Divatkirályok ​közelről 5 csillagozás

Csontos Tibor: Divatkirályok közelről

Ki ne ismerné Armani, Cavalli, Dolce&Gabbana, Ferré, Gucci, Prada, Valentino vagy Versace nevét? Bizton állíthatjuk, hogy aki ezért a könyvért nyúl a polcra, az tudja, hogy hívják manapság az olasz divatot.

Csontos Tibor „Divatkirályok közelről” című kötete hiánypótló mű: nemcsak a divat világa iránt érdeklődőknek lebilincselő olvasmány, a divattervezéssel foglalkozni kívánóknak vagy a már praktizáló designereknek, sőt a divatmanagereknek, a divat gazdasági vetületeivel foglalkozó szakembereknek is izgalmas lehet. A kortárs divat művészet- és gazdaságtörténeti kis kalauza ez az írás. Iránytű korunk példaképét vesztett ifjúságának, biztatás az álmok megvalósításához, az elkötelezettséghez és a kitartáshoz. Mindezt élvezetesen, olvasmányosan, néhol bulvárosan tálalja a szerző, kendőzetlenül ír a világhírességek hétköznapjairól, szerelmi életéről, szakmai küzdelmeiről és viselt dolgairól.

>!
Európa, Budapest, 2010
194 oldal · ISBN: 9789630789134

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Nienna001 P>!
Csontos Tibor: Divatkirályok közelről

Nem néztem utána, hogy miről szól, engem a divattörténet témával mindenféle utánajárás nélkül meg lehet fogni. Amikor már a negyedik olasz cégnél tartottunk, akkor már gyanakodni kezdtem. Ja hogy itt az összes márka olasz lesz? Nem volt ez olyan hatalmas baj, legalább tematikusan összefogta a könyvet. Egy-egy márka alapításával, történetével és jelenével foglalkozik a könyv, számos képet közbeiktatva. Örülök, hogy megvettem.

postmodjane>!
Csontos Tibor: Divatkirályok közelről

Tetszett, tetszett, de még olvastam volna további „legendákat”, történeteket.
Sajátos világról szól a könyv. Ami a leginkább meg fog maradni: így vagy úgy, de mindegyikük kapcsolatba került a szövetekkel, a ruhákkal, az üzlettel már kora gyermekkorában.
És persze az, hogy a siker itt is „csak” by-product, mert el akartak érni valamit abban, amit igazán szerettek, amiért lelkesedni tudtak, amiben hinni akartak és tudtak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Molnár Dorka: Esküszöm, hogy rosszban sántikálok
Fazekas Orsolya: Csak vállfákat hozzatok!
Szilvitzky Margit: A farmertől az ünneplőig
Újváriné Kerékgyártó Adrienne: A magyar női haj- és fejviselet
Lakatos Márk: Stíluskalendárium
Lakatos Márk: Te & én
Chris Wroblewski: A tetoválás nagykönyve
Milena Lamarová – Olga Herbenová – Ludmila Kybalová: Képes divattörténet az ókortól napjainkig
Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer
Paola Saltari: A stílus királynői