Angyalnyár (Angyalsors 2,5.) 377 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalnyár

A New York Times sikerlistájára is feljutott Cynthia Hand lebilincselő kisregénye az Angyalsors trilógia világában játszódik.
Clara szabadulni igyekszik az emlékektől, amelyek Wyomingban kísértik, és a jövőre utaló látomásoktól, amelyekkel egyelőre nem képes szembenézni – ezért tökéletes menekülésnek tűnik, ha a nyarat Olaszországban tölti legjobb barátnőjével, Angelával…
Amióta Angela az eszét tudja, mindig azt magyarázták neki, hogy a szerelem veszedelmes, egy percre se hagyja őrizetlenül a szívét. Két éve azonban, amikor megismerkedett Phennel, elhatározta, hogy mindenáron közel kerül hozzá. Most döntenie kell, megoszthatja-e Clarával a titkát, vagy ha elmondja neki az igazságot, azzal kockára tesz mindent, ami fontos a számára.
A hol Angela, hol Clara nézőpontjából kibontakozó történet bemutatja a felejthetetlen nyarat, amely próbára teszi a két lány barátságát, és visszavonhatatlanul megváltoztatja az életüket.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
98 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632612546 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2013
100 oldal · ISBN: 9789632612553 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Clara Gardner · Angela Zerbino · Phen (Penamue)

Helyszínek népszerűség szerint

Spanyol-lépcső


Kedvencelte 32

Most olvassa 21

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Nagyon rövid, de nagyon szükséges. Pontosan értem, hogy miért is történnek a folytatásban ilyen agresszíven az események. Nekem tetszett.

deen>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Angela sajnos nem a szívem csücske, így nem voltak elvárásaim ezzel a szösszenettel szemben. Clara az egyetem előtti nyarát tölti Angelával Rómában Angela nagymamájánál, és végre megismerkedhet a titokzatos Phen-nel. Angela továbbra sem lett szimpatikus számomra, de azért egy kicsit sajnáltam, hogy pont egy ilyen pasiba kellett belezúgnia, aminek semmi esélye. Ráadásul kikotyog neki olyan dolgokat, amiket nem szabadna. Clara nagyon jól átlátja a helyzetet. Szeretné kedvelni Phent Angela kedvéért, de ő már rég tudja, hogy olyan, hogy valaki semleges olyan nincs az angyalok között. Jó sok titkot rejteget ez az olasz csődör az egyszer biztos. Olvastam volna még erről a nyárról, kár, hogy ilyen rövid lett.

K_A_Hikari>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Meglettem volna enélkül is. Olyan, mint a gyerekmedence az uszodában: tudod, hogy kevés, de elmerülsz benne hátha élvezed.
Egynek elmegy, olyan üssük-agyon-az-időt tipusú.
Bár azt be kell vallanom, hogy Phen felkeltette az érdeklődésem. Többet tudd, mint amit elmondd, ez tuti.

brena>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Hogy ez miért olyan röviiiiiid?!Ahh…épp elmélyednél benne és VÉGE:))
Amúgy nem értem mi a lényege ennek,így külön?!Miért nem lehetett a 3.részhez berakni??
Mindegy..kicsi vagyok nem kell mindent tudjak…de ez most tetszett:)Talán jobban mint a 2.rész:))Ezt olvastam volna nagyon tovább most!
@MFKata Köszönöm hogy kölcsön adtad:))))

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

A Stanford előtti nyarat Angela rokonainál töltik a lányok Rómában. Felváltva kapjuk a nézőpontokat Clara és Angela között, de a hangsúly Angela múltján van, az ő szerelmén. Felbukkan ugyanis Phen (aki úgy néz ki, mint Orlando Bloom, de még jobban is), és Angelában fellobbannak a régi érzelmek.
De ez a férfi nem földi halandó. Nem tudjuk kinek az oldalán áll valójában, nem tudjuk, Angelát ez a szerelem mennyire vakítja el, főleg a későbbiekben mi lesz a súlya ennek a kapcsolatnak.
Nekem nagyon tetszett ez a kis fincsi csemege, pont jó volt arra, hogy várjam még jobban a harmadik rész. Rómában játszódik, ami amúgy is a szívem csücske.
Azt hiszem az igazi Angyalsors sorozat rajongók polcáról nem hiányozhat ez a novella sem.

_Leelan_>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Egész jó kis rész volt.
Kiváncsi vagyok a befejezésre.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Angyalsors 2,5

Ez egy remek kis szösszenet volt Angela és Clara olaszországi rokonoknál töltött nyaralásáról. Váltott szemszöges volt a két lány tettei és gondolatai váltották egymást.
Angele az első szerelem lázában él, ami nem igazán tetszik Clara-nak. Majdnem barinő szakításhoz vezet, de aztán mégis megoldották egymás között a vitát.
Kíváncsi leszek a befejező részre, jó kis függő mondat volt a rész végén. Lesz itt még kalamajka biztosan.

ms_cappuccino>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Tetszett, bár jobban is ki lehetett volna fejteni, voltak benne érdekes dolgok, innen származik a kedvenc jelenetem az egész sorozatból; Üdv.

meteoritastar>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Ezt a konyvet ingyen kaptam. A vasaroltak melle valaszthattam egy ajandekot. Es mivel a sorozatot szeretem, igy ezt kertem.
Haat… nem voltak nagy elvarasaim a tortenettel kapcsolatban, hisz eleg rovid kis konyvecske, de azert vartam valamit, ami miatt nyomtatasban kulon megjelent. Raadasul ilyen dragan:/ :((
Jelentem, elolvasas utan meg mindig nem tudom a kiadas okat.??????????
De be kell vallanom, hogy a feletol egesz jo volt:)):)) Am , eros a gyanum, hogy csak azert, mert reg olvastam a sorozatot es ekkor kaptam el ujra a ritmust es jo volt nosztalgiazni Clara vilagaban. Hisz emlites szintjen, szinte mindenki elokerult. /emiatt adtam neki csillagot/
Lehet, ha a tobbi konyvvel egyutt olvastam volna, akkor most boldogan aradoznek, hogy ez milyen szupi volt meg minden. Hmm…Najo… nem :((:(( Az alap tortenet szempontjabol ez semmi volt es a valto szemszog meg rontott is rajta.
Szoval, ha szereted ezt a sorozatot es kell neked ez a novella: Ne kolts ra sokat!!!! Inkabb gyujts meg egy kicsit a penzedhez es vegyel egy masik konyvet:)):))

Vivi_>!
Cynthia Hand: Angyalnyár

Hát… Szerintem ez novella felesleges volt. Az Angyalfény végére is betehették volna.
Azt hittem nagyon rossz lesz, de adott egy kis betekintést Angela gondolatai közé, és megtudhatjuk ki az olasz srác.
Cselekmény gyanánt nem sok minden történt, de mondjuk az oldalszám miatt mit vártam.
Angela mellett Clara szemszögéből is olvashatunk, vagyis váltott szemszögű.

Annyira nem szerettem volna elolvasni, de gondoltam az Angyalvágy előtt mindenképp sort kellene rá keríteni. Most itt volt az alakom, mert a mostani könyvem mellett vágytam valami másra. Mi mást lehetne még írni erről a könyvről, jobban mondva novelláról? Végül is elment egynek, legalább megtudtunk valamit A-ről is, ennyiből megérte elolvasni, de alapból szerintem nincs sok értelme.


Népszerű idézetek

MFKata>!

Anyám mindig azt mondja, a szerelem olyan, akár a kígyómarás, a mérge lassan terjed szét az ereinkben.

18. oldal

Vivi_>!

– Láttunk egy helyes fiút.
– A jóképűekkel vigyázni kell – figyelmeztet, és csetteg a nyelvével. – Jóképűek, rossz lelkűek.

Greylupus>!

– Az emberek nagyon félnek a haláltól, pedig nincs is halál – suttogja. – Csak a káprázata. Soha nem szűnünk meg létezni. Ilyennek kell maradnunk. Mindörökké.

89. oldal

Greylupus>!

– Nem érek rá pasizni – mondom, mire azt feleli, helyes, megveregeti a kezemet, és úgy néz Jézusra, mintha mi hárman – anyu, Jézus meg én – boldog kis családot alkotnánk, amelyben épp most fejeződött be egy családi tanácskozás.

19. oldal

Vivi_>!

– A fiúk bénák – fintorogtam, azután fölmentem a szobámba, ledobtam magam az ágyamra, és elővettem a naplómat.

mrsp>!

Talán várnom kell valaki különlegesre. És pontosan ezt tettem. Vártam. Abban a pillanatban, amikor megláttam őt, tudtam, hogy őrá vártam. Akinek a csókjától csillagokat látok.
Aki különleges.

33-34. oldal

meteoritastar>!

– Ki az az angyal a lándzsával?
– Mihály.
Nem bírom türtőztetni magam. Odafordulok, ès tènyleg, az ott az èn apucim, aranypáncèlban, valami tollforgós sisakban, ès ledöfèssel fenyegeti az ördögöt. Egy kicsit mèg hasonlít is apura, ès az arcán valami Jeffrey-re emlèkeztet.

82. oldal

Fanolda___Angie>!

Elvégre Clara dodrans, háromnegyedes angyal, ritka, nagy hatalmú, akire mindenki ácsingózik, a jók is, a rosszak is, bár ő maga semmit sem akar elérni a hatalmával. Csupán valami pinocchiós kívánság hajtja: a szíve mélyén igazi lány szeretne lenni.


A sorozat következő kötete

Angyalsors sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete
Elizabeth Chandler: Akit egy angyal megcsókolt
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Alexandra Adornetto: Lázadó
Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Richelle Mead: A halál csókja
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna