Hévíz ​irodalmi antológia 6 csillagozás

2012–2014
Cserna-Szabó András – Szálinger Balázs (szerk.): Hévíz irodalmi antológia

A ​Hévíz folyóirat szerkesztését 2012-ben vette át Szálinger Balázs költő és Cserna-Szabó András író. Az azóta eltelt három évben a lap országos rangra emelkedett, a kortárs magyar irodalom megkerülhetetlen fórumává vált. Az „új-hullámos” új Hévíz valójában egy vagány külsejű, izgalmas irodalmi magazin, amely elsősorban nem a szakmának, hanem az olvasóknak készül. Szépirodalmi rovatának szerzői között találunk „nagy öregeket” és fiatalokat, ismert szerzőket és olyanokat is, akiknek pályakezdése már ehhez az új szellemű Hévízhez kapcsolódik. A folyóirat lapjain kéthavonta novellák, versek, interjúk, esszék, gasztronómiai és helytörténeti írások várják a kultúra jelenére kíváncsi olvasót. A Magvető kiadó úgy gondolta, érdemes válogatást készíteni e három év terméséből.

„Fürdőváros lakója bágyadtan olvasgat a kénszagú gyógyvízben. El-elmélázik a versek, novellák felett, örömmel bólogat az irodalmi érdekességek láttán, elégedetten csettint a gasztroesszé közben.… (tovább)

A művek szerzői: Farkas Balázs

Tartalomjegyzék

>!
Magvető, Budapest, 2015
304 oldal · ISBN: 9789631432671
>!
Magvető, Budapest, 2015
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631432435

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

AeS P>!
Cserna-Szabó András – Szálinger Balázs (szerk.): Hévíz irodalmi antológia

Nagy Hévíz-rajongó vagyok, bár rendszertelenül: felhalmozom a lapszámokat, aztán időnként nekiveselkedem, és kettőt-hármat is lenyomok egymás után. A líra szekcióját valahogy sosem érzem annyira erősnek, de a prózáit és különösen az esszéket általában nagyon szeretem, sok később megjelenő regényhez vagy novelláskötethez kaptam kedvet azért, mert a Hévízben olvastam belőle részleteket, és sok irodalomtörténeti információval szegényebb lennék, ha nem olvastam volna az újságban megjelent cikkeket – teljesen átformálta például egy írás az elmúlt években azt, amit Márairól valaha gondoltam.
Szóval nagyon örültem ennek az antológiának is, ebben a versek nagy része is kifejezetten tetszett, a prózák nagy része azóta megjelent önálló kötetben, az esszék és interjúk közül pedig külön öröm volt a Ruszt Józsefről szólót olvasni. Olvassatok Hévízt.

lotaria>!
Cserna-Szabó András – Szálinger Balázs (szerk.): Hévíz irodalmi antológia

Antológia? Ki olvas antológiát? A Hévízét érdemes lenne, véleményem szerint jó válogatás. Meg persze nekem külön élmény volt az, hogy megnyertem ezt a kötetet és egy teljesen új irodalmi közeg/lap írásait ismerhettem meg (persze a szerzők nagy részétől már olvastam, mégis az antológiába írók fele ismeretlen volt).

Ha be szabad vallani, akkor azt kell mondanom, hogy nem vagyok nagy verses, de a kötet versei közül jó néhány tetszett és egy-két szerzőhöz kedvet kaptam.
A prózarész pedig szintén ízelítő jellegű volt és további olvasásra ösztönzött.

úgyhogy néha olvassatok antológiát és járjatok Hévíz estekre!

2 hozzászólás
esteedecsy I>!
Cserna-Szabó András – Szálinger Balázs (szerk.): Hévíz irodalmi antológia

„Fiatalos, lendületes, figyelemfelkeltő, nem utolsósorban bohó dizájn, és nagyon kellemes tapintású papír kívül-belül. Kell ennél több? Igen, kell. Jó írások. Az 1990-ben alapított folyóirat kezdetben csak Hévíz és környékén volt elérhető, 2012-ben azonban óriási változás történt.” -> http://www.nowmagazin.hu/…


Hasonló könyvek címkék alapján

Vámbéry Antológia 2011
Gődény Endre: Tájolás a tájban
Urbán László (szerk.): Ajándék anyámnak
Pósfai János (szerk.): Gyöngyhalászok
Vámbéry Antológia 2012
T. Aszódi Éva (szerk.): Búcsúzik a lovacska
Bakos József – Kun J. Judit (szerk.): Téli menedék
Szó-kincs 2015
Szó-kincs 2016
Batári Gábor (szerk.): Csillag fénylik, nap világlik