Vedd ​észre 7 csillagozás

Csattos Ilona: Vedd észre

Azt mondták nekem, hogy a könyv hátsó borítója egy reklámfelület. Olyanról írjak oda a könyvem tartalmából, ami érdekel téged: pénz, bőség, siker, egészség, önbizalom, párkapcsolatok, gyermeknevelés és hasonlók. Ha innen közelítem meg, akkor bizony ez a felület kevés ahhoz, hogy leírhassam azt, amiről ez a könyv szól, kevés ahhoz, hogy mindennek reklámja legyen abból, ami számodra fontos. Mivel az élet szempontjából minden lényeges benne van és a teljesség igényével ezt megfogalmazni ezen a helyen képtelenség, inkább üresen hagyom. Egy biztos, ez egy tankönyv ahhoz ami az életedből eddig kimaradt. Arról szól amit eddig nem vettél észre. Ez a könyv rólad szól. Szeretettel ajánlom. Csattos Ilona

>!
Csendo, 2011
400 oldal · ISBN: 9789630828888

Kedvencelte 1

Most olvassa 16

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz
Csattos Ilona: Vedd észre

Igen, igen, értem… vagy mégsem.
Éljünk a jelenben! Félelmeinkről, az álarcainkról, az őszinteségről kapunk valós képet. Sok példán keresztül irányít, terel a „megoldás” felé. Több időt kell szánni a könyv mondanivalójának megértésére. Remélem eljutok Ilona egyik előadására a közeljövőben!

>!
Gwener
Csattos Ilona: Vedd észre

Amiért ajánlom: mert működik (ha lehet így fogalmazni).
Na nem egyik napról a másikra – de még be sem fejezed a könyvet, és már másként látod magadat, az okokat és okozatokat. Átértékeled a hozzáállásodat, az életedet, az értékeidet – és elkezdesz másként létezni a világban. És ez minőségi változást hoz minden téren.

Nekem személy szerint fontos volt, hogy nem ment el semmilyen spirituális/ezoterikus irányba (semleges maradt). Szépen be tudtam illeszteni a keresztény hitembe a könyv mondandóját – ragaszkodom katolikus alapjaimhoz, ha valami abba nem illeszthető, akkor inkább köszönöm, de nekem nem kell.

Ami zavart:
1. mértéktelenül ismétli ugyanazt. 400 oldal a könyv, de a lényeg simán belefért volna 100 oldalba, és még akkor sem lett volna szűkszavú.

2. Olyan magyartalan mondatok vannak benne, hogy sokszor kedvem támadt volna sikítozni – de mivel főként munkába menet vonaton olvastam, inkább csak az orrom alatt mormogtam ezt-azt, nem akartam a frászt hozni ártatlan emberekre…. Volt egy pillanat (kb az 50.oldalnál), amikor elkezdtem gyanakodni, hogy mégis csak egy gyatra fordítást tartok a kezemben, de nem: a szerző magyar, és két(!) lektora is volt.

>!
andresch
Csattos Ilona: Vedd észre

Ez egy hihetetlenül túlírt és bőlére eresztett könyv, amit ha kb fele terjedelemben írtak volna meg, akkor élvezhetőbb lett volna. Ráadásul nagyon ömlesztett az egész, tagolva sincs alfejezetekre, ezért nem könnyű beosztani pl hogy napi 1-2 órában mennyit olvassunk a 40-50 oldalnyi nagy fejezetekből. Vannak benne érdekes meglátások, és érdekes fejtegetések, de nagy türelem kell a végigolvasásához. Viszont képes néhány témakörben megnyugtató érzést okozni, és sok dolgot megérthetünk általa az életünk több történéséről, a vissza-visszatérő rossz helyzetekről, a generációsan ismétlődő problémákról is.

>!
editpiaf
Csattos Ilona: Vedd észre

Egyszerűen annyit jegyeznék itt meg, hogy ezt el kell olvasni! Nagyon jó könyv, felnyitja a szemed, átértékelteti veled az Életet.


Népszerű idézetek

>!
Trudiz

Amire figyelsz, amit szeretnél, mindig az jön létre körülötted.

46. oldal

2 hozzászólás
>!
Trudiz

(…) figyelmedet arra fókuszáld, ami érdekel, tedd a dolgodat, ne pedig arról gondolkozz, és ne azzal foglalkozz, hogy mi akadályoz meg benne.

243. oldal

>!
Trudiz

Az, ahogyan ma az emberiség él a Földön, az normális?

11. oldal

>!
Trudiz

Teremtsük tudatosan a jövőnket a jelenünk új módon történő elfogadásával!

13. oldal

>!
Trudiz

Vedd észre képességeid határtalanságát.

17. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csernus Imre: A férfi – Srácoknak
Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok
Popper Péter: Az önmagába térő ösvény
Gary Chapman: A házasság pszichológiája
Carl Gustav Jung: Gondolatok a jóról és a rosszról
Aaron T. Beck: A gyűlölet fogságában
Desmond Tutu – Mpho Tutu: A megbocsájtás könyve
Walter Mischel: Pillecukorteszt
Roger E. Axtell: Gesztusok
Lucio Della Seta: A bűntudat leküzdése