Lillen, ​a tünde 5 csillagozás

Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy különc tünde kislány izgalmas kalandjai.
Vajon milyen lényekkel ismerkedik meg útjai során? Kik lesznek az új barátai? Minden csupa vidámság, nevetés? Vagy lesz egy kis ijedség is?
Mindre választ kaphattok, ha elolvassátok Lillen varázslatos kalandjait.
Egy új világ, tele izgalmakkal. A képzeletnek semmi sem szabhat határt. Nem számít honnan jöttél, nem számít, hogy nézel ki, a barátság örökre szól.
„Lillennek az elmúlt hetekben annyi kalandban volt része, hogy azt hihetnénk, időre van szüksége ahhoz, hogy minden új élményét feldolgozza, pihenjen egy kicsit. De nem! Ő nem ilyen volt, szomjazott az újdonságokra, a barátokra – mindent és mindenkit meg akart ismerni, amit és akit csak lehetett. Titkon persze abban reménykedett, hogy ő lesz az első tünde, aki végre feljegyzi a fontos tudnivalókat, és tovább is tudja majd adni az ifjúságnak. Hisz a múltunk, a gyökereink a legnagyobb kincs mindenki számára. „

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
MeseRóka, Szombathely, 2020
60 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158155045 · Illusztrálta: Sándor Anita

Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde

Bővebb értékelés a blogon:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/07/cset…

Mint már sokszor említettem, a játék, a móka és a kacagás elengedhetetlen az emberi léleknek.
Legyen az gyermek, felnőtt, fiatal vagy idős, a mesék világa mindig tárt karokkal várja olvasóját. Mert ahol jut hely több varázslénynek, ott bizony a kíváncsi lélek is jól „lakhat”.

Ez a mesekönyv két alkotó tollából született meg. Csete Dóra írónő munkássága eddig ismeretlen volt számomra, de nagy örömmel és nyitott szívvel fogadtam magamba minden sorát.
A másik írónő, Kőszegi – Arbeiter Anita tehetsége már megmutatkozott előttem nem is olyan régen, egy másik története által. Akkor elvarázsolt a képzeletvilágának felépítése és a kellemesen kacér történet vezetése, bevallom, a mai napig felkacagok, ha eszembe jut.

Miután megállapítottam, hogy milyen érdekes kettősség várható a két alkotó által, még jó szokásomhoz híven megcsodáltam a borítót is. És be kell, hogy valljam rögtön szerelembe estem. Még egy ilyen csupa bűbáj tündért, nem láttam mostanában. Nem csak gyönyörű, de amikor rátekintek, elfog egy végtelen szeretet is a kislányt látva.
És ha már erről írok nektek, a könyv belső illusztrációi is fantasztikusak, hiszen ugyanez a lágy bájosság tükröződik vissza a képeken, ráadásul hűen követik a történet alakulását.

Tíz apró mese búvik meg a lapokon, minden mese Lillenről szól. Az ő élete, barátai, a körülötte élő különböző varázslények és a környezetük a központi témája a meséknek…

Edina54321>!
Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde

Ez a könyv hatalmas pozitív csalódás volt nekem! Eleinte tartottam tőle, hogy mese és hogy nem fog nekem tetszeni, de ez a parányi tünde lány hamar meghazudtolt. A könyvet olvasva újra gyereknek érezhettem magam és átélhettem ismételten a mesék varázsát. Minden megvolt ebben az olvasmányba, ami számomra fontos egy regénybe: klassz kis karakterek, szuper világépítés és mivel fantasy regényről van szó, ezért fontos szempont volt nekem, hogy meseként is hogyan bánik ezekkel a mítikus lényekkel és számomra meglepetés volt, hogy mennyire jól. Imádtam Lillen karakterét, azt a gyermeki ártatlanságot és kiváncsíságot, ami benne volt, kicsit a kiskori énemre emlékeztett ezek által :D Végső soron a rajzokról is mondanék pár szót: hát valami zseniálisak voltak és gyönyörűek, egy élmény volt olvasás közbe nézegetni őket :D Szóval összeségében szuper kis könyvecske volt és csak ajánlani tudom minden kis gyerkőcnek, meg gyermek lelkű felnőttnek, és nem csak, szerintem ezt mindenkinek olvasnia kéne :D

1 hozzászólás
Álmok_útján>!
Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde

Kőszegi – Arbeiter Anitától már volt alkalmam három mesekönyvet is olvasni, ám a most következő azért olyan különleges, mert nem egyedül írta meg. Csete Dórával közös könyve, a 2020-as év egyik legédesebb alkotása volt számomra és mindjárt ki is fejtem, hogy miért.

Lillen, a tünde egy kislányról szól, aki nem ember, hanem – mint a címből is kiderül – egy tünde. Szüleivel él és legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon kíváncsi. Szeret tanulni, új dolgokat kipróbálni és barátkozni. Mivel fajtársai között ő az egyetlen gyerek, ezért barát keresés közben nem érdekli, ha az illető például sellőlány, unikornis, vagy akár egy boszorkány. Mindezt természetesen tanulságokkal átszőve.
A fejezetek külön-külön kalandokat tartalmaznak, melyeket felváltva írtak a szerzők, mégis egy teljesen egységes történetet kapunk.

Teljes értékelés: https://ujalmok.blogspot.com/2020/08/csete-dora-es-kosz…

1 hozzászólás
Mónika_Gálné_Paragi>!
Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde

A lányaimmal közösen olvastuk Lillen kalandjait, magával ragadó történet barátságról, gyermeki kíváncsisággal, bájjal átszőve, repített minket a könyv a kis tünde varázslatos kalandjaiba. A kicsiknek és még nekem is tetszett. Nagyon hamar elolvastuk, és valószínűleg újra fogjuk olvasni.

1 hozzászólás
fejesgabor>!
Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde

Ez a kónyv számomra az utóbbi évek, legjobb mesekönyve. Tanulságos mesék, gyönyörű illusztrációk, és ami külön pozitívum számomra, hogy a mesék pontosan olyan hosszúak hogy esti mesének tökéletesen megfelelnek a kislányom számára. Köszönöm ezt az élményt,és remélem hamarosan újra talállkozhatunk a szereplőkkel.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Csodák könyve
Kiss Noémi: Lámpaoltó Pöttyös néni
Bodor Attila: A tél menyasszonya
Gimesi Dóra: Csomótündér
Berg Judit: Rumini Datolyaparton
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Turbuly Lilla: Talált szív
Tóth Krisztina: Felhőmesék