Még ​hetvenhét magyar rémmese 3 csillagozás

Czakó Gábor – Banga Ferenc: Még hetvenhét magyar rémmese

A nagysikerű Hetvenhét magyar rémmese sorozat negyedik kötete. A magyar történelem mesés és rajzos szatírában elbeszélve.
A szatíráról a közhely azt állítja, hogy görbe tükröt tart a valóság elé, attól mulatságos.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a szatíra éppenséggel sima és egyenes tükröt tart, máskülönben hogyan is derülhetne ki, hogy az ún. valóság ragyás, púpos és görbe?

>!
164 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632149661

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

_Amalia>!
Czakó Gábor – Banga Ferenc: Még hetvenhét magyar rémmese

Rémes, hogy ilyen az élet és ilyenek az emberek, sőt, ha nagyon belegondolok, még ijesztő is. Egyik-másik íráson kuncogtam egy sort, a legtöbbjén csak felvontam a szemöldököm és kínomban kiszaladt, hogy „eh” (ugye a felismerés, hogy ez tényleg így működik az életben). Voltak olyanok is, amik nyomtalanul eltávoztak a koponyám hátulján közvetlenül azután, hogy a végére értem a szövegnek.
Összességében nem volt elpazarolt idő, viszont nemhogy olthatatlan, de semmilyen vágy nem ébredt bennem a sorozat többi kötete iránt.

Nicole_Kinney I>!
Czakó Gábor – Banga Ferenc: Még hetvenhét magyar rémmese

Nehezen vettem fel a könyv ritmusát, de aztán valahol a Medvemesék környékén kezdett megtetszeni. Igaz, ami igaz, volt közöttük olyan szatíra is, ahol egyszerűen nem csattant nálam a poén, és annyira azért nem kötött le, hogy olyankor újraolvassam az adott a pillanatképet, de több olyan is akadt, ahol viszont hangosan felnevettem. Tetszett a Szépasszony szalonjának hangulata, az, hogy minden szereplő beszédes nevet kapott, és hogy hosszú idő óta végre olyan könyvet vehettem a kezembe, amiben nem volt elírás, szerkesztési/nyelvtani hiba (én legalábbis nem találtam). Két kedvenc történetem az „Illetékesség” és a „Melyiketek és a farizeusok”, már azért a kettőért érdemes elolvasni.

Összességében véve tetszett – a firkás illusztrációkat leszámítva –, olyan időszakokra ajánlom olvasásra, amikor nincs időtök nagyobb lélegzetű művekhez!


Népszerű idézetek

Nicole_Kinney I>!

– A világ legnagyobb írója nem adott ki könyveket. Sőt, egyáltalán meg sem írta őket; összesen egyetlen adat maradt fönn arról, hogy egyszer a templomudvaron írogatott valamit – ujjával a porba.

72. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Shalom Auslander: Rabbik és gojok
G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kamélon
Pozsonyi Ádám: Irgalom atyja, ne hagyj el!
Antalffy Tibor: Csoportos szex itt és most
Moldova György: A néma súgó
Szentmihályi Szabó Péter: 66 új mini sci-fi
Vavyan Fable: Kedves, mint egy kéjgyilkos
Feleki László: Le az olvasókkal!
Benedict Henfield: Out Of Office
Moldova György: A beszélő disznó