Időjárók (Szigetvölgy ciklus 1.) 2 csillagozás

D. B. Jackson: Időjárók

A tizenöt éves Tobias Doljant arra képezték ki, hogy az időben utazzon. Szolgálatra hívják a daerjeni uralkodó udvartartásába, ahol IV. Mearlan arra kéri, utazzon vissza tizennégy évet az időben, és akadályozza meg azt a régóta dúló háborút, ami romlást hozott egész Szigetvölgyre. Tobias elvállalja a feladatot, noha az utazás velejárója, hogy megkétszerezi az életkorát. Ám a fiú érkezésekor olyan eseményekkel szembesül, melyekre a legkevésbé sem számított – és ebben a múltban neki kell felépítenie a jövőt…

Eredeti mű: D. B. Jackson: Time's Children

>!
Főnix Astra, 2019
516 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155632938 · Fordította: Habony Gábor

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Noro 
D. B. Jackson: Időjárók

Egy világ, ahol az időutazás a közönséges mágikus módszerek egyike. Az Átlépőknek nevezett, felbérelhető varázstudók jó pénzért visszaugranak egy-két napot az időben, hogy figyelmeztessenek egy hibára, rossz döntésre. De mi történik, ha egy uralkodó egy több évre visszanyúló nemzetközi konfliktust akar semmissé tenni, kvázi megpróbálja megváltoztatni a közelmúlt történelmét?

Baromi jó ötlet, hihetetlen lehetőségekkel, a megvalósítás mégis elképesztően lapos.

A könyv legnagyobb hibáját abban látom, hogy egyáltalán nem törődik a mágusok lelkivilágával. Utazol az időben. Meg tudod változtatni a valóságot. És fél percnyi gondolkodás után feláldozod magad, csak mert egy semmi kis sziget királya kedvesen mosolyog rád? Honnan ez a naiv szolgalelkűség, amely az Utazókat, vagyis a téridő mágusait teljesen áthatja? Minél erősebb egy varázsló, annál kevésbé fog kiszolgálni egy feudális társadalmat. Ezt én Scott Lynch első törvényének nevezném, mivel talán ő illusztrálta a legjobban a Locke Lamora hazugságai mágus-maffiájában.

Általában véve is úgy tűnik, hogy e világ lakói egyszerűen nem értik, milyen erők vannak a birtokukban. A jelek szerint soha senki nem élt még vissza az időutazás hatalmával, egészen a könyvbeli események kezdetéig. Én arra számítottam, hogy legjobb esetben Az időutazás napja, de legrosszabb esetben is legalább a Terminátor világképe köszön majd vissza fantasy verzióban, ahol az időt mint fegyvert használják a világ uralkodói. Ez lenne a logikus. Nem pedig az, hogy több száz év aktív varázslás után először rúgják fel a szabályokat, és még az idődémonok is csak néznek ki a buksi fejükből, hogy mi történhetett.

A regény stílusa szintén nem nyerte el tetszésemet. Leginkább egy egész estés családi Disney-filmre emlékeztetett, amelynek hősei mindig helyesen – ámbár kissé naivan – cselekszenek, mindig találnak önzetlen segítőtársakat, és még végtelenül udvariasak is közben. De az ellenfelek is kínosan tökéletesek – mint a felbérelt zsoldosok, akik inkább feláldozzák magukat ahelyett, hogy teljes joggal mentenék a bőrüket. Nevezzük talán kiscserkész fantasynek, ami abban különbözik az ifjúságitól, hogy próbál felnőttes témákat is érinteni, csak mindig lepattan róluk anélkül, hogy azok különösebb nyomot hagynának rajta.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
D. B. Jackson: Időjárók

Azt kell, hogy írjam tényleg jól szórakoztam olvasásközben. tetszett az idő utazás következménye. Ha vissza mentél a múltba annyit öregedtél amennyit utaztál ha vissza jössz úgyszintén öregszel. ja és egy apróság az író biztos látta a terminátort mert is csak meztelenül és fegyvertelenül lehet utazni az időben.
@Noro zavarta, hogy még senki nem élt vissza a hatalmával ez nem igaz mert volt egy másik akadémia is arról nem sokat tudunk ott lehetett visszaélés sőt lehetett ott is ahol Tobias nevelkedett csak még eddig nem volt róla szó vagy nem volt fontos. én ezt nem tartom hibának.
Ahogy az kell semmi nem úgy alakul ahogy tervezik, lesz árulás, egy kis kínzás e legfőként menekülés. szóval csak ajánlani tudom nekem tetszett és várom a folytatást.
@Főnix_Astra remélem nem kell sokat várni a folytatásra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Brian McClellan: Őszi köztársaság
Anthony Ryan: A láng légiója
Ed McDonald: Éjszárny
Django Wexler: Az Ezer Név
Brian McClellan: A birodalom bűnei
Brandon Sanderson: A lélek árnyai
Karen Chance: Holdvadász
Licia Troisi: Aldibah homokórája
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai