A ​csempészek (Foxwoodi mesék 2.) 18 csillagozás

Cynthia Paterson: A csempészek

Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl, létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatcsaládok békében és szeretetben élnek, s a legkisebbek keresztül-kasul becsatangolják a környező vidéket. Ha arra visz az utad, nyisd ki jól a szemed és a füled, így bizton meghallod, ahogy Tádé, Beni és Misi és mind a többiek a közeledben játszanak. Téged is várnak, maguk közé fogadnak, s ha elfáradtál a közös játékban, csak ülj le szépen, és kérd meg őket, meséljenek egy csodálatos mesét neked.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
General Press, Budapest, 2012
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636433901 · Fordította: Szabó T. Anna · Illusztrálta: Brian Paterson

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Cynthia Paterson: A csempészek

Nagyon élveztem a mese olvasását. Tetszettek a rajzok, nagyon cukik a figurák. Borz bácsi lakókocsija nagyon tetszik, én is eltöltenék benne egy nyaralást. A fiúk a nyaralást összekötötték egy kis munkával, így még élvezetesebb volt számukra a pihenés.

Vikicicca P>!
Cynthia Paterson: A csempészek

Ebben a történetben kicsit nehezebben indult be a kaland, de a végére azért csak megérkezett. Megint az állatgyerekek voltak a főszereplők. A könyvben lévő rajzok még mindig csodálatosak, oda vagyok értük teljesen.

Szanya>!
Cynthia Paterson: A csempészek

Foxwoodi mesék 2. – avagy rablás, egy váratlan utazás, egy titokzatos lakókocsi, szellemek, régi világítótornyok, tengeri kalandok, cápák, hajótörés és persze patkányrosszfiúk. Avagy a régies és modoros brit mesék is lehetnek vagányak – brutál erőszak nélkül is.

Izgalmas sztori, milliónyi kaland, aranyos szereplők, izgalom, humor, igazság, na meg persze elképesztően kidolgozott és nagyon szép illusztrációk. A sorozat többi tagjához hasonlóan most is megvan a sztoriban az a tipikus angolság, az a Beatrix Pottert idéző finomság, de ez csak hozzáad a Foxwoodi kalandokhoz, nem pedig elvesz belőlük.

Kriszta IP>!
Cynthia Paterson: A csempészek

A történet jó, pont egy ötévesnek való, a képek meg nagyon szépek. Nincs is semmi kivetnivalóm.

Virágszépe>!
Cynthia Paterson: A csempészek

Az állatmesék általában sikeresek, de Foxwood megteremtésével a Paterson házaspár megalkotott egy kedves, szeretetteljes, gondoskodó mesebeli kisvárost, amelynek életében nagyon szívesen részt veszünk. Csetlő-botló, három kíváncsi jóbarát, nyuszi, süni és egérke kalandjairól olvashatunk. A rajzok olyan szépek, hogy néha az olvasás is félbeszakad, belefeledkezhetünk a kidolgozott, bájos illusztrációkba. Érthető, hogy nagyon sikeres mese.

Banditaa P>!
Cynthia Paterson: A csempészek

El kell olvasnom a többi foxwoodi mesét is, mert nagyon helyesek. Főleg a rajzok. Kis Beatrix Potter utánérzésem van, de annyi baj legyen.

rodicaindia>!
Cynthia Paterson: A csempészek

Vagy a fordítás rossz,vagy csak úgy,de néha elég logikátlan volt szvsz. Meg a cím sem azt fedi…


A sorozat következő kötete

Foxwoodi mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
Walt Disney – Bambi
Karin Weber: Kalandok a tölgyeserdőben
Feryal Kanbay – Stephan Gürtler: A medve
Walt Disney – Állatmesék
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye
Lukács László: A sosemlátott erdő meséi