A ​fájdalom arcai 151 csillagozás

Csernus Imre: A fájdalom arcai

Minden változás fájdalommal jár – akár a mindennapok gyakorlatában, akár érzelmeink terén igyekszünk rendet teremteni. Ugyanakkor mindenki szabadon dönthet arról: megfutamodik-e a kihívások elől, vagy szembenéz a félelmeivel, és nap mint nap megvívja személyes küzdelmeit.

Dr. Csernus Imre elmúlt években tartott előadásai újra és újra ezt a kérdéskört boncolgatják, legyen szó akár a társfüggésről, az intimitásról, az alkalmazkodásról, a szülői szerepekről vagy egyéb párkapcsolati problémákról. E kötet az előadások legjavából szemezget, amelyek nem csupán húsba vágó kérdéseket szegeznek szembe az olvasókkal, de felidézik a szerző személyes varázsát is.

Tartalomjegyzék

>!
Jaffa, Budapest, 2011
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639971400

Enciklopédia 5


Kedvencelte 16

Most olvassa 13

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Csernus Imre: A fájdalom arcai

„ Minden változás fájdalommal jár”… ez valóban így van, minden új befogadása előtt el kell engednünk a régit, megsiratni, elbúcsúzni tőle, még akkor is ha nem tudatosan tesszük is ezt.

A könyv egy – egy előadás részleteit szedi össze egy csokorba. Alapvetően nem szeretem ezt a típusú kötetet, de ebben a könyvben nem zavart, sőt azt el kell ismerjem észre sem vettem, miközben olvastam.
Mondanivalójával elevenembe vágott, fájt végig olvasni, átgondolni és tudatosan megélni.
Bizonyos mondatok már elhagyták ajkaimat, mégis még mindig GYÁVÁN élek.
Úgy gondolom Kedves Doktor Úr, minden kötetével ad egy térképet a kezembe, hogy miképpen haladok végig rajta az csak rajtam áll.. Akár A , akár B ajtón lépek is be, örök küzdelemre ítéltettem és végcélom minden reggel mosolyogva kelni és éjszaka szintén mosollyal az ajkamon el aludni.
Ajánlom mindazoknak akik kellő öniróniával rendelkeznek és elegük van abból, hogy a saját poklukat élik meg minden egyes nap.
Új kedvencet avattam. Köszönöm.

2 hozzászólás
>!
Black_Angel
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Számomra ez a könyv is nagyon sok mindent mutatott meg, mint minden Csernus könyv amit ezidáig olvastam.
Minden változás fájdalommal jár
Ez pontosan így van. Ez a könyv a fájdalomról beszél, ennek elfogadásáról. Az élet minden területén kihívásokkal nézünk szembe, és néha változni is kell ez miatt. Ami végülis egy nagyon jó dolog, hiszen folyamatosan új dolgokat tanulsz, látsz. Fontos hogy az ember tisztába legyen önmagával,és el tudja fogadni minden tulajdonságát, azt ami hozzá tartozik.
Hisz, ha önmagadat nem szereted, mástól miért várod el hogy szeressen?

>!
csucsorka
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Mikor DTK elvitte magával Csernus dokit, egy kicsit látni véltem benne az embert, aki nagyon elkezdett érdekelni, ezért megkértem egy Csernus-rajongó barátomat, hogy legyen szíves kölcsönadni nekem a Harcost és egy olyan könyvét a polcról, ami számára nagyon fontos. Ezt kaptam meg kíséretként, és borzasztóan örültem, hogy az életrajzi könyvvel kezdtem, mert ezután nem sok kedvvel kezdtem volna bele. Jócskánt csorbított az ott megszerzett szimpátiáján.

Mivel ez a könyv Csernus egy-egy előadásának a szövegét tartalmazza, van gondolat, amit elmond az egyikben aztán három másikban is. Ráadásul ezekkel az ismételt mondatokkal, frázisokkal, módszerekkel sokszor nem is értettem egyet – a tálalás pedig meggyőzött arról, hogy nem akarok Csernus-előadásra menni.

2 hozzászólás
>!
konyvolvaso
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Csernus Imre előadásainka kivonata több fejezetben, több téma körül. Mégis mindegyikre illik egy fajta Csernus – stílus. Kemény, szókimondó és elgondolkoztat. Mindig van valami csel, beugrató a mondataiban és lesi mikor tudja kiugrasztani a nyúlat a bokorból.
Szereti szétcincálni azokat akik erre kaphatoak és hozzájárulnak. Aki járt már előadásán az ráismerhet néhány mondatra, gondolatra. Így van ez a több fejezet esetén is, van amikor ismét elhangzik egy korábban említett gondolat, de nem baj mert így jobban belénk vésődik.
Csernus rajongók szeretni fogják, aki meg nem az az miért is olvasná, csak hogy sárt dobáljon?

>!
Bi_bi_bi
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Csernus stílusa általában szélsőséges érzelmeket vált ki az emberekből. Vagy nagyon pro, már-már rajongás, vagy teljesen kontra, szinte elhatárolódás.

Átfutottam régebbi értékelésemiet és egészen szimpatikusak. Nézhetjük úgy is, hogy nem fejlődtem semmit, meg úgy is, hogy már néhány évvel ezelőtt is kialakult, stabil képem volt bizonyos dolgokról.

Azzal AMIT Csernus képvisel, szerintem nincs komoly probléma. Nem értek vele mindenben egyet, de az általa vállalt alapvető értékek jelentős részével igen. Egy ideig azt hittem, az utóbbi időben, hogy már nem hiteles. Jó volt ezt most elolvasni, mert letisztult, hogy ő azon elvek és értékek mentén, amiket és amilyen formában képvisel és amikben hisz, hiteles.

Az AHOGY képviselte, képviseli, személyes ízlés kérdése. Nálam határon mozog, de belefér.

Maga a könyv előadások sorozata, sok ismétléssel, ami egyben olvasva lehet zavaró, unalmas, de fogalmazhatunk úgy is, hogy van ideje az embernek elfogadni dolgokat, észrevenni a részleteket.

>!
Sisyll
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Nem először került már Csernus könyv a kezembe. A t és a Férfit is olvastam már, de be kell vallanom, eddig ez tetszett a legjobban. Az említett két könyvet valahogy úgy raktam le, hogy savanyú volt a szám íze. Ezt azonban meglepő módon elégedetten tettem le. Ez nem azt jelenti, hogy nem küszködök problémákkal, mert bizony még vannak rendezetlen ügyeim magammal szemben, és egyesekkel szemben, DE már akadt olyan terület, amiről ahogy beszélt Csernus nem éreztem kényelmetlenséget, sőt inkább kiegyensúlyozottság és elégedettség volt bennem, hogy igen, ez tényleg így van, tényleg hatásos, és jól érzem magam. Persze nem feltétlen Csernus miatt jöttem rá. Más könyvek, az élet, a sok gondolkodás illetve az olyan emberek segítségével jöttem rá, akik képesek ezekben a témákban elmerülni és őszintén beszélgetni velem. Mert bizony valóban sokat számít az, hogy az emberek mennyire őszinték egymással és magukkal szemben, és mennyire képesek elfogadni a dolgokat, illetve mennyire képesek elviselni a fájdalmat, le tudják e győzni belső keserűségüket és meg tudják e látni a élet szépségeit.
Valamiért amikor ilyesfajta önismereti könyveket olvasok, egy idő után mindig kezd zavarni az a sok ismételgetés. Most is megvolt, de valamiért ez a könyv számomra másabbnak tűnt, mint a doki pár évvel ezelőtt megírt művei. Nem tudom, ez minek tudható be? Annak, hogy időközben Ő változott, vagy az elmúlt időszakban én, de maradok inkább annál a diplomatikus választásnál, hogy mindketten.
A könyvet csak ajánlani tudom!

6 hozzászólás
>!
Széni
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Csernus azt írja, hogy ha beül egy depressziós az előadására, nem fog onnan úgy hazatérni, hogy meggyógyult. ez igaz. viszont én már indultam el a gyógyulás útján egy „önsegítő" könyv elolvasása után, de az nem A fájdalom arcai c. könyv volt, sőt, a közelében sem járt.

valahogy nem kaptam semmi újat ettől a könyvtől, nem ingerelt nagy sóhajtásokra, elmélázásokra. az világossá vált számomra, hogy az én párkapcsolatommal minden rendben van, nem tökéletes (mi az?), de nagyon szerencsés vagyok és hálás, hogy nekem ilyen társ jutott. (bár ezt 200 oldal elolvasása előtt is tudtam.)

sok volt benne az ismétlés, szerintem ha összeszedettebb lenne a kötet (és kevesebb lenne benne az elgépelés), száz oldalban is elfért volna. illetve én azt hittem, hogy többet lesz majd szó minden másról, de leginkább a párkapcsolat témakör körül mozgott.

ez volt az első könyv, amit Csernustól olvastam, hát nem kedveltem meg és sajnos az eddigi médiában látott szereplései sem segítettek ebben. biztos olvasok majd még tőle, de egyenlőre én nem igazán tudom őt befogadni.

>!
TLD P
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Szeretem a pszichológiát, az önismereti könyveket, na meg a könyvesbolti akciókat.
Csernus a könyvében nem olyan, mint amilyennek a botrányos médiaszereplései során elképzeltem – kevésbé hatásvadász és sokkal szakmaibb. Kíméletlenül őszinte másokkal és magával szemben is, bár önmagában ezzel még nem emelkedik ki a hasonló műfajú könyvek piacáról.
Érthetően, egyszerűen fogalmaz és jól arcul csapja a mindennapi automatizmusokhoz igazodó, konfliktuskerülő olvasót.
A kötetben gyakori az ismétlés, így néhol szájbarágósnak tűnik.

>!
geszti
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Egyre jobban kedvelem… Kíméletlenül őszinte, és tetszik, hogy saját magával is az.

>!
Lunemorte MP
Csernus Imre: A fájdalom arcai

Nagyon szeretem Csernus Imre doktor úr előadásait,könyveit. Megpróbál segíteni azoknak,akik tanácstalanok. A módszere tökéletes : végighallgatja a panaszokat,majd rávilágít a probléma valódi gyökerére és nem kertel,kimondja amit gondol. Aki megsértődik,tegye. Csak annak oldódhatnak meg a problémái,aki szembenéz velük és nem elmenekül előlük…


Népszerű idézetek

>!
maneki_neko

Minden emberben irgalmatlan erő feszül, amit lehet önfejlesztésre és önpusztításra is fordítani. Elnyomni bizonyos folyamatokat és érzéseket mindig nagyobb energiát emészt fel, mint hagyni őket megnyilvánulni. Összességében tehát rengeteg energiát pocsékolnak el azok, akik elfojtanak – olyan energiát, amit önfejlesztésre is lehetne használni.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önfejlesztés
1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya

Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem.

109. oldal

>!
Risus P

A mosoly, ha valaki egyedül van, a belső béke jelképe.

109. oldal

>!
Black_Angel

Mindig a megmérettetés mutatja meg az emberben rejlő erőt.

111. oldal

>!
Dora P

A házasságban vagy kapcsolatban élő nők 80 százaléka már az első hónapban vagy egy héten belül érezte, hogy az a férfi nem az ő férfija.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság
>!
Risus P

Az önzésnek és a kegyetlenségnek tényleg nincs határa.

98. oldal

1 hozzászólás
>!
Black_Angel

A mosoly, figyeljék meg, nemcsak gyógyít, hanem ugyanolyan mosolygós embereket vonz be az életünkbe.

143. oldal

>!
sassenach

Persze az őszinteség néha nagyon tud fájni- de a fájdalom a fejlődés velejárója.

48. oldal

>!
Black_Angel

A boldogság az, tudják, amikor sugárzik az emberből az érzés : hogy jól van.

90. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Popper Péter: Lélekrágcsálók
Almási Kitti – Bagdy Emőke – Beata Bishop – Böjte Csaba – F. Várkonyi Zsuzsa – Orosz Katalin – Pál Ferenc – Popper Péter – Ranschburg Jenő – Szendi Gábor – Vekerdy Tamás: A lélek dolgai
Ranschburg Jenő: Személyiségünk titkai
Bagdy Emőke – Kalo Jenő – Popper Péter – Ranschburg Jenő: A család
Randy Pausch: Az utolsó tanítás
Carl Gustav Jung: Föld és Lélek / Az archaikus ember
Kalo Jenő – Paulinyi Tamás – Popper Péter: Vezetnek vagy megvezetnek?
Carmine Gallo: TED-előadások
Sigmund Freud: Újabb előadások a lélekelemzésről
Gegesi Kiss Pál (szerk.): Klinikai pszichológia