Vadvirágok ​2. 15 csillagozás

D. Nagy Éva: Vadvirágok 2.

1976 ​- Rajzolta Csapody Vera
Új vadvirágos kötetünk testvére, folytatása az elsőnek. Úgy szólunk benne, ahogy elkezdtük, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk; tovább keressük az erdő-mező szépeit, „csillagait”.
Meg kell ismernünk őket, míg el nem tűnnek; meg kell ismernünk, hogy megvédhessük őket. Mert elmennek a virágok, a fák, a lepkék és madarak az ember útjából! Mint kicsi Noé bárkájába, úgy gyűjtöttük össze a legpompásabb virágokat, amelyek ritka kincsek a Kárpát-medence vagy éppen hazánk flórájában. S gyöngykereső ujjal szedegettük fel hozzá az elhullajtott, elfelejtett régi neveket is, már amennyire a szűkös hely megengedi.
Válogattunk a mezsgyék, erdőszélek, romfalak naponta látott, szép virágú fajai között is. Mennyi kedves virágot lehetne ezek közül bemenekíteni a kertbe! És meghagyni vagy visszahozni nyaralóink köré az ősgyepet, az odavalósi növényritkaságokkal. Ha ismerjük szokásaikat, termőhelyüket – új ágyat vethetünk nekik, kimenekíthetjük őket a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Búvár Zsebkönyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 1984
64 oldal · ISBN: 9631136809 · Illusztrálta: Csapody Vera
>!
Móra, Budapest, 1978
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631113922 · Illusztrálta: Csapody Vera
>!
Móra, Budapest, 1976
64 oldal · ISBN: 9631113922 · Illusztrálta: Csapody Vera

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Ottilia P>!
D. Nagy Éva: Vadvirágok 2.

Nosztalgiával telve csodálkoztam rá az ismerős vadvirágokra, amelyeket gyermekkoromban csodáltam és sokszor csokorba szedtem réteken, mezőkön, hegyekben, völgyekben, dombokon, mert akkoriban fél napokat is elkószáltunk a természetben.

Dr. Csapodi Vera élethű és szépséges rajzai, a feltételezhetően népi elnevezések változatossága lenyűgözött. Szomorúan olvastam, hogy egyre kevesebb fordul elő belőlük, ezért is fontos megismerni és megvédeni azokat, esetleg bementi őket kertjeinkbe.

Boglinc P>!
D. Nagy Éva: Vadvirágok 2.

Élveztem ennek a kötetnek az olvasását, rengeteg ismerős növényre találtam benne, amiknek eddig nem ismertem a nevét. A különböző népies elnevezések plusz adalékot jelentettek az olvasás során, a rajzok pedig ezúttal is remekül sikerültek, amiket korábbról ismertem, gond nélkül fel is ismertem általuk. :)

konyvolvaso>!
D. Nagy Éva: Vadvirágok 2.

Szépen illusztrált leírás a vadvirágokhoz. Az első rész folytatása, onnan ahol az elöző befejezödött. Némelyikről még nem is hallottam és nem is láttam.
Vannak ismerősebb fajták, melyeket virágosnál is megtalálunk, ezek közé tartozik: ibolya, ciklámen, árvácsak., százszorszép. Található gyügynövényként használt lándzsás utifű, szegfű, nebáncsvirág.

pappb12>!
D. Nagy Éva: Vadvirágok 2.

Nagyon szuper könyv, csodás rajzokkal, és pont annyi információval, amit laikusként is be tud fogadni az ember.
Mostanában minden hétvégén kirándulunk valamerre, és most visszakerestük azokat a virágokat, amelyekkel a túráink során találkoztunk.

Georgina77 P>!
D. Nagy Éva: Vadvirágok 2.

Hihetetlenül sokszínűnek, és hatástanilag káprázatosnak tartom a magyar vadvirág készletünket. Itt kissé bepillantva villant meg bennem, mennyire jó lenne visszakanyarodni a természetközeli élethez. Emberségből és azóta elveszőfélben lévő, minket körülvevő növényekkel kapcsolatos ismeretanyag tekintetében is.

padamak>!
D. Nagy Éva: Vadvirágok 2.

Ez még szebb gyönyörű virágtengert alkotó cseppecskéket mutat meg. Nagyszerűt Alkotó!


Népszerű idézetek

selfmadehell P>!

A csendes víztükrön úszó, szív formájú levelek csúcsából mintha kiharaptak volna.

48. oldal

konyvolvaso>!

Kákán is csomót keres- mondja a közmondás.

48. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Simon Tibor – Csapody Vera: Kis növényhatározó
David More – Alastair Fitter: Fák
Bertram Münker: Közép-Európa vadvirágai
Christopher Grey-Wilson: Vadvirágok
Seregélyes Tibor – Simon Tibor: Növényismeret
Csapody István – Csapody Vera – Jávorka Sándor: Erdő-mező növényei
Roland Spohn – Margot Spohn: Melyik ez a virág?
Eva-Maria Dreyer: Milyen ehető vadnövény ez?
Ursula Stumpf: Gyógynövények és mérgező hasonmásaik
Bartha Dénes: Magyarország fa- és cserjefajai