!

Belém ​az ujját 10 csillagozás

Csobánka Zsuzsa: Belém az ujját
Könyvtár

Kevés ​dolog bosszant annyira olvasás közben, mint amikor egy regény minden mondatából érzem, hogy ezt nő írta. Vagy férfi. Csobánka Zsuzsa az egyik ritka kivétel. (Ő nő.) Sokkal mélyebben nő, mint akiknél írás közben ez az istennek se tud evidenciává válni, és vagy rejtegetik, vagy mutogatják a nőségüket, férfiságukat. Természetesnek lenni annyi, mint hitelesnek lenni. És Csobánka Zsuzsa hitelességéhez, legalábbis számomra, nem fér kétség. Az irodalomban pedig hitelesnek lenni a legnehezebb.
(Bartis Attila)

„Jordán Éva jut eszébe, meg az a sor, hogy Tépd szét a csiklóm, Weér Andor borostával összevagdosott arca és háta, Fehér Eszter, ne tudd meg, ki lakik bennem, ekkor indul el hányni.”

„Hazaviszlek. Jó. Feljössz? Felmegyek. Kapcsolj be zenét vagy nézzünk valami filmet, egy porcelántányért mosogat reggel, míg Martin érkezik, pár órája arról szívta fel a kokaint.”

Csobánka Zsuzsa (Miskolc, 1983) költő, prózaíró, kritikus,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
JAK / PRAE.HU, Budapest, 2011
168 oldal · ISBN: 9786155070051

Hirdetés

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

+
>!
vargarockzsolt P
Csobánka Zsuzsa: Belém az ujját

Lírai próza nőiségről, szexről, sebekről. Nekem hiányzott belőle a forma fegyelmező ereje vagy az érthetőség világossága.

6 hozzászólás
+
>!
luckybringerstar
Csobánka Zsuzsa: Belém az ujját

Nem szeretnék rosszat mondani róla, nekem nem volt elég jó. Nehezen olvastam, nem érintett meg, nyelvileg sem találtam annyira egyedinek, pedig voltak benne jól kijátszható gondolatok, mondatok…

+

Népszerű idézetek

+
>!
Nagy_Detti 

el lehet engedni majd a szívtájéki szorítást, el a villamos acélkapaszkodóját, úgy, hogy mégsem dőlök el.

102. oldal

++
>!
luckybringerstar

A test kimerült, messziről hordja a lelket, idegenséget hord felém, most megint valamire emlékeznem kell, test a testre, az összes kikapart névre, fiúk és lányok, de talán még mind nemtelenek, kiforratlan, kapkodó testek…

41. oldal

+
>!
luckybringerstar

Én, Martin sosem haraptam nyomokat a testen. A test szent, ezt mondogattam, de legalábbis hittem benne. Aztán az élet arra tanít, nem az. A dühből és a kéjből nem marad semmi. A sikolyok elhalnak, el a nyöszörgések és a rágások is. Ami megmarad egy ideig, mert emlékeztet arra, ember vagy, lehet benned jóság is, hiszen szeretnek, az máshonnan való.

18. oldal

+
>!
luckybringerstar

A végigpörgetett mondatok közül egyik sem használható. Mennyire egyedül marad az ember a szavakkal, az eltitkoltakkal és a bevallottakkal is. Használhatatlan az őszinteség, mert nem lesz tőle könnyebb, legfeljebb elégedetten hátradőlhetek, hogy éreztem előre, magamat nem csalom.

48. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Időcsodák 1. – Elágazó utak
Raana Raas: Csodaidők 1. – Az ogfák vöröse
Tóth Olga: Csupasz nyulak
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak
Kőrösi Zoltán: Szívlekvár
Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz
Kepes András: Tövispuszta
Bächer Iván: Kurgast
Delphine de Vigan: Semmi nem áll az éjszaka útjába