Habiszti: ​cigányok élete – étele 2 csillagozás

Csemer Géza: Habiszti: cigányok élete – étele

A ​magyar olvasó először vesz kezébe olyan könyvet, amely egyszerre tartalmaz írásokat, lexikális adatokat és ételrecepteket – azaz történelmet, szokást, életstílust, s mindezt a cigányokról – egykori és mai cigányemberekről.
Ez a mű szerzője szántából, aki maga is cigány, arra lenne hivatva, hogy ké­pet adjon mindarról, ami különben feledésbe merülne. Tehát egyfajta összegezést cigányügyben.
Köztudott, hogy ma milyen sanyarú körülmények között élnek a magyar cigányok – és határainkon túl is!
Kevésbé tudják, hogy a magyar cigányság már megvolt presztízsét lerombol­ták. Helyette nem adtak semmit.
A cigányzenéről azt állítják a korifeusok: nem kell!
De hiszen, ami nincs, arról könnyű leszoktatni bárkit.
A múlt század végétől hazánkban főként Románia területéről özönlő cigányok­tól is elvették ősi mesterségeiket. Földosztáskor földet nem kaptak. Putritele­pekre húzódtak és a nagyvárosokba jártak „fekete vonatokon" dolgozni, és csa­ládjuktól… (tovább)

>!
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 4634504620

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai Zsanett – Tonté Barbara: Romani gastro
Toró Elza: A 100 legjobb cigány étel
Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Beh Mariann: A kert konyhája
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Annie Gray: A hivatalos Downton Abbey szakácskönyv