Antónia ​eltűnt (Gyarmaty Karolina történetei 2.) 97 csillagozás

Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

„Tekintetünk ​hosszan összekapcsolódott s tudtam, hogy ez egy olyan szerelem, amely az ember életében csak egyszer adatik meg.”

1868.

Lina még mindig a rémes házasságában sínylődik, napjait átitatja a rettegés, de a lelke nem tört meg. Mindenáron el akar menekülni a férje karmai közül, és biztonságban megszülni a gyermekét, távol tőle.

Sikerülhet neki?

1872–1873.

Két év telt el a Lévay családnál történt rémes események óta. Lina nyomozóként dolgozik, és próbálja a háta mögött hagyni a múltját. Egyik nap felkeresi őt egy kisasszony, aki szerint a nagynénjét, Antóniát, tizenöt évvel korábban valaki meggyilkolta, de senki sem hisz neki. Miért nem érdekel senkit, hogy mi történt a lánnyal?

Lina beleveti magát a nyomozásba, az ügy szálai bonyolódnak, hamarosan Márton is feltűnik a színen.

Meglelhetik a hőn áhított boldogságot egymás oldalán? Linának sikerülhet kiderítenie, hogy mi is történt azon az éjszakán, amikor Antónia… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
NewLine, Bakháza, 2020
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956669
>!
NewLine, 2020
430 oldal · ISBN: 9786156182654

Kedvencelte 25

Most olvassa 2

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Pati28 P>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

”Tekintetünk hosszan összekapcsolódott, s tudtam, hogy ez egy olyan szerelem, amely az ember életében csak egyszer adatik meg.”

Nagyon szerettem ezt a részt is olvasni, csak bánatomra túl gyorsan elfogytak a lapok. A történet ugyancsak magába szippantott és elrepített 1872/73-ba.
Hihetetlen, szövevényes, fordulatokban gazdag és olvasmányos.
A könyv elején megkapjuk a válaszokat, melyek függőben maradtak az első rész végén. Ezután Lina sikeresen belebonyolódik egy felettébb rejtélyes ügybe, melynek próbál a végére járni. Ahogy haladunk a nyomozással, váratlan fordulatok sorával találja szembe magát, és az ügy is egyre szövevényesebb lesz.
Volt, hogy magam sem tudtam mit higgyek, annyira agyafúrt volt a cselekmény.
Szeretem Linában, hogy egy erős, független nő, aki nem hagyja, hogy a társadalmi normák beskatulyázzák őt, de olykor ez a makacsság és önállóság is járhat hátrányokkal.
Mindeközben a múltjának darabkái is kezdenek körvonalazódni, így jobban megismerhetjük életének sötét és reményvesztett időszakát.
Picit sajnáltam, hogy Márton kevesebbszer szerepelt, de még így is el tudta kápráztatni az embert, hisz megértő és kedves volt, valamint vigaszt nyújtott, mikor a legnagyobb szükség volt rá.
A könyv vége felé pedig újabb váratlan események történnek, valamint az eddigi nyomozás sem zárult le teljesen, így Linának van még mit kihámoznia.
Ez a befejezés pedig teljesen megölt. Most ha nem feküdnék, tuti dobnék egy hátast, amiért a romantikus énemet beledöngölték a földbe.
Türelmetlenül várom a folytatást, és kíváncsi vagyok a további fejleményekre.☺️

5 hozzászólás
Kiss_Julianna>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

Most sem csalódtam!! Ugyan úgy mint a Lina múltján, ezen a történeten is végig izgultam. Lina egy mindenben kotnyeles nő! De én így szeretem!! Nem győztem kapkodni a fejem, az eseményeken. Jó volt, hogy közben, ha csak kis fejezetekben is de megtudtuk a házassága szörnyű részleteit. Sokat szenvedett, s mikor azt hitte vége, jobb lesz az élete, megszületik a gyermeke, hatalmas fájdalomba lesz része. De nem tudunk meg mindent. Tartogatott az írónő még titkokat, aminek biztos lesz folytatása. Remélem.
Sok csavarral, fordulattal van tele a könyv, még az utolsó oldalakon is! Családi titkok, amit nem szeretnének egyesek, hogy kitudodjon.
Kíváncsian várom a folytatást.

5 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

Alig vártam, hogy olvashassam ezt a kötetet, mert az első rész is nagyon tetszett és kíváncsi voltam rá, hogy ezúttal milyen esetet kell kibogoznia Linának. Sokkal összetettebb és kidolgozottabb lett ez a rész, ami az oldalszámból is kitűnik, hisz kétszer olyan hosszú lett, mint a sorozat első része.
Végre megismerhettük Lina múltjának eddig eltitkolt részeit is, szörnyű, hogy ezen mind keresztül kellett mennie, de szerencsére csak erősebbé tették a szörnyűségek, nem pedig megtörték. Márton már az első kötetben is nagyon szimpatikus volt számomra, örültem neki, hogy ismét felbukkant, bár elég kevés szerepet kapott, legalábbis én többet is olvastam volna róla. A végén viszont nem tetszett, ahogyan spoiler
A történet vége totálisan függővéggel zárult, szóval aki nem szereti, hogy sokat kell várni a folytatásra egy függővég esetén, az ne kezdjen bele addig, míg meg nem jelenik a kötet következő része.

4 hozzászólás
Mocori_>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

Egy picit kevesebbnek éreztem az első résznél, de izgalmas és jó könyv ez. A sok szereplő miatt megkavarodtam néha, de aztán helyére kerültek a szereplők. Érdekesen bontakoztak ki a szálak. Márton még mindig kedvenc, bárhogy is döntött.

2 hozzászólás
BeliczaiMKata>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

Hogy lehet így vége? Hogy? Hol van a folytatás? Ide azonnal!
Nem csalódtam, azt kaptam, amit vártam, sőt jobbat. Eleinte nem tudtam, hogy a két párhuzamos szál hogy fog elférni egymás mellett, hiszen a múltat ismerjük már, mégis kaptam plusz információkat és érdekes volt ez a része is.
A nyomozás csak részben hozott eredményt és a Mártonnal történt események következményei is a levegőben lógnak, az új ügyről nem is beszélve.
Elnézést az elején lévő kifakadásomért, de újfent csak azt tudom kérdezni, hogy hol van a folytatás????

3 hozzászólás
ppuummukli>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

Alexandra, Alexandra, Alexandra… Én csak lapoztam, lapoztam és egyszer csak vége volt, de én még olvasni szerettem volna tovább. Most. Azonnal. Remélem már készül a folytatás, tudni szeretném, hogy mi fog történni. Már a Lina múltja is tetszett, de ezt imádtam. Annyira jól váltakoznak a múlt és a jelen köztötti fejezetek és mind a két idősík érdekes, izgalmas és folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem. Alig vártam, hogy vége legyen az egyiknek, hogy utána folytathassam a másikat és így tovább. A múltbéli szálon annyira izgultam és olyan sokszor féltettem Linát, holott a jelen miatt úgyis tudtam, hogy mi lesz, de ez akkor sem befolyásolt. Olyan egyedi mélabús hangulata van a történetnek és mégis többször megmosolyogtatott és annyi komoly témát feszeget. Mai helyzetünkben sokszor felfoghatatlan, hogy a nőknek milyen korlátik voltak ezekben az időkben és, hogy csak páran mertek szembefordulni ezzel. Teljesen megértem a szereplőket mit és miért tettek és az összes hibájukkal együtt csak szeretni lehet őket, az új szereplők közül is sokat megkedveltem. De muszáj megjegyeznem, hogy a végén Mártonban csalódtam kicsit, de csak egy igazán picit. Megértem én, de akkor is. Szóval a lényeg a lényeg nagyon remélem, hogy még idén olvashatom a folytatást. Nagyon, nagyon :) off

2 hozzászólás
Mariann_ P>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

A könyv Gyarmati Karolina történetének második része.
Az 1860–1970-es években járunk.
Lina nyomozóként tevékenykedik , bár saját magán kívül szinte senki sem hisz neki, főleg a rend őrei részéről kap elutasítást , és az ügyben érintettek is mélységesen hallgatnak.
Ebben a világban nagyon nehéz bármit is bizonyítani.
Csak egy előkerült napló, egy eltitkolt levél adhat némi támpontot, no meg az emberek lelkiismerete , miszerint meddig titkolja / titkolhatja azt , amit tud.
Támadások, mérgezések bonyolítják a történetet.
Egy régi világ elevenedett meg előttem , egy olyan amikor a nőknek más szerepet szántak, nem nyomozóst . Szerettem olvasni.

2 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

A történet fülszövege magában foglalja a történelmi időben való elhelyezkedést. Titokzatos megfogalmazása első perctől megragadja az olvasót és annak kíváncsiságát.

A mű borítója nekem első pillantásra azt sugallta, hogy egyfajta szellemnővel fogunk találkozni a sorok között. Alapjában véve mindez be is bizonyosodik az olvasás előrehaladtával. Így méltán mondhatom, hogy maga a külcsín tükrözi mindazt, ami a regényben játszódik.

Egyetlen egy negatív élményt sem szereztem közben. Ott találkoztam fordulattal, ahol kellett. Ott hangsúlyozta ki a tetteket és az érzelmeket, ahol kellett. Mindennek megvolt a szükséges helye és ideje, azaz tökéletesen lett felépítve!

Izgultam a szereplőinkkel, engem is érdekelt a nő eltűnésének valódi története. Megdöbbentem, de szerettem! Talán számomra az tetszett a legjobban, miközben Lina Antónia életét hajszolta, megismerhettük a nyomozónő múltját, s az rengeteg kérdésre választ adott a történet folyamán!
(Bea)

Teljes ajánlómat itt éred el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/03/18/csernovszk…

Papírra_vetett_gondolataim>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

Az írónő legelső történetét is nagyon szerettem, és már kíváncsian vártam a folytatást. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a kötet talán még jobb is lett, mint az első rész. Olvasás során azt éreztem, hogy az írónő itt már bátran és sokkal szabadabban mer írni, ami csak jót tett a történetnek. Ebben a regényben újabb izgalmas rejtélyek várnak az olvasóra egy igazán borongós hangulatú környezetben.
Örülök, hogy ebben a részben még jobban megismerhettük Lina múltját és a vele történt tragikus eseményeket. Márton megjelenése miatt is boldog voltam, és izgatottan vártam, hogy hogyan is fog alakulni kettejük kapcsolata.

Azt mondom, hogy ez egy remek folytatás lett, és nagyon remélem, hogy az írónő már írja a következő részt, mert a vége eléggé összetörte a szívemet!

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/05/c…

2 hozzászólás
beasechoes P>!
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt

Azt a mindenit! Ezt a befejezést! 😱 Ismét megemelem a kalapom az írónő előtt! Sikerült jól átvernie! 😅 ismét egy briliáns regényt olvashattam @SzanĐi_Nagy -tól. Amikor már azt hittem, hogy vége a nyomozásnak, minden szépen lezárult, mindenki boldogan él, míg meg nem hal, akkor a végére sikerült annyira csűrni-csavarnia a történéseket mind a nyomozásban, mind a családi szálban, mind a szerelmi szálban, hogy az izgalmam és kiváncsiságom teljesen a tető fokára hágott! 😯 Egészen addig azt gondoltam, hogy krimi és romantika szempontjából kicsit visszafogta magát az írónő, és inkább a múltra és a lelki dolgokra fektette jobban a hangsúlyt. De, amit itt a végén csinált az kérem szépen felháborító és lenyűgöző is egyben! 😄
Köszönöm az élményt! Alig várom a folytatást!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Niki_Salamon P>!

Próbálj boldog lenni! Oly hamar eltelnek a percek…az órák,melyet szomorúsággal tölt az ember, s mi végre ? Bármi is adódik az életedben, szállj szembe vele!

SzanĐi_Nagy I>!

Tekintetünk hosszan összekapcsolódott s tudtam, hogy ez egy olyan szerelem, amely az ember életében csak egyszer adatik meg.

Niki_Salamon P>!

A közönynél nincs rosszabb. Ha az ember érez haragot, dühöt, szeretetet, akkor vannak érzései a másik irányába és számít neki…de a közöny…az egészen más.

Niki_Salamon P>!

Az igazságot nem lehet örökké elhallgatni. Ha az ember kicsit megkapargatja a felszínt, ki tudja, hogy mi szökik ki onnan.

Niki_Salamon P>!

Úgy vélem, minden ember életében vannak meghatározó pillanatok. Olyanok ezek,melyek sorsfordítóan hatnak ránk.

Niki_Salamon P>!

Épp én akarom más szerelmi életet kibogozni? A saját magamét sem értem.

Garbai_Ildikó P>!

Olyan világban élünk, ahol a látszat a minden. S ha az elvész, nem marad semmink!

293. oldal


A sorozat következő kötete

Gyarmaty Karolina történetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
R. Kelényi Angelika: Átkozottak
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok
Gail Carriger: Szívtelen
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Szabó Tünde: Gázolás