A ​titkok völgye (Foxwoodi mesék 1.) 23 csillagozás

Cynthia Paterson: A titkok völgye

Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl, létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatok békében és szeretetben élnek, s a legkisebbek keresztül-kasul becsatangolják a környező vidéket.
Ha arra visz az utad, nyisd ki jól a szemed és a füled, így bizton meghallod, ahogy Tádé, Hanga és mind a többiek a közeledben játszanak. Téged is várnak, maguk közé fogadnak, s ha elfáradtál a közös játékban, csak ülj le szépen, és kérd meg őket, meséljenek egy csodálatos mesét neked…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
General Press, Budapest, 2011
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636433031 · Fordította: Szabó T. Anna · Illusztrálta: Brian Paterson

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Mazsola_78 P
Cynthia Paterson: A titkok völgye

Az illusztráció Beatrix Potter világát idézte, nagyon aranyosak a mesefigurák. (Azon meg szerencsésen sikerült túltennem magam, hogy a borznál kétszer nagyobb az egérke, aki akkora, mint a nyuszik. :))
A történet viszont nekem sokkal aranyosabb, mint B. Potter esetében, akinek a könyvei valahogy nem állnak hozzám közel. A titkok völgye egyszerű, de szerethető kedves mese, a kisebb korosztály számára.

>!
Lahara ISP
Cynthia Paterson: A titkok völgye

Micsoda bűbájos mese! Századfordulós vagy valamikor abban a korban játszódó, falu, erdő, mező, a szereplők ruhába bújt állatkák. A nevek először szokatlanok voltak, de utána már tetszettek. Egy kicsit Nyúl Péter, egy kicsit Szél lengeti a fűzfákat és egy kicsit Az arany út. Az illusztrációk talán giccsesnek tűnnek, de ha azok is, egyáltalán nem zavaró, halvány színek, kidolgozottság, aranyos szereplők.

>!
Amrita I
Cynthia Paterson: A titkok völgye

Ha a szöveget önmagában, a képektől függetlenül nézem akkor elég vérszegény. Se stílusa se humora. Néha logikátlan is, kifelejt történéseket amire már csak vissza utal hogy az megtörtént. A képek tényleg gyönyörűek, de más szerzőt kellett volna illusztrálnia. Tényleg emlékeztet Beatrix Potterre de Beatrix Potter jobb. Neki van egyfajta sajátos humora, elég furcsa humor de legalább nem ilyen semmise ízetlen, színtelen, szagtalan mint ez a szöveg.

>!
Banditaa P
Cynthia Paterson: A titkok völgye

Szép rajzok, de a történet nagyon könnyen felejthető sajnos.

>!
Szanya
Cynthia Paterson: A titkok völgye

A foxwoodi kalandok mindig elvarázsolnak, nem csak a történetek egyszerű, de nagyszerű mivolta miatt, de a mesés illusztrációk és a könyvből áradó klasszikus báj is garantáltan kedvenccé teszi ezt a sorozatot. A tündéri baráti társaság most is egy jó ügy miatt keveredik kalamajkába és persze a nagy utazás, a váratlan felfedezések, a titkok és a méltó jutalom most sem maradhat el. Felnőttként pár perc kikapcsolódást és gyermekkori nosztalgiát tud nyújtani ez a könyv, míg a legkisebbek garantáltan végig izgulják a kis társaság kalandjait.

>!
brena
Cynthia Paterson: A titkok völgye

Gyönyörű képekkel egy csodás mesét rejt ez a könyv:)Leginkább Sün Tádé neve tetszett:)))
Szintén Adél(1,5)magánkönyvtárából olvastam,szintén tőlem:)

>!
HoneyBunny
Cynthia Paterson: A titkok völgye

A gyönyörű rajzok miatt a „Beatrix Potter stílus” kedvelőinek kötelező darab.


A sorozat következő kötete

Foxwoodi mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
Walt Disney – Bambi
Karin Weber: Kalandok a tölgyeserdőben
Feryal Kanbay – Stephan Gürtler: A medve
Walt Disney – Állatmesék
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye
Lukács László: A sosemlátott erdő meséi