Irány ​a Velencei-tó! (Utazik a család 3.) 10 csillagozás

Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

„Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult.
Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Velencei-tóhoz, Székesfehérvárra és környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg Velencéről, körbetekerhetjük a tavat, bebarangolhatunk mindent Pákozdtól Gárdonyig, nézhetünk várakat és madárrezervátumot is. A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni.
Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033776 · Illusztrálta: Szalma Edit

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
k_annamaria P
Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

Igen ez a család valóban nem tud sokáig a fenekén ülni. Nekem ez a rész picit jobban tetszett mint az előző. Talán azért, mert ebben sok új információ volt számomra. Nagyon sok jó tippet kaptunk most is, hogyan tudjuk tartalmasabbá tenni a pihenést. Tetszett a biciklitúra, érdekes volt olvasni Gárdony,Pákozd nevezetességeiről. Bevallom még soha nem voltam ezekben a városokban. Viszont a könyvnek köszönhetően ezt hamarosan pótoljuk. Székesfehérvárról is sok érdekességet megtudtunk.
Egyébként teljesen hasonló felépítésű az össze rész. Érthető okokból. Itt is van térkép és a végén egy kis összefoglaló, hogy mikor mit érdemes megnézni.

Nagyon hasznos sorozat. Remélem még jó pár része megjelenik. Magyarország gyönyörű. Fedezzük fel közösen.

>!
ziara P
Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

Erről kb. ugyanazt gondolom, mint a Balatonos kötetről. Szerintem ez nem mesekönyv, nem is tudom úgy olvasni. Értem én a célját, de szerintem túl direkt, túl sok az infó.

>!
Boglárka_Madar P
Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

Az előző kötetetek még nem olvastam, de tetszik az ötlet hogy mesés formában mutatja be hazánk nevezetességeit. Szuper ötletek vannak benne, hogy mi mindent lehet csinálni a Velencei-tónál, bár néha nekem kicsit tömény volt a sok információ, szerintem az ajánlott korosztályból (4-8 év) csak a nagyobbak tudják igazán élvezni és felfogni a hallottakat.
A szülinapi baki engem is zavart, illetve utána már egy elgépelést is észrevettem (pedig ezek amúgy ritkán zavarnak), szóval nekem ez most kicsit kevés volt.

1 hozzászólás
>!
gab001 P
Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

A harmadik részhez is hozzájutottam, s nem is halogattam sokáig az olvasást. Tódor, a család kutyája ismét megosztja velünk egy családi kirándulás élményeit. Ezúttal az úti cél a Velencei-tó és környéke, amire ezúttal azért voltam kíváncsi, mert még nem jártam arra. Persze kedvet kaptam eme hiányosságom pótlásához. Úgy érzem ideális kirándulási célpont, ha egy mozgalmas, természetbarát utazásra vágyunk. Bár a Gárdonyihoz kapcsolódó emlékeket is biztosan meglátogatnám. Az illusztrációk ezúttal is nagyon tetszettek, nagyon jól kiegészítik a történetet. Valamint most is örültem a könyv végén található rézszletes programajánlatnak. Kíváncsian várom a folytatást, mert úgy érzem, kis országunk tele van még látnivalóval. Ebben segít ez a sorozat. Hasznos úti könyv kicsiknek.

>!
bagie P
Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

Nekem ez nagyon tetszett. Kedvem lett a Velencei-tó környékére egy pár napos programot szervezni :) Ha a sorozat többi darabja is -legalább- ilyen jó, beszerzem őket! :)

3 hozzászólás
>!
dianna76 P
Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

Az előző, Egert bemutató rész után, ez most annyira nem tetszett. Talán túl ismeretterjesztőre sikeredett, és kevés volt benne a meseszerű-humoros rész. Mindenesetre továbbra is értékelem ezt a sorozatot, mert hasznos útitárs lehet. A Velencei-tó környéke, a Velence-korzó és a Velence Resort & Spa sem volt idegen a számomra. A vellness hotelben egy szakmai konferencia keretében lakhattam két napig.
Találtam egy furcsaságot a szövegtartalmat illetően. Ha a két kisebb gyerkőc ikerpár, akkor miért csak Zsuzskának van születésnapja? Ez nagyon gáz!! Szegény kicsi Teó! Na, ez mínusz fél csillag.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033776 · Illusztrálta: Szalma Edit
>!
petrozy
Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó!

Nahát, az ötlet nagyon jó, de ez nem mese. A gyerekek egyáltalán nem évezték. A végén magamnak olvastam el. Tetszett az összeszedett, sok turisztikai ajánló, de erőltetett volt ez mesekönyvnek. Sem a kicsik (4 és 6 évesek), sem a 12 évesemet nem tudta megszólítani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Romhányi József: Szamárfül
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Walt Disney – Macskarisztokraták
Marie-Claude Monchaux: A sehány éves kislány
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami