Divatkirályok ​közelről 5 csillagozás

Csontos Tibor: Divatkirályok közelről

Ki ne ismerné Armani, Cavalli, Dolce&Gabbana, Ferré, Gucci, Prada, Valentino vagy Versace nevét? Bizton állíthatjuk, hogy aki ezért a könyvért nyúl a polcra, az tudja, hogy hívják manapság az olasz divatot.

Csontos Tibor „Divatkirályok közelről” című kötete hiánypótló mű: nemcsak a divat világa iránt érdeklődőknek lebilincselő olvasmány, a divattervezéssel foglalkozni kívánóknak vagy a már praktizáló designereknek, sőt a divatmanagereknek, a divat gazdasági vetületeivel foglalkozó szakembereknek is izgalmas lehet. A kortárs divat művészet- és gazdaságtörténeti kis kalauza ez az írás. Iránytű korunk példaképét vesztett ifjúságának, biztatás az álmok megvalósításához, az elkötelezettséghez és a kitartáshoz. Mindezt élvezetesen, olvasmányosan, néhol bulvárosan tálalja a szerző, kendőzetlenül ír a világhírességek hétköznapjairól, szerelmi életéről, szakmai küzdelmeiről és viselt dolgairól.

>!
Európa, Budapest, 2010
194 oldal · ISBN: 9789630789134

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Nienna001 P>!
Csontos Tibor: Divatkirályok közelről

Nem néztem utána, hogy miről szól, engem a divattörténet témával mindenféle utánajárás nélkül meg lehet fogni. Amikor már a negyedik olasz cégnél tartottunk, akkor már gyanakodni kezdtem. Ja hogy itt az összes márka olasz lesz? Nem volt ez olyan hatalmas baj, legalább tematikusan összefogta a könyvet. Egy-egy márka alapításával, történetével és jelenével foglalkozik a könyv, számos képet közbeiktatva. Örülök, hogy megvettem.

postmodjane>!
Csontos Tibor: Divatkirályok közelről

Tetszett, tetszett, de még olvastam volna további „legendákat”, történeteket.
Sajátos világról szól a könyv. Ami a leginkább meg fog maradni: így vagy úgy, de mindegyikük kapcsolatba került a szövetekkel, a ruhákkal, az üzlettel már kora gyermekkorában.
És persze az, hogy a siker itt is „csak” by-product, mert el akartak érni valamit abban, amit igazán szerettek, amiért lelkesedni tudtak, amiben hinni akartak és tudtak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2.
Darida Benedek – Kis Kós Antal (szerk.): Nagy borbélykönyv modern úriembereknek
Schiffer Miklós: Schiffer-stílus – Nő
Imrehné Sebestyén Margit: Divatok és korok
Hatvany Lili (szerk.): Öltözködés és divat
Dési János: A láthatatlan légiós
Császy Zsolt: Az Orbán-rezsim börtönében
Juhász Júlia: A tetthely beszél
F. Dózsa Katalin – Szatmári Judit Anna – Szentesi Réka (szerk.): Divat, kultúra, történelem