Női ​igazságok 15 csillagozás

Hormonegyensúly és egészség
Csiszár Miklós – Nora Igloi Syversen: Női igazságok

Hatékony ​és természetes lehetőségek a női problémák megoldására fiatal lányok, érett nők, leendő kismamák, anyák és menopauza után lévő hölgyek számára.

A női problémák hormonális és lelki hátterének – hazánkban még újdonságnak számító – természetes megközelítése sok nő számára jelenthet hatékony lehetőséget egészsége javításában. A megjelenő könyv nemcsak a női szervezet és a menstruációs ciklus jobb megértésében, de a természetes megoldások kialakításában is hasznos segítséget nyújt. A közérthető és olvasmányos stílusban megírt könyv célja, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik menstruációs zavartól, miómától, emlőcsomótól, makacs túlsúlytól, endometriózistól, petefészekcisztától, meddőségtől, nemivágy-csökkenéstől, valamint kimerültségtől szenvednek, esetleg babát szeretnének, vagy éppen a változókor időszakát élik meg.

Ajánljuk e könyvet minden fiatal hölgynek és érett nőnek, akikben él a vágy a boldog és teljes értékű életre, és mindazoknak, akik segíteni… (tovább)

>!
Naturwell, Budapest, 2019
270 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638930729
>!
Naturwell, 2017
270 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638930729
>!
Naturwell, Budapest, 2014
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638930729 · Illusztrálta: Éger György, Kiss Csaba

Kedvencelte 1

Most olvassa 7

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

Katan>!
Csiszár Miklós – Nora Igloi Syversen: Női igazságok

Minden házban ott a helye-gondoltam, aztán visszavittem a könyvtárba :) A benne foglaltak alapok, és mégsem azok. A könyv egyik fő üzenete, hogy ne bízzuk magunkat kiszolgáltatva a fehérköpenyesekre, hanem tegyünk meg mindent önmagunkért. Tájékozódjunk, együnk minél tisztábban, értsük meg végre, hogy a nagyüzemi hús állatnak szenvedést, embernek hormonproblémákat (is) okoz, csökkentsük a kenceficék számát (azok is állatkísérlet mentesek legyenek, de ezt „csak” én mondom :) ) és csökkentsük a stresszt, mert nem élhetünk vissza a végtelenségig testünk erejével. És hagyjuk a fogamzásgátló tablettákat végre, mert bár kényelmes a használatuk, de a nők szervezetét évekre, évtizedekre taccsra vághatja.
Végtelenül szimpatikus a szerzők átfogó, nyitott gondolkodása és a nőkre irányuló jóindulata.
Nagyon aktuális olvasmány ez főként a mai nőknek. És férfiaknak, mert róluk is szól.

Zsanni P>!
Csiszár Miklós – Nora Igloi Syversen: Női igazságok

Nagyon hasznos könyv, minden nőnek ajánlom, bár elfogadónak kell lenni a látásmódja miatt, de ettől függetlenül hasznos információk és tanácsok vannak benne, testi és lelki szinten egyaránt segíthet, nagyon támogató a hangulata.

zsof>!
Csiszár Miklós – Nora Igloi Syversen: Női igazságok

Nagyszerű könyv, amelyből rengeteg dolgot meg lehet tanulni és érteni. Ott a helye sok-sok nő könyvespolcán!
Számomra néhol kicsit katyvaszos volt, elvesztem a szakkifejezésekben.
Sokat segített, hogy megértsem miért fontosak a hormonok, és „mire vannak”.


Népszerű idézetek

Oleabo>!

El kell döntenünk, értékeljük-e magunkat annyira, hogy az értéktelen helyett az értékeset, az önkorlátozás helyett a fejlődést, a negatív helyett a pozitívat válasszuk.

18. oldal - Szerteágazó tünetek, közös gyökerek: Röviden a problémákról

Katan>!

Ma már az ipar és a tudomány gyakorol felettünk kontrollt és határozza meg a lehetőségeinket, így egészségi és lelki állapotunkat is. Időben érdemes tehát eldöntenünk, hogy mely törvények mentén alakítjuk az életünket, és milyen valóságképet közvetítünk tovább.

242. oldal

Katan>!

A különböző műtétek során az emberi szervezetben látottak, a kórházi munka során tapasztaltak, valamint a saját életvitelem fokozatos átalakításából fakadó előnyök rádöbbentettek arra, hogy mennyire fontos az időben történő szemlélet- és életmódváltás. A figyelmem a már kialakult betegségek kezeléséről egyre inkább a megelőzésre terelődött, s ez olyan tanulmányokhoz vezetett, amelyekben orvostanhallgatóként nem volt részem. Ennek vált részévé nemcsak az egészséges táplálkozás és életmód, de a természetes hormonegyensúly témaköre is, amely egyszerű és hatékony lehetőséget jelent a hormonális problémában szenvedők számára.
A gyógyítás útja számomra már nem a műtét, a gyógyszer, a sugár- vagy a kemoterápia, hanem az, ha tudtára adom az embereknek, hogyan érdemes úgy élni, hogy elkerülhető legyen mindez.
[…]
Az embernek aligha lenne szüksége másra, mint az önmagába vetett hitre, a természet erejére, és az életet lehetővé tevő intelligenciába helyezett bizalomra.
(Dr. Csiszár Miklós)

262. oldal

Katan>!

Az egészségügyi problémák kialakulása nem a véletlen műve. A menstruációzavar, a mellcsomó, a petefészekciszta, a meddőség, a túlsúly vagy a rosszindulatú folyamat a helytelen életmód, a tápanyaghiány, a hormonális zavar, a stressz, a káros környezeti hatások és a lelki problémák együttes következménye.

16. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alisa Vitti: Női kód
Marjolein Dubbers: Hormonkontroll
Francisco Carmona: Endometriózis
Susanne Esche-Belke – Suzann Kirschner-Brouns: Nők a változókor küszöbén
Gail Sheehy: Őszintén a klimaxról
Angelique Panagos: Egyensúlyban
Seregély György: Fogamzásgátlás
Lissa Rankin: Mi újság alul?
Charlotte Cho: A bőrápolás kiskönyve