Mirr-Murr ​nyomoz Budapesten (Mirr-Murr 4.) 7 csillagozás

Csukás István: Mirr-Murr nyomoz Budapesten

Csukás István, Kossuth-díjas költő Mirr-Murról írt sorozatának negyedik kötetében a híres macska új oldaláról mutatkozik be. Ugyanis felfedezi, hogy mekkora nagy nyomozó-tehetség! Ez csak úgy jön, mint egy sugallat, illetve egy levél, amit jó barátja, Oriza-Triznyák helyezett el a szalmakalapnál, amelyben édesen aludt. Mirr-Murr követi a nyomokat, közben felfedezi Budapestet, plusz Téglagyári Megállót, a régi barátot, aki éppen unatkozik. Így be is vonja a nyomozásba. Bár külön utakon, de mind a ketten célhoz érnek: megtalálják Oriza-Triznyákot és az óriási jutalmat. De a legnagyobb jutalom, hogy megismerték és megszerették Budapestet.
A nyomozást sem hagyják abba, a Kelekótya Kandúrok című mesében megcsillogtatják a nyomkövető tehetségüket és megtalálják a sajtot ábrázoló festményt.
Kövessük hát mi is vidám szívvel őket az újabb kalandokba! Ebben segítenek Ráduly Csaba humoros, derűs rajzai, hogy teljes legyen az örömünk az elbűvölő történetben.

Megjelent Mirr Murr nyomoz Budapesten címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 1998

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Meseidő

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633996829 · Illusztrálta: Ráduly Csaba

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Csukás István: Mirr-Murr nyomoz Budapesten

Hát ezt most nem nagyon tudtam hová tenni. Nem értem, hogy érdemelte ki a Mirr-Murr sorozat tagságát. Ez egy fővárost bemutató ismeretterjesztő könyv. Abból sem a legjobb. Elnagyolt benne minden. A nyomozás elegyítése az útikalauzzal…. Nem lett jó! A szerző, hogy hű maradjon a kötet a sorozathoz, írt két Oriza-Triznyákos fejezetet is a könyvhöz. Sajnos ezek sem hozták az általam kedvelt Mirr-Murr stílust. Inkább az első kötet lassú folyású történeteihez hasonlítanám. Nem tetszettek. Ez a kötet nagyon nem jó befejezése a sorozatnak, mert rossz szájízzel kell így búcsúznom a macskáktól. Kár!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633996829 · Illusztrálta: Ráduly Csaba
>!
Emmus
Csukás István: Mirr-Murr nyomoz Budapesten

„A pályaudvar épülete gyönyörű, vasszerkezet tartja a hatalmas csarnokot. Valamikor innen indult, a régi állomásról, az első magyar vonat Vácra! Tudjuk a dátumot is. 1846. július 15-én! Petőfi verset is írt róla, olyan nagy esemény volt ez akkor! Később átépítették, mégpedig a híres párizsi Eiffel cég, amelyik az Eiffel-tornyot építette! Igazán büszkék lehetünk rá!”
Arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy Csukás István az egyike a legjobb magyar meseíróknak.

1 hozzászólás
>!
Négygyerekanyja P
Csukás István: Mirr-Murr nyomoz Budapesten

Értékelem, hogy az író valahogy be akarta mutatni Budapestet, de ezt máshogy kellett volna megtennie. Ebben a formában egy végtelenül erőltetett valami lett belőle, amit max. egy pesti kisgyerek ért és tud élvezni.
Megpróbálkoztunk a könyv végén lévő két mesével is, de szerintem az is csapnivaló.
Sajnálom, mert egyébként nagyon kedveljük Mirr-Murr történeteit és különleges életfelfogását, de ez most nagyon nem jött be…

>!
Morn
Csukás István: Mirr-Murr nyomoz Budapesten

Ez a kötet nekem kevésbé illett bele a Mirr-Murr sorozatba, de azért jól szórakoztam rajta. Tetszett, ahogy Budapesten megy végig hősünk, már csak azért is, mert azért kaptam én is (elő)szülinapomra barátnőmtől, hogy nesze, ha már Pestre költöztél, talán Mirr-Murr tud újat mondani! (Megjegyzem: tudott is.)
A nyomozósdi történettel be is lehetett volna fejezni a kötetet, az utána levő két röpke történet nekem már túl sok és összecsapott volt, semmi értelmüket nem láttam. Remélem, ilyen jellegű több Mirr-Murr nem fog születni kedvenc mesélőm tollából.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633996829 · Illusztrálta: Ráduly Csaba

Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Kálmán Jenő: Sicc és Hápi
Kálmán Jenő: Két kis cica a tejuton
Mosonyi Aliz: Mesék Budapestről
Fekete Annamária: Sürgő-forgó Budapest
Kiss Noémi: Lámpaoltó Pöttyös néni
Walt Disney – Macskarisztokraták
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Walt Disney – Hamupipőke – Lucifer születésnapi ajándéka
Jeanette Winterson: Capri királya