Angyalfény (Angyalsors 2.) 581 csillagozás

Cynthia Hand: Angyalfény

Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia. A rendeltetését közel sem olyan egyszerű teljesíteni, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre jobban megismeri az angyalok világát, a Jó és a Rossz közötti harcot, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.

Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második kötetében fokozza az izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják. A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2012
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632612034 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2012
296 oldal · ISBN: 9789632612263 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Avery · Christian Prescott · Clara Gardner · Angela Zerbino · Jeffrey Gardner · Michael Gardner · Maggie Gardner


Kedvencelte 101

Most olvassa 48

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Az előző része nagyon tetszett, kicsit aggódtam, hogy netán elfog laposodni a történet, de szerencsére nem így történt.
Ennek a résznek erőssége, hogy folyamatosan ellátja az olvasót információval, a cselekménye pörgős és végig fent tartja a figyelmet.

Clara néha az agyamra ment, de ezt betudhatom, az ingadozó hangulat változásaimnak.
Volt egy része, ami nagyon mélyen érintett, többször is elolvastam.

Úgy gondolom lesz még meglepetésben részem, így örülök, hogy a folytatása a polcomon csücsül. :)

K_A_Hikari>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Nem lett gyengébb az előzőnél, tetszettek, hogy sok új dolog kiderült, van egy olyan érzésem, hogy lesznek itt még meglepetések.
Clara néha ugyan az agyamra ment, de azért nem annyira, hogy a hajam tépjem.
Kiváncsi vagyok arra, mit tartogat még a trilógia befejező kötete, hogy a lány miként fog elboldogulni az új helyzettel.
Nem lesz unalmas, ebben biztos vagyok.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/04/cynthia-hand-…

1 hozzászólás
deen>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Az erőssége a történetnek, hogy nagyon sok információ jön szembe velünk olvasás közben, így sokkal közelebb kerülünk az angyalok és nefilek világához, sok minden lesz érthetőbb. Ugyanakkor a cselekmény egy helyben topog. A fő vonalat Clara látomása viszi, amiből rá kell jönnie, hogy kit fog elveszíteni. A másik központi téma az angyalvérűek, akikről kiderül, hogy spoiler. Clara a látomás melltett próbálja kitalálni, hogy mi a jó Tuckernek, és mit kezdjen Christiannal, aki úgy vonzza, mint lepkét a fény, de hát mégsem egy jóképű cowboy. Sajnáltam, hogy Jeffrey-vel senki sem foglalkozik, pedig szegény igencsak igényelte volna, hogy valaki figyeljen rá. Angela pedig egyenesen idegesített a felsőbbrendűségével és a tudálékosságával. Bezzeg, amikor fény derül a titokra, rögtön más húrokat pengetett. És ne felejtsük el a sötét angyalt sem, aki bizony még nem végzett Claráékkal. Gördülékeny volt a történet, de így utólag visszagondolva tényleg szinte semmi sem történt benne, annak ellenére, hogy olvasás közben ezt nem éreztem. Szomorú vagyok, hogy újabb veszteség érte Clarát és szomorú vagyok Jeffrey miatt is. Remélem a befejezésben minden a helyére kerül.

PKatica>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Tetszett, de nekem még mindig hiányzik valami. Ezenkívül sajnos nem tudom azt mondani rá, hogy a cselekménye gyorsan indul be, mert sajnos az olvasását is pont amiatt halogattam, mert nem indul be gyorsan.
Érdekes, hogy a kedvenc szereplőm, persze szigorúan csak Tucker után Samjeeza volt. Valahogy mindig csak sajnáltm, soha nem haragudtam rá.
Clarával nem volt bajom, de nem lett kedvenc szereplő.

Csoszi>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Kevésbé tetszett, mint az előző rész. Vontatottabbnak éreztem, és a kibontakozó szerelmi háromszög is bosszantott. Az írónő annyira erőlteti a Christian-féle szálat. Nekem akkor is Tucker a befutó. Angela továbbra sem szimpatikus, és nem tudok napirendre térni Jeffrey miatt. Jó volt, hogy több titokra is fény derült, és megjelent Clara apukája. spoiler Előbb-utóbb folytatom a sorozatot, de el kell hogy teljen egy kis idő, mert most besokalltam.

kratas P>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Hű de rég olvastam az első részét, így félve vágtam bele a másodikba, mert – bár az alapok megvoltak – nem emlékeztem a legapróbb részletekig arra, hogy mi is történt korábban
Ettől függetlenül élvezhető volt a történet, sőt, határozottan ki merem jelenteni, hogy nagyon tetszett. Az alapötlet még mindig nagyon jó és véééégre egy YA, amiben nincsen annyi hiszti, amit már nem is lehet elhinni. Van szerelmi háromszög, de a kislány nagyon jól kezeli a helyzetet. Van tragédia, de szintén teljesen hihető a reakció. Van benne fantasy, méghozzá az egész jó fajtából. És persze van romantika és megtört szívek, amik pedig jól a földhöz vágtak.

2 hozzászólás
vargasz___>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Fogalmam sincs mit esznek az emberek ezen a könyvsorozaton. Semmi izgi, semmi extra, olyan, mint egy szét főtt tejberízs.
Már az elején kiderült, hogy mi fog történni a végén, de ahelyett, hogy valami izgalmas dologgal is megfűszerezné az írónő a történetet, ahelyett szépen, laaaasaaaan elmondja egyszer, kétszer, tízszer ugyanazt.
Letettem a könyvet, és azt vettem észre, hogy semmit nem kaptam, semmit, nulla, zéró, még az is, az az aprócska morzsa, amit Cynthia Hand leszórt elénk, az is csak egy közhely, egy buta klisé.

kellyolvas P>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Az Angyalsors magasra tette a mércét, de le a kalappal az írónő előtt, maximálisan elégedett vagyok a folytatással. A szerelmi háromszög, -ami egyébként remekül megírt- nem viszi el a történetet a tucat ya könyvek felé, mert a szerző beletett a történetbe egy váratlan drámai szálat. Mélyen megindító, szívbemarkoló ez a szál, Clara-nak meg kell birkóznia vele, ahogy azzal is, még nem teljesedett be a rendeltetése.
Ebben a részben jobban megismerhetjük Christiant, akiről csupa pozitívat tudok mondani. Mindig ott van Clara mellett, mindenben támogatja.
Mégis… Tucker, Tucker, Tucker az, akinek szurkolok, továbbra is.

6 hozzászólás
_Leelan_>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Még mindig nem kapott el a lendület.
Várom, hogy valami izgalmas történjen, de semmi.
Néha csurran-cseppen egy kis infó, vannak laposabb találkozások és fénylő szemezések, de ennyi.
Tuckot bírom, de dühít, hogy a Clara ennyit van Christiannel. Alig érzelmi az érzelmeket a szikrákat Tuck és a csaj között. Az, hogy folyton smárolnak nem elég ahhoz, hogy közölje az írónő velünk, hogy ők már pedig szerelmesek!
Ahha… inkább kanos tinik, akik nem szexelnek. Kb. ennyit érzek. És ez nem tetszik. Christian unalmasan és már-már idegesítően tapad Clarara, de vele legalább beszél a csaj. Nem úgy mint Tuckkal.
A cselekmény lassú és alig történik benne valami.
Jeffrey az egyetlen izgalmas karakter ebben a történetben. Esetleg még Sam.

4 hozzászólás
rnekovacseme>!
Cynthia Hand: Angyalfény

Végre egy sorozat, ami tartja színvonalat. Továbbra is csak dicsérni tudom. Mikor kezdi az ember úgy érezni, hogy minden rendben, akkor jön egy csavar. Vegyük például Clara anyját. Ő az erős, bátor nő, de jön a nem várt fordulat, és bumm…borul minden. Ez a szerelmi háromszög is jól el lett találva, bár inkább Christian párti vagyok. Jeffrey sorsa is érdekel. Az írónő titkozatosan csak kis morzsákat cseppent, de nagyon kíváncsivá tett. Még a végére egy kicsit Samjeezat is megsajnáltam.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– Önsajnálat befejezve?
– Igen, be.
– Helyes. Nem jó sokáig fetrengeni benne. Árt az arcbőrnek.

90. oldal

1 hozzászólás
SzAngelika>!

… olykor az a legnagyobb bátorság, ha félünk valamitől, mégis továbbhaladunk.

417. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bátorság
Greylupus>!

Annyira kikészültem, hogy pár alkalommal késő éjjel ellógtam otthonról hozzájuk, és figyeltem őt álmában, hátha, mit tudom én, a képregénygyűjteménye egyszer csak úgy dönt, hogy lángra lobban. Ez nemcsak butaság volt, hanem tagadhatatlanul Edward Cullen-osan hátborzongató is, de jobb nem jutott az eszembe.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Edward Cullen
3 hozzászólás
Greylupus>!

Ha valaha is találkozom Istennel, úgy, ahogy anyu szokta emlegetni, hát az öregnek lesz némi magyarázkodnivalója, annyit mondhatok. Mert ez szerintem disznóság.

206. oldal

1 hozzászólás
SzAngelika>!

Aki nevetni tud önmagán, sosem fogy ki a nevetnivalóból.

319. oldal

mirez>!

– Szóval mi ez az egész? – kérdezem, és próbálok lazának mutatkozni. – Meghalok a kíváncsiságtól.
– A türelem rózsát terem – jópofizik.
– Nem erősségem a kertészkedés.

30. oldal

brabiviki>!

Arra ébredek, hogy széthúzzák a függönyt, és a következőt látom látom: Avery apuka kezeslábasban, nekem háttal áll, kinéz az ablakon az éppen az istálló fölé emelkedő napra.
– Ki az ágyból, fiam! – mondja. – A tehenek nem fejik meg magukat.
Aztán hátrafordul. Meglát. Leesik az álla. Nekem már tátva van a szám, a lélegzetem a torkomban reked, mintha a visszafojtásával elérhetném, hogy ne vegye észre a jelenlétemet. Úgy bámuljuk hát egymást, mint két partra vetett hal.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clara Gardner · Tucker Avery
K_A_Hikari>!

Úgy döntöttem, a mában akarok élni.

227. oldal

Greylupus>!

Az ideköltözésünk előtt sosem keveredtem ilyen szerelmi háromszöges hogyishívjákba, amikor a lamúros filmekben meg regényekben az összes pasi egyetlen nő után koslat, noha őnagyságában semmi pláne nincs, valamiért mégis mindkettőnek csak ő kell. A nő meg rinyál, hogy „Ah, melyiket válasszam? Ez a William olyan érzékeny, megérti a lelkemet, egyből levett a lábamról, ó, kegyetlen sors, bla-bla-bla-bla-bla, de hát most akkor ugye mégis hogyan éljek Rafe nélkül, aki olyan forróvérű és szenvedélyes, és igazán csak egy icurka-picurkát vadul szeret?”
Mindig azt hittem, hogy ilyen röhejes helyzet a való életben tutira nincs.
Most aztán rajtam lehet röhögni.

255. oldal

SzAngelika>!

(…) ez a képességem totál szívás. Anyu empátiának nevezi, azt mondja, ritka ajándék angyalvérűeknél. Köszi szépen az ilyen ajándékot. Kíváncsi vagyok, nem veszik-e vissza valahol.

20. oldal


A sorozat következő kötete

Angyalsors sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Rick Riordan: Neptunus fia
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Isaac Marion: Eleven testek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Alexandra Adornetto: Lázadó