Bevállalja? 77 csillagozás

Csernus Imre: Bevállalja?

„Ezúttal ​sem ígérek könnyed szórakozást. Nem ígérek felhőtlen, derűs perceket. Mindenkinek felkavaró érzés saját magáról olvasni. A saját gondjairól, problémáiról, bajairól. Ez a könyv márpedig Önökről is szól. Minden emberről! A könyvben szereplő tíz ember mind-mind a saját kis privát poklát hozta el nekem. A gyilkosságért elítélt leányanya, a börtönviselt ápoló, a lelkileg megtört zenész, az alkoholista író, a gyógyszerfüggő édesanya, a homoszexuális riporter, a dührohamokkal küzdő takarító, a heroinista gumiszerelő, a szétcsúszott műfordító, és az akaratgyenge, százharminc kilós grafikus. Mégis, tévedés lenne azt hinni, hogy ez a tíz beszélgetés csak azokról szól, akik ott és akkor velem szemben ültek. Nem, kedves emberek… A gyűjtemény alapvető emberi félelmekről, a restségről, a túlzott ragaszkodásról, a gyávaságról, a türelmetlenségről, a másokra támaszkodásról, a tékozlásról, a felelősségről, az önzésről és sok olyan problémáról szól, amellyel nem csak a gyilkosok, a… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
HTSART, Budapest, 2004
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632161572

Enciklopédia 9


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Csernus Imre: Bevállalja?

„A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?”

Csernus Imre ebben a kötetében 10 különböző ember típust boncolgat…..gondolnám írónikusan, hogy én vagyok a tizenegyedik, de be kell látnom több is igaz rám, legalább is van igazság abban amivel szembesített.
Önsegítő könyv, de egyben józanító is….kicsit mindig azt érzem, hogy elmehet a fenébe (már elnézést), mit képzel magáról stb. és rá jövök a dühöngésem csillapodtával, hogy tulajdonképpen köszönöm a legmegfelelőbb szó, mert segít ha hagyom és rávezet egy olyan ösvényre, amire nem sok ember merészkedik…..de aki ÉLNI szeretne és minőségin van a hangsúly, annak nem lesz könnyű útja, ahogy az enyém sem az…..de végig megyek rajta.

2 hozzászólás
Black_Angel>!
Csernus Imre: Bevállalja?

Csernus ebben a könyvében 10 különböző embert boncolgat.. más-más problémával néznek szembe. de a lényeg ugyanaz. A változás. Minden szerepben, minden embernél találkozhatunk olyan mondatokkal, szövegekkel, élethelyzetekkel amibe bele tudod magad képzelni.
Nagyon sok mindent le lehet szűrni ezekből a beszélgetésekből. Nekem tetszett. Rávilágított arra, milyen NE legyek az életem során:)
Furcsa volt hogy a végén volt egy kis összegzés, hogy mi történt velük, miután beszéltek Csernussal. Páran folytatták ugyanazt az életet, mások változtattak. Persze, egy beszélgetéstől nem változik meg a világod, de elindít benned egy folyamatot.. kezdetnek jó:)

Lunemorte P>!
Csernus Imre: Bevállalja?

Csernus doki most sem okozott csalódást. Nagyon csodálom benne azt a sokrétűséget és viszonylagos türelmet, amit a beszélgetések során is tanúsított. Az utolsó beszélgetésnél pedig részben magamra ismertem, szóval remélhetőleg így nekem is segített hosszú távon ez a kötet. Egyszer legalább biztosan elbeszélgetnék vele, nagyon jópofa és ŐSZINTE férfi!

Iza_Rápolti IP>!
Csernus Imre: Bevállalja?

Első Csernus könyvem. Érdekes, ugyanakkor érdemes volt elolvasni, az élet legfontosabb területeit érinti.

LakyZsófi>!
Csernus Imre: Bevállalja?

Nem könnyed olvasmány, ahogy a műsor sem, amiből készült. Nem csak annak a 10embernek a története, akik odaültek Csernushoz – egy-egy emberben saját magunkat lehet felismerni, és akaratlanul is tanulunk magunkról és fejlődünk

Valcsa>!
Csernus Imre: Bevállalja?

A nyári könyvtári gyakorlatom során került kezembe a könyv. Mikor épp nem jött olvasó, és nem volt munka, elkezdtem olvasgatni. Aztán kikölcsönöztem, és egy szuszra el is olvastam. :)
Pont jókor került hozzám, és igaza volt a Dokinak is: „Mindenkinek felkavaró érzés saját magáról olvasnia. Saját gondjairól, problémáiról, bajairól. Ez a könyv márpedig Önökről is szól.” …És valóban. Ráismertem néhány engem is érintő problémára, amin el kell gondolkodni, és dolgozni azon, hogy ez a probléma többé ne legyen probléma. A labdát tehát Csernus feldobta, a kérdés már csak az, hogy lecsapom-e…
Ez volt a harmadik könyvem tőle, eddig A Férfi a favorit, viszont mindegyiket érdemes volt elolvasni. Szeretem, ahogyan ír, és amiket ír. Biztosan sorra veszem előbb-utóbb a többi könyvét is.

Papirius>!
Csernus Imre: Bevállalja?

Jó könyv még abból az időből, amikor még nem tanulta meg, h hogyan is kell írni. Humoros, ha megfigyeled, h az elején milyen rövid mondatokat írni, és a végére hogy belejött, már volt pársoros is :)
A tartalma király, még kevésbé érzem a pénz szagát mint a mostani (amúgy sikeres) könyvein, és csak a fent említett stílustalansága miatt vontam le egy csillagot.

robinson P>!
Csernus Imre: Bevállalja?

Kiváló könyv egy zseniális embertől.nagyon találó jellemrajzokkal. Büszke vagyok névre szóló dedikált példányom van,sokat jelentett ez akkor az én életemben…azóta több előadását volt szerencsém hallani-látni..és újabb dedikált példányokat beszerezni.A Nő, A férfi /hangoskönyv/

Anheszenamon>!
Csernus Imre: Bevállalja?

Ebben a könyvben beszélgetéseket olvashatunk. Különféle problémákról, ami 10 kategóriára lett osztva: restség, ragaszkodás, türelmetlenség, felelősség, önzőség, tékozlás, támaszkodás, önámítás, függőség, gyávaság.
Érdekes és talán tanulságos is.
http://ritaolvas.blogspot.com/2010/03/dr-csernus-imre-b…

PuPilla>!
Csernus Imre: Bevállalja?

A régi tévés műsor interjúiból egy válogatás, némi plusszal. Tetszett, és javarészt lekötött, de ebben a könyvében nem azt találtam, amit általában Csernustól várok, és kevesebb dolgot tudtam magamra és a körülöttem lévőkre vonatkoztatni, így inkább csak én mentem át a könyvön, nem a könyv énrajtam, ahogy lenni szokott vele.

Bővebben a blogban: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2012/01/09/Ige…


Népszerű idézetek

Valcsa>!

Másra támaszkodni mindig veszélyes. Igaz, sokszor ez a könnyebbnek látszó út. De a támaszték eldőlhet. Tudod mit? Támaszkodj magadra!

133. oldal

Lunemorte P>!

A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?

Kapcsolódó szócikkek: gyengeség
Lunemorte P>!

– Hát, súlyfölöslegem van, az gondolom egyértelműen kiderült.
– Ühüm. Zabál?

6 hozzászólás
PuPilla>!

Magam. Nekem. Tőlem. Ezek az önző ember szavai.

38. oldal

14 hozzászólás
Lunemorte P>!

A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatottság helyett a szabadságért küzdj, hogy lehess büszke is magadra!

robinson P>!

Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket.

Valcsa>!

Kéne! Ezt imádom. Változtatni kéne. Ez olyan, mint a remélem és a szeretnék. Mert van olyan is, hogy változtatni akarok. És akkor már van miről beszélni.

PuPilla>!

Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, mikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlenséget.

49. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Edith Eva Eger: A döntés
Edith Eva Eger: Az ajándék
Kapitány-Fövény Máté: Ezerarcú függőség
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Singer Magdolna: Partitúra
Szondy Máté: Olvadás
Szondy Máté – Szabó-Bartha Anett: Démonaink
Popper Péter: Lélek és gyógyítás
Geréb Ágnes – Feldmár András – Karátson Gábor: Beszélgetések Feldmár Andrással
Buda László: Mit üzen a tested?