Fleur (Kirov saga 2.) 29 csillagozás

Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

AMIKOR ​ÉS AHOL A LEGKEVÉSBÉ VÁRNÁD, RÁD TALÁL A SZERELEM – A HÁBORÚ POKLÁBAN.

London, 1851. – mindenki a világkiállítás lázában ég, amelyen a szép, önálló gondolkodású Fleur Hamilton összetalálkozik a rejtélyes – mint később kiderül, titkos megbízatást teljesítő – Szergej Kirov gróffal.
Amikor évek múltán Szentpéterváron újból találkoznak, rádöbben, hogy a sorsa elválaszthatatlanul összefonódott ezzel a vérpezsdítően érdekes emberével, akit képtelen ugyan kiismerni, de aki mindenki másnál jobban vonzza.
Anglia és Oroszország azonban a háború küszöbén áll, Kirov pedig érdekházasságot köt, s Fleur a szenvedély és a megcsalatottság kínzó gyűrűjében találja magát.
A csodálatos Szentpétervárról az ostromolt Szevasztopolba követi szerelmét, s számos veszélyen és szenvedésen túljutva ismeri meg Kirov titkát, és talál rá élete igaz szerelmére.

„Sem a családregényeket, sem a történelmi regényeket, de még a szerelmi történeteket kedvelő olvasók sem fognak… (tovább)

Eredeti mű: Cynthia Harrod-Eagles: Fleur (angol)

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
I.P.C., Budapest, 2014
512 oldal · ISBN: 9789636354923 · Fordította: Fazekas László

Most olvassa 4

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Sajnos, az első részhez képest a folytatás csalódást jelentett számomra. A legjobban az eleje tetszett, vagyis az Angliában játszódó fejezetek, amikor is megismerjük hősnőnket, és a családi hátterét, valamint találkozunk Kirov gróffal. Míg Fleur egy szerethető karakter volt, addig Szergej Nyikolajevics sok fejtörést okozott. Egyszerre tartottam elbűvölőnek és taszítónak. Az iránta érzett kettősség végig kitartott az olvasásom alatt. Az apjához képest egy nagy nulla. Az sem tetszett, ahogy az előző könyv szereplőinek a sorsát alakította az írónő spoiler. Amit még furcsállottam, az a spoiler hármas. Elég bizarr és beteg volt. A háborús vonal sem volt most annyira izgalmas. Remélem, a befejező rész színvonalasabb lesz.

>!
I.P.C., Budapest, 2014
512 oldal · ISBN: 9789636354923 · Fordította: Fazekas László
>!
Laura_Bakos
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Az első rész sokkal jobban bejött nekem, mint a folytatása.
Próbáltam külön történetként tekinteni rá, de sehogy sem sikerült.
Szerettem, hogy megtudtam mi lett az első kötet karaktereivel, hogy hogyan is alakult az életük.
Jó, volt, amikor azt kívántam, bárcsak ne olvastam volna tovább.
Fleur aranyos, szimpatikus karakter volt.
A vége viszont kikészített.
A borító telitalálatosan gyönyörű

>!
Habók P
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Ez sokkal kevésbé tetszett, mint az előző kötet (talán túl nagy hangsúly került a vízöblítéses illemhelyre?). A szereplőkkel nem voltam kibékülve. Fleur a nagy szerelemtől se lát se hall, de azért… Kirov túl démoni, Milocska a libából egy hét alatt lesz hősnő… csak Polockijék olyanok, amilyenek ilyen helyzetben az emberek lehetnek. És talán Rose, de neki nagyon kevés szerep jut. Lényeg, hogy ennyi elég volt a trilógiából.

>!
bokrichard
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Úgy is 5 csillag, hogy nekem ez a kötet tűnt a leggyengébbnek. Azt hiszem, ez mindent elmond a regény kvalitásairól.

>!
Vikiwi
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Padlót fogtam, hogy stílusos legyek…
Imádtam az első részt, így egyértelmű volt, hogy elolvasom a másodikat. Ez eddig rendben is volt, lekötött, izgalmas volt, és alig tudtam letenni. Igen ám. Ez volt egy darabig. Körülbelül a könyv utolsó 150oldaláig. De ott az írónő olyan csavarokat vitt a történetbe, hogy gondoltam, hogy „Nem. Ennyire gonosz nem lehet.” de mégis. Megcsinálta.
Kirov grófot ugyanúgy szerettem, mint az apját, de Pjotr-ral nem szimpatizáltam. Fleur-t kedveltem, és sokáig azonosulni is tudtam vele. Sokáig, de nem végig.
És akkor most térjünk vissza a könyv végére, ami miatt nem tudom, hogy 0,5 vagy 5 csillagot is adjak rá. Mert megérdemelné mindkettőt.
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Szergej azt tette, amit. Ahogy azt sem, amit Fleur ezután csinált. Jelen pillanatban a szívem apróra tört darabkáit szedegetem fel a földről. Miért? Egyszerűen miért?
Úgy érzem, a hatása alatt leszek még pár napig.

U.I:A könyv közelebbi kapcsolatba került a fallal, de még ezt is kevesellem, csak sajnos az ablakon nem repülhet; könyvtári.

>!
Kiss_Julianna
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Már régebben befejeztem, de időhiány miatt most írok pár sort. Ez a rész jobban tetszett mint a Anna. Pörgős, eseménydús történet. A félpont levonás csupán a végkifejlett miatt van. Én romantikus lélek, happyendet vártam. Nem gondoltam volna ekkora csavarra. Ami nem rossz, csak mint mondottam nem erre számítottam. Kíváncsian várom a harmadik részt!

>!
zsanna525
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Kicsit „nehezebben” indult , mint az első rész,de ebben sem csalódtam!! Remélem hamar jön a befejező kötet is!!

>!
Silmantin
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

Izgalmas kötetnek ígérkezett, de nem igazán azt kaptam tőle, amit vártam.
Kedves kis történetnek egyáltalán nem mondanám, ugyanakkor könnyed és egy kis történelmi szállal fűszerezett romantikus regény a szabad délutánokra.

>!
bfanni
Cynthia Harrod-Eagles: Fleur

A Fleur is három részre van osztva, amelyek közül nekem kétségkívül az első tetszett a legjobban, főként azért mert a viktoriánus Londont sokkal jobban kedvelem mint Oroszországot. Fleur személye szimpatikus volt eleinte, még Kirov gróf is a rejtélyességével, aztán mikor Oroszországba folytatódott a sztori, jöttek a szokásos elemek, amelyek már az első részt is elrontották. Itt kicsit több érzelem volt (végre) aztán kiderül, hogy Szergej titokzatossága igazából az ürességét rejti, és akire valóban figyelni érdemes, az nem kapott kellő mélységet a kötet során.


Népszerű idézetek

>!
Laura_Bakos

– Jól mondta – válaszolta a lány halvány mosollyal. – Úgy hívnak: Fleur.

>!
Laura_Bakos

– Értem. Nos, én orosz vagyok, orosz apám rendszerint franciául beszélt, viszont anyám angol volt. Odahaza három nyelven beszéltünk – egy kis németet is használunk néha a jó modor kedvéért!
– Ezek szerint igaz, hogy az édesanyja egy angol nevelőnő volt?
Kirov szeme tágra nyílt.

>!
S_Évi 

-A főzés az ember legkratívabb tevékenysége – mondta Fleurnek az első hosszabb beszélgetésük folyamán. -A legesztétikusabb. Minden más művészetet áthatja az anyagiasság. A főzés végeredménye azonban rendkívül múlékony és egyedi. Ez az a művészet, amely kizárólag önmaga kedvéért létezik.

76. oldal

>!
S_Évi 

Mint arra eleve számított, a házban nem voltak vízöblítéses árnyékszékek és fürdőszobák, de azzal vigasztalta magát, hogy ha külföldön minden ugyanolyan lenne, mint odahaza, akkor nem volna érdemes utazni.

251. oldal


A sorozat következő kötete

Kirov saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Erzsébet: A lámpás hölgy
Stephen Baxter: Antijég
Kovács Bálint – Matevosyan Hakob (szerk.): Politikai krízisek Európa peremén
Andrej Fatyejev: Világostól – Krímig
Paullina Simons: A bronzlovas
Belinda Alexandra: Zafír égbolt
Mary Nichols: Az ékszer
Jules Verne: Sztrogof Mihály
Borisz Akunyin: Azazel
Lev Tolsztoj: Háború és béke