Angyalvágy (Angyalsors 3.) 500 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalvágy Cynthia Hand: Angyalvágy

Az utóbbi évek több meglepetéssel szolgáltak, mint amire az angyalvérű Clara Gardner valaha is számított volna.

Miután kiderítette, milyen különleges szerepet játszik a többi angyalvérű között, eltökélte magát, hogy megóvja Tucker Averyt a gonosz erőtől, amely őt magát követi… még akkor is, ha ennek érdekében mindkettejük szívét össze kell törnie. A város elhagyása tűnt a legjobb megoldásnak, tehát visszatért Kaliforniába – akárcsak Christian Prescott, az ellenállhatatlan vonzerejű fiú abból a látomásból, amely egész kalandozását elindította.

Amíg Clara igyekszik helytállni egy számára ijesztően új világban, fölfedezi, hogy a bukott angyal, aki megtámadta őt, most minden lépését figyeli. És nem is egyedül. Fenyegetően közeledik a fekete szárnyúak elleni harc, és Clara tudja, hogy végül teljesítenie kell küldetését. Az pedig áldozatokkal és árulásokkal jár.

Az Angyalsors sorozat izgalmas záróakkordjában Clarának egyszer s mindenkorra döntenie kell saját sorsáról.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
334 oldal · ISBN: 9789632613086 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2013
484 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632613062 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Christian Prescott · Clara Gardner · Angela Zerbino · Jeffrey Gardner


Kedvencelte 88

Most olvassa 31

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Mindig nagy izgalommal és egyben szorongó szívvel várom egy sorozat befejező kötetét.

Izgalommal, mely az adott történet végkifejletét szorgalmazza, hogy a gonosz elnyerje méltó büntetését és a főszereplő(k) megfelelő , akár boldog jövőt kaphassanak.
Szorongó szívem, pedig azért „sír”, mert el kell engednem a kezeket, útjukra kell bocsátani az általam oly nagyon szeretet világot és a benne élőket.

Ez a sorozat összességben egy fantasztikus világképet vázol fel az olvasó előtt. Ha eddig nem szeretted az angyalos történeteket, itt biztos megfogod, de ha mégsem, akkor is kapsz valami újat, valami többet, a sablonos történeten kívül.

Én nagy rajongója vagyok a könyvnek és a sorozatnak is.
Ebben a világban a kegyetlenség megszokott, mégis tele van érzelemmel.

Hősnőnk sokkal érettebb, mint a kezdet kezdetén, sok olyan cselekedettel és gondolattal ajándékozott meg, amit átéreztem. Mikor fájt neki, nekem is fájt, mikor sírt, nevetett, szeretett, mindent érezhettem jómagam is.

Maga a harmadik és egyben befejező kötet, egy izgalmas és végig körömrágós résszel van megáldva, a vége pedig – bár nem egészen értettem vele egyet-, kellemes csalódást okozott.

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, természetesen kedvenc és jó szívvel ajánlom mindenkinek! :)

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Bizony meg van a varázsa a sorozat befejező részeknek, főleg azoknak, amik különösen kedves sorozatok. Nekem ilyen volt Cynthia Hand Angyalsors trilógiája, óriási kedvenc, elsősorban a csodálatos lírai hangja, és a szívemhez nőtt karakterei miatt. Máris hiányoznak, legszívesebben újra kezdeném elölről. De sok egyéb oka is van, ami miatt kiérdemli a kedvencelést. Szerettem ezt a világfelépítést, az angyalok ábrázolását, hierarchiáját, szerepüket. Különlegesen jó ötlet volt az írónőtől a dicsfény használata, végül akár fegyverként is. Tetszett a szárnyak árnyalatbeli különbsége, attól függően, mennyire tiszta a vére az adott angyalvérűnek.
Aztán ott vannak a látomások, amik mutatnak valamit a lehetséges jövőből, de mégsem kőbe vésett események, legalábbis Jeffrey esetében akár valóra sem válnak.
A legjobban azonban talán a pokol egészen egyéni ábrázolása tetszett. Végre nem egy lávától bugyborékoló égő katlanként láthattuk villás farkú ördöggel, hanem a saját világunk másaként szerepelt, fekete-fehérben, szürke emberekkel, átszőve minden bánattal, fájdalommal, csupa negatív érzelemmel. Félelmetes volt ezeket a jeleneteket olvasni.
Visszatérve erre a részre, ott tartottunk a történetben, hogy Clara szakított Tuckerrel, leginkább a fiú érdekében, hiszen Clara nem akarja hogy bármi baja essen az őt üldöző feketeszárnyúak miatt.
Angela és Christian társaságában elkezdik a tanulmányaikat a Stanfordon. Clara az orvosit választja, mindenképpen segíteni akar az embereknek a „való életben”.
Engem ez az egész egyetemre megyünk téma megijesztett. Hogyan folytatódhat így a történet? Hogyan fog így Clara találkozni az 1500 km távolságban élő Tuckerrel? Nos, Clarának ez is sikerül, bár nem akarattal, de találkoznak párszor. Tucker amikor túljut azon, hogy elmerüljön a sértettségben és emiatt bunkó módon viselkedjen, rájön, hogy Clara sem tud túllépni a szerelmükön, és ez reménnyel tölti el. Igen ám, de Christian is ott van a képben, sőt annyira ott van, hogy még egy Team Tucker rajongónak is lehetetlen nem szeretni őt. Őszintén, kitartóan, védelmezőn szereti Clarát. Mindkét srác tökéletes úriember, kedvesek, rendesek, szeretik őt. Lesz meglepetés, fordulat, zuhanás, halál, felemelkedés, mennyország. Mégis, túl minden síráson, ott a remény.
A harmadik részt olvasva derült ki számomra, mennyire fontos a történet szempontjából ismerni az Angyalnyár című novellában történteket. Ugyanis Angela ebben a részben sokkal nagyobb szerepet kap, ami összefügg azzal a férfival, akivel az olaszországi nyaralás során együtt volt.
Clarának új látomás ismétlődik egyre gyakrabban, hamarosan kiderül, Christiant is ez a látomás gyötri, de az övében Clara súlyos sérültnek tűnik. Ha ez még nem lenne elég, a lány észreveszi, hogy egy fekete madár követi, sejtése beigazolódik, a madár egy feketeszárnyú, mégpedig Samjeeza.
A tavaszi szünetben hazautaznak, és a látomás beigazolódik, összecsapnak a feketeszárnyúakkal, és úgy alakul, hogy Angelát a Pokolba viszik. Nincs más kiút, Clara alkut köt Samjeezával, hogy kijuttathassa a barátnőjét. De nem csak őt találja a Pokolban..
A befejező rész karaktereiről is órákig lehetne beszélni, felbukkan Clara apja, ő képzi ki a lányát arra, hogy a dicsfényt fegyverként is tudja használni. Az edzések során természetesen beszélgetésekre is sor kerül, és Clara egy alkalommal az édesanyjával is tud találkozni. Keserédes jelenetek ezek, nagyon szerettem. Néhány visszaemlékezős jelenet sok mindent megmagyaráz, elgondolkodtat.
Megismerjük Jeffrey új életét, a barátnőjét, és végig izgulhatunk, vajon melyik oldalon köt ki. Samjeeza és Asael mindketten okoztak meglepetéseket. Samjeeza és Clara anyjának sztoriját szívesen olvasnám egy külön történetben, ahogy a renitens Jeffrey további sorsa is nagyon érdekel.
Hiába van epilógus a könyv végén, kilenc évvel a történet utáni időben, nem akarom tudomásul venni, hogy vége. Szerintem ezzel mások is így lesznek és a fanfic oldalakat elárasztják majd a lehetséges folytatások.
Két dolog a végére, kíváncsi vagyok, ki veszi észre az epilógusban elhangzó halvány utalást valamire, ami nincs kimondva, mert az már túl…….. E-mailben várom a válaszokat!
A másik, Cynthia Hand összes további történetét figyelni és olvasni fogom, remélve azt, hogy megismétlődik az Angyalsors trilógia iránt érzett rajongásom.

6 hozzászólás
Zzsófi>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Nyááá, de szeretem.♥
Azt kell, hogy mondjam, méltó sőt, tökéletes befejezése volt a trilógiának. Sok az egybefutó szál, a szeretet, a humor és a romantika.Könnyed stílus, mégi komoly téma. Mi kell még?
Nem tudok összeszedett értékelést írni.
Ja és köszönöm az írónőnek, hogy Clara spoiler választotta. Végig nagyon drukkoltam neki.♥
Olvassátok, szeressétek.
U.i.: Nincs spin off regény? :( Nem akarok elbúcsúzni a trilógiától…

4 hozzászólás
deen>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Szerettem ezt a sorozatot, minden szereplőt a szívembe zártam. Azért kicsit szomorú vagyok, az epilógus miatt. Nagyon sajnáltam Christiant, mert jó lett volna, spoiler. A záró kötet izgalmas volt, és nagyon gyorsan haladtak az események. Sok-sok vidám pillanat mellett azért jutott jó sok borzongás is, és persze a rejtélyek sem maradhattak el. Tetszett, hogy Clara megpróbált normális életet élni, közben pedig eleget tenni a küldetésének. Samjeeza kifejezetten kellemes csalódást okozott, még egy bukott angyalnak is lehet szíve. Mindegyik szereplő számára nehéz volt az élete folytatása, azok után, amiket átéltek, de örülök, hogy megállták a helyüket, ki-ki a maga módján. Hiányozni fognak mindannyian.

Vivi_>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Szerettem ezt a sorozatot, és emlékszek mennyire vártam, hogy olvashassam a harmadik részt. De most, hogy vége valami hiányérzetem is támadt. Mintha nem lett volna minden teljesen lezárva.

Kezdjük az elejéről. Örültem, hogy volt egy kis változás, hogy a Stanfordon játszódik könyv első fele, de úgymond „honvágyam” is volt emiatt, mert valahogy Wyomingot szerettem meg, mint állam, ahol játszódik. És emellett az eleje számomra nem volt annyira izgalmas, látom mindenki öt csillagot adott, de valahogy nekem nem megy.

Clarával még mindig nem tudom, hogy állok. Néha szerettem, néha nem. Hatalmas Team Tucker voltam a legelején, de Christiant is annyira közel zártam magamhoz. Mindkét fiú kedves, és gondoskodnak Claráról. És én pedig utálom a szerelmi háromszögeket, de nagyon! Tudom, nem mindenki kedveli Samjeeza-t, de én az Angyalfény óta valamiért megkedveltem. Sajnáltam, hogy nem tudtunk meg még többet róla és a múltjáról, továbbá Clara anyukájának a múltjára is szívesen tettem volna kitérőt. Amit a leginkább sajnálok, hogy Jeffrey is alig kap szerepet, pedig ő is a kedvenceim közé tartozik, vagyis jelen van meg egyéb dolgok, de mégis valahogy az epilógusban is alig kapunk róla valamit, hogy mi történt stb. Angelával történtek pedig nagyon megleptek, és szerintem mindenképp érdemes elolvasni az Angyalnyár novellát, mert nem tudom, hogy nélküle mennyire lenne érthető az egész, hiszen azon keresztül Angela gondolataiba is beleláttunk. Továbbá csak engem idegesített, hogy Billy állandóan gyerekem-nek hívta Clarát? Ez nem is tudom, hogy most a fordító hibája-e, de olyan furcsa volt, inkább gyermekem, vagy nem is tudom.

Gondolom mindenki azon izgult, hogy vajon kit fog Clara választani. Mivel már tudtam a belekezdése előtt, hogy mi lesz, így nagy lepetés nem ért, de azért a végén egy bizonyos résznél azt hittem változni fog a dolog felállása és Clara nem választ senkit. De aztán végül döntött, szerintem jól, ellenben a másik felet is sajnálom.

Még mindig imádom az angyalokat, és a velük írt történeteket, egy részben ezt a sorozatot is nagyon megszerettem, és kicsit fáj a szívem érte, hogy vége, mert nekem azért még maradt pár dolog, amit szívesen megtudtam volna.

3 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Méltó zárása a trilógiának, minden pattanásig feszült ideggel, és rejtèlyel együtt.
A vége igazán csattanósra sikeredett, talán ezért olvastam hajnali fél kettőig.
Senkiben nem bízhatsz, senki nem az, akinek látszik.
Hallgass a szívedre, a belső hangodra és jól fogsz dönteni.
Mert erős vagy. Erősebb, mint hinnéd.

Csoszi>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Az első két részt szerettem, de a kiegészítő kötet elvette a kedvem a sorozattól. Két év után döntöttem úgy, hogy nekikezdek az utolsó résznek. Végül nem bántam meg, hogy elolvastam mert nem volt rossz, néhol még izgalmasnak is tartottam. Mégsem tudtam megszeretni, és végig úgy éreztem, hogy ebből már kinőttem. Meglepő volt, hogy Clara mennyit fejlődött, bár némelyik cselekedetét furcsállottam. Azok a részek tetszettek a leginkább, amelyekben Clara apukája, valamint Samjeeza szerepelt.

>!
Maxim, Szeged, 2013
484 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632613062 · Fordította: Komáromy Rudolf
1 hozzászólás
vargasz___>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

A három csillagot csak és kizárólag a pokol ábrázolásra adom. Annál az egy dolognál érzem, hogy időt lett rá szánva, de maga a történet csak egy összecsapott vacak.
Majd egy hónap kellett, hogy vért izzadva, de végig küszködjem… És lám, a végére üres vagyok, mint az éjszakai járat, semmit nem kaptam ettől a történetről.
A vége valami pocsék, és nem, nem Clara választásával van problémám, hanem azzal a nyáltenggerrel, amit produkált a végén az írónő.

Shad>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Tetszett a befejezés, valahogy tudtam , hogy az első részben látott „álom” valósággá válik:D és bár végig Tucker párti voltam, a végére már erősen elbizonytalanodtam…Ezért utálom a szerelmi háromszögeket:( tényleg gyűlölöm őket:/ Volt pár fordulat, ami meglepett:) és kicsit sajnálom, hogy nem Sam kapta vissza a fehér szárnyait:( a sok bánat ellenére ami benne van, volt benne szeretet is. Noh mindegy:) nem rossz kis sorozat volt ez:)

kratas P>!
Cynthia Hand: Angyalvágy

Ez egy egészen rendben levő sorozat egészen rendben levő lezárása volt.
Izgalommal teli, fordulatos, az elején mondjuk kicsit lassan indult be és egy olyan száz oldalnyi tinglitanglit simán ki lehetett volna húzni spoiler, de a vége kárpótolt mindenért.
És örülök, hogy ez lett a vége, ami :)


Népszerű idézetek

>!

– Férfiak.
– Férfiak.
– Ha egyet a holdra tudtunk küldeni,miért nem küldjük mindet oda? – kérdezi.

Kapcsolódó szócikkek: Angela Zerbino · Clara Gardner
kellyolvas P>!

Veled érzem otthon magamat.

480. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner
anikho>!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a boldogság az, amit szerezhetünk magunknak. Pedig rendszerint abból ered, ha megelégszünk azzal, amink van, és elfogadjuk önmagunkat.

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner
Emyon>!

Hirtelen eszembe jut Jeffrey kölyökkorában, még abban az időben, amikor én is kicsi voltam, templomba jártunk, és egyszer a szentbeszéd közepén elaludt. Lekókadt a feje, anyuval kínlódtunk, nehogy elnevessük magunkat, de aztán horkolni kezdett, anyu oldalba bökte, és hirtelen felült.
– Mi van? – suttogta. – Imádkoztam!

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Jeffrey Gardner
Nes P>!

[…] a boldogság, ha arra vágysz, amiben nem szenvedsz hiányt.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!

– Az apukáddal? Michaellel?
– Nem,a másik apukámmal, Larryvel. Persze,hogy az apukámmal, Micheallel.

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner
ZsBius>!

– Szeretlek! -mormolja. – Nem érted? Téged szeretlek, nem valami sorsot, amiről azt hiszem, hogy meg van írva. Téged. Veled vagyok. Itt az erőm. A lelkem. A szívem. Érezd!

429. oldal , 20. fejezet - Zombieland

Cheril>!

Azután eltűnik. Semmi búcsúzás. Semmi bocs, de csak magadra számíthatsz, édesem. Csak volt, nincs.

233. oldal

Vivi_>!

„ A világ csupa színpad, és minden férfi és nő ott színész.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Richelle Mead: Vérvonalak
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Isaac Marion: Eleven testek