Tetszik, ​nem tetszik, Majka 117 csillagozás

Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Majka ​vagyok. Azt hiszed, ismersz? Csak mert hallottad valamelyik számomat, láttad néhány klipemet, nézted a tévéműsort, amit vezettem, szavaztál rám vagy ellenem a ValóVilág-ban? Hidd el: semmit sem tudsz rólam.
Fogalmad sincs, mit éreztem, amikor 22 éves koromban egy este, meccsnézés közben meghalt mellettem az apám. Hogyan alakult át hirtelen az egész életem egy valóságshow-nak köszönhetően, miként lettem csóróból ünnepelt sztár. Az egyik pillanatban még ott álltam és aprót kunyeráltam az ózdi diszkók előtt, hogy bejuthassak, a másikban már Las Vegasban szórakoztam. A celeblányok először a tévéből mosolyogtak rám, aztán az ágyamból…
Tudni akarod, hány milliót buktam el szerencsejátékokon, s hogy mennyit piáltam és drogoztam tinédzserként?
Kíváncsi vagy, milyen botrányokba keveredtem, hányszor fizettem le rendőröket, akik jogsi nélkül kaptak el, és hogy mit éreztem, amikor a műtétem alatt áramot vezettek a szívembe, miközben ébren voltam? Hogy értem fel a… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
288 oldal · ISBN: 9789633831588
>!
Ulpius-ház, Budapest

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Majka · Buza Sándor

Helyszínek népszerűség szerint

Ózd


Kedvencelte 6

Most olvassa 9

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Zanit>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Majka nekem teljesen semleges. Nem kedvelem, de nem utálom. A zenéit nem hallgatom, pár műsorban láttam régebben.
A könyvről nem gondoltam volna, hogy ennyire olvastatja magát, pár óra alatt kivégeztem.
Egy-két sztori nagyon nem tetszett (drogos-piás-pókeres-piásan vezetős), de ezek is Majka életének részei.
Összességében elég jó könyv, tetszik a megfogalmazás, az írásmód, olyan „igazi”, semmi köntörfalazás, semmi mesterkéltség.

icu79 P>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Különösebben sosem érdekelt Majka, a zenéje sem fogott meg, csak egy viszonylag új, a Mindenki táncol tetszik nagyon, mert az egy kicsit rólam is szól. Egy évjárat vagyunk! :)
A könyv maga semmi extra, egy életrajz, főleg Majka stílusában, emiatt tele sok trágársággal, valamint megszólal néhány főszereplő is az életéből.
Az tetszik, hogy nem szépít semmit, de ettől még nem szimpatikus, amit egy-egy konkrét szituációban tett. Érdekes volt olvasni kulisszatitkokat a showbiznisz világából, én nem csinálnám semmi pénzért.
Így elolvasva kicsit közelebb került hozzám, mint ember, de ezután sem fogok „rajongani” érte…

Err>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Elolvastam mert kíváncsi voltam rá. Mondjuk mi másért olvastam volna el? :D Na mind1. :D
Én bírom Majkát. Emlékszem mikor bent volt a VV-ben, ő volt a kedvencem. Aztán mikor kijött és megjelentek a számai, azokat is nagyon szerettem. És szeretem a mai napig is. Tetszett mint műsorvezető is. Úgyhogy engem érdekelt a könyve, az élete, nem volt kérdés, hogy el szeretném majd olvasni a könyvet. És végül is, azt kaptam amit vártam. Leírta benne az életét röviden. Az ilyesmi könyvekre szerintem nem lehet konkrétan leírni, hogy ez most tetszett-e vagy nem. Azért olvasod el mert érdekel az adott ember története. Nagyjából tudod is a bulvárlapokból ugye, hogy miről fog szólni. Szóval, akit egy picit is érdekel az olvassa el nyugodtan, csalódni nem fog benne szerintem.

3 hozzászólás
alexa19900726>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Ez a könyv tökéletes azoknak akik szeretik az Ózdi sztárt …..
Bevallom én Majkát nem a való világban ismertem és szerettem meg mint annyi rajongója…engem a zenéje a szövegei ragadtak inkább magával aztán szépen lassan „megismertem” őt a stíluság és akkor kezdtem megkedvelni….jó még mindig nem bírom egy egy viselkedése vagy megnyilvánulása miatt de a zenéjét imádom és tudtam hogy el kell olvasnom a könyvet és nem okozott csalódást egy pillanatig sem. Sok mindenre választ kapta hogy mit miért meg hasonlók és ezért köszönet neki hogy nyíltan és őszintén felvállalta azokat a dolgokat is amiket sokan elsunnyognak…..
Ajánlom mindenkinek aki egy kicsit kiváncsi Majka életére…

Fire_bird>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Nagyon bírom Majkát. Szeretem a zenéit és emberként is szimpatikus. Nem mondom, hogy egy műremek ez a könyv, de gondolom nem is ez volt a cél, amikor megírta. Elég zavaró volt, hogy időben össze-vissza ugrált, ennek ellenére átjött minden, amit közölni akart. A szimpatiám csak nőtt iránta, mert lehet őt szeretni vagy nem szeretni, de ő legalább sosem árult zsákbamacskát, mindig őszintén, nyiltan kimondja amit gondol, és ezt tette a könyvében is.

Dombi_Petra>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Végre eljutottam addig, hogy elolvassam ezt a könyvet. Már nagyon kíváncsi voltam Majka életére. A könyv elég nagy megdöbbenés volt számomra, nem gondoltam volna róla olyan dolgokat, mint amiket ebben leír.
Jó volt belelátni az élete, valamint a média világába is. Érdekes történet volt.
Néha untam egy-két oldalt, s a csúnya szavak tömkelege is néha irritált, de ezt leszámítva érdekes könyv volt, amiből kiderül, ki is Majoros Péter.
S tetszik, nem tetszik, ő Majka. Nekem tetszik!:)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
288 oldal · ISBN: 9789633831588
Emyon>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Azzal kezdeném, hogy Majka soha nem volt a kedvencem, de soha nem is utáltam, inkább semlegesnek mondanám. Néztem olyan műsort, amit vezetett és hallottam néhány dalát is. A VV-t anno nagyjából néztem, szóval azóta „ismerem” Majkát. Nem követtem a ténykedéseit, nem igazán olvasok bulvárt és nem is nézek nagyon TV-t, úgyhogy nekem a könyv bizony tartogatott új infókat.
Érdekes volt végigkövetni az eddigi életét, sokszor poénosabban, néha komolyabban tálalva. A stílus szerintem teljesen rendben van, olyan Majkás. Nekem teljesen lekötötte a figyelmem, egyszer csak azt vettem észre, hogy vége a könyvnek, pedig olvastam volna még. Ez pedig nálam nagyon jót jelent.
És hogy mi is volt pontosan a könyvben? Tényleg elég sok minden: gyerekkor, balhék, szerencsejáték, ValóVilág, médiatitkok, másfél milliós rádiós fizetés, Dopeman sztori, Belehalok, régi barátnők, szívműtét, hogy pár dolgot említsek. De olvassátok és döntsétek el tetszik vagy nem tetszik. Nekem tetszett!
bővebben:http://www.emyonkuckoja.blogspot.hu/2014/02/csontos-rob…

Swoosh>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Gyerekednek ne hagyd hogy elolvassa ha tul fiatal :D

Soha nem láttam egy Való Világot, vagy Big Brothert sem.
Majkáról azt sem tudtam ki az. Aztán jött 1-2 musor, 1-2 youtube link, s szimpatikus volt.
Miutan ezt a konyvet elolvastam, meg szimpatikusabb lett :)
Ez szerintem nem is egy konyv, hanem egy hosszabb interju (1-2 mas emberrel is aki kozel allt hozza) „Valaki” aztan „papirra vetette”

1. milyen elete volt. Hihetetlen miken ment keresztul, honnan jott, milyen hattere van
2. milyen szovege van, nagyon szokimondo (enyhen szolva)
3. nagyon oszintenek tunik, olyanokat ir le, hogy szerintem sokan nem mernék bevallalni ilyen nyiltan az ILYEN velemenyt

Olvass bele az idezetekbe, s rajossz, hogy el akarod-e olvasni.
Nekem nagyon tetszett minden szempontbol. Azt sem bantam volna ha hosszabb :)
Soha nem láttam egy Való Világot, vagy Big Brothert sem de azt hiszem megnéznék egy osszefoglalot, hogy mit csinalt odabent.

Camryn>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

„Hogyan is voltak a dolgok a kulisszák mögött"- akár ez is lehetne a címe.
Végig az volt az érzésem, hogy ez az ember aztán őszinte.. Konkrét véleménnyel rendelkezik, és nem fél kinyitni a száját. Vagány csávó.
Érdekelt, hogyan is jutott el eddig, ahol tart.
Emberek, nem szabad soha feladni! Nézz körül, és vedd észre, hogy bárki megcsinálhatja a szerencséjét.

Dalma_Szikszai>!
Csontos Róbert – Majoros Péter: Tetszik, nem tetszik, Majka

Őszinte, nyers, kendőzetlen, amit Majkától megszoktunk…
Én csípem a stílusát, néha kicsit meglepő, hogy mik és hogy történtek, tiszta amerika…de ilyen ez a showbiznisz :)


Népszerű idézetek

Almost_Zed>!

Úgy, mint a Melrose Place-ben, mindenki összejött nálunk mindenkivel. Úgy is mondhatnám, hogy Ózd olyan, mint a Melrose Place – csak kicsit szarabbul van világítva…

Kapcsolódó szócikkek: Ózd
BoneB>!

Úgy voltam a lányokkal világéletemben, mint Gombóc Artúr a csokoládékkal – mindegyik jöhetett. Csak a mogyorós nem…

10. fejezet - Csajok csajok hátán (Ulpius, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gombóc Artúr · Majka
Wildfire>!

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor rájössz arra, hogy ha valaki nem akarja, nem tudsz rajta segíteni.

24. oldal

Csomee>!

Szegény Szepesi Niki sírva zúzatná be a könyvét, ha én kiteregetném, mi mindent műveltem, ráadásul kikkel!

Kapcsolódó szócikkek: Majka
Camryn>!

Buza Sándor konkrétan azt mondta, amikor programigazgató volt a Danubius Rádiónál: a Hooligans együttestől nem játszik semmit, mert olyan bandát nem reklámoz, amelynek huligán a neve! Így éltünk Magyarországon! Ennyire konzervatív, sznob, buta emberek irányították a nagy kereskedelmi rádiókat.

Kapcsolódó szócikkek: Buza Sándor · Danubius Rádió · Hooligans
Camryn>!

Keményen hangzik, de megtörtént: megzsaroltam az egyik tanárnőmet. Kint cigiztem az erkélyen, és láttam, hogy a házunkban lakó tanár néni szépen beszáll egy autóba egy ismeretlen pasi mellé, s elmegy a gáthoz. Nyilván kefélni. Egy értelműen csalta a férjét. Aztán amikor az iskolában feleltetni akart, akkor finoman jeleztem, hogy a leckét ugyan nem tanultam meg, de egy sokkal komolyabb információ birtokában vagyok,ami egy Ladához és a gáthoz köthető. Kirángatott a teremből a folyosóra, és vöröslőarccal nekem szegezte a kérdést: – Honnan tudod, hogy ki mellé szálltam be a kocsiba? Lehetett a testvérem is – mondta az idegességtől remegő ajakkal. – Éppen lehetett, de az még cikibb, ha a tanárnő a saját testvérével kefél – válaszoltam a mindent tudók magabiztosságával – egy jó darabig nem is kellett felelnem ebből a tárgyból.

konyvolvaso >!

Mégis az a csávó akit mindenki szeret, mert mindenkihez van két rossz és három jó szava.

181. oldal

Camryn>!

Együtt lófráltunk az utcákon, magyarok, cigányok, zsidók és ki tudja, még mennyi náció. Mondjuk pont leszartuk, ki honnan származik. Sokszor kapom meg a mai napig, hogy ózdi cigány gyerek, pedig nem vagyok roma! Mi vagyunk a legfehérebb család azon a vidéken. Viszont annyi cigány barátom volt gyerekkorom óta, hogy nyilván észre sem vettük, ha valami ránk ragadt. Az ózdi kultúrában összefonódik a magyarság meg a cigányság, a szlengek, a gesztikulálások, a mimika, a hanglejtés teljesen összeforr. Egyszerűen nem tudod nem magadba szívni, amit ők képviselnek.

Kapcsolódó szócikkek: Ózd
Judit_Krisztina>!

Borzalmasan túlszívtam magam, kábé negyven slukkot nyomtam le. Amikor mentem haza, Jack Nicholson várt otthon a kapuban Jokerként a Batmanből, a szobámban pedig rajzfilmfigurák kergették egymást.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Nicholson
Camryn>!

Lehetetlen elképzelni,milyen együtt melózni és lakni nyolc büdös lábú alkoholistával, amíg ki nem próbálod! Azt hiszed, akkor vagy bevállalós, ha egy hídról bungee jumpingolsz? A francokat! Egy tízórás meló után tölts el velük egy éjszakát.
[…]
Csakhogy nem lehet együtt lakni nyolc darab férfiemberrel,akik egyfolytában isznak. Az cigányélet. Az borzalom. Ú, de utáltam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Aleska: De hová tűnt Emese?
Havas Henrik: Méhkirálynő
Edith Eva Eger: A döntés
Ézsiás Erzsébet: A hit pajzsa
Tóth Erzsébet: Láncok a csuklón
Heller Ágnes: Filozófiám története
Gergely Ágnes: Két szimpla a Kedvesben
Rados Virág: A visszakapott élet
Peter Noel – Simor Olivér: Élni ingyen, avagy hogyan hazudoztam körbe a világot
Gábor Zsa Zsa: Nekem nem elég egy élet