Süni ​és barátai 20 csillagozás

Csukás István: Süni és barátai

A mesesorozat hősei olyanok, mint a gyerekek, a különbség csak annyi, hogy az egyik sün, a másik borz, a harmadik egy vadmalac, a negyedik egy kakukk. Süni szelíd, Borzas bölcs, Röfi falánk, s a Kakukk nagyszájú, de jól megférnek az erdei házikóban. Csukás István derűsen, szeretettel és sok-sok ötlettel mesél róluk a gyerekeknek. A könyv a Süni és barátai című televíziós mesesorozat alapján készült.

Eredeti megjelenés éve: 1997

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Gesta, Budapest, 1997
78 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229306

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

mandris>!
Csukás István: Süni és barátai

Ez a könyv szintén nagyon jól működött nálunk. Csukás István eddig még nem okozott csalódást. Egyedüli hátránya ennek a könyvnek (igazából ebben Pom Pom is hasonlított), hogy kicsit hosszúak a történetek, így nem mindig tudtuk egyszerre elolvasni a fiúknak, ami nem segítette, hogy a fiúk úgy igazán rákapjanak. Összességében viszont azért eléggé szerették, és a „báránybőrbe bújt cumihuszár” azóta is sokszor elhangzik itthon.

BeliczaiMKata>!
Csukás István: Süni és barátai

Érdekes volt olvasni a 4 barát kalandjait, úgy, hogy már ismertem a bábjátékot. Kicsit megdöbbentett, hogy Kakukk fiú, hiszen Hernádi Judit hangján szólalt meg bábként. Így még furább, hogy Süni egyedüli lányként él három fiúval, nekem a 2 fiú, 2 lány verzió jobban tetszett.

Lizi90>!
Csukás István: Süni és barátai

Csukás István mesekönyveinek ott kellene lennie minden kisgyerek polcán! Egyszerű, de nem bugyuta, tanulságos, de nem szájbarágós, olvasmányos, aranyos történetekkel. Ha valaki látta a bábfilmsorozatot is, akkor annak dupla öröm az olvasás, mert közben fülébe csengenek a kis állatok párbeszédei. :)

Enci_94 P>!
Csukás István: Süni és barátai

Na jó ez inkább csak gyerekkönyv kicsiknek mint gyerekkönyv iskolásoknak. Sajnos engem eléggé idegesített és sokszor untam, de nem is az én korosztályomnak íródott, így ha megpróbálok gyerekfejjel gondolkodni és látni a világot, azt kell mondanom, hogy aranyos és tanulságos kis mesegyűjtemény volt.

Cholito>!
Csukás István: Süni és barátai

Egy kicsit jobban szeretem TV-ben, de így is jó! Eszembe jutottak a filmbeli hangok, és így még jobban tetszett! Mondjuk az furcsa volt, hogy Kakukk itt fiú, pedig a sorozatban lány. Vagy legalábbis azt hittem, mert Hernádi Judit a hangja Összességében nagy Like :)


Népszerű idézetek

Lizi90>!

Süni csodálkozva kérdezte:
– Egy fa? Egy fa lesz belőle? De hát itt rengeteg fa van! Egy egész erdő vesz körül! Jobbról is fa, balról is fa, hátulról is fa, elölről is fa!
Borzas mosolyogva ingatta a fejét.
– De ez a miénk lesz! Érted? Egyedül a miénk! Lesz egy saját szelídgesztenyefánk!
Süni tovább vitatkozott:
– Honnan tudod, hogy szelíd lesz? És ha vad lesz? És ha harap?
De Borzast nem lehetett megingatni, mosolyogva magyarázott:
– Nem lesz vad! És nem harap. Szelíd, békés környezetben nő fel. Jóság veszi körül, és szeretet veszi körül, és barátság veszi körül. Hogy lenne vad?

9. oldal - A meglepetés (Gesta Könyvkiadó, 1997)

1 hozzászólás
Athnys P>!

Borzas rámordult:
– Fogd már be a csőröd! Én nem szuggerálok, hanem tudományosan hipnotizálok!


Hasonló könyvek címkék alapján

Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Tóth Krisztina: Világpuszi
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Takács Viktória: Luca mese
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Boldizsár Ildikó: Holle anyó birodalma
Farkasházi Réka: Életmesék
Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje