A magyar olvasó először vesz kezébe olyan könyvet, amely egyszerre tartalmaz írásokat, lexikális adatokat és ételrecepteket – azaz történelmet, szokást, életstílust, s mindezt a cigányokról – egykori és mai cigányemberekről.
Ez a mű szerzője szántából, aki maga is cigány, arra lenne hivatva, hogy képet adjon mindarról, ami különben feledésbe merülne. Tehát egyfajta összegezést cigányügyben.
Köztudott, hogy ma milyen sanyarú körülmények között élnek a magyar cigányok – és határainkon túl is!
Kevésbé tudják, hogy a magyar cigányság már megvolt presztízsét lerombolták. Helyette nem adtak semmit.
A cigányzenéről azt állítják a korifeusok: nem kell!
De hiszen, ami nincs, arról könnyű leszoktatni bárkit.
A múlt század végétől hazánkban főként Románia területéről özönlő cigányoktól is elvették ősi mesterségeiket. Földosztáskor földet nem kaptak. Putritelepekre húzódtak és a nagyvárosokba jártak „fekete vonatokon" dolgozni, és családjuktól… (tovább)
Habiszti: cigányok élete – étele 2 csillagozás
Várólistára tette 7
Kívánságlistára tette 5
Ezt a könyvet itt említik
Hasonló könyvek címkék alapján
- Budai Zsanett – Tonté Barbara: Romani gastro 93% ·
Összehasonlítás - Toró Elza: A 100 legjobb cigány étel ·
Összehasonlítás - Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász 100% ·
Összehasonlítás - Steiner Kristóf: Kristóf konyhája 97% ·
Összehasonlítás - Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Tóthné Libor Mária: Limara Péksége 97% ·
Összehasonlítás - Beh Mariann: A kert konyhája 97% ·
Összehasonlítás - Borbás Marcsi: Édes békeidők 96% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Annie Gray: A hivatalos Downton Abbey szakácskönyv 95% ·
Összehasonlítás