My ​Lady Jane (The Lady Janies 1.) 10 csillagozás

Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

For fans of The Princess Bride comes the comical, fantastical, romantical, (not) entirely true story of Lady Jane Grey.

Lady Jane Grey, sixteen, is about to be married to a total stranger—and caught up in an insidious plot to rob her cousin, King Edward, of his throne. But that’s the least of Jane’s problems. She’s about to become Queen of England. Like that could go wrong.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperTeen, 2017
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 0062391763
>!
HarperCollins, London, 2016
512 oldal · ASIN: B015CYCHNQ
>!
HarperCollins, London, 2016
512 oldal · ISBN: 9780062391797

2 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Lord Guildford Dudley


Kedvencelte 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Arwen >!
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

„Összességében egy igazán élvezetes, humoros történetre leltem, ami súrol pár komolyabb témát is, ezzel pedig kiemelkedik a szokásos, gondolkodásra nem ösztönző limonádék közül. A karakterek egyértelműen a legjobb részei a műnek, mind nagy egyéniség, akik fejlődésen is átmennek (pedig ez csak egy könyv!). A három írónő zökkenésmentesen vitte véghez a közreműködést, nem lehet egy rossz szavam se az írás minőségére. Mindenkinek ajánlom, aki egy vicces, izgalmas, és egyedi történetre kíváncsi!”
Bővebben: http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2018/02/my-lady-…

2 hozzászólás
dottya P>!
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Nem igazán gondoltam volna az elején, de végül kedvencem lett ez a könyv. :)
Megmondom őszintén, nem sok mindent tudtam a történetről mikor belekezdtem, szóval az én hibám, de engem teljesen váratlanul ért ez az Eðian dolog, nem gondoltam, hogy ilyesmi fantasy vonal is van a könyvben. (Eðian: olyasmi, mint a Harry Potterben az animágusok, egyes emberek képesek állattá változni.) Kellett körülbelül 100 oldal míg belerázódtam a történetbe, (bár itt valószínűleg közrejátszik az, hogy közvetlenül az ACOWAR után olvastam) de miután túltettem magam a furcsaságokon, teljesen magával ragadott, kikapcsolt.
A fejezetek a három főszereplő váltott szemszögéből íródtak, illetve néha kiszólt a narrátor is az olvasóhoz, így mindenkit kellően megismerhettem (és meg is szerettem). Jane-t különösen imádtam a könyvmániájával. :)
Nem egy világmegváltó történet az tény, de ha nem várunk tőle túl sokat, kellően szórakoztató. A legjobb szó rá talán az aranyos. :)

_Ada_>!
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Oh my. :) Hát ez egy nagyon imádnivaló történet volt.
Kezdjük ott, hogy már az elején megvett magának ez a könyv. Egy népszerű történelmi eseményt mesél újra, kellemesebb köntösben.
A három szerző nagyon jól tudott együttműködni, kerek történetet sikerült kitalálniuk, ami kellően kreatív volt, mégis igyekezett megtartani az eredeti történet főbb jeleneteit. spoiler
A történet humora aranyos volt, minden karakter hozzátett valamennyit, aminek kifejezetten örültem, így nem csak egy-két karakter kapta meg a – nem sértő – bohóc szerepet, mint más könyvek esetén.

A szereplők.
Jane egy talpraesett lány, akinek imádtam a személyiségét. Bookworm, de ezt az előnyére tudja fordítani, szinte mindig. Csupaszív lány, nagyon örültem, spoiler
Gifford G karaktere tökéletesen kiegészítette Jane személyiségét. Passzoltak egymáshoz, még akkor is, ha az elején ezt teljesen máshogy éreztették a szerzők.
Edward karaktere volt a kedvencem. Az ő fejezetei – szerintem – izgalmasabbak voltak, mint a korábban említett két szereplőé. Ő is azt kapta, amit megérdemelt. spoiler

A történetvezetésről pár szó.
Egy dolog zavart meg néha. A zárójeles megjegyzések, amiket a szerzők bele-bele iktattak a történetbe. Az elején még vicces volt, a rövidebbekkel nem volt semmi gondom, de a végén eléggé ki tudott zökkenteni az izgalmasabb részeknél.
Ezenkívül még megemlíteném a nagyobb időugrásokat pár helyen, de tekintve hogy így is elég terjedelmes volt a történet, ez annyira nem zavart, mint amennyire gondoltam, hogy fog.

Mindent összevetve ez egy nagyon kellemes kis olvasmány, amit bánok, hogy eddig halogattam. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a My Plain Jane mit tartogat ezekután. :)

1 hozzászólás
Judit91>!
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Nem igazán gondoltam volna a legelején, de nagyon élveztem a könyvet, alig vártam, hogy újra és újra kezembe vehessem, és olvashassam.
Meglepetésként ért, hogy a szerzők ennyire szabadon kezelik a történelmi eseményenek, időpontokat, az Eðian-ok megjelenése is váratlan volt, de mindez kellemes meglepetés lett a végére. Nagyon tetszett a világ, az alakváltók a történetben, különlegessé tette.
De amitől igazán egyedi lett a regény, az a szereplők, és az írók humora. Jane erős, független nő, aki sokat fejlődik a történet során. G, és Edward is hamar a szívemhez nőtt.
A fejezetek a három főszereplő szemszögéből íródtak, jó volt mindhármuk gondolataiba, érzéseibe belelátni.
Összességében aranyos, kellemes, szórakoztató történet, nagyon örülök, hogy olvastam.

napi_könyv>!
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Én mindenképpen ajánlom ezt a regényt, legfőképpen ebben a nyári évszakban, hiszen humoros, és hossza ellenére könnyed történet, amelyet könnyen el tudnék képzelni a strandolók kezében is, valamilyen kellemes koktél társaságában. Én gyakran felnevettem olvasás közben, a humor forrása leginkább az irónián és szarkazmuson alapszik. Mindeközben izgalmasnak is találtam, a szereplők sorsa gyakran egy hajszálon múlik, nem szívesen tettem le munka előtt a regényt, mert nehezen tudtam kivárni a nyolc óra végét, hogy megtudhassam végre, túlélik-e egyáltalán a legutóbbi eseményeket. A műfajok keveredésének, illetve a három szereplő nemi felosztásának köszönhetően azt gondolom nagyon sokaknak tetszhet, hiszen egy női és két férfi főszereplői vannak, a regény a történelmi, a fantasy és a humor műfajaiban is megállja a helyét.

Bővebben: http://kedvenckonyvem.blogspot.com/2016/08/my-lady-jane.html

ViviPapp P>!
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Ez volt az a könyv, ami hosszú idő után igazán tetszett. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen történet, ennyire megfog ragadni, mégis így történt. Bevallom, nagyon örülök neki!

A rövid leírásból nem sejtettem, milyen történet fonódhat a téma köré. Tartottam attól, hogy a három szemszögből írt regény valahol elfog úszni, unni fogom, hogy mindenkinek a nézőpontjából olvassam, illetve fenntartásokkal kezeltem, hiszen három irónő tollából született meg ez az álom és valóság, amely együtt küzdött a regényben.

A történetről:
Kapunk egy rövid összegzést, történelmi alakok ábrázolásával, felhívva a figyelmet arra, hogy valós történelmi személyekről van szó, de valójában nem az igaz, történelmi eseményeket sorakoztatják fel, hiszen közel sem lenne ennyire pozitív a végkifejlet.
Az elején bevallom nem tudtam elképzelni, hogy mi fog ebből kisülni. Rögtön a bevezetésben az ethyánok leírása nagyon megzavart, nem is nagyon értettem. Azt éreztem 40 oldal után, hogy unom. Lassan indult a történet, de később rájöttem, hogy szükség volt a karakterek bevezetésére, meg kellet ismernünk a szereplőket, a jelenlegi helyzetüket és a múltba való visszatekintéseket ahhoz, hogy a későbbi cselekményeket is megértsük. Egy ilyen bevezetés után, nem tudtam elképzelni és álmaimban sem gondoltam volna, hogy milyen fordulatos, cselekményekben gazdag történet fog kirajzolódni. Alig tudtam letenni, folyamatosan derültek ki rejtélyek, igazságok. Az olvasó figyelmét megragadták, az írőnők csodásan vezették végig a cselekményen az olvasót. A könyvben szereplő narrátori megjegyzésekért odavoltam. Szuper ötlet volt, faltam a sorokat, oldalakat és a személyiségeket!

Kedveltem, hogy a szereplők szemszögeibe bele-bele leshettünk, az érzéseik, gondolataik is megjelentek amellett, hogy 1/3. személyben is kaptunk leírásokat, amelyeket szinte észre sem vettem, annyira jellegzetesen a karakterekhez voltak illesztve.

A másik kedvenc elemem a humor volt. Rendkívül sokat mosolyogtam, nevettem a meghökkenések mellett. Rájöttem, hogy az apróbb szarkasztikusabb, csípősebb megjegyzések nélkül, melyet Jane-től kaptunk, nem lett volna kerek ez a történet. Biztosan hiányzott volna valami, de nem találtam volna ki, hogy mindez. Eléggé friss az élmény, de azt érzem, hogy jól kidolgozott, átgondolt és jól lezárt könyvről, cselekményszálról van szó! Bátran tudom ajánlani bárkinek!


Népszerű idézetek

dottya P>!

„Bookcases. Books. There's nothing I like more.”
„Except me.” Gifford winked at her, though; they both knew that wasn't true.

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lord Guildford Dudley
napi_könyv>!

Who on earth could feel comfortable enough to sleep in a room with no books?

_Ada_>!

„(…) Firstly, bears are always hungry. So when you encounter the bear, don't act like food.”
„Huh?”
„I read it in a book last summer, called – ”
G held up a hand. „Don't tell me the name! No time.”
„Right. As I was saying, bears are always hungry. Try not act like food.”
„How does one act like a food?”
„I'm simply telling you what I know.”

napi_könyv>!

“Your majesty, please reconsider," Lord Dudley pleaded. „Your position will be much stronger with your husband as king. The people will see it as a sign of strength – ”
She took a deep breath. "They need signs of my strength, not my reliance on the men around me”

napi_könyv>!

“I know I'm not inspiring much confidence at this point, but there's something else I thought I'd bring up." She lifted her eyes to him. "I love you more than I love books.”

napi_könyv>!

Armies aren't very good about carrying libraries with them. I can't imagine why. We'd fight so much less if everyone would juste sit down and read.

dottya P>!

What did a life as prince consort look like? He couldn't help picturing it as some sort of personal valet, who attended the left side of the queen with astute devotion and when the queen said, „I'm thirsty,” he would reply by jumping to his feet and saying, „Your Majesty, if I have to search out the magical Carpesian Waters of Romania myself, killing loads of bandits along the way, you. Shall. Have. Your. Water.”

223. oldal

dottya P>!

He pretended to stretch his arms, in order to shift even closer to her. (This isn't in the history books, of course, but we'd like to point out, that this was the first time a young man had ever tried that particular arm-stretch, a tactic that teenage boys have been using for centuries.)

251. oldal


A sorozat következő kötete

The Lady Janies sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Emerald Green
Gail Carriger: Changeless
Rick Riordan: The Red Pyramid
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Kerstin Gier: Dream On
Rick Riordan: The House of Hades