25. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján
39. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
46. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Az ​ásító szörnyeteg (Pom Pom meséi 7.) 150 csillagozás

Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Van-e még valaki, aki nem ismeri Pom Pomot? Ha igen, akkor most igazán megismerheti. Ő és meséinek kacagtató, jószívű, csetlő-botló hősei most összegyűltek, hogy újra és újra megnevettessenek és elgondolkodtassanak bennünket. Itt van Szegény Gombóc Artúr, a Radírpók, Festéktüsszentő Hapci Benő, a bátor Tintanyúl, Madárvédő Golyókapkodó, és eljöttek a civakodó cipőikrek is.

Ásító szörnyeteg címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1984

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
keménytáblás · ISBN: 9789632452296 · Illusztrálta: Sajdik Ferenc
>!
Móra, Budapest, 1984
30 oldal · ISBN: 9631137015 · Illusztrálta: Sajdik Ferenc

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Pom Pom · Picur


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Hát Pompom az klasszikus, még akkor is ha sosem kedveltem igazán. Én nem szeretem ezeket a rajzokat, bár tisztában vagyok az értékével. Egyszer valahol olvastam, hogy Csukás Istvánt összeültették Sajdik Ferenccel egy teremben, és pár óra alatt megszülettek a figurák és az alaptörténet. Ami lássuk be zseniális, még akkor is ha nekem nem annyira tetszik.
Az Ásító szörnyeteg története vicces, egy munkanélküli sárkány magára találásáról szól. Csukásban főleg azt szeretem (sőt, azt itt is szeretem), hogy mindig tud egyedi és különleges lenni.

Mariann_Czenema P>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Szokásos sokcsillagos humoros Csukás szöveg, még jópofább Sajdik rajzos kombó. Különösen az aprócska mellékrajzokat imádom, a megbújó illusztrációs részleteket, amik illenek a szóviccekhez, poénos fordulatokhoz – esküszöm, hogy volt kettőjüknek erre egy külön játéka!

1 hozzászólás
Csilla‿ P>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Ebből a meséből megtudhatod, hogyan kötött Ásító Szörnyeteg és Hörpentő Dániel utcaseprő örök barátságot. :-)

joopsy>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Mindig elfelejtem, hogy Pom Pom meséi milyen poénos mesék! :D Még mindig nagyon-nagyon jók. Ez a szösszenet az én születési évemből való és amíg a mesékben van üveghegy és lovagok, addig ez a történet mindig aktuális lesz. :)
Már nem is ásítozok. :D

Dénes_Gabriella>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Pom Pom meséiben én azt szeretem, hogy Csukás István „megerőltette magát”, és fantázialényekkel dolgozott. Aki ismerősöm, az pontosan láthatta eddig is, hogy kétbites „mesekönyvek” mennyire kiakasztanak. Nos, ebből következik, hogy e nem kétbitesek meg közel állnak a szívemhez.
A Pom Pom-történetek annak ellenére élvezhetőek, hogy tulajdonképpen nagyon kiszámíthatóak, mondhatnám majdnem-majdnem sablonos cselekményűek. De ez a sablonosság nem a „mindig ugyanazt” jelenti, hanem hogy a történetek váza adott, csak a lényeket és cselekményeket kell alakítani. A meg nem értett vagy éppen kártékony kis lények pedig mindig spoiler És ez nagyon jó, hogy így van.

sztimi53>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Meg kell mondjam elsőre a borítótól megijedtem. Zseniálisan nagyon jó rész, unatkozó királylányokkal, kedélybeteg metamorf sárkánnyal, aki utcaseprűvé avanzsál nyögdíj és sztk reményében. És minden jó ha jó a vége. Elalvás előtt tökéletes választás. Én pedig Á! Á! Á! Ásítok. Jó éjszakát!

6 hozzászólás
Trudiz >!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

A bánatos idő most kivételesen pozitívan hatott: egy szakmát is eredményezett főhősünk számára :)
Ötletes, aranyos kis történet. Olvassátok!

Light_House>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Jelentkezzen, aki ásítás nélkül tudta felolvasni ezt a történetet.
Amúgy nagyon jó történet, csak sokat szerepel benne az ásítás :)

BoneB P>!
Csukás István: Pom Pom meséi – Az ásító szörnyeteg

Nagyon durva, csak saját felelősségre kezd el az olvasást. Nekem sikerült az egészet végig ásítanom, és most nem viccelek. :)


Népszerű idézetek

Arianrhod>!

Hiszen régen elmúlt már a lovagkor, csak valahogy elfelejtették értesíteni erről a sárkányt.

Habók P>!

– Hajaj! És nem ismersz egy lovagot?
– Nem ismerek! A lovagok már rég kivesztek! Az utolsó, aki itt élt, átképezte magát bakternak! De annak is van már vagy kétszáz éve!

encus625 P>!

– Ásító Szörnyeteg? még sosem láttam. Sőt még nem is hallottam róla. Sőt még nem is álmodtam vele!
Pom Pom lustán bólogatott.
– Mind a három vágyad teljesülni fog, mert nemsokára hallani fogsz róla, és nemsokára találkozni fogsz őkelmével, és azután biztos, hogy álmodni is fogsz vele! Ugyanis most kezdődik az Ásító Szörnyeteg munkaideje, és ő nem szokott lógni meg hiányozni meg beteget jelenteni, mint egy közönséges táppénzcsaló.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pom Pom
tmezo P>!

Négy-ötszáz évig még csak biztatgatta magát, hogy majd csak jön valaki azért az utolsó királylányért, de nem jött senki, a királylány meg közben megunta az egészet, és hazaszökött.

abrakadabra>!

Bár az igaz, hogy nem volt mindig! Vagyis hogy nem volt mindig ásítozó! Csak olyan rendes, normális, szorgalmas öreg sárkány volt. Éldegélt egy jó kis barlangban az Üveghegyen túl, és szorgalmasan rabolgatta a királylányokat. Ott őrizte őket, s mikor aztán végre a lovagok is megérkeztek, meg egyéb vitézek, hogy kiszabadítsák a királylányokat, a sárkány udvariasan kiment elébük. Mert jól nevelt sárkány volt. És ismerte a legfontosabb illemszabályokat. Na, aztán, ahogy illik, először sértegették egy kicsit egymást a lovagokkal, meg becsmérelték egymást. S mikor már minden sértést meg becsmérlést elmondtak, s több nem jutott az eszükbe, akkor szépen megvívtak. Aztán mindenki ment a dolgára.

Kapcsolódó szócikkek: sárkány
dianna76 P>!

Hát egy napon, ahogy ásítozott, meg búsult, egyszer csak eszébe jutott valami! Nagyon ritkán történt ez meg szegénnyel, úgyhogy nagyon megbecsülte, ha valami eszébe jutott! És örült is neki módfelett!

Sicc>!

– Haj, haj, Pom Pom, nem tudom, te hogy vagy vele, de ez a búbánatos idő beszivárgott egész a szívembe. És én is bánatos leszek tőle.

Sicc>!

– Talán lomtalanítás.
– Nem, nem, dehogy! Nem ószeres ő. Lombot talanít. Vagyis levél telenít. Érted már?

Habók P>!

Hát bizony, itt az ősz, mikor a természet készülődik a nagy téli alvásra! Ősszel már nagyon álmos, s bár a természet nem tud ásítani, de van más, akit megvisel ez a nagy alvási készülődés. És az bizony tud ásítani!

Kapcsolódó szócikkek: ősz
tmezo P>!

A sok ásítozástól egyre nagyobb lett a szája, a többi rész meg összement, úgyhogy Végül csak egy nagy száj maradt a sárkányból.


A sorozat következő kötete

Pom Pom meséi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje
Lázár Ervin: Öregapó madarai
Gazdag Erzsi: Itt az ősz!
Bombicz Judit: Mesevarázs
Takács Viktória: Szüreti mese
Kormos István: A Pincérfrakk utcai cicák
Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Takáts Gyula: Dorombol a hold
Benedek Elek: Székely Tündérország
Móra Ferenc: A hatrongyosi kakasok