Halott ​barátnők 45 csillagozás

Cserjési Petra: Halott barátnők

Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont.
Vagy mégsem?

Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül.
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit?
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik…
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?

Dr. Cserjési Petra regényében egy szövevényes történeten kalauzolja keresztül az olvasót, amit a korrupció, megfélemlítés és a bűn itat át.

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9786155596537
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596520

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Cserjési Petra: Halott barátnők

„Mit tehet egy nyomozó, ha meggyilkolják a legjobb barátait?”

Egyértelmű, hogy a borító nagyon hatásos. Olyan borongós, baljós érzetet kelt bennem. A címmel és a figyelemfelkeltő mondattal az elején, magához vonza az olvasókat. Mit tehet ez ellen egy krimi-rajongó? Természetesen, enged a vonzásnak. :))

Az első gondolatom, amikor befejeztem az volt, hogy: Hűha! Ez nagyon jó volt! És már írtam is az írónőnek, hogy lesz-e folytatás. Kérek még a szerzőtől, még, még…

Minden karakter szépen ki lett dolgozva, egyediek és hitelesek. A cselekmény érdekes és jól felépített, meglepő fordulatokkal.
Örülök, hogy olvashattam, engem megvett magának és nagyon remélem, hogy lesz folytatás minél előbb, mert nekem kell!!! :)))

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.co.ke/2017/02/dr-cserjesi-p…

2 hozzászólás
>!
Niitaa P
Cserjési Petra: Halott barátnők

„Az ember néz filmeket, olvas könyveket, időnként a híradót is meg-meghallgatja, de ahogy más is, azt hiszi, vele ilyesmi aztán nem eshet meg.”

Hú, ez aztán nem volt semmi. A tavalyi évben kezdtem nyitni a krimi műfaj irányába. Előtte nem foglalkoztatott annyira a téma, nem éreztem szükségét valahogy. Most mégis, Cserjési Petra: Halott barátnők című könyvével végleg kibővítettem a komfortzónámat ezzel a kategóriával is. Hihetetlenül izgalmas, letehetetlen. Imádom!
(…)
Ez a könyv nem csak egy sima, sablon nyomozós sztori. Annál sokkal több. Betekintést nyerhettem a rendőrség rendszerébe. Megismerhettem, milyen eszközökkel dolgoznak, Magáról az emberi jellem elemzéséről is rengeteg információval szolgált. Kifejezetten tetszett az a rész, mikor előkapják a telefont egy meghallgatás során. Az írásmód fenomenális. Választékos, normális. Nincs teletűzdelve fölösleges leírásokkal, gondolatmenetekkel, nincs túlbonyolítva. Tiszta fejjel megy előre a történet.
Nagyon sok, főként magyar könyvnél, észleltem már, hogy a fogalmazásmód lök ki a történetből. Nem lehet összeegyeztetni az eseményeket a megvalósítással. Nos, szerencsére ez itt nem áll fent, teljesen összepasszol.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/01/cserjesi-petra-ha…
Interjú az írónővel: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/01/interju-cserjesi-…

>!
BreeS
Cserjési Petra: Halott barátnők

Bővebben a blogon: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/04/dr-cserje…

Amikor megláttam @Niitaa értékelését a könyvről valahogy éreztem, hogy ez tetszeni fog. Aztán ez a borító *.* Hát nem csodálatos? Ránézel erre a könyvre és hívogat, hogy : Olvass el! Olvass el!
Plusz ez a frappáns cím is. Iskolában pont hiányoztak a barátnőim, így egész nap csak olvastam, és hát…elég bizarr lehetett a többiek számára.
A történet olvastatja magát, minél inkább haladunk előre annál több és több minden derül ki. Sosem tudod lerakni, vagy, ha sikerül is, akkor is a következő lépésen fog járni az eszed. Bepillantást enged a rendőri életbe, olyan dolgokat tudtam meg, amikről álmodni sem mertem!

Valójában elhihetünk-e bármit is a világon? Hogyan bízd rá az életed a társadra, ha attól félsz, ha nem figyelsz hátba szúr? Manapság már semmit sem ér a becsületesség? Pénzért bárkit meglehet venni?

Ez egy tökéletesen megírt történet! Egyedi cselekménnyel, karakterekkel, hihetetlen fordulatokkal. Látszik benne a sok munka, de egyszerűen nincs semmi rossz szó rá! Fenomenális! Engem teljesen megvett. Alig várom, hogy még több ilyet olvashassak az írónőtől! ❤
Köszönöm az @Álomgyár_Kiadó -nak a recenziós példányt :)

4 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Cserjési Petra: Halott barátnők

„Ha elég sok emberrel találkozol, beszélgetsz, és közben alaposan figyeled őket, egy idő után egyszerűen tudod, melyikük mit fog csinálni legközelebb.”

Na kérem ez egész jó volt.
Végre egy történet, ami nem összecsapott, végig érezni lehetett azt az alapos háttér munkát, amit mostanában egyre jobban hiányolok.
Igazán egyedire és izgalmasra sikeredet, nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem volt klisés, sőt tudott újat mutatni.
Igazi kis csemege kutató lelkemnek.
A fél csillag levonás csak egy kis bizalmatlanság, de el fog múlni. A borító meg teljesen magával ragadó.
És vajon van más regénye a kedves írónőnek, mert én nem találtam semmit? 0.0

Ajánlom! :)

3 hozzászólás
>!
GytAnett P
Cserjési Petra: Halott barátnők

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt jó könyv, de azt hiszem, én ehhez már hülye voltam. :D
Hirtelen belecsöppentünk egy történetben, ahol egy nyomozónő öt barátnőjét megölték két évvel korábban, de nem tud semmit a nyomozásról, holott ő nagyon szeretne segíteni. Jogos szerintem, hogy nem vették be, de némely infót közölhettek volna vele. Gondoltam. :D spoiler
A legfőbb problémám a rengeteg szereplő volt. Ráadásul még a megölt lányok is mind A betűsek voltak, folyamatosan kevertem őket. A főbb szereplőket gyorsan felfogtam, de a végén már, amikor a megoldást kaptuk meg, már tényleg nem tudtam, hogy ki kicsoda és ki kivel van. Nyomi vagyok, azt hiszem. Vagy tényleg nagyon fáradt voltam. A második verzió jobban tetszene. :)
Nagyon tetszett Lola kitartása, hogy végig ment a saját feje után, még akkor is, amikor én már régen feladtam volna. Igorral igazán jó párost alkottak. Főként a nyomozói munkájukra tudom ezt mondani, elvégre romantikus szál nagyon nagyon minimális volt benne. A romantikus énem ezt sajnálta is egy kicsit, de megértettem, hogy ez a történet nem egészen erről szól. :)
További gondom az volt, hogy az írásmóddal nehezen barátkoztam meg. Ha agyonvernek, akkor sem tudom megmondani, hogy mi is volt vele a probléma. Talán túlzottan tényközlő volt, nem tudott belőlem érzelmeket kicsikarni, és ha már egy olyan nőről olvasunk, aki a megölt barátnői ügyében nyomoz, el bírtam volna képzelni, hogy néha egy kicsit kiakadjak.
A megoldásra magamtól soha az életben nem jöttem volna rá. Eleve olyan típus vagyok, akit az orránál fogva lehet vezetni, de itt tényleg halványlila ötletem sem volt. Örültem annak, hogy a végén így még tudott meglepetést tartogatni.
A borító pedig hihetetlenül tetszik. Szeged eleve az örökszerelem városom, így kifejezetten jól esett ránézni, plusz a regény hangulatára is lehetett már belőle következtetni. :)

3 hozzászólás
>!
smetalin
Cserjési Petra: Halott barátnők

Nem igazán találtam más könyvét az írónőnek, tehát gondolom akkor ez az első, és mint első könyv nagyon jól sikerült.
Rettentően figyelt a részletekre, érződik hogy sok munkája volt vele, nem egy összecsapott logikai bakikkal tele megírt regény. A végén írta is, hogy szeretett volna olyan regényt írni, amiben az olvasó nem jön rá már a felénél, hogy ki a gyilkos. Itt ez nem is történt meg. spoiler
Ami nekem kicsit sok volt, az a rengeteg lánynév és mind A betűvel kezdődött, persze ennek is volt egy magyarázata, de néha képzavarba kerültem most kiről is van szó. Illetve az akcióból és a csavarokból is néha kevesebb is elég lett volna, de összességében egy jó kis történet.

1 hozzászólás
>!
BeliczaiMKata
Cserjési Petra: Halott barátnők

Érdekes történet volt, amellett, hogy nagyon olvasatta magát, és nem győztem kivàrni a végét, nem az a szokványos nyomozás volt, hiszen itt a rendőrség spoiler oldalát is láthattuk. Nekem kicsit zavaros volt, ahogyan az a rengeteg információ egyre csak gyűlt, de még mindig nem lehetett tudni, ki áll a dolgok hátterében. Valahogy éreztem, hogy túl egyszerű lenne az, ha arról derülne ki, hogy ő a tettes, akihez a szálak futnak elsőre.
Kicsit úgy érzem, nem lett lezárva teljesen, szerintem lesz folytatás.

4 hozzászólás
>!
Könyvmolyok_Világa
Cserjési Petra: Halott barátnők

Ami elöszőr megfogott, az természetesen a cím volt. „Halott barátnők ” hmmm ! igazán jól hangzik.! Aztán a borító ! Hmmm ! igazán tetszik ! Jó a színvilága, jók a képek. Kellően nyomasztó, de annyira mégsem, hogy ne merjem elolvasni. Ezek után pedig a könyv maga.
Végig azt hittem, hogy az Írónő, Dr . Cserjési Petra, rendőr, vagy nyomozó, de mindenképpen kapcsolatban van a Rendőrséggel. Annyira elsőkézből származónak és közvetlen élményeken alapulónak tűnt az egész írás, a sztori és a stílus, hogy a nyakamat mertem volna tenni az elméletemre. Aztán utána olvastam és megtudtam,hogy csak rendőr szeretett volna lenni Petra, de nem vált belőle nyomozó. Nos a könyv olyan, mint említettem, mintha rendőr írta volna.
Az alapsztory nagyon izgi, hiszen senki sem tudná könnyen feldolgozni, ha egyszerre öt barátnőjét megölik és a szennyvíztisztitóba dobják,ráadásul nem is ismerik egymást annyira, hogy egy időben egy helyen kellett volna lenniük. Lola, a nyomozónő így járt. Két év múlva sem tudja lezárni a történteket és azt sem, hogy a rendőrség láthatóan nem is akarja megtudni ki tette ezt a szörnyűséget. Lolát, pedig aki tenni szeretne valamit ezügyben, minden eszközzel hátráltatják. De ekkor fordulat áll be a nyomozásban. Az új főnöke Cirill, régi kedves ismerős , leporoltatja az aktát és segít a lánynak. Lola kiváló nyomozó, remek barátnő, megállíthatatlan és okos ! Remek következtetései vannak. Olyanokat vesz észre, amit még a kollégái sem. A megoldott bűneseteinek statisztikája remek. Ezért sem érti, hogy miért nem nyomozhatott eddig barátnői ügyében. De most ! teljesen beleveti magát. Segítségére van Igor, aki a nagy szerelem és teljesen véletlenül egy ultramodernül felszerelt szupertitkos nyomozócsapat vezetője.
Természetesen én is azt hittem a törénet felénél, hogy tudom ki volt a tettes de nem az lett a végkifejlet amire számítottam..
Mindvégig izgalmas a nyomozás és ami tetszett, hogy olyan dolgokról olvashattam ezzel kapcsolatban,amiről eddig nem tudhattam. Módszerekről ,amikről nem tudtam. Szóval izgi volt. Ami nagyon tetszett az elején, de sajnos a könyv kb harmada után elveszett, az a humor. Az elején annyira jó beköpések voltak mint pl, a lány aki ideges lett a 19 szálas cigitől ,ezért felvásárolja az utolsó 20 szálas dobozokat, Cirill gyerekkori élményei, Ed Ward név. és még sorolhatnám de nem szeretnélek megfosztani Benneteket ezek felfedezésétől, szóval nagyon nagyon nagyon sajnálom, hogy ezek később elmaradtak. Kedves Petra ! a folytatásba és többi könyvébe kérem vigye bele a humorát, mert nagyon bírom.!!!
Igor és Lola románcának apró megnyilvánulásai csak szinesítik a könyvet és nem viszik el romantikába a történetet. És ez megint csak jó ! A történet kiált egy folytatásért, de az már jön is és remélem az is ilyen remek lesz ! A könyv nagyon tetszett és csak ajánlani tudom, hogy olvassátok el.
Hopp! még valami ami nagyon pozitív volt. A történet nem külföldön, hanem Magyarországon játszódik,. Több helyen is megfordul nyomozópárosunk így bárhol lakunk, még inkább magunkénak érezhetjük ezt a történetet és a nyomozás még személyessebbé válik így. Ja , ' és jók a nevek is. Semmi megszokott, mindenki egyedi. Dáriusz, Cirill, Lola , Igor, Ed, és az öt lány :Amélia, Abigél, Alíz, Asztrid. és Anna. Nos, szerintetek mennyire véletlen , hogy minden halott lány nevének kezdőbetűje „A” ? Hát persze, hogy nem fogom elárulni !!!! olvassátok el !! Jó lesz !

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és az Írónőnek a könyvet és azt, hogy elolvashattam , illetve megoszthattam vagyis inkább remélem kedvet csinálhattam Nektek az elolvasásához !! Köszönöm !!!

5 hozzászólás
>!
petuka16
Cserjési Petra: Halott barátnők

Már rögtön megfogott ahogy elolvastam a fülszöveget. Mostanában nagyon rákaptam a krimikre, így nem is volt kérdés, hogy valamikor valamilyen formában olvasni fogom. A kiadónak hála sikerült beszereznem, így ahogy hozzám jutott a könyv el is kezdtem olvasni. (…)
Csak ajánlani tudom. Aki szereti a krimiket annak azért, aki még nem olvasott krimit annak meg tökéletes kezdő lökés. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2017/01/dr-cse…

>!
boszii I
Cserjési Petra: Halott barátnők

„Magyar szerző (Dr. Cserjési Petra) könyvéről van szó, és egyben egy izgalmas, tíz-köröm-lerágós krimiről. Mostanában kevés kortárs irodalmat sikerül olvasnom, de ezt cirka 7 óra alatt sikerült kivégeznem. Ez is mutatja, hogy olvastatja magát.”
http://olvassvelemolvassunkegyutt.blogspot.hu/2017/03/h…


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Ha elég sok emberrel találkozol, beszélgetsz, és közben alaposan figyeled őket, egy idő után egyszerűen tudod, melyikük mit fog csinálni legközelebb.

44. oldal

>!
Niitaa P

Az ember néz filmeket, olvas könyveket, időnként a híradót is meg-meghallgatja, de ahogy más is, azt hiszi, vele ilyesmi aztán nem eshet meg.

75. oldal

>!
Niitaa P

Talán mégsem ismerhetünk egy embert annyira, amennyire hinni szeretnénk.

247. oldal

>!
TiszlaviczMarcsi I

(…) a három az már tömeg, és a tömeg elől a legjobb elfutni.

14. oldal

>!
Niitaa P

– Tudod, néha az szolgálja a legkevésbé egy ember érdekeit, amit a világon a legeslegjobban szeretne.

150. oldal

>!
Niitaa P

Az embereknek általában jó okuk van arra, ahogyan viselkednek, tűnjön az bármilyen ostobának mások számára.

249. oldal

>!
BreeS

– Gondolkodom, tehát vagyok – mondta a rendőr, majd eltűnt.

>!
BreeS

– … És azt meséltem már, amikor a két bátyám és én békákkal raktuk tele anyuék ruhásszekrényét?
– Igen, már vagy háromszor.
– Jó, ha nem, akkor most elmesélem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Réti László: Kaméleon
Kondor Vilmos: Budapest novemberben
Spirit Bliss: Reményfosztottak
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű
Cathrin Smith: Eredet
Mészáros Dorka: Én vagy senki
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Jo Nesbø: Szomjúság
Robert Galbraith: Gonosz pálya