Love ​Always, Kate (Love Always 1.) 5 csillagozás

D. Nichole King: Love Always, Kate

Dear ​Diary,
Leukemia’s been my life since I was eleven. Now, six years later, I want my life back. Only I’m not sure what that is. The test results came back today. 22,000. Which means I’m officially out of remission—again. I have three options:

1) Another round of chemo.
2) A super-new experimental drug.
3) Dump it all— forget the meds and treatments and enjoy the time I have left.

I think I know what I want. Then, in walks Damian, changing everything.

I mean, everything…

He’s got his own set of issues. It binds us together, you know? We understand what it’s like to lose what matters most in seconds. Still, the last thing I need is to have someone else to crush if I can’t fight hard enough. And the last thing he needs is someone else to grieve.

Never mind. I’m down to two options now.

Somehow I know that whichever one I choose, the result will be the same. With the sand in my hourglass seeping to the bottom, I hope… (tovább)

>!
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781680581928
>!
Limitless, 2014
366 oldal · ASIN: B00JGWV3WW

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Kate Browdy · Damian Lowell


Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

pveronika>!
D. Nichole King: Love Always, Kate

Ez is egy olyan típusú könyv, amely biztosan minden olvasó szívének húrjait megpendíti. Gyönyörű volt, és bár darabokra szaggatta a szívemet, minden könnycseppet megért ez a történet.

Rengeteg érzelem volt ebben a könyvben. Ez egy 17 éves bátor és mindenre kész lány, és egy útját vesztett fiú története. Nem titok, hogy a könyv a betegség témáját érinti, de ez ne ijesszen el senkit. Úgy hiszem, hogy nem csak ez volt a történet fő vonala, Damien összetört világának darabkáról, darabkára való visszaépítése, legalább olyan fontos volt, mint Kate küzdelme a rá rótt sorsával. Ez egy igazán gyönyörű első szerelem története, amely nagyon sokszor csalt mosolyt az arcomra.

Vannak olyan könyvek, amelynél érzed, hogy lelke van. Ez is egy olyan kötet volt. Minden fájdalom túloldalán, ott volt az aprócska mosoly, amely egyensúlyt hozott a világba. Ez a könyv megmutatja, hogy a küzdelem a múlttal, legalább olyan nehéz tud lenni, mint a küzdelem a jelennel egy jövőért, és azt is, hogy becsüljük meg a legapróbb pillanatokat is.

A Love Always, Kate egy nagyon szépen megírt történet, amelynek egy ifjúsági köteten túlmutató mélységei voltak. Őszintén ajánlom.

10 hozzászólás
_Eriii>!
D. Nichole King: Love Always, Kate

„There’s never enough time to say good-bye. Never enough time to say “I love you.” Never enough time to let go.”
Gyönyörű szívbemarkoló történet. Egy első szerelemről, fájó döntések meghozataláról, elengedésről. Míg olvastam a könyvet nemegyszer megálltam, és elgondolkodtam azon, hogy én hogy döntenék Katie helyében. Volna-e annyi bátorságom, hogy a halált válasszam, vagy volna-e annyi erőm, hogy harcoljak? A könyv egy igen kegyetlen betegség témáját érinti, a leukémiát. Nehéz volt, őszintén elképzelni sem tudom, hogy mennyire nehéz lehetett Katienek, aki már 11 évesen küzd a rákkal. Elgondolni is szörnyű és ezert is álltam meg sokszor olvasás közben, mert egyszerűen nem ment, ép ésszel felfogni nem tudtam azt a sok kint, ami ezzel a betegseggel jár. Mennyire nehéz volt a szüleinek, mennyire fájhatott nekik, hogy egyetlen gyerekük beteg, harcol és nem adja fel, vagy éppenséggel azt kell lássák, hogy feladja. Egy szülőnek nem szabadna eltemetni a gyerekét. És Damianak, akihez így sem volt kegyes az élet. Az ő szenvedését is annyira megértettem annyira fájt a szívem érte, de mégsem a betegség volt a fő szempont. Ott volt, félreértés ne essek, mert ott ólálkodott minden oldalon, ott szívta Katie vérét előttem, de számomra mégsem ez volt a fő szempont. A könyv főbb mondanivalója egy csodaszép gondolat egy csodaszép útmutatás ha azt vesszük. Azt hisszük van időnk, szeretni, kimondani szeretlek, megbocsájtani, jót tenni. Pedig nincs. Minden egyes nap ami anélkül telik el, hogy nem mondtad szeretteidnek, hogy szeretlek, vagy nem bocsátottál meg, vagy nem tettél jót, pazarlás. Eljön az az idő mikor sajnos nem lesz kinek mondani mindezeket és akkor már késő lesz. Számomra ez volt a tanulság. Ajánlom nagyon, mert egy csodaszép történet, tele csodákkal, bátorsággal, tiszta szívvel.

5 hozzászólás
SzRéka P>!
D. Nichole King: Love Always, Kate

Nehezen tudom összeszedni a gondolataimat. Este fejeztem be, másnap órákon keresztül gondolkodtam az értékelésen, és még most is, miközben ezt gépelem, szívem szerint listát írnék, aztán elengedném a dolgot. Rohadtul fájt minden egyes oldal.
Ez a könyv kettészakított: egyszerre imádtam és utáltam, adnék neki 5 és 2 csillagot, ajánlanám mindenkinek és körülbelül senkinek. Ennek pedig egyetlen oka van, ő pedig Damian (illetve a történet kicsit ifjúsági jellege). Ez a srác eszméletlenül toxikus, de közben annyira megszerettem! Támogatta Katie-t, kihívások elé állította, romantikus gesztusokkal olvasztotta meg a szívem szívét, és imádtam a közös boldog pillanataikat. Mégis nem sok kellett ahhoz, hogy miatta, meg a feldolgozási módszerei miatt abbahagyjam a vége előtt az olvasást. Nem tudom és nem is fogom megérteni, miért így viselkedett a sorsdöntő események után, és éppen ezért könnyen lepontoznám az egész regényt. Csakhogy a jó napjai, és a felejthetetlen emlékek, amiket Katie-nek okozott, azok óriási hatással voltak rám.
Katie naplóírását nem mindig kedveltem, már-már drámaira sikerült egy-két bejegyzése. Azonban a hozzáállása, az életszeretete, a bölcsessége naggyá tették őt, és mostantól egy napfelkeltére és -lementére sem fogok úgy tekinteni, mintha ez átlagos lenne. A leukémiával kapcsolatos gondolatai szó szerint meghatottak, csodás és érett szereplőt keltett életre vele az írónő.
Bármi is történt volna a végén, rózsaszínű HEA vagy veszteséges függővég, tuti sírok. Így, ezzel a befejezéssel zokogva dühöngtem, és sosem éreztem magam ennyire magányosnak. A család, a kórházi dolgozók, a beteg kissrácok mindvégig szeretetet árasztottak magukból a könyvben, de annyi gyász, fájdalom és küzdelem kapott még helyet, ami teljesen letaglózott. Valami hasonlóra számítottam, mégis meglepődtem. Nem lesz egyszerű továbblépni, és vár még rám a folytatás…

_Dany_>!
D. Nichole King: Love Always, Kate

Nem találom a szavakat. Tetszett ahogy Katie ameddig tudott küzdött a leukémia ellen. Tetszett a kapcsolata Damien-nel ahogy miközben a kapcsolatuk kialakult egymásra is jó hatással voltak. Ezért is szakadt meg majdnem a szívem értük. Főleg, hogy Damien már így is sok számára fontos embert elvesztett. Nagyon szép és szomorú történet volt, és nagyon elgondolkodtatott hiszen sajnos nem ritka ha egy hozzánk közel állóról kiderül, hogy ilyen betegségben szenved.

2 hozzászólás
CsepAdri>!
D. Nichole King: Love Always, Kate

Szívszaggató, gyönyörű… Alig találom a szavakat, most tettem le, még mindig a hatása alatt vagyok.
Végig éltem, végig sírtam…


Népszerű idézetek

pveronika>!

Being strong means allowing yourself to cry over the things you can't change; laugh when things are funny; smile when you're happy. It means understanding where your breaking point is, and yet, going further and still remaining whole. Strong people push themselves to the limits of pain and joy. They fall to their knees in agony, then they lift up their faces to find the beautiful morning rays shining down on them, and they rise to their feet. Being strong means never giving up, no matter how crushed you are, and finding happiness in the smallest parts of life.

_Dany_>!

„No matter how dark it gets, the sun always rises eventually and starts a new day. The darkness is forgotten.”

pveronika>!

We all die, Damian. Before I do, I want to love with all my heart. Give all I have, experience all I can, and leave behind some piece of me that will never be forgotten. I want to enjoy the time I have left. I'm choosing life. Moments. Memories. For you.

pveronika>!

Pain has a purpose. It makes us stronger. More compassionate. Able to love more deeply than we thought possible. If we let it, it makes us better people.

SzRéka P>!

For all those who’ve been touched by cancer.
Your strength is an inspiration.

Dedication

pveronika>!

“I wanna see the sun rise with you every morning for the rest of my life.”
What felt like minutes passed before he answered. His voice cracked when he did. “That’s a whole lot of sunrises. Are you sure you can put up with me for that long?”
“That long and longer.” I touched his face wiping away a tear. “For always.”
He buried his face in my neck. “Always isn’t long enough.”

pveronika>!

You know, sometimes, what might seem like giving up is when we're in the midst of the toughest battle we'll ever face.

SzRéka P>!

Choices come with consequences, some good, some bad. It’s risky, and it’s always, always based on if.

Chapter 3

Kapcsolódó szócikkek: Damian Lowell

A sorozat következő kötete

Love Always sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us
John Green: The Fault in Our Stars
Colleen Hoover: Maybe Someday
Elle Kennedy – Sarina Bowen: Good Boy
Jojo Moyes: Me Before You
Lisa De Jong: When It Rains
K. A. Tucker: The Simple Wild
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)