Sikerkalauz ​1. (Sikerkalauz 1.) 88 csillagozás

Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Leírás: TÖBB MINT 20,000,000 ELADOTT PÉLDÁNY VILÁGSZERTE!

A könyv haszna 8 pontban:
1. Kizökkent régi szellemi beidegződéseidből.
2. Könnyen és gyorsan szerzel barátokat.
3. Nő a népszerűséged.
4. Magad mellé állítod az embereket.
5. Nő a befolyásod, tekintélyed.
6. Megérted mások problémáit.
7. Jobb előadó és szórakoztató társalgó leszel.
8. Magaddal tudod ragadni munkatársaidat.

Ne aggódj, tanulj meg élni!
A meggyőzés iskolája, a hatásos beszéd módszerei

Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket címmel is megjelent.

>!
Adamo Books, 2011
ISBN: 9786155116674
>!
Adamo Books, 2011
ISBN: 9786155116681
>!
Gladiátor, Budapest, 2003
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638043539 · Fordította: Turczi István

7 további kiadás


Kedvencelte 12

Most olvassa 23

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nypiro P>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Érdekelt, hogy tudnék jobb lenni a munkámban és ezt ajánlotta a tréner. Az a tréning is nagyon szuper volt, új látásmoddal. De lehet máshogy fogalmazta meg azt amit eddig hallottam. Mire a végére értem ennek a könyvnek (kis darabokban olvastam, hogy ülepedjen) ráébredtem, hogy minden kommunikációs tréningen amin eddig részt vettem ezt a könyvet használják. Ki jobban magáévá teszi, ki kevésbé. De ami megdöbbentő, hogy olyan alapigazságok vannak benne az 1930-40-és évekből ami ma is megállja a helyét. Csak egy példa: először dicsérünk; mindenki szereti hallani a saját nevét…
Remélem a másik két rész is ilyen hatásos lesz.

4 hozzászólás
Aurore>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

A könyvet 1996-ban kaptam a nővéremtől az „érettségem és felvettségem” alkalmából. Félreraktam. Ki meri azt állítani magáról, hogy ő képes egy könyvbe leírni, mi is a siker útja? – gondoltam. Meg a borító alapján azt is, hogy én nem akarok milliókat keresni, és főleg nem kívánok senkire semmit se rátukmálni. Szóval ott pihent a könyv a polcon – több, mint 15 évig. Már-már arra gondoltam, el kellene passzolni valakinek, akár a Rukkolán.

Hát nem fogom. Először is megtaláltam benne az ajándékozó kártyát, és én az ilyesmit eléggé becsben tartom. (Dale Carnegie alapján: a saját fontosságom érzetét erősíti, azon kívül névre szóló, és mint tudjuk mindenki számára a saját neve a leges legfontosabb az anyanyelvből). Szóval már csak ezért is – a könyv marad.

Másodszor pedig elolvastam. Azt hiszem lehet, hogy jó, hogy nem olvastam el annak idején. Lehet, hogy csak legyintettem volna rá, mint amerikai maszlagra. Úgy vélem, szükségem volt jó néhány pofonra az életből, hogy Dale Carnegie tanítását és annak igazságtartalmát értékelni tudjam. Nem hiszem, hogy a „Sikerkalauz” cím igen találó, de hisz nem is ez az eredeti cím. Jobb lenne akkor már a „Hogyan kerüljük el a biztos pofára esést”. :D

Azóta, a könyv olvasása közben már volt egy fontos tárgyalásom. Nagyon izgultam tőle. Eddig mindig problémát okozott, hogy diplomatikus legyek. A könyv alapján elhatároztam: bármi legyen is, nem fogok ellentmondani a tárgyalópartneremnek. Hülyén hangzik, de segített! Biztonságérzetet adott, hogy tudom, mint nem fogok csinálni semmilyen körülmények között, mert ezzel részben azt is kijelöltem magamnak, mit fogok tenni.

A kisebb tapasztalatok meg, hogy próbálok mindig mindenkire mosolyogni, érdeklődni, nem panaszkodni, nem is nagyon dicsekedni, a jót másokban észrevenni és megdicsérni stb. Ennek eredményeképpen sokkal jobb kedvem van. Az emberek hálásak. Visszamosolyognak. Ha valaki nem, akkor eszembe jut, hogy ez nem csodaszer, és hogy a másiknak joga van ahhoz, hogy ne legyen velem kedves. De talán mégsem múlik el benne nyomtalanul, hogy én az voltam.

Most az jár a fejemben, hogy félek, idővel ahelyett, hogy elmélyülne, el fog bennem halványodni ez a tanítás. De talán nem. Keresni fogom Dale Carnegie többi könyvét is, és úgy gondolom, ezt is újra fogom olvasni, vagy ha „tanácsra” van szükségem, időről-időre fellapozom majd.

Egy üzletember barátom is látta nálam a könyvet a héten. Kiderült, ő is olvasta. Úgy vélekedett róla, hogy jó, de a tartalma fél oldalban összefoglalható, és egyébként is: ezeket a dolgokat mindenki ösztönösen, magától tudja. Azt feleltem neki, hogy nyilvánvalóan sokkal intelligensebb nálam, ha ő ezeket eddig is mind tudta és használja is (valóban egy messzemenően kedves, megbízható, pontos és előzékeny emberről van szó), mert én sajnos nem vagyok ilyen okos. Meg az is lehet, hogy bizonyos értelemben amerikai is vagyok, hogy örülök, ha valaki a tudnivalót érthetően a számba rágja, és még pihentet is közben. Szembeállítva azokkal a halandzsákkal, amiken kínkeservvel kellett átrágnom magam az egyetemen, ahol a szerző a terjedelemmel és az érthetetlenséggel a szellemi fölényét óhajtotta fitogtatni, s ily módon egy-egy cikknek a lényege valóban a terjedelem 10%-ában összefoglalható lett volna. Azt éreztem, csak az időmet rabolják. Carnegie-nél egy percig sem gondoltam ezt. Úgy éreztem, hogy ez az ember végtelenül jó – paradox módon a könyvet nem a pénzsóvárság, hanem az emberbaráti szeretet inspirálta. Rendes dolog tőle, hogy megosztotta. Amibe most nem megyek bele, hogy nyilvánvalóan sokan Jézus szavaihoz hasonlóan ezt is kiforgatták, és mennyire más lenne a világ, ha… A világnak egyetlen egy részére van hatalmunk változtatást gyakorolni: ez saját magunk.

PS. A könyv végéből igazán kispóroltam volna Mohás Lívia gunyoros utószavát.

25 hozzászólás
ÁrnyékVirág >!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Minden önsegítő és motivációs könyv öregapja, de már alaposan eljárt az idő felette. Leginkább az kereskedelemben tevékenykedőknek lehet hasznos – arra ad tippeket, hogy hogyan adjunk el sikeresen dolgokat, és oldjunk meg munkahelyi problémákat, például elégedetlenkedő kliensek megbékítését. Elárulom: spoiler
Érdekes, hogy manapság inkább azt szokták harsogni a motivációs könyvek, hogy ki kell álni bátran önmagunkért, meg kell védeni a saját igazunkat. Dale Carnegie szerint ez rossz stratégia, mert senki nem szereti, ha bebizonyítják neki, hogy tévedett, szerinte inkább az emberek jóindulatát kell megnyerni.
Nos, nem tudom, én alapból konfliktuskerülő vagyok, úgyhogy nem idegen tőlem Carnegie hozzáállása, de az igazság valószínűleg valahol a két pont között van.
Egy hasznos tippet megjegyeztem belőle: az emberek szeretik hallani a nevüket. Jegyezzük meg, használjuk, szinte mindig szimpatikusak leszünk általa :)

Tudós_Látnok P>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

A könyv alapvetően nem „barátszerzésről”, hanem a rokonszenvkeltésről szól, arról, hogy hogyan érhető el, hogy a közemberek szimpatikusnak találják az adott személyt. A szerző ismert emberek történetein és példáin keresztül mutatja meg, hogy a „történelmi személyiségek” kiemelkedtek a tömegből azzal, hogy tudtak helyesen kommunikálni, illetve „megfelelően viszonyultak” másokhoz, a közemberekhez, emiatt adott esetben rázós helyzeteket is elsimítottak, illetve túléltek.

A szerző ismert emberekre hivatkozva, az életükből vett példákon keresztül mutatja be, hogy ezek a személyek, amikor másokhoz közeledtek, nem kritizáltak, nem bíráltak másokat (nyíltan), nem állították, hogy mások tévednek, illetve elismerésüket fejezték ki feléjük, és őszintén, hízelgés nélkül dicsérték bennük, amit jónak találtak, vagy épp olyan gesztusokat tettek, amivel rokonszenvet ébreszthettek másokban, és ezzel „megnyerhették maguknak”, illetve „a maguk ügyének” a közembert, illetve a „tömegeket”.

A szerző lényegében azt sugallja, hogy a közemberek önzők és hiúak, akik nem szeretik a kritikát, nem szeretnek szembenézni hibáikkal, tévedéseikkel, viszont szeretik „mondani a magukét”. A szerző szerint az ismert politikusok és üzletemberek azért kerültek, kerülhettek a társadalom élére, mert úgymond, jól és ügyesen tudtak kommunikálni. A szerző pedig demokratizálni próbál azzal, hogy elárulja a „nagy emberek” titkát, azt sugallva, hogy néhány egyszerű szabály betartásával bárkiből lehet sikeres, másokat befolyásolni, illetve maga mellé állítani képes személyiség.

A könyv tartalmával kapcsolatos alapvető probléma, hogy a történelem nem igazolja azt, hogy a híres személyek azért jutottak hatalomhoz, mert jól tudtak kommunikálni a néppel. A könyv tartalma igazából felszínességet sugall, tehát hogy a hatalmon lévők tegyenek látszatengedményeket a tömegeknek, hogy manipulálni tudják őket. Azaz a könyv igazából színlelést, ha úgy tetszik, őszintétlen „jópofizást” és „magát megjátszást” javasol, sugall – a megfelelő önismeret, a valósággal és a realitással való szembenézés helyett..

A témához kapcsolódó további értékeléseim:
Cabane: Személyes vonzerő https://moly.hu/ertekelesek/3647002
Murphy: Az értő figyelem https://moly.hu/ertekelesek/4909879
Aczél: Neked van igazad? https://moly.hu/ertekelesek/3071574
Duhigg: A szokás hatalma https://moly.hu/ertekelesek/3048566
Világrengető beszédek„ https://moly.hu/ertekelesek/4424955
Janata: Szövegírás szenvedéllyel https://moly.hu/ertekelesek/3800818

4 hozzászólás
ursus>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

A maga műfajában kétségtelenül alapműnek számít. Az emberi együttműködést segítő, arra építő kommunikációra tanít, s ezzel együtt egy másfajta, a hétköznapi reflexeket felülíró gondolkodásra is. Lesz aki manipulációra használja, lelke rajta, de belülről fakadóan csak az lesz képes alkalmazni a könyvben olvasottakat, aki elfogadja, hogy a másik is ember. Természetesen a valóságshowk „Sajnálom, én ilyen vagyok, mindenki beka…ja” szemléletével éles ellentétben áll minden sora, de nem hiszem, hogy ez baj lenne. Ez a mű Amerika- és világszerte jelentős szemléletváltást hozott az üzleti kommunikációban, új tárgyalástechnikai alapokat fektetett le, ugyanakkor hasznos kutatások követték a családon belüli, az iskolai és a politikai kommunikáció területén is. Elméletéhez közeli, mintegy rokonvonások fedezhetők fel Thomas Gordon könyveiben (http://hu.wikipedia.org/wiki/Thomas_Gordon), akinek számos műve megtalálható itt a Molyon is, amelyeket szülők, tanárok, munkahelyi vezetők is haszonnal olvashatnak. Sőt, akár nagykamaszok is, hiszen az előbbiek belőlük lesznek majd.

Geges>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Én a lentieket nem megcáfolandó, inkább kiegészítendő szeretném írni, hogy a könyv elolvasása kevés: aki mint technika szeretné a kommunikációs stratégiákat alkalmazni, hogy „manipulálja” az embereket, az ne is olvassa el. A kamu hízelgés rossz fegyver lesz a kezében. Viszont, aki kíváncsi, hogy szívből, a támogatás eszközével hogyan lehet más emberekből kihozni emelt teljesítményt, cselekvőerőt, és szeretné látni, hogy az általa a minden napokban használt kommunikációs ezsközöknek milyen hatása van másokra, az olvassa el.

Joggal átjöhet úgy, hogy a könyv seggnyalásra tanít, ha úgy állunk hozzá, de érdemes talán inkább úgy kézbevenni, hogy: én mit tudok ebből kivenni , hogy azt hatékonyan tudjam a környezetem támogatására haszálni, nem az én, hanem az ő (vagy kettőnk közös) érdekében? Mások érdekeire, érzelmeire fókuszálva óriási eredményeket hozHAT.

Mircsi P>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Számomra ez Az Önfejlesztő Könyv, amit ha tehetnék mindenkivel elolvastatnék. Az a helyzet, hogy evidenciákról szól, és mégsem tudjuk, mégsem alkalmazzuk ezeket. Meggyőződésem, hogy ha egy icipicivel empatikusabbak lennénk egymás felé, a világban kevesebb lenne az egyenlőtlenség, a kegyetlenség, meg úgy általában minden jobb lenne. Ez a könyv szerintem nagyon ezt támogatná meg. 80 éves, de a benne lévő bölcsességek mit sem változtak.

Ez már a második olvasásom (az első angol hangoskönyv volt – nagyon kedves egyébként a felolvasó hangja, ajánlom), és azt hiszem, hogy az első olvasás óta sok mindent sikerült beépítenem az életembe belőle. És mégis muszáj vagyok újraolvasni, és még bizonyára sokszor fogom megtenni, mert az emberek szeretésében mindig lehet jobbnak lenni (kivéve, ha Jézus vagy, mely esetben kimaxoltad a dolgot :D).

2 hozzászólás
Sai_home>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Tudományos felem teljes mértékben ellenzi a könyvben olvasottakat, mivel tetten érhetőek benne a szokásos torzítások és csúsztatások, amik minden hasonló jellegű könyvben fellelhetőek (például az elméletére ad egy-két pozitív példát, de bölcsen elhallgatja a negatív példákat). Az irracionális énem viszont kedvenc könyvnek fogja jelölni, mert minden ajánlásával eltalált, évek óta próbálkozok hasonlóan élni, egy-két tanácsát már magam is „felfedeztem”, de az összes jöhet, alkalmaznom kell, korábban kellett volna olvasnom.
Elsősorban üzleti szempontból kell érteni a címben szereplő „barátszerzést”, nem mély barátságokra gondolni, hanem inkább amolyan felületes rokonszenvre, amivel a másik félnél elérhetjük, hogy a nekünk megfelelő döntést hozza. Szóval inkább az emberek befolyásolása kerül előtérbe, de nem negatív módon, mindig kiemeli, hogy őszintének kell lennünk, meg kell változnunk, ellenkező esetben pont az ellenkező hatást érjük el.
Annak ellenére, hogy az üzletelésre fókuszál, szerintem a magánéletben, vagy szülő-gyerek kapcsolatban is alkalmazhatóak a tippek (voltak is ilyen példák a könyvben), bár kérdéses, hogy egy mélyebb, „igazi” kapcsolatnál érdemes-e befolyásolni ilyen szinten a másikat, mert ez azért vissza is üthet.
Szerintem alapmű, mindenkinek érdemes rászánnia azt a 2-3 órát, ameddig tart.

Kovács_Cintia_2>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Hasznos és értékes tanácsokat kaptam a könyvtől, sok gondolatot ébresztett, és segítette az önértékelésem.
Mohás Lívia utószava viszont kimaradhatott volna…

princesa>!
Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Nagyon klassz könyv!A borító nagyon gázos,de ami benne van,az remek!Ezt a könyvet mindenkinek el kéne olvasnia legalább egyszer,hogy rájöjjön a siker titkára,mert ez rávilágít.Számomra hasznos volt ez a könyv,bár aki azt veszi le belőle,hogy ennek a célja a másik ember manipulálása,az fel fog rajta háborodni.Pedig nem a hízelkedésre tanít,hanem a kommunikáció sikeres használatára..»


Népszerű idézetek

Tiger205>!

Ha emberekkel van dolgunk, sose feledjük el, hogy nem logikus lényekkel van dolgunk. Érzelmi lények vagyunk, akikben hemzsegnek az előítéletek, és akiket büszkeség és hiúság kormányoz.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

1 hozzászólás
Aurore>!

Vitát csak egy módon nyerhetsz – ha elkerülöd.

161. oldal - III. rész, 1. fejezet: Ne vitatkozz! (Gladiátor, 1996)

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Treacle>!

A bírálat hiábavaló, mert a másikat védekező állásba szorítja, és arra kényszeríti, hogy igazolja önmagát. A bírálat veszélyes, mert megsebzi a másik ember büszkeségét, megsérti az önbecsülését, és felkelti méltatlankodását.

33. oldal, I. rész, 1. fejezet - Ne rúgd fel a méhkast! (Minerva, 1992)

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Treacle>!

Bármely bolond tud kritizálni, ítéletet mondani, vagy panaszkodni – és meg is teszi. De jellemre és önuralomra van szüksége annak, aki megértő és megbocsátó akar lenni. „A nagy ember azzal mutatja meg nagyságát – mondta Carlyle –, hogy miképpen bánik a kicsikkel.”

43. oldal, I. rész, 1. fejezet - Ne rúgd fel a méhkast! (Minerva, 1992)

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Finch>!

A bírálat olyan, mint a postagalamb, mindig visszatér a feladójához.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Treacle>!

Minden ember, akivel összekerülök, bizonyos mértékig felettem áll. Abban, amit tanulok tőle.

62. oldal, I. rész, 2. fejezet - A nagy titok (Minerva, 1992)

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

Aurore>!

Végtére is vagy emberek vagyunk, vagy majmok – és rendszerint rajtunk múlik a választás!

236. oldal

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

nypiro P>!

Azt a képességemet, amellyel lelkesedést tudok önteni az emberekbe, Isten legnagyobb adományának tekintem, és a módszeremet is, az elismerést, a bátorítást, amellyel minden emberből a legjobbat tudom kihozni. Semmi más nem sorvasztja el úgy az emberek becsvágyát, mint a feletteseiktől származó kritika. Én sohasem bírálok senkit. Hiszek abban, hogy az embereket ösztönözni kell a munkára. Így aztán szeretek dicsérni, de gyűlölöm, ha hibát kell találnom. Elismerésem szívélyes, s nem fukarkodom a dicsérettel."Ezt teszi Schwab.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

nypiro P>!

Esetleg már holnap rá akarsz bírni valakit valamire. Mielőtt kinyitod a szád, állj meg egy pillanatra, és kérdezd meg magadtól: „Hogyan csináljam, hogy ő is akarja?." Ez a kérdés megóv majd attól, hogy meggondolatlanul berontsunk az emberekhez, és a saját kívánságainkról fecsegjünk.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?

nypiro P>!

A fontosság utáni vágy az egyik legfőbb tényező, amely az embert az állattól megkülönbözteti.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 1. Hogyan szerezzünk barátokat, hogy bánjunk az emberekkel?


A sorozat következő kötete

Dale Carnegie: Sikerkalauz 2. Ne aggódj, tanulj meg élni!

Sikerkalauz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Rick Hanson – Forrest Hanson: A bennünk rejlő erő
Thomas Gordon – Noel Burch: Emberi kapcsolatok
Amy Cuddy: Jelenlét
David J. Lieberman: Vegyél rá bárkit bármire
Richard Bandler – Alessio Roberti – Owen Fitzpatrick: Mire jó az NLP?
Ken Robinson – Lou Aronica: Az alkotó elem
Marilee Adams: Kérdezz másként, élj másként!
Emerson Eggerichs: Szeretet & Tisztelet