Han ​Solo háborúja (A magyar Han Solo-trilógia 3.) 27 csillagozás

Dale Avery: Han Solo háborúja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

…Közeleg a csillagok háborújának pillanata. Han Solo az űrcsempészből lett békétlenkedő a Birodalom fogságában sínylődik, a háttérben azonban már kiszabadítását szervezi a törvényen kívüliek társasága: Caspar, a konstruktőrzseni, Scarpa, az exrendőr, s persze MOR, az öntudatos droid. Végkifejletéhez közeledik egy másik küzdelem is: a poklot megjárt fejvadász, Go Rien Moss harca lélektelen megbízóival. Elképzelhető-e új érdekszövetség Solo és egy olyan életforma között amelyben alig maradt valami emberi…?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Sciene Fiction

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1993
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637632395 · Fordította: Nyulászi Zsolt

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Chewbacca


Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
PAVideoStudio
Dale Avery: Han Solo háborúja

Egy kicsit elmarad az előző résztől, a történet egyszerű, de fordulatos – huhú, micsoda fordulat. Tulajdonképpen egész jó trilógia, Crispinhez nem érhet fel, de megérte elolvasni.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/CmaHscbF4Fw

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
Razor SMP
Dale Avery: Han Solo háborúja

Már az előző résznél szóvá tettem, hogy a Második sztoriszál lezárása engem ott meglepett, mi marad így a harmadikra? Nos, Marl, a feltörekvő csillagromboló tiszt, ám ő közel sem olyan érdekes ellenfél. Persze kap némi motivációt és hátteret, ami egyrészt az SW EU-ban is nehezen férne el, másrészt ettől ugyanúgy egy őrült tiszt marad. De komolyan, normáliséknál rég leváltotta volna a legénység…
Go Rien szála is meglehetősen érdekes fordulatot vett, az elején nem is igazán tetszett ez a megoldás, ám végül szép lezárást kapott a karakter. A többiek meg hozták a szokásos formájukat, bár a kötelező női karaktert kissé feleslegesnek éreztem.
A sztori az előző részhez képest sokat egyszerűsödött, bár továbbra is mozgalmas, olvastatja magát így ezért is csak a 4 csillag.
Összességében nem volt rossz a Nyulászi-féle trilógia, kis finomítással akár még a mostanra már legendává tett EU-ba is befért volna. Ráadásul érdekes volt olvasni olyasmikről, amik később hivatalos EU kiadványokban is megjelentek (gondolok itt pl. a fekete X-szárnyúra, vagy Go Rien megjelenésére ebben a kötetben, amiről nekem egyből Trachta Nagymoff jutott eszembe).

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1993
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637632395 · Fordította: Nyulászi Zsolt
>!
HTimi2 P
Dale Avery: Han Solo háborúja

Egyszerű kis könnyed történet a Star Wars világából. Han Solo és Chewbacca mellett feltűntek benne még az alap történetből régi szereplők. Azt nyújtotta amit vártam, követte az eredeti filmek vonalvezetését. Megfelelő arányban volt benne feszültség, humor és persze az elengedhetetlen űrbéli harcjelenetek.

>!
Hippoforaccus P
Dale Avery: Han Solo háborúja

Azért öt csillag mert csak ennyi van, de még egy párat adnék mellé, ha lehetne. Az előző részre azt írtam, hogy jobb mint az azt megelőző erre pedig azt írom, hogy még azoknál is jobb. Izgalmas, vicces, fordulatos és még sok pozitív tulajdonsággal rendelkező könyv.

>!
gerlaip
Dale Avery: Han Solo háborúja

Fiús, izgalmas, Star Wars-os, nagyon tetszik. 12 évesen olvastam először, de most is le tud kötni, sokadjára. :)
Nem is tudtam, hogy van másik ismert könyve is „A renegát” látom bejött azoknak , akik olvasták, lehet, hogy beszerzem valahogy.

A Star Wars sorozatban is írt még egyet, ami magyarul is megjelent Császári vér címmel.

>!
Péter_Szombati
Dale Avery: Han Solo háborúja

A Han Solo és a fejvadászok után sokkal-sokkal többet vártam, ez inkább jellegtelenre sikerült. Egynek jó, de jobb folytatást érdemelt volna az előző kötet!


Népszerű idézetek

>!
PAVideoStudio

[Han a jelen nem levő Scarpához beszél a Falcon irányításáról]
– Nézze, Scarpa ex-rendőr úr – kezdett bele fennhangon a színjátékba. – Ez itt a hidraulikus kiegyenlítésű pilótaszék – mutatott maga mögé. – Azért hidraulikus, hogy hirtelen manőverek esetén ne kezdjen hintaszékként funkcionálni. A hidraulika elvét, attól tartok, egyenlőre túl bonyolult lenne elmagyaráznom, elég annyit megjegyeznie, semmi köze a folyók felett átívelő pallókhoz, csak valami fatális félreértés folytán nevezték el hasonlóan. Azok pedig ott a műszerek! Nevükkel ellentétben nagyon is valódiak! Ha egy mutató a vörös tartományig kileng, akkor gáz van. Nem, nem Scarpa úr, a vörös tartomány nem kommunista bolygórendszereket jelent. A tolókapcsolók szerepe kiemelkedően fontos: segítségükkel örökre eltolhatja az értékes berendezéseket. A potmétereket igazi méretek helyettesítésére használjuk. Most már tud űrhajót vezeti – itt vannak a koordináták, vigye oda!

87-88. oldal, 4. fejezet – Han Solo háborúja (Valhalla, 1993)

>!
Razor SMP

Már kishíján elérték a siklókat, mikor egy rohamosztagos lépett eléjük,
– Igazolják magukat!
Solo épp hazudni készült valamit, mikor a lány előlépett mögüle, és úgy hasba rúgta a meglepett katonát, hogy az menten hanyatt zuhant.
Ezen kívül más baja nemigen esett, és már tápászkodott is fel a fegyvere után tapogatózva.
– A hölgy kissé heves természetű – magyarázta neki Han, ám a fickó hajthatatlannak látszott.
Csubakka úgy ítélte, késő már barátkozni, folytatni kell a hagyományt, amit a lány teremtett. Odalépett, és a sisakkal mit sem törődve leütötte az illetőt. A lány rúgása és a vuki pofonjai közötti különbség kézzelfogható volt az arcmaszk horpadásán. Az áldozat, végtagjait a négy égtáj felé nyújtva, visszahanyatlott a Tatuin porába.
– Minden visszatér a porba, ami onnan vétetett… – bölcselkedett Scarpa.

144-145. oldal

4 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

– Hall engem, Han Solo?
– A legnagyobb bánatomra, igen – jött a felelet.
– Beállítottuk a psziho-szondát.
– Gratulálok.
– Ne szellemeskedjen, Solo! A maga bőréről van szó.
– Köszönöm, hogy figyelmeztet; kis híjján elfelejtettem.

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
>!
Hippoforaccus P

– Kiszúrtak bennünket – közölte a kalapos.
(…)
– Miből gondolja? (…)
– Csak abból – bökött az ablakon túli fényvillanás irányába Caspar, a Galaxis tán legkiválóbb konstruktőre. Majd társa kedvéért hozzátette: – Tudja, Scarpa, lőnek ránk.

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

– Kapitány úr – érkezett vissza a technikus –, elkészültünk.
– Ez nyilvánvaló. Az eredményt mondja, ne beszéljen mellé fölöslegesen! – utasította rendre Marl.
A férfi zavarában újból haptákba vágta magát.
– Értettem uram! – harsogta.
– Ne üvöltsön a fülembe!

>!
Hippoforaccus P

ÚTIRÁNY A 3/B TIE-HANGÁR. LÖVÖLDÖZÉS VÁRHATÓ!
Csubakka izgatottan és boldogan dörzsölte össze a tenyerét, míg csak Han fel nem hívta rá a figyelmét arra az apróságra, hogy nekik bizony egy fia fegyverük sincs, míg ellenfeleiknek feltételezhetően több is akad. Ekkor aztán elszontyolodott.

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo
>!
Hippoforaccus P

– Nálunk minden oké, Solo! MOR lefuttatta az ellenőrző teszteket. Ti hogy álltok?
– Mindjárt megvagyunk, Tudod nálunk az ilyesmi kicsit lassabban megy. Csubi hiába dugná be az ujját a csatlakozóba, nem sülne ki abból semmi jó. Legfeljebb rövidzárlat…

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca · Han Solo
>!
Razor SMP

Solo gyorsan szemügyre vette őket, majd két meglehetősen ütött-kopott szerkezetre mutatott, pillantást sem pazarolva néhány csillogó-villogó luxusjárgányra.
– Azt a kettőt visszük! Nem kenyerem a lopás, de a szükség törvényt bont…
– Ez szállóige lehet a tolvajok között – gonoszkodott Caspar, aki mereven ragaszkodott a törvények betartásához – kivéve, ha birodalmi törvényekről volt szó.

144. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Lucy
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Duncan Shelley: A félelem íze
T. S. Thomas: Londinium hercege
Harrison Fawcett: Katedrális