Angyalsors (Angyalsors 1.) 914 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalsors Cynthia Hand: Angyalsors

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clara ​Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása – pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen – hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint – a szó szoros értelmében – álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek. Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2012
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2012
316 oldal · ISBN: 9789632612249 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2011
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632611990 · Fordította: Komáromy Rudolf

2 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Christian Prescott · Clara Gardner · Angela Zerbino · Jeffrey Gardner · Margaret Gardner


Kedvencelte 183

Most olvassa 46

Várólistára tette 383

Kívánságlistára tette 279

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Pár évvel ezelőtt már olvastam a sorozatot, de most valamiért újra kedvet kaptam, hogy elolvassam.
Mint látni lehetett az olvasási időmből, hamar végeztem vele. Még mindig nagyon tetszik a történet és mintha el felejtettem volna pár részletet. O.o
Szórakoztató, könnyed, olvasmányos, gyorsan haladós, angyalos, izgalmas. Ezekkel tudnám jellemezni. És még mindig nem tudok választani Tucker és Christian között. :) Azt hiszem neki is kezdek a következő kötetnek. Ajánlom! :)

FairyDust P>!
Cynthia Hand: Angyalsors

„Ez a könyv semmivel nem több, mint egy szimpla romantikus YA történet. Oké, hogy a főszereplőnek küldetése van, de ez egyáltalán nincs kifejtve a könyvben. Semmi nem történik, ami izgalmassá tehetné a szituációt. Vannak angyali elemek, de ezek is csak lógnak a levegőben. Clara néha felragyog, de nincs konkrétan kimondva, mi is ennek a folyamatnak az oka, néha megtörténik, néha pedig nem. Ezen kívül, hébe-hóba próbálgatja a repülési képességeit fejleszteni, valamint random időközönként megjelennek a látomásai, ami másodpercek kiesését jelentik. Az eddig elsorolt elemeken túl semmi extrát nem tartalmaz, ami elkülönítené a többi ifjúsági testvérétől.”

Bővebb értékelésem: https://missreaders.com/books/details/10

2 hozzászólás
Naiva P>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Évek óta kerülgetem ezt a könyvet. Az elején nem éreztem úgy, hogy ez bizony az én könyvem lenne, de ahogy haladt előre a történet, bár nem dobtam tőle hátast, de kezdett megtetszeni. Könnyed olvasmány, aranyos, többnyire szerethető szereplőkkel és egy cserfes, kissé szertelen hősnővel.. A legnagyobb gondom az volt, hogy az írónő egy nagyon kedves, normális barátnőt hozott létre Wendy karakterével, majd hirtelen félreállította, és helyette egy tized annyira se szimpatikus barátnővel kárpótolta. Tucker volt a legszimpatikusabb szereplő, de Christian-nel se volt semmi gond. A legnagyobb gond az nem más, mint az előre megjósolható szerelmi háromszög. Érdemes folytatni?

12 hozzászólás
Bree_olvas>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Ez volt az első könyv, amit elolvastam és azt mondtam, hogy „ide a többivel”.
Ez volt, az a könyv, ami után nem volt megállás.
Ez volt az a könyv, ami miatt most könyvmoly vagyok. :)
Emlékszem, hogy 8. osztályos könyvklubban valami 20 oldalas kis történetet kellett elolvasni, de én nem azt olvastam, hanem az Angyalsorsot. Aztán miután megbeszéltük a történetet én csak ültem szótlanul, mert nem tudtam miről volt szó :D A könyvtárosnő feltett egy kérdést, és én bevallottam, hogy nem azt a könyvet olvastam el, amit kellett volna. Aztán pár mondat és kérdés után ott tartottunk, hogy szavazást indult : „Vajon ki Clara szerelme, ki a társa, kit fog megmenteni?”
Igazán mosolyt csal az arcomra ez a könyv :) Ha meglátom a könyvespolcomon, mindig az jut eszembe milyen jó érzés volt olvasni, aztán kölcsönadni a legjobb barátnőmnek…aztán ketten várni a következő részre… spoiler
C <3

deen>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Megint egy sorozat, amit régóta halogatok. Miért? A borítója miatt. Tetszett a fülszövege, az hogy angyalokról szól, de másképp, mint a hasonló könyvek. Tetszett a félangyalok és negyedangyalok felvetése, hogy nekik is van rendeltetésük a földön. De a snassz borító miatt valahogy nem akartam a kezembe venni. Ezért éljenek a kihívások, mert így végül elkezdtem olvasni, és be kell valljam, tetszett. Clara negyedangyal és Kaliforniából egy csapásra a gyönyörű hegyvidékes Wyomingban találja magát, hogy kiderítse mi a rendeltetése. Ez persze nem olyan egyszerű, hiszen be kell illeszkednie a közösségbe, ugyanakkor mindent meg kéne tennie a sikerért. Ez így talán egyszerűen hangzik, de az írónő rengeteg bonyodalmat csempészett a történetbe, ami számomra helyenként szükségtelen volt. Clara mégis csak egy tizenhét éves és nehezen küzd meg a vággyal, hogy normális tini legyen, ne pedig angyal. Sajnos Clara néha idegesítő volt, és nagyon nehezen estek le neki a dolgok. Tuckert nagyon bírtam, Christian viszont olyan semmilyen volt, azt leszámítva, hogy istenien nézett ki. Angel számomra kifejezetten unszimpatikus volt. Maggie pedig kicsit furcsa anya volt számomra. Az érthető, hogy védeni próbálja a gyerekeit, de hogy mindent elhallgat előlük, az már túlzás, így olyan ridegnek tűnik. A cselekmény vége sikerült igazán izgalmasra és az írónő jó kis csavart vitt bele, habár számítani lehetett rá. Rengeted kérdés maradt megválaszolatlanul és kíváncsian várom a folytatást. Jó sorozatkezdő kötet volt.

3 hozzászólás
PKatica>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Először nem igazán tudtam, mit gondoljak erről a könyvről. Az elején nem tetszett, hogy nem tudtam semmit, az író pedig láthatólag nem is törte magát, hogy mindent elmondjon, de később rájöttem, hogy ez nem véletlen. Elég nehezen indult be a cselekmény, de a történet annyira megtetszett, hogy bár 5 csillagot nem adok rá, a 4 meglett.
A végére pedig eljutottam oda, hogy el akarom olvasni a folytatást is.

K_A_Hikari>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Élveztem olvasni, megadta amit akartam tőle: szórakoztatott. Gyorsan haladtam vele, kikapcsolta az agyamat, nem kezdett nagy gondolatokat ébreszteni bennem, de ez most jó is volt így.
El fogom olvasni a többi kötetet is, ez kezdésnek, felvezetésnek nem volt rossz.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/04/cynthia-hand-…

7 hozzászólás
tündérrózsa>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Mielőtt elkezdtem az értékelést írni, beleolvasgattam pár másikba. Hiba volt. Gondoltam, elspoilerezni már úgysem tudják. Hát az első részt nem is… cserébe megkaptam a történet legvégét. Elég rendesen meg is nyirbálta az olvasási élményemet. Persze, mindez az én hibám, minek is olvasok értékelést, ha már egyszer túl vagyok a könyvön? Napi morgolódásunkat olvashatták, és most jöjjön az értékelés. Rég megvan már ez a könyv nekem, csak arra vártam, hogy be tudjam szerezni az utolsó részt is, mert egyben akartam elolvasni. Azt hiszem, jól tettem. :)
Kicsit nehezen indult be a történet, de mindenki csupa jót mondott róla, ezért türelmesen vártam a „nagy áttörést”. Számomra ott indult be igazán a dolog, mikor elkezdtem gyanítani, hogy Christian-től fogunk még érdekes dolgokat látni. És nem csalódtam. Annyira tudtam! Vagy ennyire kiszámítható?
Maggie titkolózása nem nagyon tetszett, sőt, inkább dühített. Persze, nem lenne még két kötet, ha minden fontos dolgot már az elsőben megtudunk. Clara néhol kicsit idegesített, de a döntésével teljesen egyetértek. És a narancssárga haj is kifejezetten tetszett. :D
Rég olvastam már angyalos könyvet (ha nem számítjuk az Árnyvadászokat), jó volt kicsit újra ilyet kézbe venni.
Bár gondolkodtam, hogy a megtudott spoiler miatt inkább mégis hanyagolom egy darabig, úgy döntöttem, jöhet a folytatás.

9 hozzászólás
cicus61 P>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Hú, ez nagyon jó volt! Szeretem az angyalokat! Nagyon jó kis történet volt, tele misztikummal, humorral, romantikával. Azért jó párszor teljesen átvert az írónő :) egész mást gondoltam, mint ami aztán történt és ezt nagyon bírom :) Nem egy sablonos angyal történet, az biztos. Clara tündéri kis angyalka, aki még próbál beletörődni a sorsába és próbál normális tinilány is lenni, nem lehetett egyszerű, az biztos. Két pasi között vacilál, de persze az élet dönt helyette. Nagyon izgalmas volt. Jöhet a többi rész is.

Love_Quinn>!
Cynthia Hand: Angyalsors

Nagyon aranyos történet, szerettem olvasni. Legszimpatikusabbak Clara és Tucker, valamint Wendy volt. Clara kis angyali próbálkozásai nagyon tetszettek, aranyos volt.


Népszerű idézetek

h_orsi>!

Fogalmad sincs, mit tudsz. […] Nem is lesz, amíg nem próbálkozol.

272. oldal (Maxim, 2011)

6 hozzászólás
brena>!

Úgy érzem magam, mint Hamupipőke, aki az út közepén ül egy tökkel meg pár egérrel, miközben a királyfi elrobog, hogy megmentsen egy másik csajt.

256. oldal

SzAngelika>!

– Inkább találjunk még néhányat!
– Néhány mit?
– Más csúfneveket. Azért, hogy ha újra hallod őket, készen állj a visszavágással.
– Például?
– Paradicsomszőke. […]
– Mi jöhet még?
– Lássuk csak. A Répafej is elég kézenfekvő.
– Azt már megkaptam valakitől – vallom be.
– Á, igen, Harisnyás Pippi! […]
Nem bírok magammal.
– Te nem a Weasley családhoz tartozol véletlenül? – fordulok anyuhoz.
– Nem rossz. Vörhenyes – lő vissza.
– Arról azt se tudom, mit jelent. Te viszont világítasz, mint a stoptábla.

113-115. oldal

kellyolvas P>!

– Min agyalsz? – kérdezi, mert már jó ideje egy szót sem szólok.
– Más vagy, mint amilyennek hittelek.
Nem veszi le a szemét az útról, de sovány arcán megjelenik a gödröcske.
– Milyennek hittél?
– Goromba taplónak.
– Jesszus, ez őszinte volt – neveti el magát.

302. oldal

kellyolvas P>!

– Szabad téged megcsókolni? – kérdezi.
– Hogyhogy?
– Nem fog villám csapni belém, vagy ilyesmi?
Nevetek, majd odahajolok hozzá, és az ajkammal finoman végigdörzsölöm az ajkát. Még jobban magához szorít.
– Nem fog villámlani – mondom.

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók
Greylupus>!

– Te Christian Prescottra hajtasz – fejezi be helyettem Wendy, és fölvonja a szemöldökét. – Látom én. De Christian valóságos félisten. Az isteneket imádjuk, de nem járunk velük. Az ilyen srácot csak messziről nézegetjük.

173. oldal

Virág_>!

– Mondj valamit angyalnyelven!
– Mit mondjak?
– Valami egyszerűt. Valami igazit.
Szeretlek! – suttogom gondolkodás nélkül, újra megdöbbentve magamat.[…]
– Mit mondtál? – kérdezi, de a tekintete azt jelzi, hogy jól hallotta.
– Tudod, te azt. Valami olyasmit, hogy bírlak.
– Aha. – Csókot lehel a szám szögletébe, és félresimít az arcomból egy hajtincset. – Én is nagyon, nagyon bírlak.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Tucker Avery
Birdie>!

Mr. Erikson laminált kitűzővel jutalmaz meg, amelynek felirata:
TÚLÉLTEM A PESTISJÁRVÁNYT.
Anyu nagyon büszke lesz majd rám.

73. oldal

brena>!

úgy fest, mint valami emós Csingiling.

264. oldal

mirez>!

Cseng a mobilom. Angela az. Fogadom a hívást.
– Egy szót se szólj! – kezdem.
A vonal végén süket csönd.
– Halló, ott vagy?
– Azt mondtad, egy szót se szóljak.

262. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Angyalsors sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Joss Stirling: Misty
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Richelle Mead: Vérvonalak
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai