Csák Erika (szerk.)

Olasz ​konyha 0 csillagozás

1001 eredeti recept
Csák Erika (szerk.): Olasz konyha

Olaszországban ​az étel és az étkezés örömforrás. Valamennyi családi, vallási ünnephez, összejövetelhez más-más étel és menü tartozik. Könyvünkhöz 1001 hagyományos receptet válogattunk Olaszország minden tájáról. Legtöbbjük klasszikus recept, melyeket a modern felhasználáshoz alakítottunk, majd fejezetekbe gyűjtöttünk, abban a sorrendben, ahogyan egy hosszú étkezés során az asztalra kerülnek. A közös családi vagy baráti étkezést kezdjük egy vagy több előétellel. Ezután következhet az első fogás (tészta, rizs, polenta, gnocchi, palacsinta), majd a hús-, esetleg tojásétel salátával vagy zöldségekkel körítve. Befejezésként süteményt vagy fagylaltot kínálhatunk. Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. Legyünk találékonyak – Itáliában, de legalábbis a saját konyhájában mindenki művésznek számít! Első alkalommal akár betűről betűre követhetjük a receptek utasításait, de később kipróbálhatók más… (tovább)

>!
Kossuth, Budapest, 2005
360 oldal · ISBN: 9630946351 · Fordította: Szilágyi Diána

Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárd Sándor: A római konyha
Firenze, a város és remekművei
Marcello D'Orta: Én, reméljük, megúszom
Ignacio Iturralde Blanco: Machiavelli
Dús Ágnes (szerk.): Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Francia Konyha
Juhász Zsuzsanna: Olasz élet – olasz kultúra
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Dan Buettner: A hosszú élet ízei
S. Sárdi Margit: Pesti úriasszony szakácskönyve
Sue Quinn – Carol Wilson: Street Food