A ​Nő – Csajsziknak 71 csillagozás

Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

NŐ ​akarsz lenni. Jó nő. Boldog nő. Boldogabb, mint az anyukád, vagy jó néhány felnőtt nő, akit magad körül látsz, de nem tudod, mit tehetsz ezért. Nagyon nehéz dolgod van, hiszen valószínűleg nem kaptál olyan mintát, amelyet követve kellő önismeretet szerezhetnél. Ez a könyv neked szól.
Dr. Csernus Imre a magyar könyvpiacon egyedülálló feladatra vállalkozott, amikor elkészítette nagysikerű, A Nő című könyvének ifjúsági változatát. Ebben nekik szóló hangon beszél részben azokról a kérdésektől, amelyeket a korábbi könyvben is feldolgozott már, emellett azonban számtalan, kimondottan a 15-20 év közötti korosztályt érintő témáról is beszél. Így többek között szó esik a korai szexről, a mobiltelefonos randi alkalmazásokról, a közösségi média veszélyeiről, és azt is elárulja, ő maga miért nem próbálkozna internetes társkereséssel.
Nagy előszeretettel hárítjuk másokra a felelősséget. Te is. Ha látni akarsz, ha boldog akarsz lenni, elsőként is meg kell tanulnod felelősséget… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Jaffa, Budapest, 2015
272 oldal · ISBN: 9789634750109
>!
Jaffa, Budapest, 2015
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155492877

Kedvencelte 6

Most olvassa 22

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Ez volt az első könyv amit Csernustól olvastam, és nagyon bejött. Az irási stilusa közel áll hozzám, ezért csak úgy pörögtek a sorok a szemem alatt. :) Nagyon sok mindenben egyetértek vele, azonban akadt egy két gondolat amit azért vitatnék. Sok ismerősömre ráismertem, és ezt negatív irányból értem, bár ők is olvasnának…
Örülök, hogy belevágtam és egy fél nap alatt el is olvastam, sok pozitív dolgot szívtam magamba! :)

4 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

„Az önismeret valójában azt jelenti: emberként élni.”

Dr. Csernus Imre, bevallom, nem sok mindent mondott. Tudtam hozzá arcot meg könyvcímet párosítani, de ezenkívül semmi több.
Gondoltam megismerkedek vele, elolvasom azt, amit a korosztályomnak, így valamennyire nekem is írt.
Bevallom, azért érdekelt, hogy mégis mit tud mondani egy ötven éves pasi bármelyik tinédzser lánynak.
Lehet, egy kissé előítéles voltam?!
Ugyan is tetszett. Az elején. Kifejezetten érdekes volt, felkeltette az érdeklődesem.
Igen, jól érzétik itt jön a „de”.
De egy idő után úgy éreztem, hogy inkább felnőttekről/nek ír, és ismétli is magát egy-egy helyen.
Kezdett laposodni számomra, megcsappant az elején tapasztalt lelkesedésem, a „jéé, ebben van valami!” megvilágosodás se jött már.
Sajnálom, mert valamit kétség kivül jól csinál.
Számomra olyan élmény volt, mint egy nagyon tömény tortát enni: az elején még élvezed, a végével már küzdesz.
Csernus Imrét azt hiszem inkább kis dózisokban ajánlom, többször.
Úgy hatásos lehet.
Egyszerre – számomra – semmiképp.

>!
Pandalány P
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Már megjelenésekor nagyon kíváncsi voltam A nő című könyv továbbfejlesztett változatára és szerencsére nem kellett csalódnom. Fogékony vagyok a pszichológiai témakörű könyvekre, érdekel a téma mindig. Ez a könyv is, mint az előző két Csernus-olvasmányom, nagyon érdekesnek bizonyult. Rengeteg olyan tényt, összefüggést mond ki benne a doki, amik megfogalmazódtak már bennem is akár saját magammal, akár a környezetemben élő emberekkel kapcsolatban, azonban így, ennyire korrektül nyilván én nem tudtam volna leírni.

Azért tetszett nagyon a könyv, mert abszolút hétköznapi nyelven ír Csernus, nem fennkölt és érthetetlen, aminek olvasásától elmegy az ember kedve, mert nem érti meg a lényegét. Egyrészt kimondja a valóságot, és olykor fájó pontokra tapint a könyvben, másrészt mindent megindokol Csernus, és érthető példákon keresztül támasztja alá azt, amit mond. Számomra ettől lesz hiteles és érdekes egy pszichológiai könyv.

A leírt és megvizsgált témakörök közül engem leginkább az önbizalom növelésére és a párkapcsolat kialakítására vonatkozó fejezetek és részek érdekeltek, de az egész könyv nagyon érdekes „tanulmány” és rádöbbenés volt. Rengetegszer ismertem fel szituációkat a körülöttem élő emberek életéből, ugyanakkor szembe találkoztam magammal is többször. Senki nem tökéletes, senki felett nem szeretnék ítélkezni, nem az én tisztem, mindenesetre szívesen odaadnám ezt a könyvet sok nő/lány ismerősömnek, hogy legalább azt olvassák el, amiket bejelöltem post-ittel és gondolkodjanak el rajta. Annyira felnyitnám a szemüket! Persze az ilyen könyvek olvasásától nem lesz az ember szakértő, nyilván én sem, de legalább törekszem arra, hogy az érzelmi intelligenciám fejlődjön, és ráébredjek a saját hiányosságaimra, máshogyan lássak és kezeljek dolgokat, embereket, szituációkat.

5 hozzászólás
>!
Black_Angel
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Nincs olyan, hogy valaki mindig boldog, ahogy olyan sincs, hogy csak boldogtalan.

Pár napja, olyan szerencsében részesültem, hogy részt vehettem egy Csernus Imre előadáson. Vegyes érzelmeim voltak előtte, éreztem, hogy valami nem stimmel. Beigazolódott. Az első 10 perc után már oda is jött hozzám.:D Alig mondtam valamit, mégis szembesített, olyan dolgokkal, amit elhallgatok, nem akarok észrevenni, vagy éppen nem teszek ellene.
Számomra Csernus hozta meg az „áttörést” az életemben. Tudom, fiatal vagyok még, de sajnos sok mindent megéltem már. Pár hónapja találtam rá könyveire, előadásaira a Youtuben.
Nagyon bírom azt a stílust, amit ő képvisel. Azt a nyersséget, őszinteséget, és azt, hogy pontosan tudja, hol találjon be az embernél, hogy az annyira fájjon, hogy változtatnod kelljen rajta. Az előadás után rögtön elkezdtem olvasni ezt a könyvét. Olvastam a Nőt, és gondoltam ez sem lehet másmilyen. Valóban sok volt az átfedés, kiegészítve a mai lányokra,nőkre. Ebből a könyvből is nagyon sok mindent tanultam, és köszönöm neki, hogy ennyi mindent megmutatott nekem, és elérte, hogy lássak. :)

>!
sempiternalsoul
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Sokaknak nem tetszik az a stílus, amiben Csernus Imre kinyilvánítja a véleményét, gondolatait és önmagát, én mindenesetre látom benne a miértet. Kezdhetném azzal, hogy mivel elsősorban pszichiáter és drogfüggőket kellett kihúznia a sz*rból, nem lehetett úgy beszélni, hogy „nézze, kedves P.T., valószínűleg Ön is érzi, hogy jelenlegi állapota néhány kívánnivalót hagy maga után. Mi erről a véleménye?”
Egyetértek azzal, hogy megfelelően közölt őszinteséggel (a könyvben nem egyszer kimondja, hogy mindig csak addig megy el, ameddig úgy érzi, a páciens/alany még bírja a strapát) igenis lehet változást előidézni. Persze, nem mindenki tudja kezelni, hogyha tahó, hogy a szemébe mondják, hogy márpedig ő a tahó. Esetemben, ha ostobán viselkedem, és megmondják, hogy ostobán viselkedtem, akkor sírok egyet, majd rádöbbenek, hogy upsz, tényleg.

Na, az ilyen embereknek való ez a könyv. Tetszett, hogy egyszerűen beszél az olvasóhoz és nagyon meg tudott érinteni egyes pontokon – viszont örömmel tapasztaltam, hogy ez a könyv nem elsősorban nekem íródott. Ajánlom mindenkinek, aki áldozat, akit kihasználnak, akik szerint minden férfi ugyanolyan és amúgy is csak egy céljuk van (plusz a szendvics). Persze ajánlanék még hozzá egy doboz papírzsebkendőt és valamilyen emelő szerkezetet, amivel felszeditek a leesett állatokat a földről. Dióhéjban ennyit.

>!
konyvolvaso
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Mindig szívesen olvasom Csernus Imre könyveit, hallgatom meg előadásait. Úgy tűnik mintha A nő kiegészítése lenne, de nem, teljesen más ez, a fiatal lányokról szól. Találó a címe, épp ez a könyv hozta meg a sikert, az áttörést, ezért érdemes a korábbi érdeklődésre építeni. Sok jó gondolat , ötlet szerepel és mindenki találhat magának valót. Annak megfelelően figyelhet fel, milyen státuszban van, mi az ami előtt vagy után áll már.

>!
linokumiko
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Ez az első könyv, amit a dokitól olvastam és nem volt rossz, tényleg, de azért vannak szépséghibái az elméleteinek ezért a -1 csillag. Szerintem sokszor általánosít, leegyszerűsít és lesarkít dolgokat. Arról viszont meggyőzött, hogy jó szakember és tényleg nem akar rosszat csak felnyitni az emberek szemét. Vannak igazságok is a könyvben, amiket ki is mond minden kertelés nélkül és néhánnyal egyet is értek. A stílusa is tetszett, megnyerő és közvetlen.

>!
EgyKönyvmoly
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

„Mi az Csernus, nem tudsz újat mutatni?!”
Ez volt az első gondolatom
Tévedtem
A doki megint betalált!

>!
Hiranneth
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

A pszichológiai könyvek olvasásával csak az a bajom, hogy ugyan sok mindenre rávilágítanak, de nagyon nehéz az ott olvasottakat átültetni a hétköznapjainkba. Nem lehetetlen, hiszen ha valamit elhatározunk, és nagyon akarjuk, akkor megcsináljuk.
Érdekes volt olvasni, ő milyennek látja a mai fiatal nőket, meglepően sok dologgal egyetértettem.
Viszont néha úgy éreztem, sokszor ismétli el ugyanazt, ami a végén már kifejezetten idegesített. Nyílván ha élőszóban beszélgetnénk, ez másként lenne, ezt megértem, de ettől függetlenül borzolta az idegeimet :D.

>!
Erzascarlett
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Nagyon sok jó tanáccsal volt tele, ám a stílus néha már kissé irritáló volt. Persze kellő nyitottsággal kell olvasni és ami nem tartozik ránk azt nem szabad magunkra venni.


Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

Azoknál az embereknél, akik elfojtanak önmagukban egy csomó mindent, gyakrabban előfordul, hogy olyankor robbannak ki vagy zuhannak szét, amikor nem kellene. Már nem bírják a képmutatást, és azt szeretnék, legyen már vége.

1 hozzászólás
>!
Pandalány P

Egyébként tudnod kell, hogy mindenki csak annyi szeretetet, megbecsülést és tiszteletet kap, amennyit önmagának ad.

>!
cintiatekla P

Alig lehet találkozni boldog, kiegyensúlyozott családdal, a válások aránya igen magas, mosolygós arcot Magyarországon ritkán lehet látni. De kifelé megy a parasztvakítás, mutatva, hogy milyen kiegyensúlyozott életet élnek, miközben belülről rothadnak.

114. oldal

1 hozzászólás
>!
Risus P

A szabadság a választás lehetősége: hazudsz magadnak, vagy őszinte vagy magadhoz. Rajtad múlik minden.

7. oldal

>!
Black_Angel

Minden kijelentés mögött van valami rejtett tartalom.

232. oldal

>!
Pandalány P

Mindig a negatív megmérettetések mutatják meg, hogy ki milyen erős. Ha jól mennek a dolgok, könnyű hangoztatni, hogy te milyen erős vagy.

>!
Pandalány P

Mert a mai világban nem lehet mindig őszintének lenni, hanem kellő éberséggel kell észrevenni azt, hogy kivel és hogyan lehet annak lenni.

>!
Pandalány P

A felelősséghárítás egyik jellemzője az irigység.


Hasonló könyvek címkék alapján

James Lecesne: Trevor
Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Szabó Magda: Abigél
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca
Fekete István: Őszi vásár
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis