Budapest 2 csillagozás

Hagyományos ételek és gasztronómiai kultúra a vendégszerető fővárosban
Csapó Katalin: Budapest

A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly szegmense a konyhaművészet, ami Európa-szerte híressé vált. A kiváló recepteken túl megismerhetjük gasztronómiai kultúránk történetét – a római és honfoglalás kori hagyatéktól a reneszánsz ünnepi lakomákon keresztül napjainkig, a hamuba sült pogácsától a lacikonyháig.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ízek városa Holnap

>!
Holnap, Budapest, 2009
138 oldal · ISBN: 9789633467749

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
Csapó Katalin: Budapest

Csapó Katalin: Budapest Hagyományos ételek és gasztronómiai kultúra a vendégszerető fővárosban

Imádtam. Kedvenc lett. Ez már az elején vitathatatlan volt, az olvasás végére pedig sziklaszilárd meggyőződés lett. A formátuma picit zavaró, bevallom, nehéz megfogni, nehéz lapozni – egy étlapot imitál a formátum –, de gyönyörű az egész kötet kivitele. Egy roppant színvonalasan elkészített kötet, és nagyon kíváncsi vagyok a sorozat többi részére is. :-)


Népszerű idézetek

sziliomomo>!

A városligeti étteremben, ahol a színész gyakran megfordult, a vendéglősmester, Wampetics Ferenc kakasból készítette el először ezt az ételt kedves vendégének. Azóta is megtaláljuk vendéglőink étlapján.

54. oldal - Levesek és első fogások

Csapó Katalin: Budapest Hagyományos ételek és gasztronómiai kultúra a vendégszerető fővárosban


Hasonló könyvek címkék alapján

Mautner Zsófia: Chili & Vanília
Kugler Géza: Budapesti szakácskönyv
Zemplényi Szabó Antónia: Képes budapesti szakácskönyv
Szigeti Andor: Dunántúli tájak ételei
Gelencsér Ildikó: A Jurisics vár konyhája
Nyerges Csaba – Szabó Csilla (szerk.): A Kisalföld receptjei 9. – Nagy süteményeskönyv II.
Szabó József: Időtálló ízek
Hajdu Imre – Csörnök Mariann – Viga Gyula: Sárospataki ételek, zempléni konyhák
Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren