Morzsaparty 3 csillagozás

Tudatos konyha – Maradékok felhasználásával
Csigó Zita: Morzsaparty

A ​könyv maradékok felhasználásával mutat új, izgalmas recepteket. Az első fejezetbe olyan ételek kerültek, amelyek a hűtőszekrény és a kamra maradékaiból készültek. A második fejezet készételeket alakít át, megmutatja, hogy a maradék főtt rizs, tészta, pörkölt, tejbegríz (és még sok minden más) miként ölthet új formát. A harmadik fejezetben pedig olyan tipikus ünnepi ételek kerülnek a középpontba, amelyekből hajlamosak vagyunk túl sokat készíteni, így előre borítékolhatjuk, hogy szükség lesz majd maradékmentésre. Ilyen a bejgli vagy a töltött káposzta. A negyedik, utolsó fejezet a tudatos tervezésre épít olyan receptpárokkal, amelyek azonos alapokról (közös fő összetevők, egyszerre megkezdett főzés) indulnak, de mégis teljesen másfélévé alakulnak.

Törekedtem arra, hogy minden „népszerű” maradék bekerüljön a könyvbe, és persze azt sem zárom ki, hogy egy-egy recepthez megmaradt hozzávaló nélkül is kedvet kap az olvasó. A maradékok hasznosítása nem kényszer és nem erőltetett… (tovább)

>!
Corvina, Budapest, 2019
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631366006

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

piciszusz>!
Csigó Zita: Morzsaparty

Csigó Zita: Morzsaparty Tudatos konyha – Maradékok felhasználásával

Ismét könyvtárba vittem vissza könyvet és megláttam, elhoztam. Az alap szisztéma szerintem tök jó, hogy maradék ételeket felhasználva alkossunk újakat, én is szoktam ilyet csinálni. A könyv ízléses, a képek szépek, de sajnos a receptek nagyját nem tudom hasznosítani, mert vagy már van hasonló receptem, vagy macera lenne „mentesre” csinálni. Kettőt azért kiírtam ötletnek :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta