59. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

A ​férfi 541 csillagozás

Csernus Imre: A férfi Csernus Imre: A férfi

Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szüksége pótmamára? Milyen az érzelmi
intelligenciájuk? Miért nem képesek udvarolni? Miért nem képesek pihenni és egyedül is jól érezni magukat? Miért szűnt meg bennük a bátorság? Miért hasonlít a legtöbbjük egy
papucsállatkára? Egy nyúlra? Egy majomra? Egy vörösboros marhaszeletre… Miért nem mernek felnőni és miért ennyire rövidlátók?
Dr. Csernus Imre a nők után ezúttal a férfiak felé fordul, hogy merész és őszinte kérdéseket szegezzen szembe férfiközpontúnak mondott világunk hazugságaival.
A hangoskönyv a szerző előadásában hallgatható meg.

Tartalomjegyzék

>!
Jaffa, Budapest, 2010
ISBN: 9789639971257 · Felolvasta: Csernus Imre
>!
Jaffa, Budapest, 2009
236 oldal · ISBN: 9786155235641
>!
Jaffa, Budapest, 2009
290 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639604872 · Illusztrálta: Igor Lazin

Enciklopédia 12


Kedvencelte 26

Most olvassa 54

Várólistára tette 131

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Csernus Imre: A férfi

Elfogult vagyok,de bírom a doki stílusát. Több előadásán részt vettem. A könyv jó. Ha legalább saját magunkkal merünk őszinték lenni, legbelül érezzük, igen.. igaza van. Merjünk élni, vállalni a gondjainkat, gondolatainkat. Sajnos a körülöttünk lévő világ mégis képmutatásra kényszerít, ezt várja el. Jaa! És jó pasivá az óvónéni, tanárnéni, anyu,nagymama nevel…. Amit mutat, adnak példát, később azt kaphatják vissza…. szóval, nevelés kérdése, megtalálom- e a saját pólómat a saját szekrényemben.
Sőt, attól még férfi maradok, ha a zoknimat a szennyesbe teszem.
A lényeg: Itt, Magyarországon, a férfiak jelentős része még pöcsként vegetál, és nem mer férfiként élni. Nem mer felnőni.
Miért nem mernek férfiként élni?
Mert energiába kerül, szokatlan utakat kell hozzá bejárni, ahol az ismeretlen az egyik legfontosabb tényező. Nem mernek kockáztatni…..Hagynak úgy élni?
http://gaboolvas.blogspot.hu/2015/07/a-ferfi.html

15 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Csernus Imre: A férfi

Meglepődtem: férfi szidja a férfiakat?!
Sok mindenre rávilágított a férfiakkal kapcsolatosan a könyv, de számomra voltak benne túlzások, vagy pedig nagyon leszűkített mintát mutattak be. Sok mindent beismertem az olvasottakból, de valljuk be nem minden fekete vagy fehér.

bozs>!
Csernus Imre: A férfi

Nem kaptam arra választ, hogy miért nem találja meg a férjem a saját ruhásszekrényében a saját pólóját. :D Lehet azért mert nem is erről szólt a könyv, pedig nagyon örültem volna, ha megtudom.

28 hozzászólás
dagikám>!
Csernus Imre: A férfi

Voltak benne àltalànossàgok ès talàlkoztam ùjdonsàgokkal is. Nèha nekem ugyanazok a mondanivalòk köszöntek vissza,mint a Nő cìmű könyvèben. Nem mondom azt,hogy jobban megèrtettem a pasikat ezutàn a könyv olvasàsa utàn,habàr sok megfontolandòt ìrt le,ami nőkre is ugyanùgy èrvènyes lehet.

kaporszakall >!
Csernus Imre: A férfi

Ha röviden akarnám jellemezni, ugyanaz tökben, mint A nő

De – hogy ne legyek igazságtalan – van azért benne pár eltérő gondolat. A fő mondanivaló azonos: önmagunkkal való szembenézés, döntés, cselekvés. Az emberi tartás megőrzése vagy visszanyerése. Őszinteség, bátorság. Amit jobban hangsúlyoz a doki, mint A nőben, az az érzelmi intelligencia, mely szerinte (egyébként szerintem is) a magyar férfiakból javarészt hiányzik (a nőkben gyakoribb, ezért a párdarab-kötetben erről nem is esik túl sok szó). És ami ezzel összefügg: a férfiak hajlamosak a túlracionalizálásra, túlmagyarázásra; nem (vagy nagyon kevesen) tudnak érzelmeik alapján ösztönösen cselekedni, holott ez a gyorsabb (és gyakran a helyes) megoldás. Ahogy a doki mondja: 'A fejlett racionális gondolkozás mindig hajlamos zsákutcába vinni az embert.' Ez persze magánéleti-párkapcsolati dolgokra értendő; üzleti vagy vállalati ügyekre nem.

A romantikus (néha már-már kamaszkori indiánkönyves) retorika azért előjön a lapokon, amikor a 'szolga' vagy 'harcos' dilemma kerül szóba (Petőfi jut róla eszembe: 'rabok legyünk, vagy szabadok?'). És persze ismételten felbukkannak az önsajnáló, döntésképtelen, konfliktuskerülő, sunnyogó puhapöcsök, akiket A nőből már jól ismerünk.

Amit A nőben viszont nem vettem észre: a beillesztett páciens-levelekbe olyan tirádák keverednek (sokszor pszichológiai zsargonnal spékelve) amik – már a nyelvi formákból sejthetően is – tuti, hogy nem eredeti fogalmazványok, hanem a doki nézeteivel spékeltek. Ez néha zavart.

A figyelőim figyelmeztettek, hogy a doki könyvei nagyon hasonlóak. Nem hallgattam rájuk, tehát most magamra vetek. A csillagozás azért alacsonyabb, mint a másiknál, mert ezt olvastam másodiknak, és itt bukik ki a redundancia. De objektíve is gyengébbnek, kicsit terjengősebbnek éreztem, mint A nőt.

Harmadik Csernus-kötetetet tényleg nem fogok olvasni (vagy ha mégis, itt a Molyon nem jelölöm be… :P)

jeszan>!
Csernus Imre: A férfi

Na, ez igen. Ez jól odamondja, szinte csak bólogattam olvasás közben. Érdekes módon a doki férfiakról szóló írásával jobban egyet tudtam érteni. A párkapcsolati problémákat is elég jól kivesézi.

Black_Angel>!
Csernus Imre: A férfi

Mint minden Csernus könyvből, ebből is tanultam valamit :)
Olvastam a Nőt, nekem az is ugyanúgy tetszett,mint ez.
Bár nekem lenne még elég sok kérdésem,amire kitért a könyv, de nem olyan mértékben,amennyire én szerettem volna..
Ettől függetlenül sok mindenre választ is kaptam:)

Solkim86>!
Csernus Imre: A férfi

$@!% könyv. Mondott sok általánosságot, meg olyat, amire az ember azt mondj,ahogy na ezt eddig is tudtam, meg mondott olyat is, ami azért új volt. De talán nem is az a jó benne, hogy újakat mond, hanem hogy olyan dolgokról írt, amiket érdemes az eszünkbe vésni.

zsofigirl>!
Csernus Imre: A férfi

Mondjuk, hogy az első találkozásom Csernussal. Meg hogy a könyv fele után volt szűk fél évem gondolkodni rajta, amíg újból kézhez kaptam. Meg, hogy ez is egy olyan könyv, mint a Müller Péter, hogy így kapásból nem tudnék mondani belőle semmit, amiről olvastam. De mondjuk, hogy nekem nagyon tetszett. (Meg különben sem az a fontos, amit írt, hanem amit én kiolvastam belőle.)

21 hozzászólás
cintiatekla P>!
Csernus Imre: A férfi

A könyv érdekes olvasmány volt, s inkább megerősítő jellegű úgy, hogy mostanában tényleg sokat olvastam tőle, sok előadásán vettem részt, egyszóval nem most találkozom vele először. Férfiaknak ideális ajándék lehet.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2015/12/csernus-imre-fe…


Népszerű idézetek

Bence P>!

A bizonytalanok mindig mindent túlbonyolítanak.

68. oldal

1 hozzászólás
robinson P>!

Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent.

48. oldal (Jaffa, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: erő
Panda>!

Aki nem fogadja el, hogy a változtatás fájdalommal jár, annál sohasem fog bekövetkezni a fejlődés.

33. oldal

2 hozzászólás
Valcsa>!

Felelősséget vállalni, kimondani az érzelmi dolgokat, és következetesen cselekedni az érzéseink területén is. Ezt kellene megtanulnunk nekünk, férfiaknak, persze csak akkor, ha férfiak szeretnénk lenni…

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felelősség
ritusss>!

Az önbizalom mindig sikerélményekből táplálkozik. Ha az élet bizonyos területein nincsenek sikereim, akkor az élet bizonyos területein nem lesz önbizalmam sem.

Kapcsolódó szócikkek: önbizalom
2 hozzászólás
Lunemorte P>!

A könnyen szerzett dolgokat nem becsüli sokra az ember.

Black_Angel>!

Mindig mástól várják el a segítséget, ahelyett, hogy önmaguk lehetőségeit és erejét aknáznák ki.

Black_Angel>!

Aki nem fogadja el, hogy a változás fájdalommal jár, annál soha nem fog bekövetkezni a fejlődés.

Lunemorte P>!

A jó emberi kapcsolatok elengedhetetlenek a mosolygós élethez. Ehhez viszont első helyen az szükséges, hogy az ember hiteles legyen önmaga szemében. Akkor a barátai is olyanok lesznek.

Valcsa>!

És emellett azt hiszik, hogy ettől talpig férfiak! Pedig olyanok, mint a halak. A halakat is csak a farkuk mozgatja…

170. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Várkonyi Andrea: És ezt lehet?
Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim
James Clear: Atomi szokások
Demi Lovato: Légy erős!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Barry K. Weinhold – Janae B. Weinhold: Törj ki a társfüggőségből!
Michelle Obama: Belső fényünk
Marie Kondo: Tiszta öröm
Fiáth Titanilla – Heller Ágnes – Popper Péter – Réz András: Hová tűnt a nyugalom?
Szondy Máté: Tudatos változás