Irány ​a Dunakanyar! (Utazik a család 4.) 17 csillagozás

Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

„Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult.
Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Dunakanyarba, Visegrádra és környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg Vácról és Szentendréről, Katalinpusztáról, Dömösről és persze Visegrádról is. Részt veszünk lovagi bajvíváson, várat mászunk és függőhídon kelünk át, altemplomba bújunk és még hajókázunk is a családdal.

A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni.
Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034605

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

Nekem ez kicsit jobban tetszett, mint a balatonos (a közbülső részeket nem olvastam), de még mindig nem annyira találom a helyét ennek a sorozatnak. Mesés ismeretterjesztő akar lenni, de nekem még mindig kevés a mese, és sok a reklám. Viszont kisgyerekeseknek tényleg nagyon jó ötleteket ad, úgyhogy hasznosnak mindenképp hasznos.

8 hozzászólás
gab001 P>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

A korábbi részektől eltérően ezúttal olyan helyekről olvashattam, amiket még nem láttam. Érdekes volt ebből a szemszögből is átélni egy kirándulást Tóbiás kutyussal és a gazdáival. Talán ezért jelentettek kicsit csalódást a rajzok, mert szerintem több lehetett volna a leírt, jellegzetes látványoságokról inkább. Úgy érzem, ez amolyan családi mesekönyv, mindenki talál magának érdekességet benne. Nálam elérte a könyv a célját, már holnap indulnék a Dunakanyarba. Hasznos útitárs lehet.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034605
Honey_Fly P>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

A 3 csillag az én véleményemet tükrözi mert az ötéves nullát adott rá. A mese elég kínlódás, viszont felnőtteknek ismeretterjesztésre klassz könyv. De akkor inkább hagyjuk a mesét amiben a lányok mindentől félnek és csak romantikus képzelgésben és képnézegetésben jók (a macska meg undok és buta, természetesen. Pffff…) Erre már az ötéves is ráncolja a szemöldökét én meg erősen felbosszantom magam és előveszem inkább a Panoráma útikönyv sorozatot és a Lázadó lányokat.

bagie P>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

Alapvetően tetszik a sorozat, de ez most nem volt annyira mesés szerintem. Viszont kevesebb benne a reklám,ami nagyon tetszett.
Sok helyen jártam már az említettek közül, de a verőcei lombházas szállás felkeltette a figyelmemet.
Kíváncsian várom merre jut még el a család…

PTJulia P>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

Számomra továbbra is erőltetett, izzadtságszagú történetmesélés némi ambivalenciával: a keretsztori valóban óvodásoknak való, az átadott információk kb 3-6. osztályosoknak.
Kicsit kevésbé nyomul a marketing, így, ilyen formában még egész elfogadható (ha már szponzorálják a sorozatot, érthető, hogy megjelennek).
Az ikrek szülinapi kimagyarázkodása szerintem nagyon gagyi, én azt sejtem, hogy olvasói nyomásra született (bár lehet, hogy túlzottan felértékelem magunkat, akik itt a molyon észrevettük az egyik előző kötetben a hibát, hogy csak Zsuzska szülinapozik). Azért ennél jobban is le lehet kezelni egy 3-4 éves gyerek hisztijét, hogy saját napot akar (a legtöbb családban sikerül). De nézzük az egész jó oldalát: egy szerző, aki érzékenyen rezg az olvasótáborára.
A piskótafejeket sem szerettem meg, bár legalább messziről azonosítható a grafikus.

dianna76 P>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

Továbbra is értékelem ezt a gyermekeknek szóló útikönyv sorozatot. Ennek ellenére ez most nem tudott teljesen lekötni. Visegrád nem idegen számomra, sőt, több alkalommal pont a könyvben szereplő hotelben vettünk részt két napos konferencián. Kedvencem a szentendrei Skanzent bemutató fejezet volt. Kedvet is kaptam újraolvasni Molnár Krisztina Rita könyvét. Az illusztrációkkal már teljesen megbarátkoztam. Tetszettek. Bár a színezhető rajzoknál jobban örülnék, ha eleve színesek lennének. S, hogy még minek örülnék? Ha ellátogatna a család az Alföldre, Szegedre, ill. bebarangolná Baranyát, nagy hangsúlyt fektetve az Ormánságra. Kivételesen nem Pécset kérem.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034605
Driz>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

Aranyosnak találtam, hogy a család kutyusa mesélte el a kirándulást. Néhány fejezetben (pl. Vác) én soknak éreztem a történelmi részletezést, de ettől függetlenül élvezetes volt olvasni.
Jó időre kiváló program ötleteket lehet belőle meríteni.

Lahara IP>!
Csapody Kinga: Irány a Dunakanyar!

Jó kis ismeretterjesztő könyv gyerekeknek, csak a lufifejű család nem tetszett. Plusz pont Visegrádért spoiler és a Tóbiás nevű kutyáért.


A sorozat következő kötete

Utazik a család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Bartos Erika: Buda tornyai
Bartos Erika: Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv 12 új mesével
Berg Judit: Tökmagok a korallzátonyon
Kemény Kristóf: Focista leszek én is!
Lázár Ervin: Öregapó madarai
Walt Disney – Micimackó – Hová bújik a nap éjjelente?
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Telegdi Ágnes: Állatok erdőn-mezőn
Marék Veronika: Hol terem a sok gyümölcs?