Kilenc ​cigány 5 csillagozás

Csalog Zsolt: Kilenc cigány

„320000 cigány él ma Magyarországon. Ez igen nagy szám, az arányokat tekintve is – minden harmincadik magyar ember cigány! Tizenöt év múlva minden huszonkettedik magyar ember cigány lesz. De az arányokat nem nézve is óriási tömeg: ha kézenfogva láncba állnának, Mátészalkától Sopronig érne a lánc. Gondolod, hogy ennyi embert képviseltethetsz, bemutathatsz kilenccel?” – idézi az író könyve utószavában egyik barátja kérdését. Csalog Zsolt igennel felel e kérdésre. Megkísérli, hogy kilenc cigány sorsán jelképezve, az egész magyarországi cigányság, elsősorban a fiatalabb nemzedék sorsának és életének legalább a körvonalait bontakoztassa ki az olvasó előtt.

>!
Kozmosz Könyvek, Budapest, 1976
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632111451

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Színek>!
Csalog Zsolt: Kilenc cigány

Szívszorító életsorsok! Magukra maradt asszonyok, gyerekek hatalmas küzdelme a család egyben tartásáért, a létért. A fiatalok, szüleik sanyarú sorsát látván új utakra készülnek egy biztosabb, munkával megteremtett, élhetőbb jövő felé. Csalog Zsolt kilenc cigány sorsot tárja elénk az 1976- évekből.
Azóta eltelt közel negyven év, az akkori fiatalok már 50-60 évesek, vajon elérték céljaikat? Tudtak -e jó példát mutatva elől járni gyermekeikért? Vajon hol lehetnek most?


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Menyhért: Akik élni akartak
Pelle János (szerk.): Írószemmel 1980
Írószemmel 1983
Hajnóczy Péter: Jelentések a süllyesztőből
Kiss Lajos: A szegény emberek élete
Ardó Zsuzsanna: Európai akarsz lenni? Csináld magyarul!
Nemes György (szerk.): Írószemmel 1973
Parti Nagy Lajos: Mi történt avagy sem
Lipp Tamás: Honfoglalás Újpalotán
Írószemmel 1977