Húszezer ​éjszaka 254 csillagozás

D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Húszezer ​éjszaka az több mint 54 év. Egy egész élet, amit ugyanazzal az emberrel kéne hűségben leélnünk. De képes-e erre ma egy negyvenes, érzelmekre és intimitásra szomjazó nő, aki a mindennapi rutinba, a látszatvilágba és saját kínzó vágyaiba beletörik? Mit dönt, amikor váratlanul elérkezik hozzá a mindent alapjaiban megrengető szenvedély, és felcsillan egy intenzív, új élet reménye? Érvényesek-e még az előző generációk tanításai az örök hűségről és a jóságról? Hány nap a világ? Lehet-e egy együtt leélt élet húszezer éjszakás kaland?

D. Tóth Kriszta új regénye a nagy sikerű Jöttem, hadd lássalak után ismét az emberi kapcsolatok izgalmasan kusza világába kalauzol, ahol minden választás újabb és újabb lehetőség megtalálni magunkban, ami oly fájdalmasan hiányzik. Kísértő múlt, gyötrő kétségek, elfojtott szexualitás, félelmek, szeretethiány, ürességérzés és a nyomában feltörő forró szenvedély: ez jellemzi az egykor pszichológusnak készülő, ma életvezetési tanácsadó céget… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
304 oldal · ISBN: 9789633105351
>!
Bookline Könyvek, Budapest, 2014
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633104781

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Szomjas Helga

Helyszínek népszerűség szerint

Budapest


Kedvencelte 17

Most olvassa 24

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tünde1
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Realista,nem szépíti a valóságot.Gratulálok kedves Kriszta!

>!
rebeka202 P
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Amikor ezt a könyvet kölcsönadta egyik barátnőm és megnéztem a molyon, a százalék ugrott leghamarabb szembe velem. Gondoltam, ha 70% körül van, unni fogom.
De amúgy tévedtem! Mert tetszett és nem untam. A legjobban az fogott meg benne, hogy a házasságról szól. És arról, hogy ha eltelik bizonyos számú év, bármennyire is szerelmesek voltunk az elején, ha nem teszünk a kapcsolat fejlődésért, nagyon hamar bekebelezik a mindennapok. És Helga is így járt. Kétségbeesett, hogy már a férje nem is szereti, és mi van ha ő sem szereti a férjét, és valaki mást kell keresnie.
Szerintem ez a történet nagyon sok mindenre megtanít egy házasságon belül. Legfőképpen arra, hogy nem szabad eldobni azt a sok közös évet egy hullámvölgy miatt. És arra, hogy a kommunikáció mennyire fontos a párok között. Anélkül ugye semmi nem működik.
A későbbiekben még lehet, hogy kedvem lesz elolvasni, csak előbb be kell szerezzem :)
A könyv vége nagyon megnyugtatott és erősen szurkoltam, hogy így végződjön!

Budapest ♥

>!
MiklósEmese
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Középéletkori helyzetről szól ez a könyv. Egy kicsit. Meg a házasság a tartós kapcsolat minden öröméről, és bánatáról. Meg a hormonháborúról. Aki elolvassa, az az élethelyzetekben talán magára is ismerhet( pl uncsi és vágy nélküli ölelések, éveken át tartó házasság 1-2-3 gyerek, brassói a vacsi stb).
DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hányingert kaptam az egésztől.
A könyv 2014-es. Magyar nő írta, vélhetőleg magyar célközönségnek. De nem az átlag magyar életszínvonalról.
Tele a könyv gejl mondatokkal. Kihívó és nem életszagú nem mindennapi életszituációval. Hölgyeim és uraim!! Tegye már az föl a kezét, aki heti 3x munkaidős időben pilátesre jár, ( ebből van a könyvben 4 barátnő),köztük a főhős, akik a torna után a klub büféjében fogyasszák el a jól megérdemelt kávéjukat és a bundikenyeret. Kinek van erre pénze? Mért kell az átlagfogyasztót és átlagolvasót ilyenekkel sokkolni? Miért kell a könyvben szinte mindenkinek kőkazdagnak lenni, generációkra visszamenőleg? Miért kell szinte mindenkinek aki a könyvben szerepel félluxus módon élni? ( Budai villa, Orló utca, Pécs patinás ház, falu széli luxus. ) Miért kell leírni, hogy de jó, hogy micsoda szuper kerámialapos tűzhely van a szuper lakásban, amin csak az inox megy? Miért van mindenkinek iPhone-ja, valakinek sok sok swarowskival kirakva? És miért szenved mindenki ennyire? Megmondom én? Egy jókora pofon az hiányzik ezeknek a nőknek az életéből nem a pezsdítő lamúr. Ráadásul verte a biztosítékot, hogy a főhős pszichológus és a saját jól felépített és rendben élt életében nem látja a jót, nem ismeri az ölelés kezdeményezését, csak vinnyog mint egy elkényeztetett plázaceleb.
Miért nem egy átlagos kétkeresős szimpla rétegértelmiségi házaspár 2 szobás lakása az élettér? Havi max 250 000 ből. + 2 gyerek.
Elegem van az úrinép nyavalygásaiból.

18 hozzászólás
>!
icu79 P
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Nem igazán tudok ezzel a könyvvel mit kezdeni. A téma nagyon fontos, érdekes is lehetne, mégis, alig vártam, hogy a végére jussak.Elgondolkodtatni akart, de nem volt jó a motiváció…

>!
Lady_L P
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Magasan volt a léc a Jöttem, hadd lássalak után, még ha nem is szeretem egymáshoz viszonyítani egy író két teljesen független könyvét, az elvárások mégis megmaradnak az emberben. És mások annyira húzták a szájukat ettől a könyvtől, hogy a lelkem mélyén már Oravecz Nóra mélységeitől féltem. Nem, még Fejős Évát sem kaptunk szerintem, nem érdemli meg ezt a 70%-ot, azért annál jóval jobb.
A Brüsszeli csipkére emlékeztetett a sztori, a 40 éves nő, akinek tökéletes élete van, mindene megvan, gyönyörű család, szerető férj, szép karrier, budai lakás. És hogy a legtökéletesebb életet is beszürkíti a monotonitás, ha az ember nem vigyáz, de ez már keményen a 21. század, a nő már szabadabban mozoghat, más dolgok tartják vissza. És mégsem? Langyos volt, ez a szó jut az ember eszébe, de nem idegesítő, hiteltelen volt kicsit az elején, látszik, hogy az írónő nem élte át azt, amiről írt (drukkolok neki, hogy ne is!:)), a könyv második fele jobb volt. És bahhhh, a vége megint erős lett, csak most nem megríkatott, hanem örültem neki:)
Szeretem ahogy ír, mert szeretem a hétköznapi emberek hétköznapi történeteit (mert attól, hogy budai villában lakik és nincsenek anyagi gondjai, attól még nagyon is hétköznapi érzéseket mutat be), de utálom azt a stílust, amikor szépelegve és cukormázasan vannak megírva az ilyen történetek, szerencsére ez távol áll tőle. Szeretem, ahogy beleszövi a zenét, a várost, a mindennapi életünket. Nem tántorított el a következő regényeitől azzal, hogy ez gyengébb (vagy csak kevésbé erős a személyes érintettség hiánya miatt) lett. És megint ugyanaz, amit a Brüsszeli csipkénél írtam: „nagyon nem vágyom arra, hogy 10-15 év múlva újra elővegyem és akkor már ténylegesen átérezzem a regény mélységeit”! Mert vannak azért.
P.S.: az éretlenebb 20 éveseknek ezt inkább ki kéne hagyniuk.

2 hozzászólás
>!
zsoltika P
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Harmatos zsengelilás rózsaszín. Kevés volt mint … ö … gyenge lány/nő regényeben a színvonal. Majd minden szereplőről megtudtunk majd mindent, nagyon sokszor még azt is aminek tényleg lorem ipsum dolor szerepe volt. Még ha a témaválasztás érthető is, rosszul nyúlt hozzá, vagy nem is. Tulajdonképp, ha csak azt az egy nézőpontot veszem, hogy egy relatív sérült nő hogyan kezeli le azt hogy tulajdonképp nincs oka panaszra, akkor oké. Viszont akkor meg kevés ez a megoldás/sztori amit elmondott. És ne mondta volna az írónő valahol, hogy ezt minden 40s nőnek és/vagy férfinak el kellene olvasnia. Hadd áruljam el: nem. Legfeljebb a rajongóinak, de azoknak se minden áron. Az meg hogy szinte minden (mellékes részlet is) túljelzős a könyvben… a végén már hidegrázásom volt tőle. 1.5/5

>!
pieta4
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Hű! Mellbevágott a történet, vagyis a mondanivaló. Ez nekem szólt teljes egészében. Egy negyvenes nő élete, bizonytalansága, vágyai. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy másik embertől függ a boldogságunk, egy másik ember tehet minket boldoggá és az a feladatunk, hogy mi is boldoggá tegyük a másikat. De először meg kell tanulnunk kibékülni önmagunkkal, elfogadni, megérteni a saját kis világunkat, mert csak így adhatunk belőle másoknak.
Tetszett Helga esendősége, emberi gyengeségeinek bemutatása, a benne rejlő, szenvedélyre, újdonságra vágyó nő, bizonytalan kislány és a rendes, fásult családanya összetettsége.
Zseniális volt a végén a kép az Erzsébet híd közepén álló Helgával.

>!
Gabci88
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Az egyik kedvencem. Könnyed mégis súlyos. És olyan üzenete van, amit a legtöbb ember nehezen hall meg. Hogy a boldogság az itt, a most. Nem a nagy szavak hanem a mély, jelentőségteljes gesztusok. Ezt nem szabad elfelejteni. Szerettem a hangulatát, a stílusát is.
Úgy látom itt sokan kritizálták, hogy nem a magyar valóságot tükrözi. Nos, engem ez sosem zavart. Ha olvasok vagy filmet nézek, nem az lazít el, hogy ugyanaz a valóság köszön vissza. Szerintem jó egy kicsit kiszakadni.
Nagyra tartom D. Tóth Krisztát, van bennünk néhány közös, így örömmel követem a munkásságát, szerintem nagyszerű amit csinál és ahogy csinálja.

>!
Lulma
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Nekem kifejezetten tetszett, bár a negatív vélemények miatt kétkedve kezdtem el az olvasást, plusz nem is én vagyok a célközönség (24 éves vagyok). DTK-nak eddig még csak a Lola könyveit olvastam, de szimpatikus volt (meg ugyanott születtünk és szeretem az ilyen egyezéseket), de szerintem fogok még tőle olvasni.
Bővebben: http://lulmakonyv.blog.hu/2018/05/27/d_toth_kriszta_hus…

>!
adrika0924
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

D. Tóth Kriszta számomra mindig példakép volt, nagyon tisztelem őt, ezért nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb a regényeire is sort kerítek.
Ez a könyv nekem nagy csalódás. Azt azért le kell szögezni, hogy nem én vagyok a célközönség, hiszen a húszas éveim közepén nyilván nem tudom átérezni egy életközépi válságban szenvedő nő problémáit, de ezt a tusát nem kellene átragasztani egyetlen olvasóra sem. Merthogy az igazat megvallva a könyv első két harmadában harcoltam a gondolattal, hogy szó szerint sutba vágom ezt a keménytáblás papírköteget. A hajam tudtam volna tépni Helga viselkedésétől, amire nem is találtam megfelelő jelzőt. Sírva könyörgöm, lőjenek le, ha negyven évesen ilyen leszek!
A szerkezetet nem igazán értettem, szerintem logikátlanul tagolódnak a fejezetek, és a karakterábrázolás módja sem nyerte el a tetszésemet.
A nagyvilági élettel semmi problémám nem volt, a reklámokkal viszont annál inkább. spoiler
Ami, egész pontosan aki miatt mégis két pontot adtam a regényre, az Richárd. Kétségtelenül élénk színt hoz a történetbe, kár hogy nem korábban indul el ez a szál. Ő az, aki megmentette a könyvet a pusztulástól, és aki miatt az utolsó harmadban letehetetlenné vált. A zárás olyan, mint egy hatalmas nyisszantás a nyári ruha közepén egy hosszú élű ollóval: az egyik fél elvész a süllyesztőben, mintha addig ott sem lett volna, a másik felét viszont átalakulva tovább viselhetjük, ha akarjuk.


Népszerű idézetek

>!
Malnai_Istvan

(…) a boldogság nem valami egész életet átszövő, nagyívű, grandiózus építmény. A boldogság nem húszezer éjszaka. A boldogság egyetlen másodperc a jelenben. Mire kimondom, már vége is. Ha nem veszem észre, kicsúszik a kezemből.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Edit_Zsuzsa_Nagy

A szerda a hét kellős közepe. Egyáltalán semmi identitása nincs. Mintha nem tudná eldönteni, hogy a hét eleji nyűg vagy a hét végi eufória határozza meg a személyiségét. A szerda a legunalmasabb nap a világon. Személyiségzavaros. Sőt borderline vagy skizofrén.

Kapcsolódó szócikkek: borderline személyiségzavar · skizofrénia
>!
Edit_Zsuzsa_Nagy

A szerelem vak és hülye.Tizenkét agyfelületet üt ki egyszerre, és képtelenné tesz a kritikus gondolkodásra. Niels Birbaumernek igaza van: a szerelem mentális káosz.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Edit_Zsuzsa_Nagy

Ezt senki nem veheti el tőled. A büszkeségedet. Jegyezd meg, hogy Isten jókedvében teremtett téged, szépséged az ő mosolya.

Kapcsolódó szócikkek: büszkeség
>!
Malnai_Istvan

Egy férfinak meg kell adni, ami neki jár. Az első és legfontosabb a hit önmaga erejében és hatásában. Hadd gondolja, hogy fantasztikus az ágyban. Meglátod, sokkal könnyebb dolgod lesz vele, ha azt hiszi, hogy mindig képes kielégíteni.

>!
Yuuki_nee

Észre kell vennem, ott, akkor lefordítani magamnak a saját nyelvemre! Hiszen a boldogság nem valami egész életet átszövő, nagyívű, grandiózus építmény. A boldogság nem húszezer éjszaka. A boldogság egyetlen másodperc a jelenben. Mire kimondom, már vége is. Ha nem veszem észre, kicsúszik a kezemből.

263. oldal

>!
rebeka202 P

A boldogság nem húszezer éjszaka. A boldogság egyetlen másodperc a jelenben.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szomjas Helga
>!
Cserei_Gyöngyvér

A negyvenes éveid jelentik a fiatalkorod öregségét és az öregkorod fiatalságát.

>!
Cserei_Gyöngyvér

Egy nő akkor érzi megbecsülve, értékelve, megfelelően szeretve magát egy kapcsolatban, ha a férje felfalja. Nem minden alkalommal, de rendszeresen. És nemcsak a testét. Hanem két szexuális aktus között érzelmileg, verbálisan vagy gesztusokban a lelkét is felfalja.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kimberley Freeman: Parázs-sziget
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Domenico Starnone: Hurok
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Aimee Bender: A citromtorta különös szomorúsága
Sue Dylen: Enzo és Tilda
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Raana Raas: Hazatérők
Sue Dylen: Kahlo
Ella Steel: Sors-Fordulat