Szőlőfajtáink 0 csillagozás

Csepregi Pál – Zilai János: Szőlőfajtáink Csepregi Pál – Zilai János: Szőlőfajtáink Csepregi Pál – Zilai János: Szőlőfajtáink

Egy-egy ​fajta leírása összegezi az ampelográfiai és a gyakorlati ismereteket. Példa:
Olasz rizling
Hasonnevei. Több országban Walschriesling néven ismerik…
Származása. Nem tisztázott, bár jelzője olaszországi eredetét bizonyítaná, mégis inkább …
Elterjedtsége. Elsősorban Magyarországon és a vele szomszédos országokban termesztik. Olaszországban is … Hazánkban a filoxéravész után kezdett rohamosan terjedni…
Leírása. Tőkéje középerős … – Vesszői vékonyak, egyenesek … Vitorlája fehéren gyapjas … Levele középnagy … Levélszövete finom, vékony … Fürtje kicsi, többnyire hengeres … Bogyói kicsik …
Termesztési értéke. Késői érésű fajták közé tartozik … Termőképessége jó … Fagytűrése kiemelkedő … Rövid- és hosszúmetszéssel egyaránt jól terem … Bora tüzes, többnyire lágy … a jövőben is nagyüzemeink egyik legfontosabb fajtája marad … Termesztése … -t kivéve, minden borvidéken és jó bortermőhelyen engedélyezett.

A szőlőfajták csoportosításának… (tovább)

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1976
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632305094 · Illusztrálta: Kunkovács László
>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1973
274 oldal · puhatáblás
>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1960
404 oldal · keménytáblás

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Bauer Barbara: A fekete rózsa
Anne L. Green: Toszkán rejtély
Balázs Klára: Kertészek növényvédelmi naptára
Töttős Gábor: A szekszárdi szőlő és bor
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék
Müller Róbert – Villányi Éva – Töreky András: Fejezetek a balatongyöröki szőlő- és borkultúra történetéből
Halász Zoltán: Könyv a magyar borról
Módos Péter: Borkóstolás és borbírálat kézikönyve
Bíró Lajos: A bor és a szőlő ősi titkai
Cey-Bert Róbert Gyula: Tokaji borgasztronómia