Sárkányovi (Sárkányovi 1.) 62 csillagozás

Czernák Eszter: Sárkányovi

Vajon milyen lesz az első nap az oviban? Tényleg lesz ott sok-sok játék, lesznek új barátok? Zoé, a háromfejű sárkánygyerek, mint minden kisovis, aggódva érkezik a Szivárvány Óvodába: biztosan ismeretlen csoporttársak, szokatlan ízek, rengeteg pakolás és unalmas délutáni alvások várnak rá! Aztán megismerkedik a csoporttársaival, és a Sárkányoviba bizony nem embergyerekek járnak, hanem jetik, manók, tündérek és trollok! Vajon a kis sárkány és új barátai együtt rájönnek, hogy oviba járni igazából a legjobb móka?

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2019
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104919 · Illusztrálta: Rátkai Kornél

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Na, ez már sokkal jobban tetszett, mint a Finy Petra könyve. Igazi, jó hangulatú, jó üzenetű ovis történetek. A varázslények ugyanolyan kisgyerekek, mint az embergyerekek, viszont a kulissza mégis jó csomó pluszt ad a történethez. Helyes, vicces, tanulságos. Csak a vége ért egy kicsit hirtelenül, jobban le lehetett volna kerekíteni.
Szavazás, ahol ti is eldönthetitek, hogy ki a legjobb: https://moly.hu/szavazasok/merites-dij-2020-gyermekirodalom-kozonsegdij

10 hozzászólás
csgabi P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Divatba jöttek a sárkányok. Komolyan. Egyre több olyan mesét olvasok, amiben szerepel sárkány vagy éppen sárkány a főszereplő.
spoiler
Aranyos volt ez a mese, az óvónő, Boszi néni remekül megoldotta az ovis nehézségeket, legyen szó előítéletről, vagy másról. Tanulságos kis történeteket olvashatunk a kötetben, fejezetről fejezetre, és ha kisgyereknek olvassuk, meg is lehet beszélni az egyes szituációkat. Szóval érdemes olvasni. :-)

Bea_Könyvutca P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Nagyon kedves, bájos és vicces könyv az ovikezdésről, amelynek segítségével az oviba induló gyerekek egy kicsit bekukkanthatnak egy óvoda mindennapjaiba, láthatják, hogy minden gyerek félve teszi be a lábát első nap az óvodába, megismerhetik az ovisok napirendjét és feladatait, megismerhetik milyen vidám egy óvoda udvara és milyen jókat lehet ott játszani, de azt is megtudhatják, hogy mit lehet játszani bent a csoportban, ha kint esik az eső.
http://konyvutca.blogspot.com/2019/10/gyerekeknek.html

krlany IP>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Elég sok ovis élettel, beszoktatással foglalkozó könyvet olvastam manapság, de eddig ez a legjobb! Nemcsak bájosan hangol az ovira, hanem az előítéletek leküzdésére, a másság, a különbözőségek elfogadására is megtanít, sőt erényt kovácsol a különbségekből. Külön szuperség, hogy Boszi óvónéni sem tökéletes, a félrement varázslatain együtt mulatnak a gyerekekkel. Rátkai Kornél rajzai pedig bűbájosak.

AeS P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Ez valami elmondhatatlanul kedves mese!
Nem tudom, hogy ha annak idején lett volna egy ilyen a kezem ügyében, jobban szerettem-e volna az óvodát, biztos, hogy ahhoz nem elég egy könyv, kell hozzá Boszi néni szintű pedagógus és cuki ovistársak is, de szerintem óvodába készülő kisgyereknek ez azért egy tökéletes ráhangoló olvasmány lehet. Utána koboldcicáért fog könyörögni, és nem elégszik meg a plüssből készülttel – én szóltam!

PTJulia P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Aranyos mese az óvodai beszokásról és mindennapokról. Engem egy idő után iszonyatosan irritált, de az óvodásomnak nagyon tetszett, és nagyobb testvérei is jónak találták. A rajzok is furik a számomra, de jól illettek a könyvbe.

Caledonia_Valley P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Még egy rendkívül aranyos ovis beszoktatós könyv, ám ez varázsvilágba kalauzolja el az olvasóját, ahol sárkányok, trollok, tündérek, manók, unikornisok, jetik és boszorkányok élnek… Főszereplőink aranyosak, Zoé tipikus ovis korú kislány, aranyos, de vicces, naiv gondolatokkal. A boszorkánysuliból kirúgott óvónéniért külön plusz pont jár, akinek még a bibircsókjait is visszavették, mert megbukott. XD Zseniális! :D
A kedvencem Kende volt, a kis troll. :) Aki a fajtája ellenére egyáltalán nem troll, sőt… ;)
A kötet bemutatja az óvodai életet, felhívja a figyelmet az előítéletek negatív következményeire és számtalan olyan gondolatot tartalmaz, melyet nem árt, ha a gyerekek már korán elsajátítanak. Rátkai Kornél rajzai pedig csúcsszuperek! :)

3 hozzászólás
Boglárka_Madar P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Nagyon kedves könyv az ovis életről. Tetszett, hogy a varázslényeknél is pont olyan az ovi, mint a valóságban, így végre olvasás közben nem arról kellett beszélgetni a középsősünkkel, hogy milyen különbségek vannak a történet és a valóság között, hanem teljesen bele tudta magát élni a történetbe. Ezt kérte most esti mesének is, így a végét biztos ismételni kell, mert az utolsó oldalakat már csak magamnak olvastam, pedig hősiesen küzdött az elalvás ellen. XD
Nagyon gondolkozok rajta, hogy beszerezzünk egy saját példányt.(Megvettük)

A könyv bekerült a Merítés-díj 2020-as Gyermekirodalmi TOP10 listájára, itt lehet szavazni rá: https://moly.hu/szavazasok/merites-dij-2020-gyermekirodalom-kozonsegdij.

Nyctea P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Eszméletlen cuki ez a könyv. Aranyosak a történetek, bájosak az illusztrációk. Jól bemutatja az óvodai mindennapokat, szokásokat, mint pl. közös étkezés, alvásidő, rendrakás, és olyan fontos témák is megjelennek benne, mint egymás elfogadása, a közös játék fontossága. Csak épp a szereplők nem embergyerekek, hanem sárkányok, trollok, tündérek, meg mindenféle varázslatos lények…

Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit, a felkészüléshez választottam ezt a könyvet, és szerintem telitalálat volt. Mindennap mesélek neki belőle és sokat beszélgetünk az olvasottakról, így a kezdeti szorongás és ellenállás sikeresen átfordult érdeklődésbe.
Ovikezdéshez tökéletes olvasnivaló, ajánlom! :)

Juca P>!
Czernák Eszter: Sárkányovi

Kiadói és molyos ajánlások alapján választottam ezt a könyvet, mert már nagyon készülünk az ovira. Amikor először kézbe vettem, azt gondoltam, túl sok a szöveg, ezt Anna nem fogja végighallgatni. Pedig igenis meghallgatta, sőt ma kérte, hogy olvassam el megint. A kedvenc része (A világ legmagasabb tornya), amikor esik az eső, és a kicsik közösen tornyot építenek.

Kezdő ovisoknak kiváló mesekönyv. Az első naptól kezdve sorra veszi, mik várhatóak az oviban. Aranyosak a mesék, mindegyik egy-egy éppen felmerülő problémát részletez, ami akár a valóságban is megtörténhet. Az illusztrációk könnyen megszerethetőek, Anna folyton nevet a morcos trollnagypapán, akinek a szemüvegét ellopta a koboldcica. :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Ne feledd, mind különlegesek vagytok, csak mind másban.

50. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Mit számít, hogy lány vagy fiú? – ráncolta a homlokát Boszi néni. – Janka nagyon jó az építésben. És a többiek is mind segíthetnének neked. Ne feledd, mind különlegesek vagytok, csak mind másban. Úgyhogy a mai feladatotok, hogy építsetek egy olyan magas tornyot, ami felér egészen Igor feje fölé! Együtt.

50. oldal

Uzsonna >!

Eljött Zoé, a háromfejű kis sárkány első napja az óvodában.

(első mondat)

B_Bri P>!

– Rendben van – mondta végül Boszi néni. – Akkor mostantól senkinek nem kell a helyére raknia a játékokat.
Úgy is lett. Senki nem pakolt el maga után, és az óvó néni nem szólt rá egyik gyerekre sem, …….
…… Egyszer csak aztán Kende szokás szerint át akart nyargalni a szobán, de nem tudott kikerülni egy halom könyvet, és keresztül esett rajtuk……..
Teofil megcsúszott egy ledobott színezős papíron, és a fenekére esett.


A sorozat következő kötete

Sárkányovi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók
Valerie Thomas: Winnie és a sárkánygyerek
Lovas Bea: Bábika-mesék
Fellinger Károly: A kincsesláda / The Treasure Chest
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton
Roberto Pavanello: Éjféli boszorkányok
Jójárt Eszter: Korall boszorkányos története
Harcos Bálint: A boszorkánycica
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: A legszebb Grimm mesék