My ​Lady Jane (The Lady Janies 1.) 7 csillagozás

Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

For fans of The Princess Bride comes the comical, fantastical, romantical, (not) entirely true story of Lady Jane Grey.

Lady Jane Grey, sixteen, is about to be married to a total stranger—and caught up in an insidious plot to rob her cousin, King Edward, of his throne. But that’s the least of Jane’s problems. She’s about to become Queen of England. Like that could go wrong.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Harper Teen, 2017
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 0062391763
>!
HarperCollins, London, 2016
512 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062391742
>!
HarperCollins, London, 2016
512 oldal · ISBN: 9780062391797

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Lord Guildford Dudley


Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Arwen5 P
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

„Összességében egy igazán élvezetes, humoros történetre leltem, ami súrol pár komolyabb témát is, ezzel pedig kiemelkedik a szokásos, gondolkodásra nem ösztönző limonádék közül. A karakterek egyértelműen a legjobb részei a műnek, mind nagy egyéniség, akik fejlődésen is átmennek (pedig ez csak egy könyv!). A három írónő zökkenésmentesen vitte véghez a közreműködést, nem lehet egy rossz szavam se az írás minőségére. Mindenkinek ajánlom, aki egy vicces, izgalmas, és egyedi történetre kíváncsi!”
Bővebben: http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2018/02/my-lady-…

2 hozzászólás
>!
dottya P
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Nem igazán gondoltam volna az elején, de végül kedvencem lett ez a könyv. :)
Megmondom őszintén, nem sok mindent tudtam a történetről mikor belekezdtem, szóval az én hibám, de engem teljesen váratlanul ért ez az Eðian dolog, nem gondoltam, hogy ilyesmi fantasy vonal is van a könyvben. (Eðian: olyasmi, mint a Harry Potterben az animágusok, egyes emberek képesek állattá változni.) Kellett körülbelül 100 oldal míg belerázódtam a történetbe, (bár itt valószínűleg közrejátszik az, hogy közvetlenül az ACOWAR után olvastam) de miután túltettem magam a furcsaságokon, teljesen magával ragadott, kikapcsolt.
A fejezetek a három főszereplő váltott szemszögéből íródtak, illetve néha kiszólt a narrátor is az olvasóhoz, így mindenkit kellően megismerhettem (és meg is szerettem). Jane-t különösen imádtam a könyvmániájával. :)
Nem egy világmegváltó történet az tény, de ha nem várunk tőle túl sokat, kellően szórakoztató. A legjobb szó rá talán az aranyos. :)

>!
_Ada_ P
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Oh my. :) Hát ez egy nagyon imádnivaló történet volt.
Kezdjük ott, hogy már az elején megvett magának ez a könyv. Egy népszerű történelmi eseményt mesél újra, kellemesebb köntösben.
A három szerző nagyon jól tudott együttműködni, kerek történetet sikerült kitalálniuk, ami kellően kreatív volt, mégis igyekezett megtartani az eredeti történet főbb jeleneteit. spoiler
A történet humora aranyos volt, minden karakter hozzátett valamennyit, aminek kifejezetten örültem, így nem csak egy-két karakter kapta meg a – nem sértő – bohóc szerepet, mint más könyvek esetén.

A szereplők.
Jane egy talpraesett lány, akinek imádtam a személyiségét. Bookworm, de ezt az előnyére tudja fordítani, szinte mindig. Csupaszív lány, nagyon örültem, spoiler
Gifford G karaktere tökéletesen kiegészítette Jane személyiségét. Passzoltak egymáshoz, még akkor is, ha az elején ezt teljesen máshogy éreztették a szerzők.
Edward karaktere volt a kedvencem. Az ő fejezetei – szerintem – izgalmasabbak voltak, mint a korábban említett két szereplőé. Ő is azt kapta, amit megérdemelt. spoiler

A történetvezetésről pár szó.
Egy dolog zavart meg néha. A zárójeles megjegyzések, amiket a szerzők bele-bele iktattak a történetbe. Az elején még vicces volt, a rövidebbekkel nem volt semmi gondom, de a végén eléggé ki tudott zökkenteni az izgalmasabb részeknél.
Ezenkívül még megemlíteném a nagyobb időugrásokat pár helyen, de tekintve hogy így is elég terjedelmes volt a történet, ez annyira nem zavart, mint amennyire gondoltam, hogy fog.

Mindent összevetve ez egy nagyon kellemes kis olvasmány, amit bánok, hogy eddig halogattam. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a My Plain Jane mit tartogat ezekután. :)

1 hozzászólás
>!
napi_könyv P
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane

Én mindenképpen ajánlom ezt a regényt, legfőképpen ebben a nyári évszakban, hiszen humoros, és hossza ellenére könnyed történet, amelyet könnyen el tudnék képzelni a strandolók kezében is, valamilyen kellemes koktél társaságában. Én gyakran felnevettem olvasás közben, a humor forrása leginkább az irónián és szarkazmuson alapszik. Mindeközben izgalmasnak is találtam, a szereplők sorsa gyakran egy hajszálon múlik, nem szívesen tettem le munka előtt a regényt, mert nehezen tudtam kivárni a nyolc óra végét, hogy megtudhassam végre, túlélik-e egyáltalán a legutóbbi eseményeket. A műfajok keveredésének, illetve a három szereplő nemi felosztásának köszönhetően azt gondolom nagyon sokaknak tetszhet, hiszen egy női és két férfi főszereplői vannak, a regény a történelmi, a fantasy és a humor műfajaiban is megállja a helyét.

Bővebben: http://kedvenckonyvem.blogspot.com/2016/08/my-lady-jane.html


Népszerű idézetek

>!
dottya P

„Bookcases. Books. There's nothing I like more.”
„Except me.” Gifford winked at her, though; they both knew that wasn't true.

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lord Guildford Dudley
>!
napi_könyv P

Who on earth could feel comfortable enough to sleep in a room with no books?

>!
_Ada_ P

„(…) Firstly, bears are always hungry. So when you encounter the bear, don't act like food.”
„Huh?”
„I read it in a book last summer, called – ”
G held up a hand. „Don't tell me the name! No time.”
„Right. As I was saying, bears are always hungry. Try not act like food.”
„How does one act like a food?”
„I'm simply telling you what I know.”

>!
napi_könyv P

“Your majesty, please reconsider," Lord Dudley pleaded. „Your position will be much stronger with your husband as king. The people will see it as a sign of strength – ”
She took a deep breath. "They need signs of my strength, not my reliance on the men around me”

>!
napi_könyv P

“I know I'm not inspiring much confidence at this point, but there's something else I thought I'd bring up." She lifted her eyes to him. "I love you more than I love books.”

>!
napi_könyv P

Armies aren't very good about carrying libraries with them. I can't imagine why. We'd fight so much less if everyone would juste sit down and read.

>!
dottya P

What did a life as prince consort look like? He couldn't help picturing it as some sort of personal valet, who attended the left side of the queen with astute devotion and when the queen said, „I'm thirsty,” he would reply by jumping to his feet and saying, „Your Majesty, if I have to search out the magical Carpesian Waters of Romania myself, killing loads of bandits along the way, you. Shall. Have. Your. Water.”

223. oldal

>!
dottya P

He pretended to stretch his arms, in order to shift even closer to her. (This isn't in the history books, of course, but we'd like to point out, that this was the first time a young man had ever tried that particular arm-stretch, a tactic that teenage boys have beeb using for centuries.)

251. oldal


A sorozat következő kötete

The Lady Janies sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Kerstin Gier: Ruby Red
Robin LaFevers: Dark Triumph
Kerstin Gier: Just Dreaming
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Rachel Vincent: Prey