A ​renegát 114 csillagozás

Dale Avery: A renegát Dale Avery: A renegát Dale Avery: A renegát

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A P.sz. 3690. esztendőben, a Taba El Ibarában küszöbön áll a Manifesztációs Háború: Amhe-Ramun, a már-már elfeledett amund isten újra testet ölt, hogy sarka alá hajtsa a Délvidék – majd egész Ynev – népeit. Kránnak és Pyarronnak, érdekeik látszólagos azonossága ellenére azonban még saját harcukat is meg kell vívniuk…

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Tuan, Budapest, 2007
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638767202
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1999
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638593296
>!
Neotek, Budapest, 1995
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638540613

Enciklopédia 1


Kedvencelte 27

Most olvassa 5

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Leonidas
Dale Avery: A renegát

Sokan a legjobb Magus regénynek tartják. Szerintem is egész jó, de azért távolról sem a legjobb.
Izgalmas csataleírások, remek hangulat, de elég gyenge karakterek. Második olvasásra már nem nyújtott akkora élményt.

2 hozzászólás
>!
Noro MP
Dale Avery: A renegát

Avery, azaz Nyulászi Zsolt sokkal többet tett hozzá a magus világához, mint az egyetlen regényéből kitűnik. Főleg a játék első verzióján dolgozott sokat a háttérben tevékenykedve. Ugyanakkor ez a könyve is sokkal maradandóbb, mint az ún. magus-klasszikusok jelentős része. Nem csak Dél-Ynev képét határozta meg alapvetően, de példaként lehetne állítani azon írók elé is, akik a mai napig keresik az egyensúlyt a „kalandozók über alles” felfogás és a sötét/intrikus világkép között.

>!
Midoriko
Dale Avery: A renegát

Azt kell mondanom, hogy tetszett.
Annyit készültem rá, hogy olvasom, olvasom, de mi van ha nem jön be, hogy esélye se volt ellenem.
Jó volt valami mást olvasni, mint szoktam! Tetszett az egész felépítése, logikája.
Köszönöm @talisen, hogy kölcsönadtad és köszi @Timus, hogy elfuvaroztad :)

16 hozzászólás
>!
lilijan
Dale Avery: A renegát

iszonyú jó könyv, kalandok kalandja, gyönyörű környezet, jó kis szereplők, szövevényes, réteges, jól adagolt sztori, és rengeteg új információ a m.a.g.u.s. világáról. ha valaki rákattan, letehetlen, mindig jó érzékkel van elhintve az a pár új információ, ami miatt tovább kell olvasni, mert hát azt ugye nem lehet, hogy nem tudod meg, mi lett vierre-el, míg a messor ép megharcolt a… tehát: mindenkinek csak ajánlani tudom, első m.a.g.u.s. regények is, mivel egyéb szerzőktől eltérően – akiket emiatt m.a.g.u.s. háttér nélkül lehetetlen végigolvasni – megmagyarázza a használt kifejezéseket, és nem is lexikonszerűen. hanem szépen érzékletesen árnyalva. ja, és szerelmes vagyok a messorba, természetesen.

>!
Banshee
Dale Avery: A renegát

Valahogy nekem a MAGUS könyvek olyan hidegek, számítóak, sötétek. Azt hiszem én túl lányos vagyok hozzájuk, semmi szerelem, bár ebben volt, de hát fiúknak írva, sok harcjelenet és árulás és egy csomó olyan szó, amit hiába van magyarázat a hátuljában, vagy nem értettem vagy nem szerepelt benne. De amúgy nem volt rossz, kicsit lassan haladtam vele. Az epilógus tetszett a legjobban!
Meg azért a végére sokminden megvilágosodott bennem a Manifesztációs háborúról.

>!
lilla_csanyi
Dale Avery: A renegát

Ez volt a legjobb az általam eddig olvasott M.A.G.U.S. könyvek közül!
A történet pergő és izgalmas, a karakterek nagyon szimpatikusak és könnyen megszerethetőek, de ami a legfontosabb: végre egy olyan kötet, ami nem veszi alapnak a MAGUS létező összes szabálykönyvének fejből való tudását. Egyrészt kapunk egy szép, vaskos szómagyarázatot, amiért örök hála; másrészt az egész fogalmazásmódja olyan, hogy igyekszik kerülni a szakkifejezéseket.
Laikus MAGUS kedvelőknek mindenképp érdemes ezzel kezdenie!

2 hozzászólás
>!
silverhand
Dale Avery: A renegát

Talán úgy tisztességes, hogy megemlítem: fiatalon nagyon sokat játszottam a M.A.G.U.S. szerepjátékkal. Elég jól ismerem a készítők által megalkotott világot, így rendelkeztem bizonyos háttérinformációkkal is, amit néhány friss olvasó talán hiányolt a könyvből.

A rangokat, népneveket, fogalmakat az új olvasónak talán nehezebb befogadni, de nem hinném, hogy csökkenti az élményt. Szerintem a világleírás nagy erőssége a szerzőnek, ezek a nemlétező tájak gyönyörűen megtelnek színekkel, hangokkal, illatokkal, érdekes karakterekkel. A cselekmény már-már eposzi, az Ynev kontinensének történelemcsinálói a sivatagban harcosokat, politikusokat és varázshasználókat bevetve játsszák le harcukat. Lángra lobban egy olyan puskaporos hordó, amely könnyen világégést okozhat.
A történet filmre kívánkozik, és őszintén azt gondolom, hogy ha egy hollywoodi forgatókönyvíró felfigyelne erre a könyvre, illetve egy stúdió ~150 millió dollárral megtámogatná, ez a történet világsiker lenne.
Aki belekezd, folyamatos akcióra, intrikákra és drámára számíthat. Nagyívű történet, ennek az elképzelt kontinens történetének egy jelentős pillanata a manifesztációs háború, és rendkívül fogyaszthatóan, izgalmasan van tálalva az olvasó elé.

>!
EszkiMóczy
Dale Avery: A renegát

Igazság szerint nem tudnám megmondani, hogy miért, de nagyon szeretem ezt a könyvet. Egy ideig mágusoztam is, ám manapság már kevesebb idő jut szerepjátékra, de a szerepjáték világának ismerete biztos segített a sztoriban való elmélyedésben. Kedvelem az arab világot is (inkább a romantikus/idillikus, bazáros-Aladdinos-turbános vonalat, és nem a robbantgatós-al-kaidásat), a fejvadászok volt a kedvenc kasztom a szerepjátékban, így minden klappolt a könyvben. És egyike volt azon könyveknek, ahol a lezárás/epilógus is szépen illeszkedett a történethez. Szóval csillagos ötös – nekem.

4 hozzászólás
>!
Füstróka
Dale Avery: A renegát

Nekem ez volt az elős M.A.G.U.S., sőt, fantasy témájú regényem, s mit ne mondjak, nem bántam meg a választást. Azt vettem észre, hogy egy M.A.G.U.S. regény teljes élvezetéhez és olykor értéséhez nem árt, ha az ember a szerepjátékon át jobban beleássa magát a világba, de a Renegát úgy is érdekes, fordulatos és élvezhető volt, hogy mindezt előtte nem tettem meg. Lehet, túl szentimentálisan állok hozzá, de ez a kedvenc regényem, ami a M* világában játszódik. A történet érdekes volt, a karakterek pedig változatosak, nem csak származás szempontjából, így mindenki könnyedén kiválogathatja a szívéhez közel állókat. Nekem az író stílusa is szimpatikus volt, tetszett, ahogy fogalmazott, bár ezt embere válogatja.

>!
snakeye
Dale Avery: A renegát

Az egyik kedvenc M.Á.G.U.S. regényem! Annyira jó, hogy szinte bele tudom élni magam a világba és a történetbe. Nagyon sok ötletet is adott szerepjátékhoz.


Népszerű idézetek

>!
Midoriko

elmúlás nélkül nincs kiteljesedés Háromszáz esztendő során sokszor megfiatalították testét a varázstudók, és mindannyiszor elmondták: Nem az örökéletet adjuk neked, mert a halál nélkül értelmetlen az élet, ahogyan értelmetlen az út, mely sosem ér véget. Bármi is a célod, csak a halálod pillanatában érheted el.

18. Fejezet; 237. oldal

3 hozzászólás
>!
EszkiMóczy

Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta, most fekete, fakó, mint könyv, múlt mélyiből.

Epilógus

>!
Grace_Martin

a küzdelmet mindig azelőtt veszíted el, hogy az ellenfeled megindítaná a halálos támadást.

>!
Midoriko

Az igazság mozaikjai többféleképpen igazíthatóak össze – vajon egyik kép igazabb-e a másiknál?
Igazabb-e?! Egyetlen igazi van, a többi ügyes hamisítvány: önámítás, hazugság! Aki másoknak hazudik, ravasz ember; akit megtévesztenek, ostoba… aki önmagának hazudik, szánandó báb csupán.

9. Fejezet; 110. oldal

>!
Midoriko

Elvégre a jósok, csak saját érdeküket nézik. A szent emberek az istenekkel törődnek, a világ bölcsei a hírnevükkel… Aki aranyat hajszol megbízhatatlan. Egy uralkodó csak a saját megérzéseire hallgathat.

127. oldal, 10. fejezet

>!
Grace_Martin

Minden lánc olyan erős, akár a leggyengébb szeme.

>!
Grace_Martin

„Akit befelé megölsz, kifelé nem áll az utadba.”

>!
Grace_Martin

felismerte, felesleges és üres az élete, ha csak az aranyat hajszolja. A világban láthatatlan erők feszülnek egymásnak, a Sors megáradt folyamként ragadja magával az életeket; ha nem küzd az ár ellen, ha nem cselekszik, annyit ér csupán, mint az elsodort ágak.

>!
Grace_Martin

A pillanatnyi késedelem olykor örökkévaló lesz…

>!
Grace_Martin

„Mi tartóztatna vissza itt? Rég pihen sok szerettünk. Sorsunk zárják le sírjaink, s most fáj, szorong a lelkünk. Nincs mit keresnünk itt tovább – csendes a lélek – üres a világ.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
Ian Russel: Fogadalom
John J. Sherwood: Abbitkirálynő
Boruzs Gergely Gábor: Ifini éjszakák I-II.
Szalkai László (Hawkwood): Szellemtánc
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával
Aalish D'Mohlen: Homokszem csupán
Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj
Luis Saul: Della bábjai