18. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

A ​férfi 426 csillagozás

Csernus Imre: A férfi Csernus Imre: A férfi

Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szüksége pótmamára? Milyen az érzelmi
intelligenciájuk? Miért nem képesek udvarolni? Miért nem képesek pihenni és egyedül is jól érezni magukat? Miért szűnt meg bennük a bátorság? Miért hasonlít a legtöbbjük egy
papucsállatkára? Egy nyúlra? Egy majomra? Egy vörösboros marhaszeletre… Miért nem mernek felnőni és miért ennyire rövidlátók?
Dr. Csernus Imre a nők után ezúttal a férfiak felé fordul, hogy merész és őszinte kérdéseket szegezzen szembe férfiközpontúnak mondott világunk hazugságaival.
A hangoskönyv a szerző előadásában hallgatható meg.

Tartalomjegyzék

>!
Jaffa, Budapest, 2010
ISBN: 9789639971257 · Felolvasta: Csernus Imre
>!
Jaffa, Budapest, 2009
236 oldal · ISBN: 9786155235641
>!
Jaffa, Budapest, 2009
290 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639604872 · Illusztrálta: Igor Lazin

Enciklopédia 6


Kedvencelte 26

Most olvassa 55

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Csernus Imre: A férfi

Elfogult vagyok,de bírom a doki stílusát. Több előadásán részt vettem. A könyv jó. Ha legalább saját magunkkal merünk őszinték lenni, legbelül érezzük, igen.. igaza van. Merjünk élni, vállalni a gondjainkat, gondolatainkat. Sajnos a körülöttünk lévő világ mégis képmutatásra kényszerít, ezt várja el. Jaa! És jó pasivá az óvónéni, tanárnéni, anyu,nagymama nevel…. Amit mutat, adnak példát, később azt kaphatják vissza…. szóval, nevelés kérdése, megtalálom- e a saját pólómat a saját szekrényemben.
Sőt, attól még férfi maradok, ha a zoknimat a szennyesbe teszem.
A lényeg: Itt, Magyarországon, a férfiak jelentős része még pöcsként vegetál, és nem mer férfiként élni. Nem mer felnőni.
Miért nem mernek férfiként élni?
Mert energiába kerül, szokatlan utakat kell hozzá bejárni, ahol az ismeretlen az egyik legfontosabb tényező. Nem mernek kockáztatni…..Hagynak úgy élni?
http://gaboolvas.blogspot.hu/2015/07/a-ferfi.html

15 hozzászólás
>!
bozs
Csernus Imre: A férfi

Nem kaptam arra választ, hogy miért nem találja meg a férjem a saját ruhásszekrényében a saját pólóját. :D Lehet azért mert nem is erről szólt a könyv, pedig nagyon örültem volna, ha megtudom.

28 hozzászólás
>!
Black_Angel
Csernus Imre: A férfi

Mint minden Csernus könyvből, ebből is tanultam valamit :)
Olvastam a Nőt, nekem az is ugyanúgy tetszett,mint ez.
Bár nekem lenne még elég sok kérdésem,amire kitért a könyv, de nem olyan mértékben,amennyire én szerettem volna..
Ettől függetlenül sok mindenre választ is kaptam:)

>!
Solkim86
Csernus Imre: A férfi

Fasza könyv. Mondott sok általánosságot, meg olyat, amire az ember azt mondj,ahogy na ezt eddig is tudtam, meg mondott olyat is, ami azért új volt. De talán nem is az a jó benne, hogy újakat mond, hanem hogy olyan dolgokról írt, amiket érdemes az eszünkbe vésni.

>!
zsofigirl
Csernus Imre: A férfi

Mondjuk, hogy az első találkozásom Csernussal. Meg hogy a könyv fele után volt szűk fél évem gondolkodni rajta, amíg újból kézhez kaptam. Meg, hogy ez is egy olyan könyv, mint a Müller Péter, hogy így kapásból nem tudnék mondani belőle semmit, amiről olvastam. De mondjuk, hogy nekem nagyon tetszett. (Meg különben sem az a fontos, amit írt, hanem amit én kiolvastam belőle.)

21 hozzászólás
>!
cintiatekla P
Csernus Imre: A férfi

A könyv érdekes olvasmány volt, s inkább megerősítő jellegű úgy, hogy mostanában tényleg sokat olvastam tőle, sok előadásán vettem részt, egyszóval nem most találkozom vele először. Férfiaknak ideális ajándék lehet.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2015/12/csernus-imre-fe…

>!
Petrus601
Csernus Imre: A férfi

Sosem gondoltam volna, hogy én el fogom olvasni ezt a könyvet vagy, ami ilyen/ilyesmi témájú. Így tehát pozitív csalódás volt számomra. Annyi okosságot és igazságot ír le ez az ember. Hihetetlen. Egy-egy mondaton, megjegyzésen akaratlanul is sikerült elgondolkodnom. Csak olvastam tovább, és a lap alján, vagy a következő oldalon arra „eszméltem”, hogy tök máshol jár az agyam, mégpedig még a jóval előbb olvasott rész jóvoltából. És az ez után következő 3/4-1 oldalból semmit nem tudtam felidézni, úgyhogy újraolvastam. Aztán ez a helyzet még jó párszor megismétlődött.
Annyi igazság van a könyvben és annyi mindenre rájöttem az én életemmel kapcsolatban is, hiába, hogy még csak 18 és fél :D éves vagyok. (És hiába, hogy most a férfiakról volt szó. Nem csak nekik szól, és nem csak ők azok, akik ebből a könyvből tanulhatnak.)
Azt hiszem visszafelé fogok haladni….ezután olvasom el a Nőt .
5*

1 hozzászólás
>!
Lunemorte MP
Csernus Imre: A férfi

Ez a kötet remek kiegészítője A nő című műnek. A legszebb az,hogy nem csak a férfiról van szó,hanem nőkről és férfiakról vegyesen. Dicsérendő,hogy ekkora türelme van a doktor úrnak az emberek „kicsinyes" bajaihoz. Úgy érzem,rengeteget adott nekem ez a könyv és végtelenül hálás vagyok a rávilágítások miatt. Merni kell bátornak lenni!

„Ön a racionális és az emocionális álmait is feladta!Ön az egykori tiszta önmagának, és tiszta álmainak a gyilkosa, önmaga megalázója és prostituáltja is egyben!!! Csak másoknak igyekszik megfelelni, miközben elfelejtette egykori tiszta törvényeit! Az álmok megvalósításához persze megfelelő képességek és tehetség is szükséges. De aki racionális vagy emocionális, esetleg mindkét szempontból feladja az álmait, az elköveti a legsúlyosabb bűnt önmaga ellen. Az álmok feladása – én ennél súlyosabb bűnt nem ismerek. Az ilyen ember haragudni fog magára. Ha valaki haragszik magára, akkor büntetni is fogja magát. Ha pedig valaki bünteti és gyilkolja magát, az másokat is gyilkolni fog, és így az eredeti bűntudata csak még nagyobb lesz. Nem fog tudni mást sem önzetlenül szeretni, mert önmagával szemben vannak bűnei."

4 hozzászólás
>!
gb_
Csernus Imre: A férfi

Csernus jó, még ha annyira nem is talált be ez a kötet, mint tette azt nálam pár hónapja A harcos. Mindenesetre ajánlom A férfit, ami nem is annyira a férfiakról szól, hanem a saját tetteiért, saját életéért felelősséget vállaló emberről. Minden szavát nyilván nem érdemes készpénznek venni… hogyan is lehetne?, régen rossz, ha egy önsegítő könyvtől várja az ember a segítséget, legalábbis én úgy gondolom, hogy ha a saját hajadnál fogva nem rángatod ki magad a posványból, senki se fogja megtenni helyetted. Bármennyire is mutogatsz mindenfelé. Segítséget elfogadni persze ér: egy-egy helyen Csernus könyve elég jól odacsap az ember egójának, ez jó, ez kell.

>!
Könyveskuckó_reblog
Csernus Imre: A férfi

Sok férfinak előnyére válna elolvasnia…
Leginkább a vége tetszett, pl. az ún. „vérszerződés” leírása, amikor Csernus javaslatára az ember írásban bocsánatot kér saját magától az eddigi hibáiért, maga ellen elkövetett bűneiért, elemez, összegez, mérlegel, tanácsot ad jövőbeli önmagának. Mert az írás megmarad, és később is objektív segítségként használható.
Az így leírt negatív dolgok fejben pozitívra való átfordítása megadja a megoldás (egyénileg helyes életvezetés) útját.


Népszerű idézetek

>!
Bence AP

A bizonytalanok mindig mindent túlbonyolítanak.

68. oldal

1 hozzászólás
>!
robinson P

Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent.

48. oldal (Jaffa, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: erő
>!
Panda

Aki nem fogadja el, hogy a változtatás fájdalommal jár, annál sohasem fog bekövetkezni a fejlődés.

33. oldal

>!
ritusss

Az önbizalom mindig sikerélményekből táplálkozik. Ha az élet bizonyos területein nincsenek sikereim, akkor az élet bizonyos területein nem lesz önbizalmam sem.

2 hozzászólás
>!
Valcsa

Felelősséget vállalni, kimondani az érzelmi dolgokat, és következetesen cselekedni az érzéseink területén is. Ezt kellene megtanulnunk nekünk, férfiaknak, persze csak akkor, ha férfiak szeretnénk lenni…

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felelősség
>!
Black_Angel

Aki nem fogadja el, hogy a változás fájdalommal jár, annál soha nem fog bekövetkezni a fejlődés.

>!
Black_Angel

Mindig mástól várják el a segítséget, ahelyett, hogy önmaguk lehetőségeit és erejét aknáznák ki.

>!
Lunemorte MP

A könnyen szerzett dolgokat nem becsüli sokra az ember.

>!
Lunemorte MP

A jó emberi kapcsolatok elengedhetetlenek a mosolygós élethez. Ehhez viszont első helyen az szükséges, hogy az ember hiteles legyen önmaga szemében. Akkor a barátai is olyanok lesznek.

>!
Valcsa

És emellett azt hiszik, hogy ettől talpig férfiak! Pedig olyanok, mint a halak. A halakat is csak a farkuk mozgatja…

170. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kim Cattrall: Légy igazi nő!
Hamvas Béla: A bor filozófiája
Marcella Markham: A teremtés koronája
Olasz Péter: Fiú, légy férfi!
Mitchell Beazley: A férfiak egészségkönyve
Lantos-Kiss Antal: Tiszta munkáskéz
Veronique Henderson – Pat Henshaw: Találd meg a stílusodat – férfiaknak
David Kessler – Elisabeth Kübler-Ross: Élet-leckék
Bágyoni Attila: A 2 nem = igen
David B. Agus: A hosszú élet receptje