. Legyen jó és rossz, minden lehetőségben megvan a kockázat. A saját út keresés során elkövetjük életünk legnagyobb hibáit, de képesek vagyunk belőle tanulni. Ez a könyv tökéletes példája annak hogy lehet a kudarcból felállni. Mindig megtalálni a saját motivációnkat hogy elindítsuk a saját vállalkozásunkat, mely ez hatalmas kaland lesz.

cintiatekla P>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Az Alkalmazottból Vállalkozó részben személyes történet, sztorizós részekkel, részben pedig szakmai gondolatok arról, hogy a szerző szerint mik azok a dolgok, amik működhetnek. A személyes részek azért tetszettek, mert ebből kiderül, hogy a siker mögött sokszor olyan mélységek, betegségek, fájdalom van, amit nem tudunk, vagy nem akarunk megérteni – utóbihoz nem kell elmenni egy jól menő vállalkozóig sem, elég az általunk használt social mediát megnézni, és rájönni, hogy a nem minden arany, ami fénylik így is értelmet nyer: a szakmai sikerek, egy-egy nagy mosoly, boldogság mögött nem igazán látjuk az izzadságot, amivel eljutott a másik oda, ahol most van.

Kezdő vállalkozóként ugyanakkor hasznos tanácsok is szerepelnek a könyvben, mert ha az ember eljut arra a döntésre, hogy vállalkozni kezd, az remek, de mivel annyira új a szituáció, amibe belecsöppen, így szerintem sokan nem vagyunk tisztában vele, hogy hogyan is kezdjünk neki a tényleges munkának, legyen szó akár vevőszerzésről, akár kapcsolatépítésről.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2020/06/dallos-zoltan-alkalm…

dontforgettosmileandread P>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Nagyon inspiráló volt számomra ez a kötet. Kíváncsi voltam, mit tud nyújtani számomra a könyv, hiszen „csak” az Instagram és a blogom az, amit munkámnak/vállalkozásomnak mondhatok. De! Sokat adott, szemléletváltást, kitartást a platformokhoz. Olvassátok!

Bővebb elemzés: https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2019/07/r…

Vhrai P>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Dallos Zoltán kötetének nagyon is helye van a piacon. Önfejlesztő, motivációs, valamint magával a vállalkozással, mint tevékenységgel foglalkozó szakkönyvekkel szerintem Dunát lehetne rekeszteni. Amely azonban a kettőt ilyen módon, saját tapasztalatokra alapozva ötvözné, még nem találkoztam. Kifejezetten tetszett, hogy nem akar semmit a szánkba rágni, sem pedig tuti módszerként “eladni”. A fejezetek végén található gyakorlati feladatok és az interjúk pedig még színesebbé teszik ezt, az amúgy is rendkívül ösztönzően ható irományt. Amit én hiányoltam, azok a konkrétabb tanácsok, például hova, milyen szervhez érdemes fordulni, vagy kiket érdemes felkeresni, ha valaki ilyesmiben töri a fejét. Mindettől függetlenül nagyon hasznos olvasmánynak tartom, amiből még akár egy blogger is “profitálhat”.

https://libellum.blog.hu/9999/12/31/dallos_zoltan_alkal…

BBetti86 >!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Ezt a kötetet egy nagyobb projekt, márka részeként érdemes értelmezni. Dallos Zoltán viszi a saját vállalkozását, aminek az egyik profilja a tanácsadás. Előadásokat, workshopokat tart, hírlevele és klubja van, aminek egyfajta kivonata ez a kötet.
Egyszerre személyes történet – hiszen saját élettörténetéből bontja ki a tanácsokat és a vállalkozóvá válás folyamatát – és segédkönyv is. Fejezetenként kielemez egy témát, és gyakran ad hozzá kapcsolódó feladatot is, mely segít az olvasónak felmérni, hol tart most a folyamatban. A SWOT analízistől kezdve delegálási feladatig akad benne sok minden.
Szerettem is ezt a fajta interaktivitást, és hogy nem száraz a könyv, hanem könnyen olvasható és világos. Az is megérti, akinek nincsen a háta mögött gazdasági előismeret vagy diploma. (Egyedül talán a cash flow, amit természetesként vesz, hogy mindenki érti a kifejezést, mást mindent alaposan körbejárt.)
Kiindulásnak szerintem jó, ha valaki ilyen terveket sző. Támpontok vannak benne, és önismereti segédlet is. Sok minden más élethelyzetben is hasznosítható belőle – a saját munkakörömhöz is találtam benne tippeket, bár én alkalmazott vagyok, nem vállalkozó.
A számomra legérdekesebb téma a személyes márka építése volt, ez ma már szerintem mindenkinek alap kellene, hogy legyen. Nem csak a vállalkozóknak.
Ami pedig szakmailag jobban érdekelt volna, a közösség- és vállalati kultúra építés. Több gyakorlati tippet itt szívesen vettem volna, túl általánosnak éreztem.
Mondjuk, ez más fejezetekben is tudott zavarni. Nem azt mondja el, mit és hogyan kell tényleg megcsinálni, csak kitűzi a célt, de hogy hogyan éred azt el…
De egy jól forgatható, alapvetően hasznos kis segédlet ez, ami nagyon olvasóbarát megfogalmazást és szerkesztést kapott.

Dia21>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Megannyi hasznos tanács és lehetőség fordult meg a lapokon, amikről eddig nem tudtam. Például a digitális asszisztens fogalma és fontossága, hozzáteszem, nagyon jó és értékes adaléknak tartom azt a két-három interjút, ami megbújik a könyvben, így betekintést nyerhettünk a vállalkozói élet egy-egy aspektusába az ezeken a területeken dolgozók szemszöge által.

Összességében elmondhatom, hogy a könyv elolvasásával csak nyertem, és minden olyan személy számára hasznos lehet, aki vállalkozásra akarja adni a fejét, vagy nemrég vágott bele, de nem igazán találja még az útját.

A teljes értékelés: https://konyvek-regenyek-vilaga.blogspot.com/2019/09/da…

Berike>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

A legjobbkor került a kezembe ez a könyv. Tanárként dolgozom, és azt hiszem, nem igazán kell ecsetelnem a helyzetemet. Ami viszont jó, hogy angolt tanítok, amire már lehet egy saját, jól működő vállalkozást építeni. Úgy gondolom, nagyszerű segítség lesz hozzá ez a könyv.

Judy22>!
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

Hogy kinek ajánlom a kötetet?

Annak, akik jelenleg azon töri a fejét, váltana, csak nem biztos benne, megfelelő-e számára az alkalmazotti lét. Vgy már beindította a vállalkozását, de még az elején jár. De azoknak az embereknek is szívesen ajánlanám, akik ugyan saját vállalkozást még sosem indítottak, de szerintük pofon egyszerű dolog. És a vállalkozói lét a feltétlen gazdagsághoz vezető út, kevés munkával, az alkalmazottak kizsigerelésével, nem pedig kemény munka, hullámvasút.

Bővebben: https://read-blog.blog.hu/2022/03/07/dallos_zoltan_alka…


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Attól, hogy pillanatnyilag nem fest rózsásan a helyzet, még nem biztos, hogy nem is érsz célba.

112. oldal

4 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

[…] a kudarc a siker része, és ne adjuk fel, amikor az első pofonokat kapjuk.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kudarc · siker
Bea_Könyvutca P>!

Válts bátran! Az a legnagyobb veszély, ha valaki beleragad a megszokottba.

35. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Másfelé kanyarodni a megkezdett úton sokkal könnyebb, mint lendületbe jönni – a legfontosabb az, hogy lendületbe hozzuk magunkat, és ehhez az kell, hogy lépjünk végre egyet.

57. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Alighanem az életrajzírók is alátámasztanák, hogy nemigen találni olyan sikeres embert, aki ne élt volna át korábban kudarcot.

97. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Ne feledd, ha a mutatóujjaddal rámutatsz valakire, három ujjad visszamutat rád.

Bea_Könyvutca P>!

Adódhat a kérdés: miért éri meg vállalkozni a nehézségek ellenére? A válaszom egyszerű – és talán számodra is ez jelenti az egyik fő vonzerőt –: a szabadság, amit ez az életforma nyújt, felbecsülhetetlen értékű.

12. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Hiszek abban, hogy bármilyen kihívással találom magam szemben, meg tudok neki felelni, és az élet támogatni fog ebben.

210. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Vésd az eszedbe: a negatív megjegyzés sohasem rólad szól, hanem arról az emberről, annak az embernek az élethelyzetéről, aki ezt a megjegyzést teszi.

Bea_Könyvutca P>!

Azt gondolom, hogy mindenkiben szunnyad „egy könyv.” Mindenki hordoz legalább egy olyan történetet, amely a sajátja, és amely mások számára is sokatmondó lehet. Mindenkiben rengeteg érték és lehetőség rejlik, csak meg kell találnunk a módját annak, hogy felszínre hozzuk.

243. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Horváth Károly: Portástól a százmilliós vállalatig
Joó Martin: Siker a gyakorlatban
Jim Collins: Jóból kiváló
Györffy Kinga: Add elő magad
Mészáros Róbert: Brand a lelke mindennek
David Heinemeier Hansson – Jason Fried: Rework
Robert Ashton: Vállalkozói sikerkalauz
Donald R. Keough: Az üzleti bukás tízparancsolata
Gino Wickman – Mike Paton: Vedd kezedbe a vállalkozásod
Kocsi Ilona: 365 üzleti történet