Angyalsors (Angyalsors 1.) 786 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalsors

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clara ​Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása – pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen – hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint – a szó szoros értelmében – álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek. Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között… (tovább)

Eredeti mű: Cynthia Hand: Unearthly

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2012
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, 2012
316 oldal · ISBN: 9789632612249 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2011
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf

1 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Christian Prescott · Clara Gardner · Jeffrey Gardner · Angela Zerbino · Margaret Gardner


Kedvencelte 172

Most olvassa 59

Várólistára tette 336

Kívánságlistára tette 264

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cynthia Hand: Angyalsors

Pár évvel ezelőtt már olvastam a sorozatot, de most valamiért újra kedvet kaptam, hogy elolvassam.
Mint látni lehetett az olvasási időmből, hamar végeztem vele. Még mindig nagyon tetszik a történet és mintha el felejtettem volna pár részletet. O.o
Szórakoztató, könnyed, olvasmányos, gyorsan haladós, angyalos, izgalmas. Ezekkel tudnám jellemezni. És még mindig nem tudok választani Tucker és Christian között. :) Azt hiszem neki is kezdek a következő kötetnek. Ajánlom! :)

>!
FairyDust P
Cynthia Hand: Angyalsors

„Ez a könyv semmivel nem több, mint egy szimpla romantikus YA történet. Oké, hogy a főszereplőnek küldetése van, de ez egyáltalán nincs kifejtve a könyvben. Semmi nem történik, ami izgalmassá tehetné a szituációt. Vannak angyali elemek, de ezek is csak lógnak a levegőben. Clara néha felragyog, de nincs konkrétan kimondva, mi is ennek a folyamatnak az oka, néha megtörténik, néha pedig nem. Ezen kívül, hébe-hóba próbálgatja a repülési képességeit fejleszteni, valamint random időközönként megjelennek a látomásai, ami másodpercek kiesését jelentik. Az eddig elsorolt elemeken túl semmi extrát nem tartalmaz, ami elkülönítené a többi ifjúsági testvérétől.”

Bővebb értékelésem: https://missreaders.com/books/details/10

2 hozzászólás
>!
BreeS
Cynthia Hand: Angyalsors

Ez volt az első könyv, amit elolvastam és azt mondtam, hogy „ide a többivel”.
Ez volt, az a könyv, ami után nem volt megállás.
Ez volt az a könyv, ami miatt most könyvmoly vagyok. :)
Emlékszem, hogy 8. osztályos könyvklubban valami 20 oldalas kis történetet kellett elolvasni, de én nem azt olvastam, hanem az Angyalsorsot. Aztán miután megbeszéltük a történetet én csak ültem szótlanul, mert nem tudtam miről volt szó :D A könyvtárosnő feltett egy kérdést, és én bevallottam, hogy nem azt a könyvet olvastam el, amit kellett volna. Aztán pár mondat és kérdés után ott tartottunk, hogy szavazást indult : „Vajon ki Clara szerelme, ki a társa, kit fog megmenteni?”
Igazán mosolyt csal az arcomra ez a könyv :) Ha meglátom a könyvespolcomon, mindig az jut eszembe milyen jó érzés volt olvasni, aztán kölcsönadni a legjobb barátnőmnek…aztán ketten várni a következő részre… spoiler
C <3

>!
deen
Cynthia Hand: Angyalsors

Megint egy sorozat, amit régóta halogatok. Miért? A borítója miatt. Tetszett a fülszövege, az hogy angyalokról szól, de másképp, mint a hasonló könyvek. Tetszett a félangyalok és negyedangyalok felvetése, hogy nekik is van rendeltetésük a földön. De a snassz borító miatt valahogy nem akartam a kezembe venni. Ezért éljenek a kihívások, mert így végül elkezdtem olvasni, és be kell valljam, tetszett. Clara negyedangyal és Kaliforniából egy csapásra a gyönyörű hegyvidékes Wyomingban találja magát, hogy kiderítse mi a rendeltetése. Ez persze nem olyan egyszerű, hiszen be kell illeszkednie a közösségbe, ugyanakkor mindent meg kéne tennie a sikerért. Ez így talán egyszerűen hangzik, de az írónő rengeteg bonyodalmat csempészett a történetbe, ami számomra helyenként szükségtelen volt. Clara mégis csak egy tizenhét éves és nehezen küzd meg a vággyal, hogy normális tini legyen, ne pedig angyal. Sajnos Clara néha idegesítő volt, és nagyon nehezen estek le neki a dolgok. Tuckert nagyon bírtam, Christian viszont olyan semmilyen volt, azt leszámítva, hogy istenien nézett ki. Angel számomra kifejezetten unszimpatikus volt. Maggie pedig kicsit furcsa anya volt számomra. Az érthető, hogy védeni próbálja a gyerekeit, de hogy mindent elhallgat előlük, az már túlzás, így olyan ridegnek tűnik. A cselekmény vége sikerült igazán izgalmasra és az írónő jó kis csavart vitt bele, habár számítani lehetett rá. Rengeted kérdés maradt megválaszolatlanul és kíváncsian várom a folytatást. Jó sorozatkezdő kötet volt.

3 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Cynthia Hand: Angyalsors

Élveztem olvasni, megadta amit akartam tőle: szórakoztatott. Gyorsan haladtam vele, kikapcsolta az agyamat, nem kezdett nagy gondolatokat ébreszteni bennem, de ez most jó is volt így.
El fogom olvasni a többi kötetet is, ez kezdésnek, felvezetésnek nem volt rossz.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/04/cynthia-hand-…

7 hozzászólás
>!
tündérrózsa P
Cynthia Hand: Angyalsors

Mielőtt elkezdtem az értékelést írni, beleolvasgattam pár másikba. Hiba volt. Gondoltam, elspoilerezni már úgysem tudják. Hát az első részt nem is… cserébe megkaptam a történet legvégét. Elég rendesen meg is nyirbálta az olvasási élményemet. Persze, mindez az én hibám, minek is olvasok értékelést, ha már egyszer túl vagyok a könyvön?

Napi morgolódásunkat olvashatták, és most jöjjön az értékelés.

Rég megvan már ez a könyv nekem, csak arra vártam, hogy be tudjam szerezni az utolsó részt is, mert egyben akartam elolvasni. Azt hiszem, jól tettem. :)
Kicsit nehezen indult be a történet, de mindenki csupa jót mondott róla, ezért türelmesen vártam a „nagy áttörést”. Számomra ott indult be igazán a dolog, mikor elkezdtem gyanítani, hogy Christian-től fogunk még érdekes dolgokat látni. És nem csalódtam. Annyira tudtam! Vagy ennyire kiszámítható?
Maggie titkolózása nem nagyon tetszett, sőt, inkább dühített. Persze, nem lenne még két kötet, ha minden fontos dolgot már az elsőben megtudunk. Clara néhol kicsit idegesített, de a döntésével teljesen egyetértek. És a narancssárga haj is kifejezetten tetszett. :D
Rég olvastam már angyalos könyvet (ha nem számítjuk az Árnyvadászokat), jó volt kicsit újra ilyet kézbe venni.
Bár gondolkodtam, hogy a megtudott spoiler miatt inkább mégis hanyagolom egy darabig, úgy döntöttem, jöhet a folytatás.

9 hozzászólás
>!
szandrabene
Cynthia Hand: Angyalsors

Nem is tudom mit írhatnék, tetszett is, meg nem is. Szeretem az angyalos könyveket, de ez inkább egy furi romantikus könyv volt, amelyben néhány mondat erejéig szerepelnek angyalok. Ezzel csak azt akarom kifejezni, hogy sok volt a rizsa, és kevés a lényegre térés. Sokat olvashatunk belső vívódásokról, érzelmekről, de a legjobban idegesít, hogy imádnak a karakterek mindent a szőnyeg alá seperni. Főleg a főhősünk édesanyja. Nagyon unszimpatikus egy karakter. A titkolózás amúgy sem az erősségem, utálom a titkokat, és utálok titkot tartani, csak néhány közeli barátomnak vagyok hajlandó megtartani a titkait, valószínűleg ezért utálom annyira Clara anyját, mert ő egy igazi titok bomba.
Ennek ellenére 4 csillagot adtam, várom a folytatást. A fiúk közül nekem irtózatosan könnyű volt választanom, Christian egy pillanatig sem nyerte el a rokonszenvem, viszont Tucker első perctől megnyert magának. Na, de meglátjuk mi lesz tovább, lehet át pártolok a sötét oldalra, vagy valami ilyesmi.
Több angyalt, kevesebb lelki vívódást, plíz.

>!
Nita_Könyvgalaxis P
Cynthia Hand: Angyalsors

Ennél a könyvnél még az alaptörténet rendben van, de hogy ezt miért kellett töménytelen butasággal nyakon önteni, azt nem értem.
Clara (nagyon divatosak ezek a C-s kezdőnevű főhőslányka nevek) annyira buta és idegesítő, hogy szívesen rásóztam volna néha a péklapáttal. Itt is jön a tipikus, még nem is ismeri a srácot, de kettő perc alatt beleszerettet effektus, meg a szerelmi háromszög is kell persze. Nagyon érződött, hogy az írónő kitalált egy természetfeletti körítést az amúgy szerelmes-nyálas-tipikus könyvéhez.
Amiért mégis jár a három csillag, az az, hogy a könyv mindezek ellenére olvastatta magát, és a vége már egész jóra sikeredett. Ott már végre történet valami értelmes is. Azért Cynthia Hand tanulhatna pár írói fogást, hogy ne vesszen kárba az alaptörténet.

12 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P
Cynthia Hand: Angyalsors

Ez valami fájdalmas volt. Nem azt mondom,hogy nagyon rossz, mert egyébként nem,de nem is erre számítottam. Lássuk csak:
A főhös egy ostoba liba! Amint megtalálja a srácot, mi a legjobb mód rá, hogy „megmentse”? *STALKER MODE ON!!!* Komolyan,már én fogtam a fejem attól,amit leművelt….amikor már ténylegesen a nevetség céltáblája lett, és mindenki úgy tudta,hogy ráhajt Christianra,sem hagyta abba. Olyan istentelenül nehéz lett volna csendben megfigyelni a dolgokat, ahelyet,hogy szinte oldalanként valami baromságot csinál?! Értem én,hogy tini,de ne legyen egyből hülye is!
Az egyetlen üde színfolt az Tucker volt. Az édes kis beszólásaival, a humorával, sokszor tényleg csak miatta olvastam. Ő tényleg az,aki mellett sosem unatkozol, mindig tudja,hogy mivel dobja fel a napodat. spoiler
A másik,ami nálam kicsapta a biztosítékot: az a rendeltetés. Tényleg ennyi minimális információból megszülték,hogy Wyomingba kell költözniük? Tényleg,de most halálosan komolyan az volt a rendeltetése, hogy spoiler? NANEMÁRBAKKER! ._.
A barátait sem kedveltem meg különösebben,a családját sem, de legalább a kisöccse baromi cuki.
A vége, spoiler volt az egyetlen dolog,ami valamelyest kárpótolt. Helyesen döntött.
A borító viszont álomszép. +pont a liláért.

2 hozzászólás
>!
Dyus33 P
Cynthia Hand: Angyalsors

Hát vége lett… Pedig olvastam volna még úgy 600 oldalt belőle :) Na sebaj, majd a folytatásokban! Nagyon tetszett!!! Imádtam minden sorát. Rég nem avattam kedvenc könyvet, hát most ez az lett. Kedvelem Clara-t, nem sokat tépelődött a vele történő dolgokon, tette a dolgát, megnyitotta a szívét Tucker-nak, és én helyeseltem ezt az utat :) Érdekesen alakult a vége, minden összekutyulódott, ezer kérdés maradt megválaszolatlanul, úgyhogy várom a folytatásokat! Remélem még hallunk Wendyről, és Angeláról is. Láv ♥Tucker♥ :) Kicsi♥ Jeffrey :)

>!
Maxim, Szeged, 2011
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf

Népszerű idézetek

>!
brena

Úgy érzem magam, mint Hamupipőke, aki az út közepén ül egy tökkel meg pár egérrel, miközben a királyfi elrobog, hogy megmentsen egy másik csajt.

256. oldal

>!
kellyolvas P

– Min agyalsz? – kérdezi, mert már jó ideje egy szót sem szólok.
– Más vagy, mint amilyennek hittelek.
Nem veszi le a szemét az útról, de sovány arcán megjelenik a gödröcske.
– Milyennek hittél?
– Goromba taplónak.
– Jesszus, ez őszinte volt – neveti el magát.

302. oldal

>!
SzAngelika

– Inkább találjunk még néhányat!
– Néhány mit?
– Más csúfneveket. Azért, hogy ha újra hallod őket, készen állj a visszavágással.
– Például?
– Paradicsomszőke. (…)
– Mi jöhet még?
– Lássuk csak. A Répafej is elég kézenfekvő.
– Azt már megkaptam valakitől – vallom be.
– Á, igen, Harisnyás Pippi! (…)
Nem bírok magammal.
– Te nem a Weasley családhoz tartozol véletlenül? – fordulok anyuhoz.
– Nem rossz. Vörhenyes – lő vissza.
– Arról azt se tudom, mit jelent. Te viszont világítasz, mint a stoptábla.

113-115. oldal

>!
Greylupus

– Te Christian Prescottra hajtasz – fejezi be helyettem Wendy, és fölvonja a szemöldökét. – Látom én. De Christian valóságos félisten. Az isteneket imádjuk, de nem járunk velük. Az ilyen srácot csak messziről nézegetjük.

173. oldal

>!
kellyolvas P

– Szabad téged megcsókolni? – kérdezi.
– Hogyhogy?
– Nem fog villám csapni belém, vagy ilyesmi?
Nevetek, majd odahajolok hozzá, és az ajkammal finoman végigdörzsölöm az ajkát. Még jobban magához szorít.
– Nem fog villámlani – mondom.

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók
>!
Virág_

– Mondj valamit angyalnyelven!
– Mit mondjak?
– Valami egyszerűt. Valami igazit.
Szeretlek! – suttogom gondolkodás nélkül, újra megdöbbentve magamat.(…)
– Mit mondtál? – kérdezi, de a tekintete azt jelzi, hogy jól hallotta.
– Tudod, te azt. Valami olyasmit, hogy bírlak.
– Aha. – Csókot lehel a szám szögletébe, és félresimít az arcomból egy hajtincset. – Én is nagyon, nagyon bírlak.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Tucker Avery
>!
mirez

Cseng a mobilom. Angela az. Fogadom a hívást.
– Egy szót se szólj! – kezdem.
A vonal végén süket csönd.
– Halló, ott vagy?
– Azt mondtad, egy szót se szóljak.

262. oldal

1 hozzászólás
>!
brena

úgy fest, mint valami emós Csingiling.

264. oldal

>!
Birdie

Mr. Erikson laminált kitűzővel jutalmaz meg, amelynek felirata:
TÚLÉLTEM A PESTISJÁRVÁNYT.
Anyu nagyon büszke lesz majd rám.

73. oldal

>!
SzAngelika

Gondolom, a telivér angyalok mind olyan jóképűek, hogy meg kell értük dögleni, de azt eddig nem fogtam fel, hogy ez szó szerint értendő.

402. oldal


A sorozat következő kötete

Angyalsors sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Richelle Mead: A halál csókja
Marissa Meyer: Scarlet
Rachel Vincent: Halott lelkek
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Josephine Angelini: Istennő
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté