„Ezúttal sem ígérek könnyed szórakozást. Nem ígérek felhőtlen, derűs perceket. Mindenkinek felkavaró érzés saját magáról olvasni. A saját gondjairól, problémáiról, bajairól. Ez a könyv márpedig Önökről is szól. Minden emberről! A könyvben szereplő tíz ember mind-mind a saját kis privát poklát hozta el nekem. A gyilkosságért elítélt leányanya, a börtönviselt ápoló, a lelkileg megtört zenész, az alkoholista író, a gyógyszerfüggő édesanya, a homoszexuális riporter, a dührohamokkal küzdő takarító, a heroinista gumiszerelő, a szétcsúszott műfordító, és az akaratgyenge, százharminc kilós grafikus. Mégis, tévedés lenne azt hinni, hogy ez a tíz beszélgetés csak azokról szól, akik ott és akkor velem szemben ültek. Nem, kedves emberek… A gyűjtemény alapvető emberi félelmekről, a restségről, a túlzott ragaszkodásról, a gyávaságról, a türelmetlenségről, a másokra támaszkodásról, a tékozlásról, a felelősségről, az önzésről és sok olyan problémáról szól, amellyel nem csak a gyilkosok, a… (tovább)
Bevállalja? 77 csillagozás

„A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?”
Csernus Imre ebben a kötetében 10 különböző ember típust boncolgat…..gondolnám írónikusan, hogy én vagyok a tizenegyedik, de be kell látnom több is igaz rám, legalább is van igazság abban amivel szembesített.
Önsegítő könyv, de egyben józanító is….kicsit mindig azt érzem, hogy elmehet a fenébe (már elnézést), mit képzel magáról stb. és rá jövök a dühöngésem csillapodtával, hogy tulajdonképpen köszönöm a legmegfelelőbb szó, mert segít ha hagyom és rávezet egy olyan ösvényre, amire nem sok ember merészkedik…..de aki ÉLNI szeretne és minőségin van a hangsúly, annak nem lesz könnyű útja, ahogy az enyém sem az…..de végig megyek rajta.

Csernus ebben a könyvében 10 különböző embert boncolgat.. más-más problémával néznek szembe. de a lényeg ugyanaz. A változás. Minden szerepben, minden embernél találkozhatunk olyan mondatokkal, szövegekkel, élethelyzetekkel amibe bele tudod magad képzelni.
Nagyon sok mindent le lehet szűrni ezekből a beszélgetésekből. Nekem tetszett. Rávilágított arra, milyen NE legyek az életem során:)
Furcsa volt hogy a végén volt egy kis összegzés, hogy mi történt velük, miután beszéltek Csernussal. Páran folytatták ugyanazt az életet, mások változtattak. Persze, egy beszélgetéstől nem változik meg a világod, de elindít benned egy folyamatot.. kezdetnek jó:)

Csernus doki most sem okozott csalódást. Nagyon csodálom benne azt a sokrétűséget és viszonylagos türelmet, amit a beszélgetések során is tanúsított. Az utolsó beszélgetésnél pedig részben magamra ismertem, szóval remélhetőleg így nekem is segített hosszú távon ez a kötet. Egyszer legalább biztosan elbeszélgetnék vele, nagyon jópofa és ŐSZINTE férfi!

Első Csernus könyvem. Érdekes, ugyanakkor érdemes volt elolvasni, az élet legfontosabb területeit érinti.

A nyári könyvtári gyakorlatom során került kezembe a könyv. Mikor épp nem jött olvasó, és nem volt munka, elkezdtem olvasgatni. Aztán kikölcsönöztem, és egy szuszra el is olvastam. :)
Pont jókor került hozzám, és igaza volt a Dokinak is: „Mindenkinek felkavaró érzés saját magáról olvasnia. Saját gondjairól, problémáiról, bajairól. Ez a könyv márpedig Önökről is szól.” …És valóban. Ráismertem néhány engem is érintő problémára, amin el kell gondolkodni, és dolgozni azon, hogy ez a probléma többé ne legyen probléma. A labdát tehát Csernus feldobta, a kérdés már csak az, hogy lecsapom-e…
Ez volt a harmadik könyvem tőle, eddig A Férfi a favorit, viszont mindegyiket érdemes volt elolvasni. Szeretem, ahogyan ír, és amiket ír. Biztosan sorra veszem előbb-utóbb a többi könyvét is.

Jó könyv még abból az időből, amikor még nem tanulta meg, h hogyan is kell írni. Humoros, ha megfigyeled, h az elején milyen rövid mondatokat írni, és a végére hogy belejött, már volt pársoros is :)
A tartalma király, még kevésbé érzem a pénz szagát mint a mostani (amúgy sikeres) könyvein, és csak a fent említett stílustalansága miatt vontam le egy csillagot.

Ebben a könyvben beszélgetéseket olvashatunk. Különféle problémákról, ami 10 kategóriára lett osztva: restség, ragaszkodás, türelmetlenség, felelősség, önzőség, tékozlás, támaszkodás, önámítás, függőség, gyávaság.
Érdekes és talán tanulságos is.

A régi tévés műsor interjúiból egy válogatás, némi plusszal. Tetszett, és javarészt lekötött, de ebben a könyvében nem azt találtam, amit általában Csernustól várok, és kevesebb dolgot tudtam magamra és a körülöttem lévőkre vonatkoztatni, így inkább csak én mentem át a könyvön, nem a könyv énrajtam, ahogy lenni szokott vele.
Bővebben a blogban: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2012/01/09/Ige…

– Hát, súlyfölöslegem van, az gondolom egyértelműen kiderült.
– Ühüm. Zabál?