Az ​vagyok, aki vagyok?! 1 csillagozás

avagy: Isten arcán nem taposunk cipővel
Csűrös Csilla: Az vagyok, aki vagyok?!

Heinczinger Miklóssal, a Misztrál együttes tagjával beszélget Csűrös Csilla

Leültünk Kiss Gergely Márton komámmal beszélgetni, és soha nem fogom elfelejteni azt, amit akkor mondott. Lerakta a poharat és rám nézett: „Ide figyelj, ember! Téged a Jóisten katolikusnak teremtett, neked azon az úton kell végigmenni. Mindenkinek azon az úton kell végigmennie, amire a Jóisten tette.”
Amikor az ember nagy bajban van, mindig azt kérdezi, hogy „Miért hagytál el engem, Istenem?” Vissza kellene fordítani. Mostanában én magamtól azt kérdezem: miért hagytalak el, Istenem? Ő soha nem hagy el minket, ez benne a legszebb. Mindenhol ott van, most is itt van. Benned is, meg bennem is, mert a saját képére és hasonlatosságára minden emberben ott van, csak ezt nem vesszük észre. Az Istennek annyi arca van, ahány ember van a világon, vagy ahány állat és ahány növény.
Hogy én ki vagyok? És az vagyok-e, aki vagyok? Még nem tudom rá a választ, még egy kicsit mennem kell. Beljebb, magamban.

>!
Kairosz, Budapest, 2014
114 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636627287

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

>!
ginandivi
Csűrös Csilla: Az vagyok, aki vagyok?!

Csűrös Csilla: Az vagyok, aki vagyok?! avagy: Isten arcán nem taposunk cipővel

Ezt a beszélgetést, ha jól emlékszem 2016 nyarának egyik éjszakáján hallottam a Kossuth Rádió Arcvonások című műsorának ismétlésén. És Mika megbabonázott. Még a könnyem is kicsordult, ahogyan a gyönyörű, mély, férfias hangján -néhol Ő is elérzékenyülve- beszélt életéről, istenhitéről, családjáról, szeretetről. Annyira szép gondolatokat osztott meg a hallgatósággal, hogy azt gondoltam, a szívemből beszél, és igen, így kell élnünk, így kellene élnünk. Addig is hallottam a Misztrál együttesről, de ezután napokig csak Őket hallgattam, és több koncertjükön ott lehettem. Megbabonázott ez az ember, és tudom, sőt nem csak tudom, hiszem, hogy a Jóisten fogta a kezemet, amikor bekapcsoltam a rádiót.
Ez a könyv az elhangzott beszélgetés nyomtatott formája, amire most, az együttes 20 éves jubileumi koncertjén találtam rá.


Hasonló könyvek címkék alapján

Réti József: Mindig velem
Fekete Ágnes – Szűcs Ferenc: Összhang
Nagy Ferenc: A Kassai Vértanúk
Ursinus Zakariás – Olevianus Gáspár – Bullinger Henrik: A Heidelbergi Káté / A Második Helvét Hitvallás
Mészáros Anett – Dobos Andrea (szerk.): A mi arcaink
Szunyogh Szabolcs: Védtelen istenek
Szunyogh Szabolcs: Magyar menóra
Vasadi Péter: Körülnéz. Megköszöni.
Teréz anya: Minden az imával kezdődik
Baptista hitvallás