Az ​első vakkantás (Tomo 1.) 38 csillagozás

Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Sziasztok,
Ha azt hiszitek egy kutya élete csak csupa játék meg velőscsont, azt kell mondanom, hogy tévedtek. Pedig én még egész jó gazdit választottam. Persze nem kiabálom el, mert még csak az elején járunk ennek az együttélősdinek, de már most elég sok vicces dolog esett meg velünk. Elmesélem, milyen az élet Leventével, és megígérhetem, nem szépítek semmin.
Egy jó tanács: soha se éljetek együtt egy íróval! Nektek is ilyeneket kéne hallgatnotok: „Nagyon ügyes kutya ez a Tomoka, Olyan bölcs ő már most, mint egy vén róka.” Mondjuk, ebben pont igaza van.
Na, figyeljetek csak miket vakkantok én nektek!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034117 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

Enciklopédia 2


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Futtetenne I>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Fúúúú, hát nem is tudom, szerintem én inkább cuki vagyok, mint vagány, nem úgy, mint Tomoka, viszont én is szeretek jól kinézni, ezt minden kisgyereknek tudnia kell, bizoooony! Ráadásul a kajcsi számomra is nagyon fontos, igen, kajcsi, ez így normális, neeeeem? Meg szerintem igazán vicces, hogy a pisi-kaki-puki vonalat tesszük meg a fő humorforrásnak, mert azzal aztán lehet hasítani a kölyköknél. Ugyeeee? Ésésésés annyi LakiLevi rajz van a könyvben, az a mosoly, hát mit mondjak, Pásztohy Panka biztos nagyon élvezte, hogy Tomoka mellett egy igazi sztárírót is megrajzolhatott. Többször is. Annyi mondanivaló volt benne, hogy huuuu, nem találom a szavakat. Sokat tanulnak majd ebből a gyerekek. Én is sok műveltséget szedtem magamra a könyvből, látjátok, neeeeeem???
NEM.
Legalább a gyerekeket ne nézzük már hülyének….

12 hozzászólás
vikcs>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Egyébként nem lett volna rossz könyv, ha nincsenek ezek az apszi, babszi, kaksi becézések, de mivel nyilván ez egy gyerekkönyv, így előfordultak ilyenek.
Szívesen olvastam volna többet arról, hogyan illeszkedett be Tomo, mert elég keveset kaptunk belőle. Tényleg elég sokszor kiemeli, hogy Levi milyen ügyes, okos, jó író. Na de, ha ezt a gyerekednek olvasod fel, ő honnan tudná, ki az a Levi és miért nem a kutyusról mesélek inkább?!
Az illusztrációk szépek és nagyon cukik, úgyhogy egy olvasást mindenképp megért. :)

tschilla>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

A kisfiam mostanában mindenre azt mondja: „ez nem jó”. Elkezdtük olvasni ezt a könyvet, és megint elkezdte elnyújtottan mondani (őrületbe kerget vele), hogy „eeeez neeeem jóóóóó”. Én pedig azt válaszoltam neki, hogy na most kivételesen igazad van.
Én vagyok a hülye, mert megrendeltem interneten egy csomó könyvet, ezt is, borító alapján cukinak tűnt, a boltban se néztem bele, csak fizettem és bevágtam mindent a táskába. Blokkot itthon kivágtam a papírszemétbe, aztán most, hogy elővettük, nagy kedvet éreznék rá, hogy visszavigyem és becseréljem kb. bármire :).
Fuhh, tényleg ez most nagyon nem jön be.

dsmiley>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Hihetetlenül aranyosak és viccesek a történetek. Lehet, hogy gyerekként még jobban tudtam volna értékelni, de így szinte felnőtt fejjel is szórakoztatóak voltak. Az illusztrációk is nagyon tetszettek, részletesek és szépen kidolgozottak.

Szimirza P>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

1 csillag az illusztrációnak, 1 csillag nekem jár mert elolvastam, és az utolsó oldalon lévő cuki kutyulis képnek. A többi meg az írónak, és annak, hogy kreáltak valamit, ahol a kutya kellék, s az ember van megint középpontba a nagy semmi közepén….

Sicc>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Sajnálom, ezt nagyon nem így kellett volna. (ha egyáltalán…de mindegy is) A főszereplő nem is Tomo, hanem Levente, a szöveg kiakasztó, egyedül az illusztráció jó, de azon is túlnyomó részt Apszi van.
Sajnálom, de csak az zakatolt a fejemben végig, hogy: Miért?!

15 hozzászólás
Momo89 P>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Ez egy mesekönyv, ami gyerekeknek készült. Ennek megfelelően aranyos és tele van édibédi dolgokkal. Nem szabad komolyan venni és igazából semmi extra nem történik benne, de egyáltalán nem mondanám rossznak. Így nem igazán értem a százalékot, amin áll. Akik olvasták mégis mit vártak…? Rejtély. Egyébként ha kb 5 éves lennék, esélyes, hogy imádnám. De így egyszerűen csak cukinak találtam. :)

U.i.: Nem vagyok LL fan. Ha valaki azt gondolná, hogy ezért értékeltem jóra, le kell lomboznom. :D

B_Viki23>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Ez sajnos nem az én korosztályomnak íródott, ebben biztos vagyok. Talán ezért nem volt valami nagy élmény nekem. De a kisfiamnak, majd ha nagyobb lesz elmesélem, mert nekik szerintem élvezhető egy történet.

diamondfox P>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Egyáltalán nem lenne rossz mesének, hogyha nem estek volna át a ló másik oldalára az írók. Tomo egy übercuki shiba inu és reméltem, hogy valami pluszt is megtudhatunk róla, vagy lesz esetleg valami vicces történet, de sajnos csak az alapvonal volt meg: ki lett választva, nem volt automatikusan szobatiszta és nem szeret fürdeni. Mondjuk ebből lehetett volna esetleg valami humort kihozni, de a stílus… az nagyon nem lett eltalálva. Értem, hogy mesekönyv – de akkor inkább írtak volna olyat, amit a többi híres állattulajdonos (Erzsébet Fenevadova, Demény vizsla, stb.) – persze nem olyan bölcsen, hiszen még babakutya. A rajzok tényleg cukik, azok illenek a mesekönyv vonalba, de a fentebb említett stílus már kevésbé. Random dolgok vannak kiemelve, túl közvetlen a gyerekekkel és nem gyerekeknek fogalmaz. Itt inkább azt érzem, hogy nem jól közelítették meg a dolgokat: hiába volt adott Tomo, meg Levente, ez inkább úgy lett eladva, mint Levente könyve a kutyájáról, nem pedig egy aranyos történet egy kutyáról, akinek egy író a gazdája. Elveszett az egyensúly.
Annak mondjuk örülök, hogy megtudtam, hogy a Tomo név mit jelent és miért ez lett választva :)

2 hozzászólás
liptonella>!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás

Mi volt abban a kristákycukiban, amit ezek betoltak a teájukba?! Mert elég nagy kaksi lett belőle Mamszikáim.


Népszerű idézetek

Futtetenne I>!

„Amikor Babszi kaksizik, Apszi viszi a Babszi kaksiját a kutyakaksikukába.”

32. oldal

35 hozzászólás
Ancsúr P>!

Ezek szerint ő nem tudott gyerekként sikítani?! Néma Levente volt?! Nyugtass meg, hogy te tudsz sikítani! Muti, messziről is meghallom!

15. oldal, 3. fejezet - Az első utazás (Manó Könyvek, 2017)

1 hozzászólás
Ancsúr P>!

Ezt nem is értem, hiszen én még nem láttam, hogy szeretetteljesen megharapdálta volna. Én bezzeg naponta megteszem! Szóval szerény véleményem szerint én jobban szeretem Leventét. És erről nem nyitok vitát. Punktum.

13. oldal, 3. fejezet - Az első utazás (Manó Könyvek, 2017)

1 hozzászólás
Futtetenne I>!

Tök ciki, de ha megkéritek a szüleiteket, biztosan kikeresik nektek Levente videóját a YouTube-on. Ott teljes valómban megnézhettek cumival a számban.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: YouTube
8 hozzászólás
Futtetenne I>!

Pedig azt mondja Levente, hogy nagyon fontos, hogy rendesen egyek, mert csak akkor lesz belőlem nagy kutya, ha tele a pocak kajcsival.

29. oldal

13 hozzászólás
Futtetenne I>!

Szeretek jól kinézni, de ez teljesen rendben van, nem? Levente ezt például teljesen megérti.

17. oldal

12 hozzászólás
Futtetenne I>!

Mikor érünk már odaaaaa?
Állítsátok meg, ki akarok szállniiiiii!

14. oldal

Futtetenne I>!

    Fogadjatok meg egy tanácsot: ha épp vagánykodunk és menőzünk, akkor is mindig körül kell nézni előtte (persze észrevétlenül), nehogy pofára essünk.

20. oldal

2 hozzászólás
Molymacska P>!

Tomo vagyok, és ez itt az ÉN történetem. Na, jó, meg Leventéé, a gazdámé is egy kicsit, de amúgy mindig minden róla szól, szóval ez a könyv most itt főleg rólam fog.

7. oldal

Ancsúr P>!

Aztán felnéztem, és azt láttam, hogy a gazdám hanyatt vágta magát az ágyon. Előszór azt hittem, hogy elájult. De csak nem! Talán megtanulta a vetődős elalvást. Mondjuk abban egy még kicsit béna, mert nagyon rázkódik a nevetéstől. Aztán kiderült, egyszerűen röhögőgörcsöt kapott.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kántor Kata: A szagtalan betörő
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Vlagyimir Szutyejev: Pif kalandjai
Bálint Ágnes – Németh Ágnes: Kukori és Kotkoda – A nyikorgó daráló és más történetek
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Brückner Judit: Tüskés Tóni óvodába megy
Kassovitz László: Pamacs
Kassovitz László: Pamacs elszökik
Weöres Sándor: Kutyatár
Lázár Ervin: Lovak, kutyák, madarak