Irány ​a Tisza-tó! (Utazik a család 6.) 7 csillagozás

Csapody Kinga: Irány a Tisza-tó!

„Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult. Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Tisza-tó környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg a rengeteg madár- és halfajról, amik itt élnek. Fantasztikus napokat töltenek Tiszafüreden, a poroszlói Ökocentrumban, Sarudon beveszik az Élményfalu Vízijátszóterét, bejárják a pákász tanösvényt, csónakáznak és pecáznak a tavon. A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni. Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035572 · Illusztrálta: Szalma Edit

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Csapody Kinga: Irány a Tisza-tó!

Úgy érzem, ez a sorozat leggyengébb darabja. Habár a vidék, ahová elkalauzol bennünket a szerző a már jól ismert család segítségével, nagyon szép lehet. Pont ebben van a buktató! Merthogy egy tó esetében mit lehetne bemutatni, mint a környezet élővilágát. Ez tetszett is, mert szeretem a természetet, legyen szó egy-egy érdekes növényről, vagy az állatokról. Így viszont nem sikerült túl izgalmasra és érdekesre ez az utazás. Hiányzott a történelem, mint esti mese. Két dolog megmosolyogtatott: kabócatakony, fosó gém.
Ami feltűnt, hogy az ajánlásban mese-útikönyv ként nevezik a kötetet. Jó magam is hasonló műfajt határoztam meg a sorozatra. spoiler

>!
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035572 · Illusztrálta: Szalma Edit
>!
PTJulia P
Csapody Kinga: Irány a Tisza-tó!

A jól ismert család ezúttal a Tisza-tóhoz kirándul, amiről kiderül, hogy nem is annyira nyugis, mint gondolták. Valóban lehetőség van itt csendes és aktív pihenésre egyaránt. A mese-vonal talán kicsit gyengébb, az esti mesék pl majdnem minden nap elmaradtak.
A könyv végében található információgyűjtemény ezúttal igen gazda, még a Tisza-tó házirendjét is tartalmazza, ezért külön plusz pont jár a részemről.

>!
kisboszorka P
Csapody Kinga: Irány a Tisza-tó!

Jobban tetszett, mint a sorozat előző darabja, amit olvastam, mert már tudtam, mivel állok szemben. A kíváncsiságomat most is felkeltette a könyv, szívesen ellátogatnék arra a tájra, az illusztrációk továbbra is aranyosak, de az információ még magamban olvasva is unalmasan tömény sokszor.


A sorozat következő kötete

Csapody Kinga: Irány Dél-Baranya! Harkány, Mohács és Siklós

Utazik a család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Bartos Erika: Buda tornyai
Bartos Erika: Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv 12 új mesével
Berg Judit: Tökmagok a korallzátonyon
Kemény Kristóf: Focista leszek én is!
Lázár Ervin: Öregapó madarai
Walt Disney – Micimackó – Hová bújik a nap éjjelente?
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Telegdi Ágnes: Állatok erdőn-mezőn
Marék Veronika: Hol terem a sok gyümölcs?