Olaszországban az étel és az étkezés örömforrás. Valamennyi családi, vallási ünnephez, összejövetelhez más-más étel és menü tartozik. Könyvünkhöz 1001 hagyományos receptet válogattunk Olaszország minden tájáról. Legtöbbjük klasszikus recept, melyeket a modern felhasználáshoz alakítottunk, majd fejezetekbe gyűjtöttünk, abban a sorrendben, ahogyan egy hosszú étkezés során az asztalra kerülnek. A közös családi vagy baráti étkezést kezdjük egy vagy több előétellel. Ezután következhet az első fogás (tészta, rizs, polenta, gnocchi, palacsinta), majd a hús-, esetleg tojásétel salátával vagy zöldségekkel körítve. Befejezésként süteményt vagy fagylaltot kínálhatunk. Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. Legyünk találékonyak – Itáliában, de legalábbis a saját konyhájában mindenki művésznek számít! Első alkalommal akár betűről betűre követhetjük a receptek utasításait, de később kipróbálhatók más… (tovább)
Olasz konyha 0 csillagozás
1001 eredeti recept
Hasonló könyvek címkék alapján
- Lénárd Sándor: A római konyha 95% ·
Összehasonlítás - Firenze, a város és remekművei ·
Összehasonlítás - Marcello D'Orta: Én, reméljük, megúszom 88% ·
Összehasonlítás - Ignacio Iturralde Blanco: Machiavelli ·
Összehasonlítás - Dús Ágnes (szerk.): Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Francia Konyha ·
Összehasonlítás - Juhász Zsuzsanna: Olasz élet – olasz kultúra ·
Összehasonlítás - R. Szepessy Ilona: Francia konyha ·
Összehasonlítás - Dan Buettner: A hosszú élet ízei ·
Összehasonlítás - S. Sárdi Margit: Pesti úriasszony szakácskönyve ·
Összehasonlítás - Sue Quinn – Carol Wilson: Street Food ·
Összehasonlítás