Angyalfény (Angyalsors 2.) 527 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalfény

Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia. A rendeltetését közel sem olyan egyszerű teljesíteni, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre jobban megismeri az angyalok világát, a Jó és a Rossz közötti harcot, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.

Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második kötetében fokozza az izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják. A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.

Eredeti mű: Cynthia Hand: Hallowed

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2012
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632612034 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, 2012
296 oldal · ISBN: 9789632612263 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Christian Prescott · Clara Gardner · Angela Zerbino · Jeffrey Gardner · Michael Gardner · Maggie Gardner


Kedvencelte 98

Most olvassa 56

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 136

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cynthia Hand: Angyalfény

Az előző része nagyon tetszett, kicsit aggódtam, hogy netán elfog laposodni a történet, de szerencsére nem így történt.
Ennek a résznek erőssége, hogy folyamatosan ellátja az olvasót információval, a cselekménye pörgős és végig fent tartja a figyelmet.

Clara néha az agyamra ment, de ezt betudhatom, az ingadozó hangulat változásaimnak.
Volt egy része, ami nagyon mélyen érintett, többször is elolvastam.

Úgy gondolom lesz még meglepetésben részem, így örülök, hogy a folytatása a polcomon csücsül. :)

>!
K_A_Hikari
Cynthia Hand: Angyalfény

Nem lett gyengébb az előzőnél, tetszettek, hogy sok új dolog kiderült, van egy olyan érzésem, hogy lesznek itt még meglepetések.
Clara néha ugyan az agyamra ment, de azért nem annyira, hogy a hajam tépjem.
Kiváncsi vagyok arra, mit tartogat még a trilógia befejező kötete, hogy a lány miként fog elboldogulni az új helyzettel.
Nem lesz unalmas, ebben biztos vagyok.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/04/cynthia-hand-…

1 hozzászólás
>!
deen
Cynthia Hand: Angyalfény

Az erőssége a történetnek, hogy nagyon sok információ jön szembe velünk olvasás közben, így sokkal közelebb kerülünk az angyalok és nefilek világához, sok minden lesz érthetőbb. Ugyanakkor a cselekmény egy helyben topog. A fő vonalat Clara látomása viszi, amiből rá kell jönnie, hogy kit fog elveszíteni. A másik központi téma az angyalvérűek, akikről kiderül, hogy spoiler. Clara a látomás melltett próbálja kitalálni, hogy mi a jó Tuckernek, és mit kezdjen Christiannal, aki úgy vonzza, mint lepkét a fény, de hát mégsem egy jóképű cowboy. Sajnáltam, hogy Jeffrey-vel senki sem foglalkozik, pedig szegény igencsak igényelte volna, hogy valaki figyeljen rá. Angela pedig egyenesen idegesített a felsőbbrendűségével és a tudálékosságával. Bezzeg, amikor fény derül a titokra, rögtön más húrokat pengetett. És ne felejtsük el a sötét angyalt sem, aki bizony még nem végzett Claráékkal. Gördülékeny volt a történet, de így utólag visszagondolva tényleg szinte semmi sem történt benne, annak ellenére, hogy olvasás közben ezt nem éreztem. Szomorú vagyok, hogy újabb veszteség érte Clarát és szomorú vagyok Jeffrey miatt is. Remélem a befejezésben minden a helyére kerül.

>!
Csoszi
Cynthia Hand: Angyalfény

Kevésbé tetszett, mint az előző rész. Vontatottabbnak éreztem, és a kibontakozó szerelmi háromszög is bosszantott. Az írónő annyira erőlteti a Christian-féle szálat. Nekem akkor is Tucker a befutó. Angela továbbra sem szimpatikus, és nem tudok napirendre térni Jeffrey miatt. Jó volt, hogy több titokra is fény derült, és megjelent Clara apukája. spoiler Előbb-utóbb folytatom a sorozatot, de el kell hogy teljen egy kis idő, mert most besokalltam.

>!
szandrabene
Cynthia Hand: Angyalfény

Fogalmam sincs mit esznek az emberek ezen a könyvsorozaton. Semmi izgi, semmi extra, olyan, mint egy szét főtt tejberízs.
Már az elején kiderült, hogy mi fog történni a végén, de ahelyett, hogy valami izgalmas dologgal is megfűszerezné az írónő a történetet, ahelyett szépen, laaaasaaaan elmondja egyszer, kétszer, tízszer ugyanazt.
Letettem a könyvet, és azt vettem észre, hogy semmit nem kaptam, semmit, nulla, zéró, még az is, az az aprócska morzsa, amit Cynthia Hand leszórt elénk, az is csak egy közhely, egy buta klisé.

>!
kratas P
Cynthia Hand: Angyalfény

Hű de rég olvastam az első részét, így félve vágtam bele a másodikba, mert – bár az alapok megvoltak – nem emlékeztem a legapróbb részletekig arra, hogy mi is történt korábban
Ettől függetlenül élvezhető volt a történet, sőt, határozottan ki merem jelenteni, hogy nagyon tetszett. Az alapötlet még mindig nagyon jó és véééégre egy YA, amiben nincsen annyi hiszti, amit már nem is lehet elhinni. Van szerelmi háromszög, de a kislány nagyon jól kezeli a helyzetet. Van tragédia, de szintén teljesen hihető a reakció. Van benne fantasy, méghozzá az egész jó fajtából. És persze van romantika és megtört szívek, amik pedig jól a földhöz vágtak.

2 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti
Cynthia Hand: Angyalfény

Még mindig nem kapott el a lendület.
Várom, hogy valami izgalmas történjen, de semmi.
Néha csurran-cseppen egy kis infó, vannak laposabb találkozások és fénylő szemezések, de ennyi.
Tuckot bírom, de dühít, hogy a Clara ennyit van Christiannel. Alig érzelmi az érzelmeket a szikrákat Tuck és a csaj között. Az, hogy folyton smárolnak nem elég ahhoz, hogy közölje az írónő velünk, hogy ők már pedig szerelmesek!
Ahha… inkább kanos tinik, akik nem szexelnek. Kb. ennyit érzek. És ez nem tetszik. Christian unalmasan és már-már idegesítően tapad Clarara, de vele legalább beszél a csaj. Nem úgy mint Tuckkal.
A cselekmény lassú és alig történik benne valami.
Jeffrey az egyetlen izgalmas karakter ebben a történetben. Esetleg még Sam.

4 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Cynthia Hand: Angyalfény

Az Angyalsors magasra tette a mércét, de le a kalappal az írónő előtt, maximálisan elégedett vagyok a folytatással. A szerelmi háromszög, -ami egyébként remekül megírt- nem viszi el a történetet a tucat ya könyvek felé, mert a szerző beletett a történetbe egy váratlan drámai szálat. Mélyen megindító, szívbemarkoló ez a szál, Clara-nak meg kell birkóznia vele, ahogy azzal is, még nem teljesedett be a rendeltetése.
Ebben a részben jobban megismerhetjük Christiant, akiről csupa pozitívat tudok mondani. Mindig ott van Clara mellett, mindenben támogatja.
Mégis… Tucker, Tucker, Tucker az, akinek szurkolok, továbbra is.

6 hozzászólás
>!
Kovács_Mesi
Cynthia Hand: Angyalfény

Végre egy sorozat, ami tartja színvonalat. Továbbra is csak dicsérni tudom. Mikor kezdi az ember úgy érezni, hogy minden rendben, akkor jön egy csavar. Vegyük például Clara anyját. Ő az erős, bátor nő, de jön a nem várt fordulat, és bumm…borul minden. Ez a szerelmi háromszög is jól el lett találva, bár inkább Christian párti vagyok. Jeffrey sorsa is érdekel. Az írónő titkozatosan csak kis morzsákat cseppent, de nagyon kíváncsivá tett. Még a végére egy kicsit Samjeezat is megsajnáltam.

2 hozzászólás
>!
Vivi_
Cynthia Hand: Angyalfény

Mivel szerencsésen el és visszajött mindig a net, ezért egész nap csak olvastam. Így sikerült befejezni a könyvet.:) Meglepően jónak bizonyult, ahhoz képest, hogy ez egy második rész. Amit a legtöbb esetben el szoktak rontani, mondjuk nem mindig de a legtöbb esetben igen. Sőt, még lehet jobban is tetszett, mint az első.

Még mindig nagyon utálom a szerelmi háromszögeket, most már Christiant is megkedveltem, mert mindig ott volt Clara mellett, de nekem még mindig Tucker a befutó. Valamiért annyira aranyos volt ő is az egész könyvön át. A könyv vége felé nagyon (számomra) meglepő fordulatok következtek be, amire nem is gondoltam. Az elejét kicsit untam, de amikor elkezdtek beindulni a dolgok, onnantól már jó volt.
Végre kicsit Jeffreyről is megtudunk valamit, amit az előző részben hiányoltam, ámbár még mindig nagyon makacs. És egy megrázó dolog is fog történni, ami által Clara apukája is felbukkan. Egy icicpicit Samet is megsajnáltam.

A sorozat tényleg remek, de mégse lett kedvencem, emelett mégis nagyon kiváncsi vagyok a befejző kötetre, hiszen tudni akarom a végkifejletet. Mivel már tudom kit fog választani Clara ezen nem fogok izgulni, de mégis valamiért nagyon elolvasnám, csak sajnos nincs a közelemben.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika 

– Önsajnálat befejezve?
– Igen, be.
– Helyes. Nem jó sokáig fetrengeni benne. Árt az arcbőrnek.

90. oldal

1 hozzászólás
>!
SzAngelika 

… olykor az a legnagyobb bátorság, ha félünk valamitől, mégis továbbhaladunk.

417. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bátorság
>!
Greylupus

Annyira kikészültem, hogy pár alkalommal késő éjjel ellógtam otthonról hozzájuk, és figyeltem őt álmában, hátha, mit tudom én, a képregénygyűjteménye egyszer csak úgy dönt, hogy lángra lobban. Ez nemcsak butaság volt, hanem tagadhatatlanul Edward Cullen-osan hátborzongató is, de jobb nem jutott az eszembe.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Edward Cullen
3 hozzászólás
>!
mirez

– Szóval mi ez az egész? – kérdezem, és próbálok lazának mutatkozni. – Meghalok a kíváncsiságtól.
– A türelem rózsát terem – jópofizik.
– Nem erősségem a kertészkedés.

30. oldal

>!
SzAngelika 

Aki nevetni tud önmagán, sosem fogy ki a nevetnivalóból.

319. oldal

>!
Greylupus

Ha valaha is találkozom Istennel, úgy, ahogy anyu szokta emlegetni, hát az öregnek lesz némi magyarázkodnivalója, annyit mondhatok. Mert ez szerintem disznóság.

206. oldal

1 hozzászólás
>!
brabiviki

Arra ébredek, hogy széthúzzák a függönyt, és a következőt látom látom: Avery apuka kezeslábasban, nekem háttal áll, kinéz az ablakon az éppen az istálló fölé emelkedő napra.
– Ki az ágyból, fiam! – mondja. – A tehenek nem fejik meg magukat.
Aztán hátrafordul. Meglát. Leesik az álla. Nekem már tátva van a szám, a lélegzetem a torkomban reked, mintha a visszafojtásával elérhetném, hogy ne vegye észre a jelenlétemet. Úgy bámuljuk hát egymást, mint két partra vetett hal.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Tucker Avery
>!
K_A_Hikari

Úgy döntöttem, a mában akarok élni.

227. oldal

>!
Greylupus

Az ideköltözésünk előtt sosem keveredtem ilyen szerelmi háromszöges hogyishívjákba, amikor a lamúros filmekben meg regényekben az összes pasi egyetlen nő után koslat, noha őnagyságában semmi pláne nincs, valamiért mégis mindkettőnek csak ő kell. A nő meg rinyál, hogy „Ah, melyiket válasszam? Ez a William olyan érzékeny, megérti a lelkemet, egyből levett a lábamról, ó, kegyetlen sors, bla-bla-bla-bla-bla, de hát most akkor ugye mégis hogyan éljek Rafe nélkül, aki olyan forróvérű és szenvedélyes, és igazán csak egy icurka-picurkát vadul szeret?”
Mindig azt hittem, hogy ilyen röhejes helyzet a való életben tutira nincs.
Most aztán rajtam lehet röhögni.

255. oldal

>!
Vivi_

– Még mindig azt hiszed, hogy villám csapna beléd, ha te meg én… szóval, tudod? – évődöm vele, felvonom a szemöldökömet, és a lehető legcsábosabbnak szánt pillantást lövellem rá.
– Kölyökkoromban anyukám mindig azzal ijesztgetett, hogy ha házasságon kívül lefekszem valakivel, akkor megfeketedik és leesik a micsodám – válaszolja zavart mosollyal.


A sorozat következő kötete

Angyalsors sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Halott lelkek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Josephine Angelini: Istennő
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Meg Cabot: Elhagyatva
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa Marr: Veszélyes álmok