Kutatás ​és közlés a természettudományokban 4 csillagozás

Csermely Péter: Kutatás és közlés a természettudományokban

A könyv átfogó jelleggel tárgyalja és tág értelemben vett természettudományokban (beleértve a műszaki és az orvosi tudományokat is) alkalmazható kutatás és közlés módszertanát, a kutatás közben felmerülő elméleti és gyakorlati problémákat.
A tudományos kutatást általában tárgyaló munkák és a publikálás „receptjét” nyújtó gyakorlati útmutatók előnyeit kívánja magában egyesíteni.
Egyaránt szól kezdő tudományos kutatóknak, doktoranduszoknak és tudományos diákköri munkát folytató hallgatóknak, továbbá a kutatással aktív módon kapcsolatban nem álló, de a tudomány művelése iránt érdeklődő olvasó is haszonnal forgathatja majd. Ennek megfelelően viszonylag kevés előismeretet tételez fel az olvasótól.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris kézikönyvek

>!
Osiris, Budapest, 1999
318 oldal · ISBN: 9633795281

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

lilijan>!
Csermely Péter: Kutatás és közlés a természettudományokban

Rendkívül hasznos könyv, mindenkinek olvasnia kéne, aki természettudományos pályálya elején jár, borzasztóan érdekes és élvezetesen megírt könyv, senkit ne riasszon el a száraznak ható cím!

Nagyfehérasszony>!
Csermely Péter: Kutatás és közlés a természettudományokban

Kiváló könyv, amit ajánlok az összes publikálni szándékozó emberkének. Nem számít, hogy nem természettudományos érdeklődésű, ez a könyv ugyanis mindenkinek ad valami plusszt. Nekem feltétlenül témába vágott. Kicsit más szemmel néztem utána az ismeretterjesztő könyvekre és a szakirodalomra is. :)

negyvenketto P>!
Csermely Péter: Kutatás és közlés a természettudományokban

Érdekes volt és hasznos és informatív. Ha a kiadásakor olvasom, akkor simán megvan az öt csillag, a hiányzó fél az elmúlt tíz évben amortizálódott le. Mivel abszolúte nem értek a témához, sosem tudtam eldönteni, hogy az informatikával, internettel kapcsolatos infók csak közepesen nem aktuálisak, vagy nagyon nem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Varga András – Varga Domokos: Ég és Föld
Arthur Koestler: Alvajárók
Vágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei
Csősz Sándor: A földi idegenek
Szent-Györgyi Albert: Válogatott tanulmányok
Mérei Ferenc – V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan
Nyitrai Erika: Az érintés hatalma
Erdős Attila: Felvágós könyv
Fehér László: Különös növények
Csoma Mózes: Korea