Napraforgó 3 csillagozás

Csepregi Éva: Napraforgó

„Kérem szépen, én most elfogultságot jelentek be. Neoton rajongóként pötyögöm ezt a pár betűt. Ha kamaszként nekem valaki azt mondja, hogy ajánló sorokat írok majd egyszer Csepregi Éva könyvéhez, beutaltatom a Lipótra. Eltelt jó néhány év, és boldog vagyok, mert személyesen ismerhetem, tisztelhetem és továbbra is körülrajonghatom Évát, akinek művészi kvalitásai megegyeznek emberi tartásával. Végre most, az Ő szemével láthatjuk az elmúlt Neotonos évtizedeket, a siker csúcsait, a könnyek titkát, a szerelmek arcait, a senki által nem látogatható, kulisszák mögötti világot. Gyerünk, forduljunk most mi a napraforgó felé…” Csonka András színész – műsorvezető Csepregi Éva nevét és zenéjét az egész ország ismeri. De valójában ki Ő? Meglepő kérdésnek tűnhet, de a választ én sem tudom, annak ellenére, hogy dolgoztunk már együtt színpadon és stúdióban, magánemberként is ismerjük egymást és nem utolsó sorban szeretem és hallgatom dalait. Most végre kiderülhet… Kasza Gábor – Crystal

>!
Retro Media, Budapest, 2009
250 oldal · ISBN: 9789638769480

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Csepregi Éva: Napraforgó

Elfogult rajongóként is meg kell állapítanom: több pontatlanság is van a történetben….
pl : azt írja „A ’89 – es év Neoton lemez nélkül telik el. Ehhez képest az utolsó közös lemez még 1989 végén, de megjelent.Abrakadabra címmel a diszkográfiában benne is van…meg néhány megfogalmazása, bizony "bicskanyitogató”. A könyvre rá fért volna egy „stylist”, de legalább egy stilizálás!.Amúgy elég korrekt,bár néhány igazán fontos dolgot elintéz 4-5 mondattal, ami egész fejezetet is megérne….még harminc év távlatából is./Pál Éva kiválása/ A legjobban megírt, legmeghatóbb részek a társ, a menedzser elvesztése a Família szétesése, majd a szülők halála, néhány hónap különbséggel, ami az újra összeállás- békülős koncert idejére esett.Az új szerelem, a gyermekvárás, vállalás öröme, ami az igazi felnőtté válást is jelentette.
Rajongóknak,érdeklődőknek javasolt.

avalonavalon>!
Csepregi Éva: Napraforgó

Tetszett a könyv. Meglepett az őszintesége, és hogy sokszor nagyon mélyre enged bepillantani az életébe. (Pláne azért is lepett meg, mert előtte olvastam épp Szűcs Judith: Táncolsz velem? című önéletrajzát, ami tetszett, csak hiányérzetem is volt a könyv olvasása után.)
Tetszett az írói stílusa, meglepően jól sikerült.


Népszerű idézetek

robinson P>!

Az ötvenes években születtem, alig egy évtizeddel a háború befejezése után.

(első mondat)

robinson P>!

Kezdetben az volt a szokás, és elég sokáig így is maradt, hogy a próbán többen elénekeltük a számokat és a zenekar együtt döntötte el, hogy a felvételen kié legyen. Énrám a Vidám dal című jutott.

44. oldal

robinson P>!

Odahaza a tévéhíradóban bemondták, hogy megnyertük a nagydíjat – ebből tudták meg a szüleim is.
Azt vártuk, hogy Yamaha nagydíjunknak a nagy nemzetközi sajtóérdeklődés után idehaza is lesz majd némi visszhangja. Hát mi tagadás, nem kényeztettek el minket túlságosan.

126. oldal

robinson P>!

A vámhivatallal sem sűrűn voltak nehézségeink, talán csak egyszer. Az 1983 – as Yamaha Fesztiválról hazaérkezve a nagydíjként kapott színarany harangocskákat akarták elvámolni a magyar határon. Hosszú vita után végül azzal az érvvel sikerült ezt elhárítanunk, hogy – tudomásunk szerint – az olimpiai aranyérmek sem vámkötelesek!

132. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lévai Balázs: Lovasi
Vámos Miklós: Ha én Bródy volnék
Baltavári Bea: Álomhatár
Mitch Winehouse: Amy a lányom
Corinne Ullrich: John Lennon
Albert Goldman: Elvis
J. Randy Taraborrelli: Madonna hiteles története
Joel McIver: Queens Of The Stone Age
Ben Myers: Green Day
Eddy McSquare: Guns N' Roses