Diéták ​nagykönyve – lemondások nélkül 3 csillagozás

Gluténmentes, laktózmentes, hozzáadottcukor-mentes receptek
Csigó Zita: Diéták nagykönyve – lemondások nélkül

A ​tudatos táplálkozás igénye, illetve a különböző ételallergiák, táplálékintoleranciák jelenléte sokszor kész útvesztő: gyakran nem könnyű meghatározni, milyen étel, élelmiszercsoport tesz jót közérzetünknek, egészségünknek, és mi az, ami a mindenképpen kiiktatandó – majd más alapanyagokkal helyettesítendő – kategóriába sorolható. Könyvünk összesen nyolcvan levest, előételt, főételt, salátát, snacket és desszertet sorakoztat fel; közös jellemzőjük a „finom és egészséges” alapkritériumon túl, hogy nem tartalmaznak glutént, laktózt és hozzáadott cukrot. Jelöljük továbbá a tojásmentes, vegetáriánius és vegán recepteket, valamint meghatározzuk glikémiásindex-tartományukat.
Legyen szó olyan új étrendről, melyet ételérzékenység indukál, vagy egyszerűen a minőségibb életet biztosító, mozgással kombinált, egészségtudatos táplálkozás kialakításáról, a Diéták nagykönyve hasznos útmutatóként fog szolgálni. Segítségével számos, eddig talán mellőzött alapanyag épülhet be a mindennapokba,… (tovább)

>!
I.P.C., Budapest, 2016
190 oldal · ISBN: 9789636355999

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Baráth_Zsuzsanna P>!
Csigó Zita: Diéták nagykönyve – lemondások nélkül

Csigó Zita: Diéták nagykönyve – lemondások nélkül Gluténmentes, laktózmentes, hozzáadottcukor-mentes receptek

Ha Csigó Zita, akkor gyönyörű fotók és egészséges ételek. A hölgy alapjáraton fotós (voltam nála tanfolyamon, mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki komolyabban akar foglalkozni ételfotózással), azonban egyre több helyen jelennek meg a receptjei is, a BBC Good Food – tól kezdve az Ínyencig. Több szakácskönyve is megjelent – nemsokára érkezik a következő, kiváncsian várom az újabb szépséges finomságokat – ezek közül az én kedvencem a Vegetáriánus ételek, már több étel is került belőle a család asztalára, és teljes mértékben elégedett voltam a végeredmény tekintetében. A Diéták nagykönyvét is megvettem a megjelenésekor, de olyan jól sikerült elpakolnom, hogy csak most találtam meg, természetesen akkor, amikor egy másik könyvet kerestem. Mindegy, lényeg, hogy végre a kezem ügyébe került ez a gyönyörű kivitelű, izgalmas és ínycsiklandozó receptekkel teli kiadvány és naná, hogy együltő helyemben végigolvastam. A minőség a szokásosan magas, a fotókon szabályosan életre kelnek az ételek, ha nem lenne tele a hűtő ennivalóval, azonnal nekiállnék akármelyik elkészítésének, most azonnal. A téma ezúttal a glutén-, laktóz-, és hozzáadottcukor-mentes ételek, és Zita ismét bebizonyította, hogy nem kell lemondania semmiről annak, aki ételallergiában szenved, mert csak kreativitás kérdése, hogy harsogó színű és üdeségű ételek kerüljenek az asztalunkra, akár a tél kellős közepén is. Egy időre megint levan a gond a „mit főzzek és süssek hétvégén” kérdéskörről, egyszerűen letettem a konyhaasztalra ezt a szakácskönyvet, és majd válogatok.
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2018/03/30/konyvajanlo_csi…

Aemitta>!
Csigó Zita: Diéták nagykönyve – lemondások nélkül

Csigó Zita: Diéták nagykönyve – lemondások nélkül Gluténmentes, laktózmentes, hozzáadottcukor-mentes receptek

Remek ötletek vannak a kötetben, azonban sosem értem, hogy hasonló témájú könyvben miért kell feltétlenül ellőni a „mindenmentes a zöldségleves” és hasonló, természetesen glutén, cukor, tojás és egyéb mentes ételeket, mint valami nagy ideát. Szerencsére ilyen alapreceptekből nem volt sok, és a könyv összességében egy igen praktikus, használható receptgyűjtemény sok szép színes fotóval.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tolnai Orsolya: Érzékenyek szakácskönyve
Farkas-Boross Zita – Rubin Eszter: Gyulladáscsökkentő étrend és életmód
Kollár Anita: Gluténmentes és finom!
Sabine Perndl: Süssünk cukor nélkül!
Kiss Móni: 4x15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak
Andrási Nóra: Mindenmentes
Scur Katalin: Szlávtól a mediterránig
Szilágyi Ágnes – Hunyadvári Lászlóné: Az egészséges életmód étrendje
Kiss Mona: A nagyvilág mentes ételei
Vrábel Krisztina – Koszta Ágnes – Töllösy Judit: 160 grammos szénhidrátdiéta – Az életmódkönyv